Προς το περιεχόμενο

NBA 2k15

wazzaa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σχετικά με την άμυνα, έπρεπε να τραβήξω video χθες σε μια απίστευτη φάση. Αλλά αφού δεν το έκανα, θα προσπαθήσω να το περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ.

Έχω τους Grizzlies. Κάνω λάθος πάσα, κλέβει ο αντίπαλος PG και βγαίνει μόνος του στον αιφνιδιασμό*. Ένα μέτρο πίσω ακολουθεί ο Κόνλεϊ αλλά και ο Γκασόλ. Ο PG σηκώνεται για λέι απ, όμως αστοχεί υπό την πίεση του Κόνλεϊ που πρόλαβε να πάρει τα βήματα. Ο τελευταίος είχε τόση φόρα που δεν κατάφερε να μείνει εντός γηπέδου, άρα δεν μπορούσε να πηδήξει για το επιθετικό ριμπάουντ.

"Δεν πειράζει", σκέφτομαι, "έρχεται και ο Γκασόλ" (ο οποίος ελεγχόταν από το ΑΙ). Όλοι οι υπόλοιποι ήταν αρκετά πίσω. Και ξαφνικά βλέπω τον Μαρκ να σταματάει στη μέση της ρακέτας, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να κατευθύνεται προς την άλλη μεριά! Ούτε για ριμπάουντ πήγε, ούτε για τίποτα, στα @@ του! Το έβλεπα και δεν το πίστευα. Σταμάτησα το παιχνίδι για να ξαναδώ τη φάση σε replay, μήπως είχα καταλάβει κάτι εγώ λάθος βρε παιδί. Αμ δε... Εννοείται ότι ο PG απλώς πήρε την μπάλα κάτω από το καλάθι και σκόραρε.

* Να σημειώσω πάντως ότι είναι ίσως το πρώτο 2k που με τα default sim sliders μπορείς να βγάλεις αιφνιδιασμό. Αν καταφέρεις να βρεις διάδρομο, δεν σε φτάνει ο αντίπαλος με τίποτα.

ps: Πέρσι (ή πρόπερσι, δεν θυμάμαι ακριβώς) ήταν που αφαίρεσαν τον... αόρατο τοίχο που σταμάταγε την μπάλα, όταν αυτή έβγαινε εκτός γηπέδου. Φέτος όμως νομίζω ότι επανήλθε. Νομίζω πως δεν το έχω δει σε κανονικό αγώνα, αλλά το παρατήρησα σε ένα δοκιμαστικό scrimmage που έπαιξα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 501
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρώτη επαφή με το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή.... Παίζω ένα spurs vs heat βλέπω ότι θέλει να μάθω τα controls οπότε πάω βλέπω τα tutorials... Ξεκινάω myteam ανοίγω packs και πάω να παίξω τους jazz, χάνω με 12 και άνετα, παίζω ένα στο καπάκι τα ίδια, έχω πρόβλημα στην άμυνα και συγκεκριμένα στο αμυντικό rebound, πάω λοιπόν στο auction house και παίρνω έναν φθηνό σέντερ με Def. Rebound γύρω στο 75...το αποτέλεσμα; ελέγχω τα αμυντικά Rebound ελέγχω και τον ρυθμό στην επίθεση με πιο σωστές επιλογές καταφέρνω επιτέλους να κερδίσω τους jazz. H ατμόσφαιρα φανταστική, θέλει υπομονή και στρατηγική το παιχνίδι, έξυπνες αλλαγές και έξυπνη άμυνα, όταν λέω έξυπνη άμυνα εννοώ σωστή διαχείριση του roster και σωστά matchups σαν καλός προπονητής, σαν παίκτης η άμυνα που πρέπει να παίζεις είναι reactive και όχι proactive.

Αυτά βεβαίως είναι μία πρώτη εκτίμηση αλλά βλέπω τρομακτικό βάθος στο παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι δεν θα με απογοητεύσει. Online league θα οργανώσουμε εδώ; αντε ψηθείτε λέμε!!!

Να παρατηρήσω όμως ότι το αν η άμυνα θα είναι proactive ή reactive είναι και θέμα controls, sliders, defensive assist strength, δυσκολίας κλπ. Εγώ κυρίως μιλάω για το ΑΙ των αμυντικών, οι οποίοι πραγματικά πολλές φορές αλλού πατούν κι αλλού βρίσκονται. Στον τελευταίο παιχνίδι (Φενέρ-Σπερς, ένεκα και του live αγώνα που τελείωσε πριν λίγο) είδα 2-3 απαράδεκτα πράγματα.

Σε κάποια φάση ένας παίκτης μου πήγε και έπεσε πάνω σε συμπαίκτη (λες και του έκανε... σκριν) με αποτέλεσμα ο επιθετικός να κόψει ανενόχλητος προς το καλάθι. Όλα αυτά από τη weak side και ενώ η αντίπαλη ομάδα δεν "έτρεχε" κανένα σύστημα. Εννοείται πως δεν έλεγχα κανέναν από τους δύο παίκτες. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι υπάρχει αντίπαλος μόνος του κάτω από το καλάθι και έκανα παύση για να βάλω replay, να δω τι διάολο ακριβώς έγινε. Απλώς ένα κριάρι πήγε και έπεσε πάνω σε ένα άλλο.

• Like 1

Νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς για sliders της προκοπής. Ό,τι και να προτείνουν, είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί περαιτέρω βελτιώσεις. Μάλλον ένα χειροκίνητο roster update θα ήταν περισσότερο χρήσιμο την παρούσα στιγμή. Όσο για το blacktop, με βάση την προϊστορία του παιχνιδιού σε οτιδήποτε έχει να κάνει με online modes, δεν μου κάνει καμία εντύπωση...

Τιποτα... οτι και αν δοκιμασα το ιδιο σπαστικο lag ... ισως βελτιωνεται ελαχιστα αλλα και παλι τερμα εκνευριστικο...

Αντε να δουμε ποτε θα τη διορθωσουν την κατασταση !!

Δοκίμασε κάτι ακόμη. Πήγαινε task manager δεξί κλικ στο nba2k15.exe -> set priority -> above normal.

Συνδύασέ το έχοντας κάνει disable την audio device σου από τα windows και τρέχοντας το nba2k15.exe ως administrator. Με αυτόν τον συνδυασμό κρατιέται σταθερά στα 60fps σε εμένα. 

Τρεις μέρες τώρα αλχημείες μπας και καταφέρουμε να παίξουμε... 

• Like 1

Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. Το AI σίγουρα θα έχει τα θέματά του... πιθανώς να φτιάξει λίγο με sliders, αλλά η γενική αίσθηση που δίνει το παιχνίδι είναι πολύ καλή. Τα γραφικά ακόμη κα σε medium με low (λόγω παλιού μηχανήματος) είναι πολύ καλά. Το μόνο που με χάλασε λίγο στην αρχή είναι πως τα menu είναι port από κονσόλες και όλα είναι φτιαγμένα για gamepad. Το mouse δουλεύει μεν, αλλά με gamepad είναι πιο εύκολη η μετακίνηση... πόσο δύσκολο θα τους ήταν να φτιάξουν ένα menu για pc;

Δεν είχα παίξει το 14 για να συγκρίνω, αλλά για πρώτη φορά μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και το myPlayer. Στο myPlayer ο παίχτης βελτιώνεται μόνο αγοράζοντας upgrades με VC; Ξέρετε αν έχει κάποιον άλλο τρόπο, πχ. ασκήσεις, προπονήσεις ή κάτι τέτοιο;

Δοκίμασα λίγο και το myPark μέσα από το myPlayer και ήταν πολύ καλό και χωρίς καθόλου lag. Σε βγάζει σε κάτι street γηπεδάκια και παίζεις μονά, διπλά, 2-2, 3-3 κτλ. Βλέπεις και τους άλλους παίχτες να περπατάνε κανονικά και να περιμένουν να παίξουν, φτιάχνεις ομάδες, μπορείς να βλέπεις τους άλλους που παίζουν... πολύ καλό μου φάνηκε.

Για όσους το σκέφτεστε για αγορά, το παιχνίδι παίζει κοντά στα 30€ με CDKEY

http://www.allkeyshop.com/blog/buy-nba-2k15-cd-key-compare-prices/

• Like 1

Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου, το '15.

Για να μην πω και χειρότερα.

Εντυπώσεις από MC (δοκίμασα PG & C):

ΟΚ είπαμε να ξεκινάς από χαμηλά αλλά όχι και τέτοια κουλαμάρα. Δε στρίβεις, δεν πηδάς,

δε βάζεις τίποτα, πάσες της πλάκας και γενικά εγώ να έμπαινα να παίξω που πιάνω μπάλα

μια φορά τη βδομάδα, ε του φούστη, ένα καλάθι από κάτω μόνος μου θα το έβαζα.

Ειλικρινά δλδ, δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονται τόσο καιρό στην 2Κ. Απαιτούν να μαρκάρεις

τον Westbrook με ένα παίχτη που κινείται σε ταχύτητες Καββαδά/Μπόγρη. Ε δε γίνεται ρε παιδιά.

και σε "κράζει" κι από πάνω αν σου φύγει και σκοράρει.

Άλλο κλασσικό/εκνευριστικό, αν κάνεις την ενέργεια της ζωής σου (anklebreaker στον Conley, eurostep, 

σταμάτημα/προσποίηση στον Gasol, καλάθι και φάουλ) παίρνεις π.χ. μισό grade και αν σου κλέψουν την

μπάλα και φύγουν στον αιφνιδιασμό (συνήθως σε ταχύτητες USS Enterprise) χάνεις ολόκληρο grade και

τρως και κάνα δυο 10λεπτα πάγκο...

Γενικά το πόσο κερδίζεις/χάνεις από τις ενέργειές σου θέλει ΤΡΕΛΟ rebalance γιατί σε σχέση με το πόσο

κουλός είσαι πρέπει να έχεις ΠΟΛΛΗ υπομονή για να ασχοληθείς με το mode (και να μείνει το σπίτι όρθιο).

Επίσης, είναι ιδέα μου, ή οι συμπαίκτες είναι πραγματικά ΑΝΑΠΗΡΟΙ?? Άμυνα ΓΤΠ, καλύψεις ΓΤΠ, κίνηση ΓΤΠ,

δεν παίρνουν ελεύθερα σουτ, δεν κόβουν ούτε με βαλέ και γενικά πολύ απογοήτευση.

Δεν έχω ασχοληθεί με το association ακόμα αλλά στο MC τα πράγματα είναι πολύ μαύρα.

Παραδοσιακά το gameplay του Association (και γενικά των "κανονικών" modes) δεν έχουν καμία σχέση με αυτό του My Player (νυν My Career).

Στο τελευταίο υπήρχε ανέκαθεν το πρόβλημα πως οι συμπαίκτες σου είναι εντελώς άχρηστοι, σε σημείο να παίζεις εναντίον του Λεμπρόν και να σου βάζει 40 πόντους για πλάκα, αλλά αν τον έχεις στην ομάδα σου να μένει με... μηδέν. Το έχω δει κι αυτό, στο 2k13 όπου ήμουν στο Miami και οι Big Three είχαν συνολικά 10ppg και περίμεναν τα πάντα από μένα (όταν η ίδια ακριβώς ομάδα την προηγούμενη σεζόν είχε πάρει εύκολα το πρωτάθλημα). Για να μη μιλήσω και για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του προπονητή, πχ. να είσαι ψηλό δυάρι και να σε βάζει ενίοτε να παίξεις... τεσσάρι εναντίον καλών αντιπάλων (και πολλά άλλα που τα έχουμε ξαναπεί).

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά έχουν βελτιωθεί κάμποσο τα τελευταία 1-2 χρόνια, αλλά νομίζω πως η διαφορά με το Association παραμένει χαώδης. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πλέον έχω παρατήσει το MC mode από το 2k12 και βρήκα την υγεία με το Association. Να παρατηρήσω όμως ότι στα MCs προ του 2k14, ναι μεν ξεκινούσες σε επίπεδο... Καββαδά αλλά γινόσουν Τζόρνταν μέσα σε 2-3 σεζόν το πολύ. Τουλάχιστον από πέρσι είναι πλέον αρκετά δύσκολο να ανεβάσεις παίκτη και να πάρεις rating της προκοπής, οπότε προστίθεται ένα έξτρα challenge στο παιχνίδι.

Πήρα την απόφαση να το αγοράσω, κυρίως για το χαβαλέ του My Park. Σας το λέω όμως από τώρα, αν είναι τίγκα στο lag ή δεν έχει κόσμο ή είναι γενικά για το μπ... καβάλα, θα κράζω από τώρα μέχρι το 2017 (για το PES2008 ακόμα κλαίω τα λεφτά μου και καταριέμαι τον Τσακατσούκα).

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...