Cloud_7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ανοίγω ένα thread να συζητάμε για διάφορες νοτιοκορεάτικες ταινίες μιας κι απ' ό,τι είδα δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Δεν έχω δει πολλές αν και σίγουρα υπάρχουν διαμαντάκια εκεί έξω πέραν των λίγο-πολύ γνωστών. Είδα πρόσφατα 4 καλές ταινίες οπότε ας ξεκινήσω γράφοντας 2 λόγια γι' αυτές. Ajeossi (2010): Πιο πολύ μαφιόζικη με πιστολίδι και δράση. Αναπτύσσει κι έναν συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του πρωταγωνιστή κι ενός κοριτσιού που προσπαθεί να σώσει από απαγωγείς. Λόγω διάφορων έντονων σκηνών μου άρεσε περισσότερο από το Bittersweet Life. 8/10 Always (2011): Κοινωνική, δράματος και romance μεταξύ ενός πρώην μποξέρ και μιας τυφλής κοπέλας. Υπάρχει σενάριο καλό το οποίο εξελίσσεται απρόβλεπτα και με ένα σχετικά αίσιο τέλος. Ξεκινάει χλιαρά στο πρώτο μισάωρο αλλά σε αποζημιώνει. 7,5/10 Silenced (2011) με θέμα ένα σχολείο κωφάλαλων παιδιών που υφίστανται σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Ένας δάσκαλος προσπαθεί να τους ξεσκεπάσει & να τους καταδικάσει αλλά σκοντάφτει στη δικαστική κι αστυνομική εξουσία της κωμόπολης των οποίων τα σώματα στην ουσία ελέγχονται από τους διοικητές του σχολείου. Βασίζεται και σε πραγματικά γεγονότα και μάλιστα η υπόθεση δεν έχει λυθεί άρδην μέχρι σήμερα. 7/10 The Chaser (2008) Αστυνομική ταινία με έναν πρώην μπάτσο που κυνηγάει έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Μπόλικη δράση κι ωμές σκηνές. 7/10 --------------------------------------------------- Αγαπημένη μου όλων το Castaway on the Moon. Ένα μάλλον άγνωστο διαμάντι με θέμα μια έγκλειστη hikikomori που παρακολουθεί μέσω τηλεσκοπίου έναν... ναυαγό στην πόλη. Ακούγεται κουκουρούκου το θέμα μα πρέπει να τη δει κανείς για να καταλάβει. Υπέροχες ερμηνείες και συγκινητικό τέλος. 8,5/10 Όπως επίσης και το Sunny που δείχνει με όμορφο τρόπο την εξέλιξη της ζωής μερικών συμμαθητριών κάνοντας συνεχώς εναλλαγές στην εφηβική και ενήλικη ζωή τους. 7,5/10 Αυτά τα λίγα μέχρι στιγμής, θα επανέλθω με περισσότερες προτάσεις. Πείτε και τις δικές σας. 2
viper2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δεν εχεις δει και πολλά. Δηλαδή υπαρχουν και καλυτερα.
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Αίσιο το ένα, συγκινητικό το άλλο, μας γάμησες στα σπόιλερ για το τέλος, το κατάλαβες;
Cloud_7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δεν εχεις δει και πολλά. Δηλαδή υπαρχουν και καλυτερα. Δεν είπα ότι έχω δει μόνο αυτά, απλά ανέφερα 2 αγαπημένα και 4 που είδα πρόσφατα. Καμιά 20ριά έχω δει στο σύνολο που και πάλι βέβαια δεν τα λες πολλά. Αίσιο το ένα, συγκινητικό το άλλο, μας γάμησες στα σπόιλερ για το τέλος, το κατάλαβες; Φαντάσματα βλέπεις εσύ.
viper2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Να φανταστω οτι την εχεις δει την vengeance trilogy?
Cloud_7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Να φανταστω οτι την εχεις δει την vengeance trilogy? Έχω δει μόνο το Lady Vengeance επειδή άκουσα ότι τα άλλα 2 είναι αρκετά κατώτερα. Πες τη γνώμη σου αν θέλεις. Χθες είδα ακόμα μια πολύ καλή ταινία, το Confession of Murder. Καθηλωτική στη μεγαλύτερη διάρκειά της με πρωτότυπο θέμα, το μόνο που τη χάλασε ήταν κάτι άκυρες σκηνές δράσης. 7,5/10. 2
viper2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Mr vengeance rules them all Επίσης Το confession of murder ειχε ενα θεματάκι με το τέλος... 1
Grey Warden Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Επίσης μία πιο χαλαρή με πολύ ωραία εφέ για μένα είναι το My Way. Ίσως μ άρεσε παραπάνω επειδή έχει και αναπαράσταση πολεμικών γεγονότων που δεν τα βλέπεις συχνά στη μεγάλη οθόνη. Βασικά την θεωρώ από τις ωραιότερες πολεμικές ταινίες. Άλλη επίσης που μου άρεσε ήταν το War of Arrows.
xavier Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 http://www.insomnia.gr/topic/456023-τι-να-δω-προτείνετε-μου-ταινίες-σειρές/page-112 η συζητηση που ειχε γινει παλιοτερα, ο viper εχει δυο καλες λιστες, στην σελιδα που γραφω και στην επομενη απο το δικο μου σχολιο μαζι με το no mercy fo the rude και τις ταινιες του kim kee duk οπως το 3iron 1
Cloud_7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Ένα ωραίο θριλεράκι είδα χθες, το Bedevilled. Διαδραματίζεται σε μια πολύ κλειστή κοινότητα μιας νησίδας με special guest μια πρωτευουσιάνα από τη Σεούλ. 7/10 ίσως & λίγο παραπάνω. Δυστυχώς τα bd releases έχουν όλα καμένους αγγλικούς subs.
Bourdoulas Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Αυτί με τους υπότιτλους είναι πονεμένη ιστορία σε αυτές τις ταινίες.
gavros10 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Να φανταστω οτι την εχεις δει την vengeance trilogy? Οποιος δεν τα εχει δει ειναι ευκαιρια να τεις δει σε φιλμ στις 3 Ιουλιου στο αστυ. Αν τα εβαζε με την σειρα κιολας τι καλα που θα ηταν.
The_Judas Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Να μην ξεχνάμε και τον Kim Ki-Duk: 3-Iron: Ο πρωταγωνιστής κάνει διάρρηξη σε σπίτια ενοίκων που λείπουν διακοπές. Ζει μέσα σε αυτά κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μαγειρεύει-πλένει κάνει επισκευές και μετά προχωράει στο επόμενο σπίτι που θα βρει! Κάποια στιγμή γνωρίζει μια κοπέλα και την βοηθάει να απομακρυνθεί από την καταπίεση του φίλου της και αυτή τον ακολουθεί από σπίτι σε σπίτι. Samaritan Girl: 2 κοπέλες θέλουν να μαζέψουν χρήματα για ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Η μια εκπορνεύεται ενώ η άλλη είναι μάνατζερ-τσιλιαδόρος. Κάποια στιγμή η αστυνομία τις ανακαλύπτει και κατά την διάρκεια της καταδίωξης για να αποφύγει τη σύλληψη πηδάει από ένα παράθυρο και σκοτώνεται. Η άλλη κοπέλα νιώθει τύψεις και ακολουθεί παρόμοια διαδρομή, κοιμάται με τους ίδιους άντρες με τους οποίους πήγε η φίλη της και επιστρέφει τα χρήματα! Κάποια στιγμή ο πατέρας της την παρακολουθεί και μαθαίνει τι κάνει.... ενώ ταυτόχρονα εκδικείται τους πελάτες. Time: Μια κοπέλα έχει ανασφάλειες και πιστεύει ότι ο φίλος της θα την βαρεθεί κάποια στιγμή. Γι' αυτό τον λόγο εξαφανίζεται και κάνει πλαστική χειρουργική επέμβαση. Έπειτα με νέο πρόσωπο ξαναγνωρίζει τον φίλο της από την αρχή. Πάλι όμως έχει ανασφάλειες, γιατί ενώ διάλεξε την νέα της εμφάνιση, θεωρεί ότι απέρριψε την παλιά! Αυτί με τους υπότιτλους είναι πονεμένη ιστορία σε αυτές τις ταινίες. Οι αγγλικοί υπότιτλοι που κυκλοφορούν είναι κουραστικοί, αλλά και οι ελληνικοί συνήθως είναι μετάφραση από τους αγγλικούς οπότε δεν προσφέρουν τίποτα το διαφορετικό. 1
epipolaios Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 PAINTED FIRE ειναι βιογραφια ενος κορεατη ζωγραφου με ποτο, γυναικες, πτωση ,παθος για τεχνη δυνατη ταινια
provocateur Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Ωραίο θέμα. Μια καλή πολεμική ταινία από την Νότιο Κορέα είναι το Brotherhood of the War με την ιστορία δυο αδελφών που συμμετείχαν στον πόλεμο της Κορέας.Εξαιρετική ταινία.Άλλη πολεμική ταινία όχι όμως τόσο καλή όσο το Brotherhood of the War είναι και το Front Line. Ενδιαφέρον θρίλερ είναι η ταινία Parallel Life. Τρομερή ταινία είναι και το The Chaser.Με έναν πρώην αστυνομικό νυν νταβατζή που κυνηγάει έναν κατά συρροή δολοφόνο. Τέλος εξαιρετική ταινία είναι και το I saw the devil. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα