Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια ερωτηση σχετικα με το ιντερνετ και τους κομβους, πηρα σημερα τηλεφωνο τον ΟΤΕ να ρωτησω για VDSL και μου ειπαν πως ειμαι σε αποσταση 1.800 μετρα απο τον κομβο... υπαρχει  ομως λογος να με εχουν σε κομβο αποστασης 2 χιλιομετρων ενω υπαρχει αλλος κομβος στα 600 μετρα απο το σπιτι μου?

Δημοσ.

μια ερωτηση σχετικα με το ιντερνετ και τους κομβους, πηρα σημερα τηλεφωνο τον ΟΤΕ να ρωτησω για VDSL και μου ειπαν πως ειμαι σε αποσταση 1.800 μετρα απο τον κομβο... υπαρχει  ομως λογος να με εχουν σε κομβο αποστασης 2 χιλιομετρων ενω υπαρχει αλλος κομβος στα 600 μετρα απο το σπιτι μου?

Ναι υπάρχει και έχει σχέση με τη διαδρομή των υπόγειων καλωδίων του δικτύου του ΟΤΕ. Δηλαδή από ποιόν κόμβο παίρνει η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι σου. Σκέψου πχ ότι στο Πασαλιμάνι, από το Carrefour προς Καστέλα όλοι παίρνουν από τον κόμβο στο λιμάνι (Καραολή και Δημητρίου, νομίζω) ενώ από το Carrefour προς Φρεαττύδα, παίρνουν από το Αστικό Κέντρο Φρεαττύδας, και έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τους πρώτους. Υποθέτω είναι τα υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ έτσι όπως έχουν περαστεί. Το δικό σου σπίτι παίρνει γραμμή από ΚΑΦΑΟ το οποίο ενώνεται με το μακρινό κέντρο και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα γιατί έτσι συνδέεται η περιοχή σου. 

Δεν είμαι τεχνικός, αλλά μου το έχει εξηγήσει τεχνικός για τραγική γραμμή στον Πειραιά. Είχα την ίδια απορία με σενα. Αν μου είπε μπούρδες, ας γράψει κάποιος το σωστό.

Δημοσ.

μα και παλι δεν εχει λογικη αυτο το πραγμα. για πιο λογο να με βαλουν σε 1800 μετρα αποσταση ενω εχω αλλο κομβο στα 500-600? δεν ειναι τουλαχιστον ηλιθιο?

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί μπορεί ο ένας να έιναι πιο καινούριος κι όταν έγιναν τα έργα για να τοποθετηθούν γραμμές/καφαού/κτλπ πριν από χρόνια, να υπήρχε μόνο ο άλλος που είναι πιο μακρυά, οπότε η περιοχή μπήκε σε εκείνο...

τότε δεν γινόταν και κάνας σχεδιασμός για να υπολογίζουν αποστάσεις για adsl και για να σου αλλάξουν τώρα Αστικό Κέντρο δεν υπάρχει περίπτωση...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

όταν λες ανθρώπινο τι εννοείς? στα πόσα συγχρονίζεις τώρα και με πόσο downstream line attenuation?

Δημοσ.

οποτε η μονη λυση για να εχω ανθρωπινο ιντερνετ ειναι να μετακομισω?

Αν δεν σε καλύπτει η ταχύτητα που παίρνεις, μάλλον ναι, όσο κι αν ακούγεται παράλογο. Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ στον Πειραιά, αλλά εγώ φωνάζω γιατί έχω 30 αποσυνδέσεις την ημέρα και ο ΟΤΕ στο συνδυαστικό έχει απαντήσει γραπτώς ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να έχω, και σαφώς πάνω σ' αυτό πατά και ο πάροχος.

Δημοσ.

το μονο θεματακι ειναι οτι το σπιτι που μενω ειναι δικο μου. δεν ειμαι σε νοικι να πεις κλαιν μαιν απλα βρισκω ενα σπιτι σε περιοχη που μου κανει και την κανω.

Δημοσ.

όταν λες ανθρώπινο τι εννοείς? στα πόσα συγχρονίζεις τώρα και με πόσο downstream line attenuation?

Uptime: 0 days, 10:11:24 spacer.gif

DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.196 / 8.060 spacer.gif

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.019 / 4.568 spacer.gif

Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 409,76 / 2,72 spacer.gif

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 spacer.gif

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,5 / 34,0 spacer.gif

SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 14,0 spacer.gif

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN spacer.gif

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif

Loss of Link (Remote): 0 spacer.gif

Error Seconds (Local/Remote): 127 / 0 spacer.gif

FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 spacer.gif

CRC Errors (Up/Down): 15 / 1.125

spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 8 / 2.732

Κι εμένα δικό μου είναι. Δώσε στον Thresh τις πληροφορίες που σου ζήτησε. Έχεις προβλήματα με τη γραμμή σου;

δεν εχω disconnects κτλ... αλλα ειναι πιο low κ απο low σε ταχυτητα. "24 mbps".

3505473185.png

σε torrent max dl speed που πιανω ειναι 700 kbps (μονο με 2 τορεντς ανοιχτα) με 1 περιπου 450.

• Super Moderators
Δημοσ.

συγχρονίζεις στα 4.5mbps, αλλά παίζεις με 14db SNR αντί για 6db που έχει κανονικά η Forthnet...

είχες παλιότερα αποσυνδέσεις και στο άλλαξαν για να είναι πιο σταθερή η γραμμή?

• Super Moderators
Δημοσ.

τότε ζήτα από την Forthnet να σου κατεβάσει το SNR στα 6db, θα αυξηθεί σημαντικά ο συγχρονισμός σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...