NT1G Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Οι 40C για τον κινητήρα είναι κρύα εκκίνηση μιας και φυσιολογικά το λάδι έχει θερμοκρασία λειτουργίας τύπου 90C. Όπως λέει και ο madsc το W νούμερο μετριέται στους 40C. Ένα 0W-40 σαν ιξώδες είναι καλύτερο από το 10W-40 μιας και έχει μεγαλύτερο εύρος ιξώδους. Βασικό όμως είναι και οι προδιαγραφές που καλύπτει ένα λάδι. Κάποιο link ; Γιατί το πρότυπο SAE J300 που καθορίζει τις προδιαγραφές διαφωνεί και δεν λέει τίποτα για 40οC. Λέει για συγκεκριμένα ιξώδη ανάλογα με το W. Το 10W π.χ. πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους -25οC και -30οC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δες παραπάνω. Έδωσα 2 link. Για το πρότυπο που λες έχουμε κάποιο; Αν και προσπαθώ να καταλάβω τι νόημα θα είχε μέτρηση στους -35C. Για έναν που θα ξεκινήσει αυτοκίνητο 1 φορά σε βουνό της Σιβηρίας ξημερώματα καταχείμωνου; /sc 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Φαντάζομαι γιατί εκτός από την Ελλάδα που δύσκολα να πέφτει κάτω από το 0, υπάρχουν περιοχές ακόμα και στην Ευρώπη που τον χειμώνα έχουν κάτω από 0 πολύ ή λίγο. π.χ. Γερμανία, Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες, Πολωνία κ.τ.λ. Βόρεια Αμερική, Καναδάς, κ.τ.λ new sae j300 - Shark - Italian Lubricants Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Να ρωτήσω κάτι σχετικό και εγω με τη σειρά μου καθώς κοντευω σε 1500 χλμ στις 7500 χλμ που κάνω την αλλαγή... Θέλω να πάρω 4-5 λίτρα Castrol edge 5-30 και με έναν εμπορία που μιλούσα για τιμη (το είχε ακριβο κ του είπα "καλώς θα σας ξανά πάρω") μου είπε ότι τα δικά του είναι της επίσημης αντιπροσωπείας και όχι παραεισαγωγες κλπ. Τίθεται θέμα διαφορετικού λαδιου/προδιαγραφών; Εχετε να προτείνετε κάποιον οικονομικό για το συγκεκριμένο λάδι απο αθηνα ;; αυτοι που τα εισαγουν μονοι τους το εχουν απο 8.5 εως 10ε. ...οχι ειναι το ιδιο λαδι! σκεφτομαι να του βαλω 0/40 της αραλ. Ειχα ακουσει παλια για μαιμου. Πως θα καταλαβω οτι ειναι τα γνησια? τα βρηκα σε στρογγυλο σκουρο μπλε μπουκαλι στα 8ε/λ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 αυτοι που τα εισαγουν μονοι τους το εχουν απο 8.5 εως 10ε. ...οχι ειναι το ιδιο λαδι! Οπότε μια χαρα οπως πίστευα. Μη πάμε να κανουμε καλο με ενα πιο ποιοτικο λαδι και στο τελοσ κάνουμε καμία ζημιά στο μοτέρ κ τρέχουμε. Ευχαριστω Γιάννη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 NT1G καταρχήν ευχαριστούμε για το link. Στον τίτλο της 1ης στήλης βλέπω απλά "Low temp". Δεν δίνει καν συγκεκριμένο νούμερο θερμοκρασίας όπως στη δίπλα στήλη που λέει "mm2\s at 100C" Θέλουμε μία στήλη (ή μια καμπύλη) με συγκεκριμένη temp στον τίτλο και από κάτω τα λάδια για να βγάλουμε άκρη, έστω και εγκυλοπαιδικά. ... μου είπε ότι τα δικά του είναι της επίσημης αντιπροσωπείας και όχι παραεισαγωγες κλπ.... Μαρκετικό παιχνίδι με σκοπό το κέρδος, μη μασάς. Το ότι έφερα εγώ π.χ. μόνος μου ένα προιόν της ίδιας εταιρείας απ έξω, χωρίς τελωνεία και φόρους εισαγωγής δεν το κάνει αυτόματα διαφορετικό προιόν. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Οπότε μια χαρα οπως πίστευα. Μη πάμε να κανουμε καλο με ενα πιο ποιοτικο λαδι και στο τελοσ κάνουμε καμία ζημιά στο μοτέρ κ τρέχουμε. Ευχαριστω Γιάννη. πηγα στην vw για αλλαγη λαδιων γιατι ηταν στην εγγυηση και τα castrol 5/30 τα ειχε 21ε το λιτρο!!! Τους πηγα δικα μου με 10ε/λ(το ιδιο λαδι) και τα δεχτηκανε αλλα δεν γλυτωσα οσα περιμενα γιατι μου ακυρωσανε καποια εκπτωση που μου δινανε αλλα και παλι κερδισμενος βγηκα... υ.γ μου ειπαν οτι η εκπτωση ισχυε με τα δικα τους τα λαδια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Ε για αντιπροσωπεία μιλάς, κλασσικό. Εδώ τα μπουζί τα έχουν διπλή τιμή και πάνω από τους υπόλοιπους. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Ε για αντιπροσωπεία μιλάς, κλασσικό. Εδώ τα μπουζί τα έχουν διπλή τιμή και πάνω από τους υπόλοιπους. /sc Ελευθερη αγορα εχουμε.. αλλα εμενα αυτο που με εξωθει ειναι οτι σου βαζουνε την εκπτωση και η τιμη βγαινει παλι η διπλασια!!! Αυτο μεταφραζεται σε κοροιδια-κλεψια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 NT1G καταρχήν ευχαριστούμε για το link. Στον τίτλο της 1ης στήλης βλέπω απλά "Low temp". Δεν δίνει καν συγκεκριμένο νούμερο θερμοκρασίας όπως στη δίπλα στήλη που λέει "mm2\s at 100C" /sc Δεν είναι ξεκάθαρο πια είναι η θερμοκρασία όταν λέει πάνω at [ oC] και από κάτω δίπλα σε κάθε νούμερο λέει κάτι π.χ. 7000 at -25 (10W) ; Από άλλο μέρος π.χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 πηγα στην vw για αλλαγη λαδιων γιατι ηταν στην εγγυηση και τα castrol 5/30 τα ειχε 21ε το λιτρο!!! Τους πηγα δικα μου με 10ε/λ(το ιδιο λαδι) και τα δεχτηκανε αλλα δεν γλυτωσα οσα περιμενα γιατι μου ακυρωσανε καποια εκπτωση που μου δινανε αλλα και παλι κερδισμενος βγηκα... υ.γ μου ειπαν οτι η εκπτωση ισχυε με τα δικα τους τα λαδια!Εμένα την περασμένη φορά αρνήθηκαν να μου βάλουν αλλα λάδια απο αυτα που εγκρίνει η εταιρεία/πουλάνε αυτοί, πήρα το αυτοκίνητο και τα λάδια μου και ενα φιλτρο απο αυτούς (12 ευρώ όταν έξω έχει 4-5) κ πήγα στο πρώτο συνεργείο που βρήκα στο δρόμο μου κ μου τα άλλαξε με 5, ναι 5 ευρώ!! Αν είχα μια γωνία/ένα γκαράζ θα τα άλλαζα μόνος μου... Ούτως ή αλλιώς πλέον δεν έχω εγγύηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisOP Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 κανα φθηνό 5w40 έχετε να προτείνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 κανα φθηνό 5w40 έχετε να προτείνεται δηλαδη με ποσα το λιτρο? τι api θελεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisOP Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 δηλαδη με ποσα το λιτρο? τι api θελεις? το ποιο φθηνο οτι ναναι να δουλευει ο κινητηρας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pano Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 το ποιο φθηνο οτι ναναι να δουλευει ο κινητηρας http://www.trade-wind.gr/car/lubricants/ixodes/5w-40.html?dir=asc&limit=all&order=price Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα