omghi2u Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 μια ερωτηση σχετικα με το ιντερνετ και τους κομβους, πηρα σημερα τηλεφωνο τον ΟΤΕ να ρωτησω για VDSL και μου ειπαν πως ειμαι σε αποσταση 1.800 μετρα απο τον κομβο... υπαρχει ομως λογος να με εχουν σε κομβο αποστασης 2 χιλιομετρων ενω υπαρχει αλλος κομβος στα 600 μετρα απο το σπιτι μου?
BritGreek Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 μια ερωτηση σχετικα με το ιντερνετ και τους κομβους, πηρα σημερα τηλεφωνο τον ΟΤΕ να ρωτησω για VDSL και μου ειπαν πως ειμαι σε αποσταση 1.800 μετρα απο τον κομβο... υπαρχει ομως λογος να με εχουν σε κομβο αποστασης 2 χιλιομετρων ενω υπαρχει αλλος κομβος στα 600 μετρα απο το σπιτι μου? Ναι υπάρχει και έχει σχέση με τη διαδρομή των υπόγειων καλωδίων του δικτύου του ΟΤΕ. Δηλαδή από ποιόν κόμβο παίρνει η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι σου. Σκέψου πχ ότι στο Πασαλιμάνι, από το Carrefour προς Καστέλα όλοι παίρνουν από τον κόμβο στο λιμάνι (Καραολή και Δημητρίου, νομίζω) ενώ από το Carrefour προς Φρεαττύδα, παίρνουν από το Αστικό Κέντρο Φρεαττύδας, και έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τους πρώτους. Υποθέτω είναι τα υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ έτσι όπως έχουν περαστεί. Το δικό σου σπίτι παίρνει γραμμή από ΚΑΦΑΟ το οποίο ενώνεται με το μακρινό κέντρο και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα γιατί έτσι συνδέεται η περιοχή σου. Δεν είμαι τεχνικός, αλλά μου το έχει εξηγήσει τεχνικός για τραγική γραμμή στον Πειραιά. Είχα την ίδια απορία με σενα. Αν μου είπε μπούρδες, ας γράψει κάποιος το σωστό.
omghi2u Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 μα και παλι δεν εχει λογικη αυτο το πραγμα. για πιο λογο να με βαλουν σε 1800 μετρα αποσταση ενω εχω αλλο κομβο στα 500-600? δεν ειναι τουλαχιστον ηλιθιο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 γιατί μπορεί ο ένας να έιναι πιο καινούριος κι όταν έγιναν τα έργα για να τοποθετηθούν γραμμές/καφαού/κτλπ πριν από χρόνια, να υπήρχε μόνο ο άλλος που είναι πιο μακρυά, οπότε η περιοχή μπήκε σε εκείνο... τότε δεν γινόταν και κάνας σχεδιασμός για να υπολογίζουν αποστάσεις για adsl και για να σου αλλάξουν τώρα Αστικό Κέντρο δεν υπάρχει περίπτωση... 1
omghi2u Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 οποτε η μονη λυση για να εχω ανθρωπινο ιντερνετ ειναι να μετακομισω?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 όταν λες ανθρώπινο τι εννοείς? στα πόσα συγχρονίζεις τώρα και με πόσο downstream line attenuation?
BritGreek Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 οποτε η μονη λυση για να εχω ανθρωπινο ιντερνετ ειναι να μετακομισω? Αν δεν σε καλύπτει η ταχύτητα που παίρνεις, μάλλον ναι, όσο κι αν ακούγεται παράλογο. Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ στον Πειραιά, αλλά εγώ φωνάζω γιατί έχω 30 αποσυνδέσεις την ημέρα και ο ΟΤΕ στο συνδυαστικό έχει απαντήσει γραπτώς ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να έχω, και σαφώς πάνω σ' αυτό πατά και ο πάροχος.
omghi2u Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 το μονο θεματακι ειναι οτι το σπιτι που μενω ειναι δικο μου. δεν ειμαι σε νοικι να πεις κλαιν μαιν απλα βρισκω ενα σπιτι σε περιοχη που μου κανει και την κανω.
BritGreek Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Κι εμένα δικό μου είναι. Δώσε στον Thresh τις πληροφορίες που σου ζήτησε. Έχεις προβλήματα με τη γραμμή σου;
omghi2u Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 όταν λες ανθρώπινο τι εννοείς? στα πόσα συγχρονίζεις τώρα και με πόσο downstream line attenuation? Uptime: 0 days, 10:11:24 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.196 / 8.060 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.019 / 4.568 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 409,76 / 2,72 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,5 / 34,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 14,0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 127 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 15 / 1.125 HEC Errors (Up/Down): 8 / 2.732 Κι εμένα δικό μου είναι. Δώσε στον Thresh τις πληροφορίες που σου ζήτησε. Έχεις προβλήματα με τη γραμμή σου; δεν εχω disconnects κτλ... αλλα ειναι πιο low κ απο low σε ταχυτητα. "24 mbps". σε torrent max dl speed που πιανω ειναι 700 kbps (μονο με 2 τορεντς ανοιχτα) με 1 περιπου 450.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 καλύτερα τα στατιστικά από το web config/options του router...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 συγχρονίζεις στα 4.5mbps, αλλά παίζεις με 14db SNR αντί για 6db που έχει κανονικά η Forthnet... είχες παλιότερα αποσυνδέσεις και στο άλλαξαν για να είναι πιο σταθερή η γραμμή?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 τότε ζήτα από την Forthnet να σου κατεβάσει το SNR στα 6db, θα αυξηθεί σημαντικά ο συγχρονισμός σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα