Havik Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Με αφορμή προσφάτου προβλήματος στην γραμμή σκέπτομαι να κάνω κάποιες αλλαγές μπας και δω βελτίωση, the story είχε κοπή το ένα καλώδιο από τα δυο στο δίκτυο του οτε (500 μέτρα μακριά από το σπίτι μου) και είχα μείνει χωρίς τηλέφωνο η βλάβη αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα (3 μέρες), μετά απο ένα μήνα,την τρίτη για κάποιο λόγο είχα άπειρα λάθη στη γραμμή με αποτέλεσμα να έχω συχνές αποσυνδέσεις, ήρθε ο τεχνικός μέτρησε το καλώδιο του οτε και είπε ότι είναι οκ, για τις αποσυνδέσεις δεν βρήκε κάτι και άλλαξε προληπτικά το modem/router, από χτες το απόγευμα φαίνετε να έχει λυθεί το πρόβλημα με τα errors, τουλάχιστον είναι πολύ μικρό. Το θέμα το άνοιξα, μπας και βελτιώσω την κακή συνδεσμολογία που έχω σπίτι και κερδίσω λίγο στην ταχύτητα από τα 6 που πιάνω τώρα, οπότε: Πρώτον Θέλω να αλλάξω μια πρίζα τηλεφώνου παλαιού τύπου που χρησιμοποιεί Αντάπτορα TA-1015 σε νέου τύπου, συγκεκριμένα σε μια απλή Legrand Cariva, πριν αρχίσω να σκαλίζω θα ήθελα μερικές πληροφορίες όπως: Στην συσκευασία γράφει “Για οικιακή τηλεφωνική γραμμή, συνδέστε τα 2 καλώδια της εγκατάστασης στις επαφές 3 και 4.” Και έχει το σχεδιάγραμμα (υποθέτω ότι είναι το θηλυκό όπως τα βλέπουμε από αριστερά προς τα δεξιά). Το θέμα είναι ότι εγώ από ότι ξέρω χρησιμοποιούνται τα 2 μεσαία καλώδια (TIP και Ring) στις θέσεις δλδ 2και3, οπότε αγνοώ αυτό που λέει στην συσκευασία? Από την στιγμή που είναι κεντρική θα πρέπει τα καλώδια και να επιστρέφουν για να πάνε στις υπόλοιπες του σπιτιού, οπότε χρησιμοποιώ και τις 2 τρύπες σε κάθε επαφή? το καλώδιο τον απογυμνώνω ή όχι? Επίσης έχει καμία σημασία πιο από τα δυο καλώδια συνδέω που? (όπως π.χ. στα led - + που ανάποδα δεν δουλεύει). Δεύτερον την συνδεσμολογία ανάμεσα στο καλώδιο του ότε και το μπουρ^&%& του σπιτιού νομίζω χρειάζεται μια απεικόνιση εικ.1, είναι 3 «σπίτια» που πάνε τα καλώδια στο ισόγειο και ενώνονται στριφτά στο καλώδιο του ότε, στο ένα έχει μια συσκευή και καμία διακλάδωση (αποθήκη) στα άλλα δυο είναι σπίτια και στον 1ο είναι το router στην κεντρική πρίζα στο σαλόνι και στο 2ο όροφο άλλη μια συσκευή, με δεδομένο ότι το router θα είναι πάντα σε μένα υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος να ενωθούν τα καλώδια?εικ.1 Αρχικά σκέφτηκα να βάλω spliter και στον όροφο μου να έχω μόνο adsl και τηλέφωνο στην αποθήκη και στο 2ο αλλά δεν μου φαίνετε τόσο καλή άσε που θα μείνω χωρίς σταθερό, οπότε θέλω γνώμη αν θα έχει διαφορά να κάνω κάτι σαν και την εικ.2 και τι να χρησιμοποιήσω? διακλαδοτές κτλ.. εικ.2 warning, mad paint skills! line stats Fast Path 6065/943 (Kbps.) Noise MarginUpstream 17 dBDownstream 9 dB AttenuationUpstream 17 dBDownstream 32 dB
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Πολλες ερωτησεις μαζεμενες.παμε μια μια.α.ολα τα πριζακια παιζουν 2-3 .τωρα 3-4 δεν στεκει.β.καλο ειναι να τα γυμνωσεις.το συστημα που χρησημοποιει η legrand για να γδινει το καλωδιο (που γυρνας το κυκλακι πως να το πω) δεν μου γεμιζει το ματι.μπορει να γδυσει πολυ λεπτο καλωδιο πχ Utp.αν ειναι ραζιμ δεν θα το γδυσει.οποτε για μενα γδυστο εσυ.επισης αν το ρουτερ μπει στην κεντρικη γραμμη τοτε θα εκανα κατι καλυτερο.θα επαιρνα διπλο πριζακι .στο ενα θα βαλεις την γραμμη του οτε και απο εκει θα πας στο splitter και στο δεευτερο θα βαλεις τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα πριζακια.απο το Phone του splitter θα πας στο δευτερο πριζακι αρα και στα υπολοιπα πριζακια του σπιτιου.δεν θα χρειαστει να βαλεις φιλτρα εφοσον θα εχεις το splitter και τα τηλεφωνα θα παιρνουν απο εκει.ετσι η καλωδιωση σου ειναι πιο σωστη και επισης ειναι και vdsl ready.γιατι στο vdsl δεν θες παραλληλα.αν τωρα το ρουτερ παει αλλου ισως να μην γινεται αυτο που σου λεω αμα δεν εχεις Utp πισω απο τον τοιχο οποτε να εχεις πολλα ζευγαρια για να κανεις οτι θες.επισης προτιμω τα πριζακια της legrand που ειναι σαν δικτυου δηλαδη δεν ειναι με τα κυκλικα αλλα ειναι σαν να τα καρφωνεις πανω τα καλωδια.αν δεν βρεις σε τηλεφωνικο θα βρεις σε δικτυου και τα θεωρω πολυ καλυτερα.και εκει παλι με τα 2 μεσαια θα παιξεις. αλλιως ναι αν βαλεις 2 καλωδια στην υποδοχη 3 θα βαλεις ενα στην μια τρυπα και ενα στην δευτερη τρυπα.αν βαλεις πολλα καλωδια σε μια τρυπα τοτε χαλας το πριζακι ιδικα αν ειναι ραζιμ.αν εχεις παραπανω ζευγαρια να συνδεσεις τοτε καλο ειναι να συνδεσεις ολα τα ζευγαρια μεταξυ τους και μετα να βαλεις μια επεκταση που θα πηγαινει στην μια τρυπα.εκει που γινεται η ενωση βαλε θερμοσυστελομενο για να μην ακουμπησουν πουθενα.αν εχεις Utp τοτε ναι μπορεις να βαλεις και 2 καλωδια σε καθε τρυπα.προσοχη να μην συνδεσεις το αναπληρωματικο ζευγαρι αν υπαρχει απο το κεντρικο πριζακι μεχρι τον κατανεμητη γιατι ειναι απωλεια ταχυτητας. οχι δεν υπαρχει polarity στην πραξη.η να το πω καλυτερα δεν σε νοιαζει το Polarity μεσα στο σπιτι.η ενωση οταν ειναι πολλα καλωδια μπορει να γινει με δυο τροπους.ειτε με ρεγκλετα krone ειτε με 3m scotchlok.αν εχεις αρκετα ζευγαρια ωστε να μπει το splitter οσο το δυνατον πιο πισω και να στειλεις το ιντερνετ σε σενα και τηλεφωνο στους αλλους οροφους καντο.αν δεν εχεις τηλεφωνο στον οροφο σου παρε ενα ασυρματο με διπλη βαση. δυστυχως δεν μπορω να βρω μια ωραια φωτογραφια που ειχα βγαλει για να δεις πως μπορει να γινει πανω σε ρεγκλετα krone.για την αποσταση που εισαι να ιδεν παιζεις πολυ καλα.καλο θα ηταν για αρχη να δοκιμασεις εκει εξω που ερχεται ο οτε και να δεις ποσο συγχρονιζεις.ελπιζω να μην σε μπερδεψα οπως τα εγραψα.ειναι λιγο δυσκολο να τα γραψω απλα errors οτι και να γινει θα εχεις καποια.αρκει να ειναι φυσιολογικα και οχι να ανεβαινουν κατα χιλιαδες.αν ανεβαινουν πολυ γρηγορα θα το καταλαβεις οτι θα σουρνεσαι και οτι μπορει να εχεις disconnects. 1
Havik Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Πρώτα ευχαριστώ για την απάντηση. Σε πρώτη φάση να πω ότι πριν λίγο έβαλα την Legrand κατευθείαν στο καλώδιο του ΟΤΕ και ένωσα το router, τα στατιστικά που πήρα είναι τα εξήςFast Path 6085/971 (Kbps.) Noise MarginUpstream 9dB Downstream 9 dB AttenuationUpstream 16 dB Downstream 30 dB Δλδ Noise MarginUpstream -1 με -8 dB Downstream ίδιο AttenuationUpstream -1 dB Downstream -2 dB Στο Upstream λέω -1 με -8 dB επειδη μερικές φορές είναι 10 και άλλες 17… κάθε φορά που κάνω restart το modem/router Pirelli δεν μένει σταθερό. Να πω επίσης ότι δεν έχω 24 γραμμή αλλά 8αρα, ίσως εκεί να ευθύνεται ότι δεν άλλαξε η ταχύτητα, π.χ. να πάει 7000 Kbps, προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο το ping και τα λάθη, είχα δοκιμάσει να βάλω fastpath Noise Margin 6 και δεν την πάλευε καθόλου, άπειρα λάθη και συχνές αποσυνδέσεις, οπότε το έβαλα στα 9, αν δω ότι γεμίζει λάθη κάνω μόνος ένα restart το Pirelli και όλα κομπλέ. Τώρα μάλλον η καλύτερη λύση είναι να βάλω spliter στο καλώδιο του ote και από εκεί να χρησιμοποιήσω ένα ζευγάρι καλωδίων για internet και να έρχεται σε μένα και το άλλα να τα βάλω στο phone του spliter ώστε να έχουμε όλοι τηλέφωνο αλλά μόνο εγώ internet, το δύσκολο να βρω spare ζευγάρι (ίσως κάνω παραγγελία ένα cable tester), (1) στην αποθήκη το φίλτρο της συσκευής τηλεφώνου είναι πίσω από μια θεοβαρια ντουλάπα, θα έχω πρόβλημα αν στη γραμμή από το spliter η μια συσκευή έχει και φίλτρο? (2) για το 3m scotchlok βρήκα αυτό το pdf, υπάρχει κάποιο είδος που είναι πιο ιδανικό για τηλεφωνία ώστε να ψάξω ή όποιο νάνε? (3) θεωρείς ότι οι διαφορές που είδα ανάμεσα στις τιμές του σπιτιού και στου καλωδίου του οτε αξίζει όλη την φασαρία? --------edit---------------------------- αν αξίζει λέω να κάνω αυτό Οι κύκλοι είναι τα scotchlok, δυο τελευταίες ερωτήσεις (4) τα UR2 (νομίζω κάνουν και τα UR) πρέπει να ζητήσω για τηλεφωνία αλλά να έχουν και 3 υποδοχές? Και (5) τι καλώδιο να ζητήσω για να τα ενώσω μεταξύ τους? Τα υπάρχον είναι χοντρά χάλκινα, όχι πολύκλωνα (αυτά που είναι σαν τρίχες πολλές μαζί). Επεξ/σία 17 Μαΐου 2014 από Havik
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 η ταχυτητα δεν ανεβηκε διοτι η καλωδιωση σου ηταν σωστη οπως φαινεται.μεχρι 8 mbit Θα μπορουσε να παει αλλωστε.αν κολλαγε στα 8 Mbit τοτε αν αλλαζες κατι προς το καλυτερο θα μεγαλωνε το margin.fastpath και 6 margin ναι θελει καλη γραμμη.αν εχεις θεματα εκει ΄ή βγαζεις το fast path ή απλα ανεβαζεις το margin αναλογα τι θες.ισως με κανα αλλο ρουτερ να ησουν πιο stable,πχ κανα Thomson.αν βρεις κανενα για δοκιμη δοκιμασε το .ναι η καλυτερη λυση ειναι να γινει αυτο με το splitter.απλα ανοιγεις ολα τα πριζακια και τα φτιαχνεις ενα ενα οποτε οτι περισσευει θα μεινει στον αερα.ενα πολυμετρο ή μια γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος θα βοηθουσε.αλλιως συνδεεις ενα ζευγαρι καθε φορα και βλεπεις τι αλλαζει.οχι δεν θα εχεις θεμα αν εχει και φιλτρο.το αναπληρωματικο συνηθως ειναι απο την χωνευτη μεχρι το πρωτο πριζακι.μπορει να ειναι ηδη στον αερα.μπορει να μην υπαρχει καν.εξαρτατε πολλα.σε πολλα σπιτια υπαρχουν και spare προς καθε πριζακι.εφοσον βρεις την γραμμη εκει που ειναι ο οτε θα δεις ποσα ζευγαρια πανε πρς τα μεσα οπως επισης θα δεις αν υπαρχει spare.η αν μετρησεις τααλλα θα δεις αν η γραμμη σου ξαναγυρναει προς τα πισω.η δοκιμη γινεται και με τηλεφωνο ή με πολυμετρο βραχυκυκλοντας τα καλωδια θα δεις να κοβεται η ταση και σε αλλο ζευγαρι που σημαινει οτι παιζει επιστροφη.με γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος ολα ειναι πιο ευκολα. οχι οι διαφορες που ειδες ειναι μικρες γενικοτερα αλλα αμα το κανεις οπως λες θα ειναι πιο σωστο και λογικαθα εχεις λιγοτερα λαθη.επισης θα ειναι ετοιμη και η καλωδιωση για vdsl αργοτερα.διοτι το vdsl δεν θελει παραλληλα.εκτος αν το καλωδιο εχει καποια οξειδωση πριν φτασει εκει που το δοκιμασες.δεν ξερω απο που αλλου περναει και αν μπορεις να το τσεκαρεις βεβαια γιατι δεν επιτρεπεται παντου να μπαινει χερι.οτι και να βαλεις απο scotch lok θα ειναι μια χαρα αρκει να ειναι το σωστο μεγεθος.αν θες να ενωσεις διαφορετικης διαμετρου καλωδια εκει μια λυση ειναι να παρεις διαμετρο για τα μικρα καλωδιακαι απλα στο μεγαλο καλωδιο να το γυμνωσεις λιγακι για να γινει πιο λεπτο.κανονικα δεν θελουν να τα γυμνωσεις .τα απογυμνωνει μονο του καποια οπως γραφουν ειναι και για διαφορετικη διαμετρο. --------edit---------------------------- αν αξίζει λέω να κάνω αυτό Οι κύκλοι είναι τα scotchlok, δυο τελευταίες ερωτήσεις (4) τα UR2 (νομίζω κάνουν και τα UR) πρέπει να ζητήσω για τηλεφωνία αλλά να έχουν και 3 υποδοχές? Και (5) τι καλώδιο να ζητήσω για να τα ενώσω μεταξύ τους? Τα υπάρχον είναι χοντρά χάλκινα, όχι πολύκλωνα (αυτά που είναι σαν τρίχες πολλές μαζί). το δευτερο σχεδιαγραμμα ειναι το σωστο.δεν πανε αν ειναι για τηλεφωνια ή οχι.πανε με βαση τη χρηση τα θες.ναι παρνεις με 3 υποδοχες για οπου χρειαζεται.αλλα και για 2 υποδοχες να θες μπορεις να βαλεις και για 3 και απλα η μια μενει αδεια.το ηδη υπαρχον αλωδιο χρησιμοποεις.δεν παιρνεις καλωδιο.απλα θα παρεις για την σωστη διαμετρο.ναι τα κοκκινα μπλε λογικα εχεις..επισης ναι μονοκλονο θες .τα πολυκλωνα ειναι λιγο αστα να πανε.αυτα που εχεις ειναι ηδη μονοκλονα οποτε εισαι μια χαρα.
Havik Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Την ώρα που έκανες το Post άλλαξα λίγο τα σχεδιαγράμματα, χρησιμοποίησα 1 scotchlok παραπάνω (brainfart).
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Την ώρα που έκανες το Post άλλαξα λίγο τα σχεδιαγράμματα, χρησιμοποίησα 1 scotchlok παραπάνω (brainfart). εμεις θελουμε το σχεδιο με το splitter.κατα τα αλλα μετα βαζεις οτι scotchlok θες και οσα θες.αρκει να ειναι ολα τα τηλεφωνα πανω στο splitter. 1
Havik Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Για cable tester κάτι τέτοιο θα κάνει φαντάζομαι για να βρω άλλο ένα ζευγάρι. http://www.ebay.com/itm/RJ45-RJ11-Cat5e-Cat6-USB-Network-Lan-Cable-Tester-Test-Tool-/171031721798?pt=US_Cable_Testers&hash=item27d248f746
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 εσυ δεν θες cable tester>εσυ θες γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος για να βρεις το καλωδιο.δεν θες να τεσταρεις ethernet Καλωδιο.
Havik Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 κάτι σαν αυτό δλδ http://www.ebay.com/itm/Telephone-Phone-Network-RJ-Cable-Wire-Line-Tone-Generator-Tracer-Tracker-Tester-/310794885319?pt=US_Cable_Testers&hash=item485cd198c7. Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Θα αρχίσω σιγά σιγά από εβδομάδα τις εργασίες
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 κάτι σαν αυτό δλδ http://www.ebay.com/itm/Telephone-Phone-Network-RJ-Cable-Wire-Line-Tone-Generator-Tracer-Tracker-Tester-/310794885319?pt=US_Cable_Testers&hash=item485cd198c7. Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Θα αρχίσω σιγά σιγά από εβδομάδα τις εργασίες yes κατι σαν αυτο.απλα να ξερεις οτι τα απλα generators σαν αυτα συνηθως δεν παιζουν σε γραμμες Isdn>αντεχουν περιπου 65 volt και το Isdn ειναι στα 96.εκει θελει αλλη γεννητρια.απλα το λεω.καλες δοκιμες. 1
Havik Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 .εκτος αν το καλωδιο εχει καποια οξειδωση πριν φτασει εκει που το δοκιμασες.δεν ξερω απο που αλλου περναει και αν μπορεις να το τσεκαρεις βεβαια γιατι δεν επιτρεπεται παντου να μπαινει χερι. Πριν φτάσει σε μένα, στην κολόνα δλδ είναι δράμα, ξέρω ότι δεν επιτρεπτέ να τα πειράξω αλλά αυτό που με αποτρέπει κυρίως είναι ότι αν με δει κανένας στη γειτονιά και τύχει μετά να έχει κάποιος πρόβλημα (ας μην έχω κάνει πατάτα εγώ) θα βρω μπελά, μερικές φοτο νομίζω είναι καλύτερες από περιγραφή, το κουτι ξεχαρβαλωμένο και εκτεθειμένο σε βροχή και ήλιο…
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 ναι απλα καταντια ειναι.αστα να πανε.μαυρο χαλι.ναι ειναι λιγο πονεμενη ιστορια.πραγματι αν γινει κατι θα σε κυνηγανε μετα οι υπολοιποι.εκει επρεπε να εχει μπει boxaki και οχι χωνευτη.και ναι θεωρητικα ειναι ιδιοκτησια του οτε αυτο. απλα δεν ηξερα αν πηγαινε απο κολωνα σε εσενα η απο αλλη χωνευτη σε κανα γειτονα διπλα.
rfc Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Για generator μπορεις να χρησιμοποιησεις μια μπαταρια απο τη μια και ενα μικρο ηχειακι απο την αλλη για να βρεις καλωδια φιλε μου. 1
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 επισης παιζει και το μπαταρια και πολυμετρο.το μπαταρια και λαμπακι.το βραχυκυκλωνω την γραμμη και βλεπω την ταση να πεφτει.βεβαια ολα αυτα τα συστηματα με μπαταρια λαμπακια ηχειακια παιζουν αν η γραμμη δεν εχει ταση πανω.αν εχει ταση δηλαδη ψαχνεις να βρεις μια ενεργη τοτε μονο το πολυμετρο με το βραχυκυκλωμα παιζει και η γεννητρια ακουστικου και ηχητικου σηματος.
madsc Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Για να βρείς 3-4 καλώδια σου φτάνει και ένα απλό πολύμετρο. Βραχυκυκλώνεις ένα ζευγάρι από την μία, μετράς συνέχεια από την άλλη. /sc 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα