paxara Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να πάρω άλλη μία κάρτα GTX 770 Gigabyte 2GB και να κάνω SLI στο σύστημα μου. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: 1. Χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση στο BIOS ή στις ρυθμίσεις των Windows όταν την περάσω για πρώτη φορά; 2. Όταν περνάω νέα drivers, η διαδικασία είναι ίδια με το όταν έχω μία κάρτα; Απλά install τη νέα έκδοση; 3. Στα παιχνίδια που υποστηρίζουν SLI, πρέπει να τα ρυθμίσω να 'βλέπουν' το SLI ή το καταλαβαίνουν από μόνα τους; 4. Θα έχω πρόβλημα σε παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν SLI; Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις. Αν έχετε και κάποιο tip πάνω στα SLI καλοδεχούμενο!
X4K4 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Γεια σου φιλε 1α δεν νομιζω 1β ναι οχι στα παραθυρα αλλα στους οδηγους της καρτας 2 ναι 3 μονα τους 4 μπορει ναι μπορει και οχι 1
paxara Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Thanks. Περιμένω και κάποιος άλλοςαν ξέρει κάτι..
Ailuros Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Ήθελα να κάνω μια ερώτηση. 4 σε 1 ε; Eπειδή μόνο για την τέταρτη δεν πήρες ξεκάθαρη απάντηση: πρόβλημα δεν θα έχεις αλλά όταν εφαρμογή δεν υποστηρίζει SLi απλά θα συμπεριφέρεται σαν να λειτουργεί μια από τις 2 κάρτες μόνο. Ταπεινή μου άποψη να δεις αν μπορείς να δώσεις την 770 και να πάρεις μια 780Ti αντί του SLi. Λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις στις επιδόσεις που θα περίμενε κανείς και καταναλώνει και λιγότερο ρεύμα. 2
paxara Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ. Κοίταξε, το σκεφτόμουν καιρό και δεν είναι επιπόλαια κίνηση. Αυτό που με νοιάζει είναι η επίδοση. Νομίζω η SLI θα πάει περισσότερο καιρό από ότι μία 780 ti.<br> Μην ξεχνάς ότι έρχονται next-Gen παιχνίδια που αν θέλω ultra γραφικά, θα είμαι οριακά. Το 'χαλαρα' από το 'οριακα' μου ακούγεται καλύτερο Ξέρει κανεις να δώσει κανένα σύνδεσμο ή να μου πει στο περίπου τι πρέπει να ρυθμίσω από τα Windows; Μέσα από το Nvidia control panel ή από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού; Ευχαριστώ πολύ!
X4K4 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 εγω αν ημουν στη θεση σου θα τα εβαζα στην ακρη και θα περιμενα τις καινουργιες της πρασινης... για καλοκαιρι λεγανε νομιζω οτι θα τις παρουσιαζαν αν δεν κανω λαθος
aetos1988 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Καταρχήν με το sli θα έχεις μόνο 2gb μνήμη η οποία θα είναι λίγη για τα καινούργια παιχνίδια οπότε μια επιλογή όπως είναι η gtx780ti που είπε και ο ailuros φαίνεται πιο λογική 1
Ailuros Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ. Κοίταξε, το σκεφτόμουν καιρό και δεν είναι επιπόλαια κίνηση. Αυτό που με νοιάζει είναι η επίδοση. Νομίζω η SLI θα πάει περισσότερο καιρό από ότι μία 780 ti.<br> Μην ξεχνάς ότι έρχονται next-Gen παιχνίδια που αν θέλω ultra γραφικά, θα είμαι οριακά. Το 'χαλαρα' από το 'οριακα' μου ακούγεται καλύτερο Ξέρει κανεις να δώσει κανένα σύνδεσμο ή να μου πει στο περίπου τι πρέπει να ρυθμίσω από τα Windows; Μέσα από το Nvidia control panel ή από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού; Ευχαριστώ πολύ! Το να κάνεις μια τέτοια επένδυση για κάτι που "νομίζεις" δεν μου ακούγεται για τόσο μελετημένη κίνηση όσο θέλεις εσύ να πιστεύεις. Σε ποιά ανάλυση oθόνης και πως είναι το υπόλοιπο σύστημα παρεπιπτόντως; Γιατι θα ειναι μονο 2 γιγα; Γιατί με ΚΑΘΕ alternate frame rendering όταν έκαστη κάρτα ή μονάδα γραφικών έχει 2 γίγα μνήμης θα έχεις πάντα ΜΟΝΟ 2 γίγα μνήμης ανά καρέ. εγω αν ημουν στη θεση σου θα τα εβαζα στην ακρη και θα περιμενα τις καινουργιες της πρασινης... για καλοκαιρι λεγανε νομιζω οτι θα τις παρουσιαζαν αν δεν κανω λαθος Kαλοκαίρι ποιάς χρονιάς; Προς το τέλος της χρονιάς θα εμφανιστούνε οι GPU με GM204 που θα διαδεχτούν τις σημερινές 760/770. 1
paxara Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 @Ailuros GPU: Gigabyte GTX 770 2GB CPU: i7-3770k 4.0GHz Mobo: Gigabyte Socket 1155 GA-Z77MX-D3H PSU: Corsair Power Supply 760W ATX - 80 PLUS Platinum Οθόνη: ASUS VS248H 24'' Το σκέφτηκα πολύ καλά, να σου πω γιατί. Έτσι όπως είμαι τώρα χρειάζομαι μόνο 300€ για τη κάρτα. Τα πράγματα μου είναι καινούρια (4 μηνών). Όταν λήξει η εγγύηση τους, έχω σκοπώ να κάνω αναβάθμιση 2.000€ (σε 3 χρόνια δηλαδή) και να πάρω ότι καινούριο υπάρχει. Γι αυτό δεν θέλω να πάω 780 Ti. ---------- Καταρχήν με το sli θα έχεις μόνο 2gb μνήμη η οποία θα είναι λίγη για τα καινούργια παιχνίδια οπότε μια επιλογή όπως είναι η gtx780ti που είπε και ο ailuros φαίνεται πιο λογική Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με SLI 770 σε 1080p ανάλυση. Αναβάθμιση θα κάνω γενική όπως προ είπα σε 3 χρόνια.
aetos1988 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με SLI 770 σε 1080p ανάλυση. Αναβάθμιση θα κάνω γενική όπως προ είπα σε 3 χρόνια. Από θέμα απόδοσης φυσικά και δεν θα έχεις πρόβλημα αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν βγει ένα παιχνίδι που θα χρησιμοποιεί πάνω από 2gb θα έχεις πρόβλημα λόγο περιορισμού vram , την έχω πατήσει έτσι με SLI GTX560Ti(1GB) που είχα που ενώ είχαν την δύναμη να παίξουν το BF3 με περίπου 60fps είχα έντονα frame drops λόγο μνήμης . Παρεμπιπτόντως το e-shop έβγαλε μια καλή προσφορά για την gtx770 : http://www.e-shop.gr/msi-geforce-gtx-770-n770-2gd5-oc-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514485&sid=1
HALF EVIL Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Συγγνώμη που μπαινω σφηνα. Δλδ. οι δύο 780TI OC σε sli που αντικατέστησαν την 690 σε 1440 gaming στην ιδια μητρική και επεξεργαστή με του παιδιού παραπάνω, ενδέχεται σε κάποιες περιπτωσεις να αποδώσουν κατώτερα; Πάντως μέχρι τωρα εχω δει αύξηση σημαντική στο BF4 πχ.
aetos1988 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Συγγνώμη που μπαινω σφηνα. Δλδ. οι δύο 780TI OC σε sli που αντικατέστησαν την 690 σε 1440 gaming στην ιδια μητρική και επεξεργαστή με του παιδιού παραπάνω, ενδέχεται σε κάποιες περιπτωσεις να αποδώσουν κατώτερα; Πάντως μέχρι τωρα εχω δει αύξηση σημαντική στο BF4 πχ. Καλά και μία 780ti πολλές φορές πλησιάζει μια 690 . Εγώ δεν λέω ότι το sli δεν αποδίδει αλλά είναι ανούσιο αν ''μείνεις'' από μνήμη , στην δική σου περίπτωση έχεις 3gb με τις 780ti οπότε είσαι οκ επειδή κανένα παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί τόσα αντίθετα αν είχες 2gb και στην ανάλυση που παίζεις ενώ θα είχαν την δύναμη σαν κάρτες θα είχες frame drops λόγο έλλειψης VRAM . 1
Ailuros Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Στα 1080p αν δε βαζει ΑΑ λιγο δυσκολο να του τελειωνει τοσο ευκολα η μνημη, απλα περιοριζει ΠΑΡΑ πολυ ο επεξεργαστης. _---------------------------+-- paxara, Δικα σου τα λεφτα δικη σου η αποφαση. Το συστημα σου ειναι πληρης για τον σκοπο σου οποτε δεν μενει παρα να σου ευχηθω καλη αναβαθμιση και καλο gaming.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα