Προς το περιεχόμενο

D LINK 2770L(splitted topic)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αγοράσει το D-Link DSL-2770L (για να αντικαταστήσει το Netgear DGN2200 που δυστυχώς απεβίωσε) και νομίζω πως είναι μια από τις χειρότερες αγορές μου (εκτός κι αν έχω πέσει σε ελλατωματικό κομμάτι, αλλά άντε να το αποδείξεις).

Γενικά, αν ψάξεις σε διάφορα forums θα δεις πως πολλοί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με το συγκεκριμένο modem/router. Ίσως με κάποια πρόσφατα Firmware που έχουν βγει να έχει καλυτερέψει η κατάσταση, αλλά και πάλι θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι άλλο.

Επίσης, δεν νομίζω πως παίρνει *WRT.

Επεξ/σία από macabre_sunsets
Δημοσ.

Έχω περάσει το AU_1.06 το οποίο ήταν το τελευταίο όταν είχα ψάξει πριν λίγους μήνες. Ευτυχώς έχουν διορθωθεί αρκετά προβλήματα, αλλά και πάλι δεν έχω μείνει ικανοποιημένος από το εν λόγω modem/router.

Με αφορμή αυτό το thread, έψαξα πάλι για firmware και βλέπω πως έχει βγει το EU_1.02 που είναι νεότερο από το AU_1.06. Δηλαδή για κάθε «ήπειρο» βγάζουν διαφορετικό firmware με διαφορετικά bugfixes, οπότε άντε να βρεις ποιο θα είναι πιο σταθερό. Δεν ξέρω αν και οι άλλες εταιρείες κάνουν κάτι παρόμοιο.

Αναγκαστικά, μιας και δεν έχω άλλο modem/router (ούτε budget για καινούριο) το χρησιμοποιώ.

Με το αρχικό firmware (EU_1.00), κάποιες φορές ενώ ενσύρματα είχα Internet κανονικά, ασύρματα δεν έπαιζε και έπρεπε να κάνω Reboot το modem.

Το μόνο νεότερο firmware που είχα βρει τότε ήταν το AU_1.02 ή AU_1.03 από Αυστραλία (οπότε δεν ήξερα αν πρέπει/μπορώ να το χρησιμοποιήσω). Ευτυχώς έπαιξε κανονικά, απλά έπρεπε να του κάνω τις αρχικές ρυθμίσεις χειροκίνητα (ενώ στο EU Firmware υπήρχε η Otenet σαν επιλογή στις ρυθμίσεις). Το πρόβλημα με το ασύρματο διορθώθηκε, αλλά δεν λειτουργούσε το Port Forward (το οποίο ανακάλυψα αρκετό καιρό μετά). Με το τρέχων firmware (AU_1.06) δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός του ότι κάποιες συσκευές αργούν να συνδεθούν στο ασύρματο μερικές φορές. Μιας και δεν χρησιμοποιώ όλες τις δυνατότητες του modem/router, ίσως να παραβλέπω κάποιο πρόβλημα.

Επίσης, το λογισμικό που υπήρχε το CD δεν ήταν συμβατό με Windοws 8 με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιες λειτουργίες (κυρίως το «μοίρασμα» της USB θύρας - SharePort). Νέο λογισμικό δεν έχω βρει στις σελίδες της D-Link, οπότε δεν ξέρω εάν έχει βγει (και εάν έχει βγει γιατί το κρύβουν και δεν το κάνουν εύκολο να το βρει κανείς;).

Δημοσ.

ναι το πρωτο πραγμα που πηγα να σου πω ειναι οτι το au ειναι αυστραλιας.ναι για καθε ηπειρο βγαινει διαφορετικο firmware.Καλο ειναι να περνας της ηπειρου σου αλλιως ναι κανεις δοκιμη.
δεν το κανουν ολες οι εταιρειες αυτο.μερικες απλα εχουν αλλο firmware για annex α και αλλο για annex b.η Netgear Παιζει κατι ψηλα με ηπειρους και με annex.
και η linksys εκανε κατι παρομοιο αλλα με διαχωρισμο annex a και annex b που το βρισκες πχ μονο στο γερμανικο site.
η draytek παιζει με Modem codes.για το ασυρματο οι δοκιμες ειναι αλλους drivers,αλλο κλειδωμα για το wifi και γενικα δοκιμες .εκτος αν στο εκανε με πολλες συσκευες.
καλα ναι ειναι δυσκολο να χρησιμοποιεις τα παντα στο ρουτερ για να δεις αν παιζουν ολα.μερικα bugs που διορθωνονται ειναι εντελως εξειδικευμενα.αλλα να μην δουλευει το Port forward....
για το λογισμικο ειναι ενα θεμα παντα.εδω παιρνεις usb stick wifi Και δεν εχει drivers για windows 8.αν και το λογισμικο ισως να μην ειναι υποχρεωτικο και να μπορεις να δεις πχ τον δικτυακο δισκο με ftp.

αλλιως μιλας μαζι τους να δεις αν θα βγειsoftware που λογικα κατι θα βγει γιατι αυτο τo sotware μπορει να ειναι κοινο για πολλα ρουτερ που εχουν Usb Οποτε να βγει μια διορθωμενη εκδοση για ολα.Θα μπορουσες να μιλησεις με αυτους ή αν εχουν forum να ρωτησεις εκει τι παιζει με το software και αν θα βγει νεα εκδοση κτλ.ουτε με compatibility mode παιζει?

Δημοσ.

Άμα όμως δεν υπάρχει firmware της ηπειρου σου, τι κάνεις; Για αυτό αναφέρω πως είναι από τις χειρότερες αγορές μου. Έλλειψη υποστήριξης (τουλάχιστον στην αρχή) και για να παίξει όπως θα έπρεπε να παίζει από την αρχή πέρασαν κάποιοι μήνες.

Όσον αφορά τις συσκευές, είναι κινητά και tablet οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω άλλους οδηγούς. Όρεξη και χρόνο για να κάνω δοκιμές δεν έχω, οπότε έχω συμβιβαστεί πλεον με την καθυστέρηση. Τουλάχιστον αφού γίνει η σύνδεση, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μετά.

Τη USB θύρα την ήθελα κυρίως για να συνδέσω τον εκτυπωτή και να τον μοιράζω στο οικιακό δίκτυο (κάτι που υποστηρίζεται από το modem/router). Δυστυχώς, δεν είχα βρει (αναλυτικές) οδηγίες για το πώς να το κάνω αυτό, καθώς στο manual ανέφερε μόνο πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όχι τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Δεν θυμάμαι αν είχα δοκιμάσει compatibility mode για το λογισμικό ή το παράτησα κατευθείαν.

Μετά από όλα τα παραπάνω, απλά δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ με το modem/router και το κρατάω όσο παίζει (και όπως παίζει) μέχρι να έρθει ο καιρός να πάρω κάποιο άλλο.

Δημοσ.

εκει υποχρεωτικα περιμενεις ή οπως εσυ κανεις δοκιμη με αλλης ηπειρου.γενικοτερα με τα νεα προιοντα αυτο ειναι το θεμα οτι πολλες φορες περιμενεις πολυ καιρο μεχρι να βγει firmware.και ισχυει παντου αυτο.
για αυτο λενε παντα να περναει λιγος καιρος και μετα να παιρνεις αυτο που θες με σκοπο να εχουν κανει καποιοι αλλοι το τεστ.
δυστυχως οπως βλεπεις απο την αρχη τιποτα δεν παιζει ειτε λεγεται κινητο ειτε δεν ξερω τι.
ναι αμα ειναι κινητα μονο firmware παιζει η πιο νεα εκδοση λειτουργικου να το πω καλυτερα.
λογικα καπου θα πρεπει να υπαρχουν οδηγιες για το πως γινεται.ολο και καποιος θα πρεπει να εχει βαλει.και δεν το εχω κανει ποτε για να σου πω κατι παραπανω.εχω συνδεσει μονο Usb stick  και εχω δει και 3g stick.
συνηθως επαιρνα δικτυακο σκληρο (NAS)και δικτυακο Printer απο την αρχη.την usb στο ρουτερ που εχω(εχει και 2 παναθεματο) το εχω μονο για να γεμιζω κανα κινητο.
τωρα μπορει να εχουν βγαλει κατι ή μπορει να παιζει και με compatibility.Ολο και κατι θα εχει γραφτει.απλα για να γινει κατι δικτυακο δεν χρειαζεται drivers κτλ.υποτιθεται οτι εφοσον σεταριστει στο ρουτερ οτι μετα δεν θες λογισμικο και απλα παιζεις με ip ή αν εινα δισκος με καναν ftp.

απλα πρεπει να βρεις και λιγο χρονο για δοκιμες.και εγω στο δικο μου ρουτερ ηθελα να βρω κατι πραγματα αλλα που κουραγιο.ειναι και ολα απο cli interface αυτα που θελω να κανω.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες περί αναμονής, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Τα νέα προϊόντα έχουν τεχνολογίες που τα παλαιότερα ενδεχομένως να μην έχουν (παράδειγμα 54G vs 300N). Θα πρέπει να παίρνουμε συνεχώς συσκευές μιας (ή και παραπάνω) γενιάς πίσω, ελπίζωντας πως θα έχουν λύθεί όλα τα προβλήματά τους;

Σκόρπιες οδηγίες είχα βρει, αλλά και πάλι τι να τις κάνω άμα δεν παίζει (όταν το δοκίμασα - ενδεχομένως να έχει φτιαχτεί τώρα) το λογισμικό;

Η ιδέα (πολύ χοντρικά) πίσω από το διαμοιρασμό του εκτυπωτή, όπως την έχω καταλάβει, είναι η ακόλουθη:

• Εγκαθιστάς το λογισμικό στον υπολογιστή σου και σου δημιουργεί μια Virtual USB θύρα.
  • Σε αυτή τη Virtual USB θύρα δίνεις τις ρυθμίσεις του modem (IP, username, password) και όταν ανοίγεις τον υπολογιστή γίνεται η σύνδεση.
  • Ο υπολογιστής δεν μπορεί να καταλάβει ότι η συσκευή είναι συνδεμένη στο modem/router, αλλά νομίζει πως έχει συνδεθεί απευθείας πάνω του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

• Να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον εκτυπωτή σε έναν μόνο υπολογιστή του δικτύου κάθε φορά (προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμος σε όλους τους υπολογιστές;)
  • Σε κάθε υπολογιστή θα πρέπει να περάσεις τους drivers του εκτυπωτή

Για διαμοιρασμό σκληρού δίσκου ίσως να μην είναι τόσο κόπος, αλλά μιας και δεν μου χρειάζεται δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Οπότε καταλήγουμε στο ίδο αποτέλεσμα: «Πού όρεξη/κουράγιο για δοκιμές;». Όσο παίζει και όπως παίζει, παίζει. Αν χαλάσει κάτι, βλέπουμε.

Επειδή έχουμε μπει λίγο σφήνα στο θέμα του TS και ίσως δεν τον βοηθάμε, θα μπορούσε να γίνει split το θέμα; Έτσι, ενδεχομένως να μαζευτούν και άλλοι χρήστες που έχουν το εν λόγω modem/router για να δούμε τι γνώμη έχουν.

Δημοσ.

δυστυχως ετσι ειναι αυτο σαν δικοπο μαχαιρι.διαλεγεις ή θα παρεις μια τεχνολογια που εχει ωριμασει ή θα παρεις κατι με τα οποια προβληματα εχει.
και παντου γινεται αυτο οπως βλεπεις.απο κινητα πχ iphone που εχεις δει προβληματα που βγαζουν στην αρχη μεχρι δεν ξερω τι αλλο.το ιδιο ισχυει και με ρουτερ.εχω δει ρουτερ που βγηκαν απο παροχο για συγκεκριμενη υπηρεσια και στην αρχη απειρα bugs μεχρι να μπει το νερο στο αυλακι.βλεπε xbox τα καινουρια με το προβλημα δες ps4 με τα προβληματα στην αρχη.
καποιοι πχ περιμενοθν 5-6 μηνες πριν παρουν κατι αλλοι πανε και το παιρνουν next day και τρως ολα τα προβληματα στην μουρη.δυστυχως poor quality control τοσο σαν software οσο και σαν Hardware.

για τις οδηγιες αμα δεν βρισκειςκατι ή να μιλας με την μαμα εταιρεια ή αμα εχει forum γραψε εκειμεσα το προβλημα.ισως να σε βοηθαγαν.
τωρα για τον εκτυπωτη σωστο αυτο που  γραφεις.αυτο ισχυει και οταν αγοραζεις δικτυακο εκτυπωτη.
περνας drivers και φτιαχνει εικονικη port με ip.δεν ξερω βεβαια αν μπορεις εσυ manual να φτιαξεις αυτην την port και μετα απλα να περασεις
τους drivers για τον εκτυπωτη.τα windows σε αφηνουν να φτιαξεις tcp/ip port με ip .τωρα θεωρητικα ο εκτυπωτης θα πρεπει να δεχεται
ταυτοχρονα εκτυπωσεις απο παντου και απλα να της κραταει στην μνημη.η να μενουν στο pc μεχρι να τελειωσει η previous εκτυπωση
οπως γινεται και με τους δικτυακους(αν ξεπεραστει το οριο της μνημης νομιζω μενει στο spool queue πως λεγεται.οπως ειπα δεν το εχω
δοκιμασει με usb πανω σε ρουτερ.καποιες φορες οι δοκιμες ειναι αναπαντεχες.

για τον δισκο που το ειχα κανει σε thomson δεν εβλεπε ntfs.ηθελε fat32.απο εκει και περα σε αφηνε να το κανεις ειτε διαμεσω ftp ειτε και με αλλους μεθοδους.
πχ το technicolor 784 που εχω σε αφηνει να το φτιαξεις ειτε σαν ftp ειτε σαν network file server eite σαν Upnp av media server

Έχω αγοράσει το D-Link DSL-2770L (για να αντικαταστήσει το Netgear DGN2200 που δυστυχώς απεβίωσε) και νομίζω πως είναι μια από τις χειρότερες αγορές μου (εκτός κι αν έχω πέσει σε ελλατωματικό κομμάτι, αλλά άντε να το αποδείξεις).

Γενικά, αν ψάξεις σε διάφορα forums θα δεις πως πολλοί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με το συγκεκριμένο modem/router. Ίσως με κάποια πρόσφατα Firmware που έχουν βγει να έχει καλυτερέψει η κατάσταση, αλλά και πάλι θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι άλλο.

Επίσης, δεν νομίζω πως παίρνει *WRT.

περνα πιο νεο firmware για να δεις γιατι κατα καιρους διορθωνονται πολλα με firmware.επισης αν εχεις διαφορα προβληματα ειτε μιλας με dlink αλλιως αν δεν δεχονται τα προβληματα σου υπαρχουν και οι πλαγιοι τροποι για να στο αλλαξουν αν υποψιαζεσαι οτι μπορει να εχει καποιο θεμα το συγκεκριμενο κομματι.γενικα απλα με τα προβληματα που διαβαζει καποιος σε forum ή με τις κριτικες θελει και λιγο φιλτραρισμα γιατι ναι μεν γραφονται και πολλα σοβαρα αλλα γραφονται και ακυρα προβληματα.ή ακομα χειροτερα προβληματα τα οποια εχουν διορθωθει με firmware update αλλα ο User δεν το περασε ποτε.ναι ddwrt ουτε εγω νομιζω οτι παιρνει.του εχεις περασει πιο νεο firmware εσυ ή το εχεις βγαλει στην ακρη και δεν το εχεις χρησιμοποιησει?επισης τι θεματα σου εκανε αν θυμασαι .

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το DLink 2770L πρέπει να είναι από τα πλέον προβληματικά ρούτερ που κυκλοφορούν. Και δεν είναι και φθηνό. Τσιμπάς με το ωραίο (σε στιλ Mac Pro) σχεδιάκι και μετά αναλαμβάνεις κανονικός beta tester της εταιρείας. 

Εκεί που χρειάζομαι βοήθεια, είναι στην ρύθμιση του port forwarding. Τέτοια επιλογή δεν βλέπω στο μενού, αλλά υπάρχει virtual server, που υποψιάζομαι κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά δεν βλέπω να δουλεύει στην πράξη.

Θέλω η 3333 να οδηγεί σε συγκεκριμένο μηχάνημα εντός του δικτύου, και η ρύθμιση που έχω κάνει είναι αυτή στην εικόνα. 

υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω; 

Ευχαριστώ! 

pfa.tiff

Δημοσ.

Το DLink 2770L πρέπει να είναι από τα πλέον προβληματικά ρούτερ που κυκλοφορούν. Και δεν είναι και φθηνό. Τσιμπάς με το ωραίο (σε στιλ Mac Pro) σχεδιάκι και μετά αναλαμβάνεις κανονικός beta tester της εταιρείας. 

Εκεί που χρειάζομαι βοήθεια, είναι στην ρύθμιση του port forwarding. Τέτοια επιλογή δεν βλέπω στο μενού, αλλά υπάρχει virtual server, που υποψιάζομαι κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά δεν βλέπω να δουλεύει στην πράξη.

Θέλω η 3333 να οδηγεί σε συγκεκριμένο μηχάνημα εντός του δικτύου, και η ρύθμιση που έχω κάνει είναι αυτή στην εικόνα. 

υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω; 

Ευχαριστώ! 

α.θα δοκιμαζα firmware update.

β.το port forward το βλεπω σωστο.αν εχεις οτενετ ισως να χρειαστει να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια η οποια σου κοβει Ports.

επισης προσεχε με το firewall του ρουτερ και του pc σου μην σε κοβει.στο Pc σου δωσε καρφωτα την ip που εβαλες στο Port forward με σκοπο να μην τυχει το Pc να παρει αλλη Ip.

ναι πολλα ρουτερ το εχουν σαν virtual server οχι σαν Port forward.

απλα για να βγει ανοιχτο το Port πρεπει να τρεχει η εφαρμογη που το χρησιμοποιει εκεινη την στιγμη.ενας ευκολος τροπος για να γινει αυτο και να τεσταρεις ειναι

να ανοιξεις την Port 3333 πχ και αυτην την Port να την βαλεις στο pc που θες και που εχεις δηλωσει στο Port forward.το Port μπορεις να το βαλεις πχ στο Mtorrent και να το κλεισεις σαν προγραμμα και να το ξανανοιξεις.

μετα πας www.canyouseeme.org και βλεπεις αν το Port ειναι ανοιχτο.οπως ειπα το mtorrent να ειναι ανοιχτο ωστε να χρησιμοποιει το port για να στο βγαλει ανοιχτο.

εναλλακτικα σαν λυση εκτακτου αναγκης αν εχει dmz το router τοτε κανεις dmz με σκοπο να ανοιξεις ολα τα port για μια συγκεκριμενη Ip.απλα ειναι λιγο ανοιχτο το Pc μετα αλλα ειναι και αυτο μια λυση.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ @poulinos για τη βοήθεια. 

Τελικά το virtual server δούλεψε κι έχω πρόσβαση απ' έξω στην 3333 μέσω dynamic DNS. 

Ένα μικρό θεματάκι είναι ότι από τον ίδιο τον υπολογιστή που βρίσκεται ο σέρβερ αποκτώ πρόσβαση στην σελίδα μέσω της ip διεύθυνσης κι όχι μέσω του ddns (δηλαδή πρέπει να πληκτρολογήσω 192.168.1.13 κι όχι το webserver.ddns.org:3333 ) αλλά δεν γίνεται μάλλον να ναι όλα τέλεια σ'αυτόν τον δικτυακό κόσμο... 

Δημοσ.

Ευχαριστώ @poulinos για τη βοήθεια. 

Τελικά το virtual server δούλεψε κι έχω πρόσβαση απ' έξω στην 3333 μέσω dynamic DNS. 

Ένα μικρό θεματάκι είναι ότι από τον ίδιο τον υπολογιστή που βρίσκεται ο σέρβερ αποκτώ πρόσβαση στην σελίδα μέσω της ip διεύθυνσης κι όχι μέσω του ddns (δηλαδή πρέπει να πληκτρολογήσω 192.168.1.13 κι όχι το webserver.ddns.org:3333 ) αλλά δεν γίνεται μάλλον να ναι όλα τέλεια σ'αυτόν τον δικτυακό κόσμο... 

λογικο αυτο.το ρουτερ βλεπει οτι εισαι μεσα στο ιδιο δικτυο οποτε δεν παιζει το Port forward κατα καποιο τροπο.οποτε απο μεσα μπαινειςμε την τοπικη Ip.για αυτο λεμε οταν θες να κανεις δοκιμη τοτε ή μπαινεις απο 3g,η μπαινει καποιος φιλος απο το δικο του δικτυο ή βαζεις proxy για να φαινεται οτι μπαινις απεξω.πολυ λιγα ρουτερ κανουν αυτο που θες το οποιο ονομαζεται nat loopback.δεν το εχουν ολα τα ρουτερ σαν επιλογη

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά είναι μακράν το χειρότερο router, θα συμφωνήσω με όλους σας. 

Port forwarding ή virtual server απλά δεν παίζει στη συσκευή, έχω μιλήσει με το support και το παίζουν κινέζοι δυσττυχώς. Έχω δοκιμάσει EU 1.02, AU τα πάντα όλα αλλά τιποτα. Το πήρα για το γραφείο και καλώς ή κακώς έχουμε αρκετά port forward αλλά μας απογοήτευσε. Φυσικά και χτυπάω απ εξω με static ip που έχουμε και όυτε καν dyn dns.

Απλά ήθελα να πω και γω το πόνο μου

Γιώργος

Δημοσ.

Παιδιά είναι μακράν το χειρότερο router, θα συμφωνήσω με όλους σας. 

Port forwarding ή virtual server απλά δεν παίζει στη συσκευή, έχω μιλήσει με το support και το παίζουν κινέζοι δυσττυχώς. Έχω δοκιμάσει EU 1.02, AU τα πάντα όλα αλλά τιποτα. Το πήρα για το γραφείο και καλώς ή κακώς έχουμε αρκετά port forward αλλά μας απογοήτευσε. Φυσικά και χτυπάω απ εξω με static ip που έχουμε και όυτε καν dyn dns.

Απλά ήθελα να πω και γω το πόνο μου

Γιώργος

αν στο γραφειο θελουν να κανουν σοβαρη δουλεια θα ηταν καλο να χτυπησεις ενα draytek 2710n ή 2760n (ειναι και adsl/vdsl) ωστε μελλοντικα να μην το ξαναλλαξεις αν βαλεις vdsl.αν το πηρες τωρα τελευταια δεν ξερω αν μπορεις να το επιστρεψεις και να παρεις κατι αλλο..παντως ειναι πολυ κουφο σε ενα ρουτερ να μην παιζει το port forward.το μονο που μπορω να πω αλλα δεν ξερω αν θα βγαλεις ευκολα ακρη ειναι αν αποδεχτουν οτι δεν παιζει το port forward και οτι δεν θα βγει καποιο firmware update(πολυ κουφο αλλα οκ) να ρωτησεις αν γινεται να στο αντικαταστηστουν αυτοι με καποιο αλλο μοντελο τους μπας και γλυτωσετε να δωσετε αλλα λεφτα.απλα ισως χρειαστει να το στειλετε εξωτερικο και επισης θα πρεπει να εχετε καποιο αλλο σαν spare για οσο διαστημα θα κανει να ερθει το νεο.δεν ξερω αν μιλησες με αντιπροσωπεια ελλαδος ή με support εξωτερικου.αναλογως με ποιους εχεις μιλησει και κανουν τους ανηξερους μιλα με τους αλλους.αν δηλαδη μιλησες με ελλαδα τοτε στειλε εξωτερικο.αν μιλησες με εξωτερικο τοτε μιλα με ελλαδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...