Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είχα παλιά ενα laptop που δεν ειχε καθαριστει ποτέ με αποτέλεσμα μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας να έχει θέματα υπερθέρμανσης, να σταματήσει να δουλεύει cpu fan και ως αποτέλεσμα να καεί ο επεξεργαστής και πάπαλα το laptop. Ως εκ τούτου μου έχει δημιουργηθεί φόβος μη πάθει τα ίδια το καινούριο laptop που πήρα, και το ξεσκωνίζω (εξωτερικά) διαρκώς, και το ρουφάω με σκούπα από τις εξαγωγές αέρα τακτικά. Στο χρόνο απάνω θα το πάω στον Κωτσόβολο (από οπου αγοράστηκε) για άνοιγμα και καθαρισμό.

Ενας φίλος μου που παρατήρησε αυξημένη θερμοκρασία στο δικο του laptop με ρώτησε τι να κανει και του είπα τον τρόπο με τη σκούπα. Αφού την έβαλε και άνοιξε το laptop , του πέταγε μήνυμα το bios  ότι το fan δεν δουλεύει. Είναι δυνατόν να δημιουργηθηκε ζημιά από τη σκούπα στο ανεμιστηράκι ? Γενικά είναι ασφαλές αυτό με τη σκούπα ή είναι καλο να αποφεύγεται?

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είχα παλιά ενα laptop που δεν ειχε καθαριστει ποτέ με αποτέλεσμα μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας να έχει θέματα υπερθέρμανσης, να σταματήσει να δουλεύει cpu fan και ως αποτέλεσμα να καεί ο επεξεργαστής και πάπαλα το laptop. Ως εκ τούτου μου έχει δημιουργηθεί φόβος μη πάθει τα ίδια το καινούριο laptop που πήρα, και το ξεσκωνίζω (εξωτερικά) διαρκώς, και το ρουφάω με σκούπα από τις εξαγωγές αέρα τακτικά. Στο χρόνο απάνω θα το πάω στον Κωτσόβολο (από οπου αγοράστηκε) για άνοιγμα και καθαρισμό.

Ενας φίλος μου που παρατήρησε αυξημένη θερμοκρασία στο δικο του laptop με ρώτησε τι να κανει και του είπα τον τρόπο με τη σκούπα. Αφού την έβαλε και άνοιξε το laptop , του πέταγε μήνυμα το bios  ότι το fan δεν δουλεύει. Είναι δυνατόν να δημιουργηθηκε ζημιά από τη σκούπα στο ανεμιστηράκι ? Γενικά είναι ασφαλές αυτό με τη σκούπα ή είναι καλο να αποφεύγεται?

Το πιο πιθανό είναι κάποια "τούφα" σκόνης να κόλλησε στο ανεμιστηράκι και να μη μπορεί να γυρίσει. Μάλλον θα στρώσει με καθάρισμα. Γνώμη μου είναι η σκούπα να αποφεύγεται. Καλύτερα καθάρισμα με πινελάκι και σπρέι πεπιεσμένου αέρα (όχι απευθείας πάνω στο ανεμιστηράκι και να γυρίζει τρελά, καλύτερα να το κρατάμε ακίνητο) 

• Like 1
Δημοσ.

μπλοκάρεις τον ανεμιστήρα με κάνα μολύβι και με κάτι τέτοιο του αλλάζεις τα φώτα  :P

Ή το πας στο βενζινάδικο και του αλλάζεις τα φώτα με το πιστόλι του πεπιεσμένου αέρα .......

Δημοσ.

Ή το πας στο βενζινάδικο και του αλλάζεις τα φώτα με το πιστόλι του πεπιεσμένου αέρα .......

Και ότι ξεκολλήσει το ρίχνεις σε μια σακούλα και το παίρνεις σπίτι :P  :D

• Like 2
Δημοσ.

1) Υπάρχει ενδεχόμενο να έγινε ζημιά από το ανεμιστηράκι (μικρό μεν, αλλά αν έφερε σβούρες μπορεί να το γύρισε σε τάση κα ινα έγινε βραυκύκλωμα σε κάποιο block).

2) Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να μπούκωσε με καμιά σκόνη που έιχε φτάσει να γίνει σαν το μαλλί της γριάς και να σφήνωσε σε καμιά γωνία μή επιτρέποντάς του να γυρίσει.

Οτιδήποτε είπαν οι προλαλλήσαντες ισχύει. Το ανεμιστηράκι μπορεις να επιτρέψεις να γυρνάει αν και μονο αν είναι ξεκουμπωμένο το βύσμα τροφοδοσίας του από το mainboard. Γενικά καλό είναι να το λύνεις τελείως και να παίρνεις το ανεμιστηράκι σκέτο στα χέρια να το καθαρίζεις (ή ακόμα και να το λιπαίνεις αν κάνει θόρυβο κλπ). Προσοχή όχι λίπανση με WD40, το WD40 ειναι καθαριστικό και αντιδιαβρωτικό, αλλά όχι λιπαντικό, οπότε θα στο σκίσει αν χρησιμοποιήσεις μόνο WD40 και όχι στώμα με silicon spray ή άλλο λιπαντικό μετέπειτα.

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει ενδεχόμενο να έγινε ζημιά από το ανεμιστηράκι (μικρό μεν, αλλά αν έφερε σβούρες μπορεί να το γύρισε σε τάση κα ινα έγινε βραυκύκλωμα σε κάποιο block).

Αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο.

Λέτε να μην έχουν προβλέψει να τοποθετήσουν μια δίοδο για ασφάλεια?

Δημοσ.

Αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο.

Λέτε να μην έχουν προβλέψει να τοποθετήσουν μια δίοδο για ασφάλεια?

Κι αν η δίοδος κατέρρευσε νομίζεις θα άγει ρεύματα μετά?

Ή νομίζεις πως όλα τα λάπτοπ είναι σοβαρών προδιαγραφών?

Δημοσ.

Ή νομίζεις πως όλα τα λάπτοπ είναι σοβαρών προδιαγραφών?

Σε αυτό δεν έχεις άδικο, αλλά τόση ξεφτίλα?

Δημοσ.

Σε αυτό δεν έχεις άδικο, αλλά τόση ξεφτίλα?

Άβυσσος η ψυχη των εταιριών να ξέρεις.

Είναι κάτι σαν τα Kinder έκπληξη τα φτηνα μοντέλα. Πότε δε ξέρεις τί θα συναντήσεις...

Δημοσ.

Διοδιος δεν υπαρχει.Αν λυσαξεις εναν ανεμιστηρα με το καλωδιο επανω κινδυνευεις να καψεις το κυκλωμα.

Πονταρω οτι το μαλλι της γριας που λεει ο Παπαδοπουλος εχει φραξει τον ανεμιστηρα.

Ειτε ρουφαμε ,ειτε φυσαμε το κανουμε με ανοιχτο το λαπτοπ για να μπορει η σκονη/χνουδια να φευγει στην ατμοσφαιρα και οχι να πηγαι νει πιο βαθια στο λαπτοπ.Τι σοι καθαρισμο κανουμε αμα διωχνουμε τις σκονες και τις παμε πιο μεσα?

Δημοσ.

Διοδιος δεν υπαρχει.Αν λυσαξεις εναν ανεμιστηρα με το καλωδιο επανω κινδυνευεις να καψεις το κυκλωμα.

Πονταρω οτι το μαλλι της γριας που λεει ο Παπαδοπουλος εχει φραξει τον ανεμιστηρα.

Ειτε ρουφαμε ,ειτε φυσαμε το κανουμε με ανοιχτο το λαπτοπ για να μπορει η σκονη/χνουδια να φευγει στην ατμοσφαιρα και οχι να πηγαι νει πιο βαθια στο λαπτοπ.Τι σοι καθαρισμο κανουμε αμα διωχνουμε τις σκονες και τις παμε πιο μεσα?

Δημοσ.

To βιντεο μας αναφερει πως μπορεις να φτιαξεις ενα κυκλωμα σωστα,με διοδο δηλαδη,εγω γραφω οτι δεν εχουν ολα τα λαπτοπ αυτην την προστασια,επι το πλειστον για την ακριβεια.Συμφερει δηλαδη τις εταιρειες να μην το προστατευουν.

Αλλο πως πρεπει να ειναι ενα σωστο κυκλωμα και αλλο πως σχεδιαζουν οι εταιρειες τα motherboards.

Δημοσ.

To βιντεο μας αναφερει πως μπορεις να φτιαξεις ενα κυκλωμα σωστα,με διοδο δηλαδη,εγω γραφω οτι δεν εχουν ολα τα λαπτοπ αυτην την προστασια,επι το πλειστον για την ακριβεια.Συμφερει δηλαδη τις εταιρειες να μην το προστατευουν.

Αλλο πως πρεπει να ειναι ενα σωστο κυκλωμα και αλλο πως σχεδιαζουν οι εταιρειες τα motherboards.

Αυτό ήθελα να καταστήσω σαφές, ότι σε άλλα υπάρχει και σε άλλα όχι. Όχι ότι είναι κανόνας το ότι δεν υπάρχει παντού.

Το διευκρίνησες στο δεύτερο σου πόστ, και συμφωνούμε απόλυτα. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...