Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά καλήμερα μια γνωστη μου έχει αγοράσει ένα laptop των 1000 πέρυσι (δεν έχει κλείσει χρόνο)  από την sony το θέμα είναι πως εμφανιζε πρόσφατα  κάτι προβλήματα και τους το πηγαινε 2-3  κάθε φορά έκαναν φορματ και της έλεγαν πως το pc θα είναι οκ τώρα. σήμερα μου είπε να του ρίξω μια μάτια εγώ υποπτεύτηκα τον δίσκος και έτρεξα το crystaldiskinfo το θέμα ειναι πως είδα κάτι τρομερό ο δίσκος είχε γράψει 998 την ρώτησα πόσες ώρες των αφήνει ανοιχτό μου είπε πως τον ανάγει ένα 5ωρο το max την βδομάδα άμεσος υποψιάστηκα πως της πουλησαν εκθεσιακό για καινούργιο επειδή την κάψανε για άσχετη .την ρώτησα αν έχει το κουτί και μου είπε δεν της το φέρανε σε κουτί άλλα σε μια χαρτοσακούλα και της είπαν πως το ανοιξαν για να το σεταρουν . ΕΕΕ εκεί σιγουρεύτηκα πως κανε πουστιά 

το θέμα είναι μπορώ με κάποιο τρόπο να αποδειξω άλλα τα παραπάνω για να αλλάξουν

Δημοσ.

μου είπε πως τον ανάγει ένα 5ωρο το max την βδομάδα

Τον κλείνει κανονικά ή κλείνει απλά το καπάκι;;;;
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το θέμα είναι μπορώ με κάποιο τρόπο να αποδειξω άλλα τα παραπάνω για να αλλάξουν

Έλεγξε κατ' αρχήν το status της εγγύησης.

http://esupport.sony.com/US/p/select-system.pl?DIRECTOR=DOCS

Οι ημερομηνίες είναι εντάξει σε σχέση με την αγορά ή βλέπεις κάτι περίεργο?

Επεξ/σία από Euclides
Δημοσ.

θα το τσεκάρω την τετάρτη γιατι δεν έχω το serial number.κανονικά τον κλείνει έμενα αυτό που με προβλημάτισε είναι η χαρτοσακούλα 

Δημοσ.

αν ηρθε σε χαρτοσακουλα σιγουρα κατι παιζει.ακομα και να ανοιγαν το λαπτοπ για σεταρισμα το φυσιολογικο θα ηταν να το ξαναβαλουν στο κουτι οχι σε σακουλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ απλά τίποτε δε γίνεται μετά από τόσο καιρό.

Προς γνώση και συμμόρφωση την επόμενη φορά (αν όντως ήταν εκθεσιακό).

Αν το λάπτοπ το αγόρασε με θήκη, εύλογο είναι να της το δώσανε με τη θήκη στη σακούλα και όχι με το κουτί γιατί πολύ απλά μπορεί να μή χώραγε.

Παρεπιπτόντως αν υποθέσουμε πως καθημερινά τον υπολογιστή τον έχει ανοιχτό για 5 ώρες, έχουμε για 6 μήνες (180 ημέρες), το ποσό των 900 ωρών λειτουργίας του δίσκου. Λες ότι ακόμα δεν έχει κλείσει χρόνο, αλλά ότι αγοράστηκε πέρσυ, πράγμα που μας δίνει σίγουρα 6 μήνες χρήσης στην καλύτερη. Οι ώρες που αναφέρεις είναι 998 (άρα 6 μήνες και 20 μέρες).

Δε βρίσκω κάτι παράλογο σε αυτό επίσης αν οι ώρες είναι 5 τη μέρα και όχι 5 την εβδομάδα.

Αν οι ώρες είναι 5 την εβδομάδα, τότε βάσει χρόνου δε μπορεί να αποδείξει κάτι, γιατί ήδη το έχει αρκετό καιρό ώστε να θεωρηθεί πως συμπληρώθηκαν ώρες από νορμάκ καθημερινή χρήση.

Καλή τύχη, αλλά δυστυχώς δε θα βγάλεις άκρη.

Για το της εγγύησης, η απόδειξη αγοράς σου είναι και εγγύηση.

Αν η αντιπροσωπεία δε σε καλύψει για τον οποιοδήποτε λόγο (π.χ. serial number που είναι αρκετά παλαιότερης κατασκευής από την ημερομηνία πώλησης), τότε το κάνεις κλύσμα στον πωλητή.

Επεξ/σία από plpapadopoulos
Δημοσ.

Από που το αγόρασε, αν επιτρέπεται;

Σωστά, για να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι ......

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...