zanskou Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος με εξειδίκευση πάνω στη δημιουργία και επεξεργασία τρισδιάστατων (3D) βίντεο, o Oliver Kreylos, κατάφερε να "μεταφέρει" ολόκληρο το σώμα του σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιώντας τρία Microsoft Kinect και ένα Oculus Rift.Χρησιμοποιώντας τα βίντεο από τα τρία πρώτης γενιάς Kinects, ο Kreylos, δημιούργησε ένα 3D rendering του σώματός του το οποίο στη συνέχεια πέρασε μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον το οποίο μπορεί να δει μέσα από το Oculus Rift headset. Έτσι, αν για παράδειγμα στρέψει τη ματιά του προς τα κάτω θα μπορέσει να δει το ίδιο του το σώμα να κινείται ενώ σε ένα βίντεο το οποίο δημιούργησε μιλάει για την ιδιαίτερη εμπειρία της περιήγησης σε έναν εικονικό κόσμο αλλά και της αφής εικονικών αντικειμένων. Εξηγώντας το σκεπτικό του πίσω από την απόφαση να δημιουργήσει ένα τέτοιο βίντεο ο Kreylos είπε πως ήθελε να δείξει τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν για απομακρυσμένη συνεργασία ή ακόμη και για τη δυνατότητα που δίνεται σε ανθρώπους να είναι "παρόντες από μακρυά". Φυσικά υπάρχει ακόμη ένας αρκετά μακρύς δρόμος αλλά σίγουρα έχει γίνει μια πολύ καλή αρχή, μια γεύση της οποίας μπορείτε να πάρετε παρακολουθώντας το σχετικό βίντεο που ακολουθεί παρακάτω: Site: Gizmodo
forgotten Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 σε καμια 20ατια μας βλεπω να παιζουμε παιχνιδια οπως το log horizon 2
Cowboy Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 σε καμια 20ατια μας βλεπω να παιζουμε παιχνιδια οπως το log horizon Star Citizen σε τετοια φαση... και δεν θα ξαναβγω απο το σπιτι. Και οχι σε 20 χρονια... αλλα πολυ συντομα! Star Citizen Official Oculus RIFT Support! 5
VagelisDer Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Star Citizen σε τετοια φαση... και δεν θα ξαναβγω απο το σπιτι. Και οχι σε 20 χρονια... αλλα πολυ συντομα! Ασε να δουμε μπορεί σε καμια 20αετια να μην έχουμε καν σπίτια στην Ελλάδα. Χαχ ας το παίξω και εγώ λίγο ελληναρας. 2
Cowboy Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Ασε να δουμε μπορεί σε καμια 20αετια να μην έχουμε καν σπίτια στην Ελλάδα. Χαχ ας το παίξω και εγώ λίγο ελληναρας. To Star Citizen θα βγει πολυ συντομα, ισως και σε λιγοτερο απο χρονο, οχι σε 20 χρονια! Το τι θα γινεται σε 20 χρονια στη χωρα μας, αλλα και γενικοτερα στον κοσμο, ειναι απροβλεπτο, και δεν μιλαω μονο απο οικονομικης αποψεως. Αλλοι σημερα χανουν τις πατριδες τους, το να μιλαμε για το αν θα χασουμε το σπιτι μας σε 20 χρονια δεν ειναι και τοσο ασχημα συγκριτικα. Το μονο που μπορω να σου εγγυηθω ειναι οτι μεχρι το 2034 εγω προσωπικα θα εχω λιωσει στο Star Citizen Επεξ/σία 17 Μαΐου 2014 από Cowboy
alexatreides Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Είναι όντως εντυπωσιακό αλλά νομίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε σύγκλιση και με augmented reality. Μιχάλης Sent from my iPhone using Insomnia 3
Basiliseven Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Φοβερός ο τυπάς.Επιτέλους κάποιος βρήκε χρήσιμο το kinect
StigmaX Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Φανταστικό επίτευγμα με πάρα πολύ χαμηλό budget. Φαντάσου τι μπορούν να κάνουν οι μεγαλοεταιρίες αν το αποφασίσουν δηλαδή...
michael92 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Ασε να δουμε μπορεί σε καμια 20αετια να μην έχουμε καν σπίτια στην Ελλάδα. Χαχ ας το παίξω και εγώ λίγο ελληναρας. Ας έχουμε fully immersive VR και ας μένουμε και σε πολυκατοικίες από τρόλλευ 3
hakunamatata Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 H βιομηχανια xxx θα παει σε αλλο επιπεδο με τετοια πραγματα 4
Kingsoft Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Για ψαξτε για βιομηχανια ΧΧΧ και τα Google glasses... Τα πρωτα βγηκαν στο ΝΕΤ πριν 7-8 μηνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα