AlexPc Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα την βοήθεια σας. Το θέμα μου ειναι το εξής: Εχω 3όροφο σπιτι , στον 1ο οροφο(υπογειο) εχω ενα PC και αλλο 1 στον 3ο όροφο. Θελω να έχω και στους δυο υπολογιστές ενσύρματο ιντερνετ (LAN) και δεν θελω να εχω μεγαλες απώλειες καθώς είμαι gamer. Το ρούτερ βρίσκεται στον 3ο όροφο και η απόσταση του απο τον 1ο(υπογειο) ειναι περιπου 5-6 μέτρα. Τηλεφώνησα στην ετερια που μου παρέχει ιντερνετ και τους ρωτησα αν γινετε να συνδεσω 2 ρουτερ,ενα πανω και ενα κατω. Μου απάντησαν οτι αυτο δεν γινετε επειδη τα 2 ρουτερ δεν θα συγχρονίζουν. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
androu Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 - καλώδιο απο τον 3ο που ειναι το ρούτερ στο υπόγειο (ethernet) ++ - powerline αλλά θα έχεις απώλειες λογικά - ασύρματο με χρήση access points /repeaters αλλά και πάλι όλο και κάτι θα χάνεις. 1
AlexPc Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 - καλώδιο απο τον 3ο που ειναι το ρούτερ στο υπόγειο (ethernet) ++ Αυτό σκέφτομαι, αλλά χρειάζομαι καλώδιο υψηλής ποιότητας ethernet για να μην εχω μεγάλες απώλειες. Εχεις να προτίνεις κάτι; επίσης για 2ο ρουτερ μεσα στο σπιτι δεν το συζητάμε καν ε; δεν γινετε;
ilove3dmax Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 ένα απλο καλώδιο CAT 5E θες σιγά τις απωλεις που θα έχεις - δεν έχεις κανα Server η iscsi san για να φοβασε τις απώλειες έλεος δηλαδή απλα games θες και ιντερνετ 1
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Αυτό σκέφτομαι, αλλά χρειάζομαι καλώδιο υψηλής ποιότητας ethernet για να μην εχω μεγάλες απώλειες. Εχεις να προτίνεις κάτι; επίσης για 2ο ρουτερ μεσα στο σπιτι δεν το συζητάμε καν ε; δεν γινετε; το ξεχνας για 2 ρουτερ.αν παιξεις repeater θα εχεις απωλειες.οποτε η Powerline που αν ειναι τριφασικο το ρευμα θελει και αναλογο powerline και κανεις δεν μπορει να σου πει τι απωλειες θα εχεις ή πας σε repeater που θα εχεις απωλειες ή πας σε ethernet που μεχρι 100 μετρα σχεδον παιζει χωρις καμια απωλεια.μπορεις αν θες να βαλεις και ενα access point ή ενα ρουτερ για να εχεις και ασυρματα πανω αλλα για μενα καλυτερα να παιξεις με ethernet για το pc σου.επισης ζητα απο τον παροχο και fast path για καλυτερο Ping..αν εχεις ενα παλιο adsl routerμπορεις να το κανεις access point αν θες και να εχεις ασυρματω στον 3οροφο για να μπαινεις με κανα κινητο.
AlexPc Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 το ξεχνας για 2 ρουτερ.αν παιξεις repeater θα εχεις απωλειες.οποτε η Powerline που αν ειναι τριφασικο το ρευμα θελει και αναλογο powerline και κανεις δεν μπορει να σου πει τι απωλειες θα εχεις ή πας σε repeater που θα εχεις απωλειες ή πας σε ethernet που μεχρι 100 μετρα σχεδον παιζει χωρις καμια απωλεια.μπορεις αν θες να βαλεις και ενα access point ή ενα ρουτερ για να εχεις και ασυρματα πανω αλλα για μενα καλυτερα να παιξεις με ethernet για το pc σου.επισης ζητα απο τον παροχο και fast path για καλυτερο Ping..αν εχεις ενα παλιο adsl routerμπορεις να το κανεις access point αν θες και να εχεις ασυρματω στον 3οροφο για να μπαινεις με κανα κινητο. Καλά ναι με το ασυρματο δεν εχω θεμα εχω σε όλο το σπίτι. Άρα από οτι κατάλαβα παω για ethernet καλώδιο Cat6. Fastpath εχω ειμαι μια χαρα με το ping. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια!
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Καλά ναι με το ασυρματο δεν εχω θεμα εχω σε όλο το σπίτι. Άρα από οτι κατάλαβα παω για ethernet καλώδιο Cat6. Fastpath εχω ειμαι μια χαρα με το ping. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια! και cat5e να παρεις μια χαρα θα εισαι.τωρα αν θες να δωσεις λεφτα για cat6 παλι μια χαρα.
peeperman Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα την βοήθεια σας. Το θέμα μου ειναι το εξής: Εχω 3όροφο σπιτι , στον 1ο οροφο(υπογειο) εχω ενα PC και αλλο 1 στον 3ο όροφο. Θελω να έχω και στους δυο υπολογιστές ενσύρματο ιντερνετ (LAN) και δεν θελω να εχω μεγαλες απώλειες καθώς είμαι gamer. Το ρούτερ βρίσκεται στον 3ο όροφο και η απόσταση του απο τον 1ο(υπογειο) ειναι περιπου 5-6 μέτρα. Τηλεφώνησα στην ετερια που μου παρέχει ιντερνετ και τους ρωτησα αν γινετε να συνδεσω 2 ρουτερ,ενα πανω και ενα κατω. Μου απάντησαν οτι αυτο δεν γινετε επειδη τα 2 ρουτερ δεν θα συγχρονίζουν. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν το σκεφτόταν καλύτερα ο συνάδελφος θα σου έλεγε οτι μπορείς να συνδέσεις 2 ρουτερ, με την προυπόθεση να κλέινεις το ένα ρούτερ, και μετά να ανοίγεις το άλλο. Τότε δεν θα υπήρχε θέμα συγχρονισμού. PS Το καλώδιο ethernet δεν έχει απόλειες μέχρι τα 90 με 100 μέτρα, οποτε άνετα συνδέεσαι και έτσι
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Αν το σκεφτόταν καλύτερα ο συνάδελφος θα σου έλεγε οτι μπορείς να συνδέσεις 2 ρουτερ, με την προυπόθεση να κλέινεις το ένα ρούτερ, και μετά να ανοίγεις το άλλο. Τότε δεν θα υπήρχε θέμα συγχρονισμού. PS Το καλώδιο ethernet δεν έχει απόλειες μέχρι τα 90 με 100 μέτρα, οποτε άνετα συνδέεσαι και έτσι απλα πολλες φορες δεν ειναι μονο να το κλεινεις αλλα και να το βγαζεις απο την γραμμη γιατι μπορει να κανει παραξενα μερικες φορες.κατα τα αλλα ναι γινεται απλα δεν ειναι η καλυτερη λυση.καλυτερα να προτεινει ενας πωλητης powerlines παρα αυτην την λυση
AlexPc Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 PS Το καλώδιο ethernet δεν έχει απόλειες μέχρι τα 90 με 100 μέτρα, οποτε άνετα συνδέεσαι και έτσι αφου ειναι ετσι μια χαρα! Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 απλα αν φτιαξεις εσυ το καλωδιο φτιαξτο σωστα με βαση τον κωδικα των χρωματων πως πανε και οχι οπως κανουν αλλοι που τα βαζουν ενα ενα και σου λενε γιατι δεν παιζει μετα απο 10 μετρα.τα χρωματα μπαινουν με μια συσκεκριμενη σειρα. πχ http://www.siemon.com/us/standards/13-11_utp_link_performance_marking_identification.asp
plpapadopoulos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα την βοήθεια σας. Το θέμα μου ειναι το εξής: Εχω 3όροφο σπιτι , στον 1ο οροφο(υπογειο) εχω ενα PC και αλλο 1 στον 3ο όροφο. Θελω να έχω και στους δυο υπολογιστές ενσύρματο ιντερνετ (LAN) και δεν θελω να εχω μεγαλες απώλειες καθώς είμαι gamer. Το ρούτερ βρίσκεται στον 3ο όροφο και η απόσταση του απο τον 1ο(υπογειο) ειναι περιπου 5-6 μέτρα. Τηλεφώνησα στην ετερια που μου παρέχει ιντερνετ και τους ρωτησα αν γινετε να συνδεσω 2 ρουτερ,ενα πανω και ενα κατω. Μου απάντησαν οτι αυτο δεν γινετε επειδη τα 2 ρουτερ δεν θα συγχρονίζουν. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ισχύει και για σένα ό,τι απάντησα σε ποστ μου σε άλλο τόπικ: http://www.insomnia.gr/topic/527584-adsl-router-as-switch/page-2?do=findComment&comment=53195873 1
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 επισης αν το καλωδιο το θελεις για μονιμη χρηση μπορεις να παρεις λευκο καναλι πχ legrand και να περασεις το Utp απο μεσα ωστε να ειναι περιποιημενο.το καναλι ειναι με ταινια διπλης οψεως και συνηθως το στερεωνουν ή ψηλα στον τοιχο ή χαμηλα στο πατωμα αναλογως πουδεν φαινεται πολυ.καποιοι το περνανε και αναμεσα στο γυψινο(σοβατεπι νομιζω το λενε) και στον τοιχο 1
poulinos Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Καλώδιο εθερνετ και άγιος ο θεός μαζι με access point αντι για Repeater οταν θελουμε και ασυρματο.μετα το καλωδιο μια καλη λυση ειναι το Powerline αλλα και εκει μπορει να υπαρξουν παρατραγουδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα