Προς το περιεχόμενο

Τα 8αρια δεν μπουταρουν μετα απο ubuntu installation....!

BugsGounelas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Help!Τα 8αρια δεν μπουταρουν μετα απο ubuntu installation.Επελεξα την επιλογη install alongside win8.Μπαινω κανονικα στον grub,τα 8αρια δεν μπουταρουν (βγαζουν ενα μηνυμα πως δεν βρηκε κατι) με ξαναγυρναει στον grub.Τα ubuntu επισης δεν μπουταρουν (μενουν σε μια black screen).Τι να κανω?Μπορω να επαναφερω πχ τον bootloader των 8 μεσω live cd?Ευχαριστω (εαν μπορειτε απαντηστε συντομα)(Ακολουθησα των οδηγο του pcsteps.gr,με την εκδοση 12.04)

Μου χε πεταξει και ενα μηνυμα πως τρεχει σε low graphics mode στο restart........επειδη κολλησε εκει,εκανα hard reset...

EDIT:Στο boot device,επελεξα τον bootloader των 8 και μπηκε στα 8 (οχι απο grub.....) Πειτε μου πως να γινει τον dualboot σωστα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΤΑ 8αρια τα εφτιαξα (αλλαξα το boot order στο bios απο ubuntu σε windows bootloader),το θεμα ειναι πως θα λειτουργησει ο grub (απο grub δεν μπαινω ουτε windows,ουτε ubuntu.Μηπως κατι απο κανα live cd,η απο recvovery optiions?)

Αυτο θα κανω,ο οδηγος εδειχνε για την 14.04,εγω εκανα με 12.04.3.......Επειδη εχω βρει το παρτιτιον των ubuntu,μηπως υπαρχει καποιος τροπος,να να συνεργαστουν?Αλλιως μπορειτε να  μου πειτε εναν τροπο για uninstallation και ασφαλους reinstallation?ΣΤΟ BIOS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ SECURE BOOT ΚΛΠ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ BIOS PASS.....ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ PASS ΜΕΤΑ?

Αρχικά δοκίμασε να βάλεις την τελευταία έκδοση του ubuntu. Για το bios στην μητρική σου δες το manual αν γίνετε αυτό που λες.

Επειδη μιλαμε για λαπτοπ,δεν αναγραφεται κατι τετοιο.Για τελευταια εκδοση θα δω.Ερωτηση:Αφου τα ubuntu υπαρχουν,πως μπορω στον grub να συνδιασω τα δυο αυτα λειτουργικα?

QUESTION:Να κανω format αυτο το partition που ειχε δημιουργηθει?Και μετα expand το partition των windows και μετα shrink?Ειναι ασφαλες να του κανω format?Thx

Αν κάνεις ξανά εγκατάταση απλά θα βάλεις την διανομή στο υπάρχον partition που είχες την προηγουμενη. Μέσα από τον εγκαταστάτη του ubuntu γίνετε αυτό πανεύκολα.

Αν κάνεις ξανά εγκατάταση απλά θα βάλεις την διανομή στο υπάρχον partition που είχες την προηγουμενη. Μέσα από τον εγκαταστάτη του ubuntu γίνετε αυτό πανεύκολα.

δεν θελει να ορισω swap κλπ?

Στα σύγχρονα συστήματα με τόσο μεγάλες μνήμες το swap είναι για μένα άχρηστο. Ετσι και αλλιώς αν κάνεις την αυτόματη εγκατάσταση απλά στον χώρο που θέλεις θα σου βάλει swap μόνη της η διανομή. Πρωτού ξεκινήσεις εγκατάσταση καλό είναι να διαβάσεις και κάποιος από τους πολλούς οδηγούς ακόμα και στα ελληνικά που κυκλοφορούν

Στα σύγχρονα συστήματα με τόσο μεγάλες μνήμες το swap είναι για μένα άχρηστο. Ετσι και αλλιώς αν κάνεις την αυτόματη εγκατάσταση απλά στον χώρο που θέλεις θα σου βάλει swap μόνη της η διανομή. Πρωτού ξεκινήσεις εγκατάσταση καλό είναι να διαβάσεις και κάποιος από τους πολλούς οδηγούς ακόμα και στα ελληνικά που κυκλοφορούν

Οκ thx......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...