axel12p Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Αν στον χώρο του fan έχει δημιουργηθεί "στρώμα" σκόνης, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει με την σκόνη. Θέλει άνοιγμα το laptop και καλό καθαρισμό του fan. Ο αέρας σε ένα laptop, εισέρχεται από τις οπές που υπάρχουν στην βάση του και βγαίνει αφού περάσει πρώτα μέσα από τα πτερύγια που υπάρχουν στο πλάι του. Αν παλιά είχε μαζέψει σκόνη σε εκείνο το σημείο και του ανέβαζε θερμοκρασία, πιθανότατα τώρα με την σκούπα που χρησιμοποίησε, να την φράκαρε τελείως την έξοδο του αέρα.
Σκαρπέλης Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Παιδιά Καλησπέρα. Τελικά ο φίλος έβαλε οδοντογλυφιδα από τις εσοχές και κούνησε πτερύγια του fan κατά τα λεγόμενα του, με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας να παρει μπροστά και μάλιστα σχετικά αθόρυβα και με κανονικές θερμοκρασίες λετουργείας (~40 κελσίου). Μου φαίνεται λίγο απίθανο να έφτασε τα πτερύγια του ανεμιστηρα. Έχει κανεις ιδέα τι συνέβει?
kgianna Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Είμαι ο φίλος του Σκαρπέλη που είχα πρόβλημα με το laptop και μόλις γράφτηκα στο εξαιρετικά χρήσιμο φορουμ σας. Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την άμεση ανταπόκριση που δείξατε! Τώρα στο ζουμι: Όλα καλά με το laptop, απλά ήθελα τις συμβουλές σας. Όπως σας περιέγραψε και ο Σκαρπέλης έβαλα σκούπα στο λάπτοπ και όταν προσπάθησα να το ανοίξω μου πετούσε μήνυμα ότι υπάρχει πρόβλημα μιας και δεν λειτουργεί φυσιολογικά ο ανεμιστήρας. Μπορούσα να περιμένω 15 δευτερόλεπτα να κλείσει το λαπτοπ ή να πατήσω enter και να το ανοίξω με τη βία. Φυσικά επέλεξα να κλείσει, αφήνοντας τα 15 δευτερόλεπτα να περάσουν. Έχοντας στο μυαλό μου την απάντηση σας ότι μπορεί να έχει κολλήσει μια τούφα προσπάθησα να κουνήσω τα πτερύγια με οδοντογλιφίδα και καλαμάκι. Αφού τα έφερα μισή βόλτα και αυτή με το ζόρι ενώ ήταν κλειστό το λαπτοπ, δοκίμασα να το ξανανοίξω και τελικά άνοιξε επιτυχώς! Ο ανεμιστήρας σπίνταρε στην εκκίνηση όταν μου εμφάνισε την επιφάνεια εργασίας είδα πως σταμάτησε να λειτουργεί, παρόλαυτα δεν μου πέταξε κάνα μήνυμα στην οθόνη. Κατευθείαν το ξανάκλεισα για να μην μου ανεβάσει ξαφνικά θερμοκρασίες, κούνησα λίγο τα πτερύγια του ανεμιστήρα ξανά, φύσηξα και όλα γύρισαν κομπλέ και όταν το άνοιξα για δεύτερη φορά όλα λειτουργούσαν ρολόι! Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε πολύ χαμηλές στροφές, ίσα που ακούγεται. Το λαπτοπ είναι απίστευτα δροσερό από κάτω (το φορτίζω και ταυτοχρονα έχω και τη μπαταρία) και έχοντας κατεβάσει το speedfan πρόγραμμα παρατήρησα ότι οι θερμοκρασίες που λειτουργεί πλεον το λαπτοπ κυμαίνονται μεταξύ 40-50(max) βαθμών κελσίου. Θέλω να πιστεύω ότι ξεμπούκωσε για τα καλά! Δοκίμασα να του ανοίξω αρκετά παράθυρα, προγραμματάκια και μου τα άνοιξε μετά από λίγη ώρα κανονικότατα ΧΩΡΙΣ να ανεβάσει θερμοκρασία και χωρίς να "τρέξει" το ανεμιστηράκι. Παλιότερα ο ανεμιστήρας θα γκάζωνε.. Τέλος με προβληματίζει το γεγονός ότι την ώρα που πατάω το κουμπί ON για να ανοίξει περιμένω 4 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να πάρει μπρος (παλιότερα ίσως περίμενα 1-2 δευτερόλεπτα, τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω). 1) Θα ήθελα να ρωτήσω εαν είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά; 2) Εαν πιστεύεται ότι θα ήταν καλό να το ανοίξω μόνος κάποια στιγμή σύντομα και τον ξεσκονίσω για τα καλά ή απλά να το παρατηρώ μέχρι και αν μου ανεβάσει θερμοκρασία και τότε να του κάνω ένα servive; 3) Υπάρχει περίπτωση να έχω κάνα πρόβλημα στη μητρική (να μην στελνει το καταλληλο ρευμα) και για αυτό ο ανεμιστήρας να λειτουργεί συνέχεια στις ίδιες χαμηλές στροφές; Βέβαια από την άλλη δεν ζεσταίνεται κιόλας.. Όλες οι προτάσεις και γνώμες είναι δεκτές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
axel12p Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Αν δε ζεσταίνεται γιατί να λειτουργεί στο full ο ανεμιστήρας; Έχε το νου σου το επόμενο διάστημα στον ανεμιστήρα και τις θερμοκρασίες, και αν όλα πάνε καλά μη μπεις στην διαδικασία να τον λύσεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος και ότι αξίζει. Εκτός και αν θες να μάθεις
kgianna Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Αν δε ζεσταίνεται γιατί να λειτουργεί στο full ο ανεμιστήρας; Έχε το νου σου το επόμενο διάστημα στον ανεμιστήρα και τις θερμοκρασίες, και αν όλα πάνε καλά μη μπεις στην διαδικασία να τον λύσεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος και ότι αξίζει. Εκτός και αν θες να μάθεις Μου κάνει εντύπωση απλά που δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασία, σε αντίθεση με παλιότερα. Ας το πάρω ως θετικό σημάδι τότε! Φαντάσου τι θα είχε μαζέψει.. Ευχαριστώ πολύ alex12p για τη συμβουλή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα