mathsrule Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ SPOILERS. Πριν αρχίσετε τα μπινελίκια, να εξηγηθώ: ΛΑΤΡΕΥΩ τα Star Wars σε επίπεδο που δεν φαντάζεται κανείς. Λοιπόν, σαφώς και αναγνωρίζω το γεγονός ότι τα επεισόδια 4/5/6 ήταν κατά πολύ ανώτερα από τα prequels. Αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα το A new hope, όταν πέθανε ο Όμπι Ουάν, όταν κόπηκε το χέρι του Λουκ, όταν ειπώθηκε το κλασικό "I'm your father" κλπ, πράγμα το οποίο κατατάσσει τα 4,5,6 πιο πάνω από οτιδήποτε άλλο που έχει να κάνει με τον κόσμο και το σύμπαν του Star Wars. Ο Λούκας λοιπόν μια μέρα αποφάσισε ότι ήθελε να αρμέξει κι άλλο τον κόσμο αυτόν και έβγαλε τα prequels, τα οποία άκουσαν τον εξάψαλμο από τους φανς. Και εδώ έρχεται το ερώτημά μου: Γιατί τα μισείτε τόσο, και πάνω απ' όλα το The Phantom Menace; Ναι, το ξέρω ότι αγαπήσαμε τα παλιά, αλλά με το The Phantom Menace, εκτός του ότι μας δείχνει κάτι παραπάνω που προσθέτει στην ιστορία που ήδη ξέραμε, μας δίνεται η ευκαιρία να ξανααπολαύσουμε τα αγαπημένα μας Star Wars με πολύ ανώτερα οπτικά και ακουστικά εφέ τα οποία πραγματικά δίνουν άλλη αίσθηση στις ταινίες και κάνουν το Star Wars οπτικοακουστικό υπερθέαμα και πραγματική τέχνη. Οκ, όλοι μισούμε τον Τζαρ Τζαρ και θέλουμε να τον σκοτώσουμε κάθε φορά που τον βλέπουμε, αλλά μπορούμε να απολαύσουμε την ταινία αψηφώντας τον. Έχουμε ολόκληρο Λίαμ Νίσον και κολλάμε στον Τζαρ Τζαρ; Οπότε σας παρακαλώ, πείτε μου, γιατί μισείτε τόσο το The Phantom Menace και κατ' επέκταση τα prequels; Μπορεί να μην φτάνουν το επίπεδο των original, αλλά εξακολουθούν να είναι αξιόλογες ταινίες που προσφέρουν αρκετά στο σύμπαν του Star Wars. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2014 από mathsrule
porco_rosso21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 εγώ το μισώ γιατί έκλεισα τα 8 πριν από 21 χρόνια και δεν γεννήθηκα με σύνδρομο ντάουν
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 ΠΡΟΣΟΧΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ SPOILERS.Οκ, δεν τα έχω με συγκεκριμένη σειρά, αλλά here goes. Όσο περνάει ο καιρός και ο George Lucas βγάζει ιδέες ή τον αφήνουν να κάνει αλλαγές σε παλιότερα πράγματα, αυτό είναι συνήθως κακό. Ναι, ο μεγάλος γ@μιάς της τριλογίας, ήταν κάποτε παιδί. Και τον έλεγαν Annie. Επίσης στην αρχή ήταν ένα εκνευριστικό και απίστευτα τυχερό (no wait, προικισμένο με την Force) κ_λόπαιδο. Μπαίνει σε διαστημόπλοιο για πρώτη φορά, γλυτώνει από μάχη που ήταν σαν αντιγραφή (all ships report in, κλπ) του Death Star attack και καταστρέφει το πλοίο με διάφορα "oops!" "uh-oh!" και τέτοια. Μετά γίνεται ένας εκνευριστικός έφηβος που την έχει καταδεί και θες να πεθάνει κάποια στιγμή. Τελικά γίνεται Darth Vader και *παίρνει κουβά* "NooooOOOOoooooOOOoooo!". Και βλέπουμε και την φάτσα του στο αλλαγμένο τέλος του ROTJ που οκ, ας πούμε ότι έτσι ήταν πριν γίνει Sith, κλπ, αλλά Ι'm definitely not evil anymore. Right... Jar Jar Binks. 'Nuff said. Midi-chlorians. Δεν πάει να λέει ο Yoda, "The Force surrounds us, binds us, luminous beings are we, not this crude matter". Νope. Αν δεν έχεις μεγάλο νούμερο (Over 8000), τότε ατύχησες. Αmidala, you got some weird choices in what you like about men. Music themes. Ενώ από την παλιά τριλογία ακούς ένα theme και σου έρχεται κατευθείαν η σκηνή και γενικά το κάθε επεισόδιο είχε πολλά καλά, στην νέα δεν ήταν έτσι, λες και ο John Williams έχασε κι εκείνος την αιχμή του. Jedi masters dying left and right from... laser blasts, Sith Lord who is so good he telegraphs his attacks (Palpatine όταν τραβάει πίσω το σπαθί και δείχνει τα δόντια του για την κάμερα, seriously) and kills them. Lightsaber duels που προσπαθούν να δείξουν (ειδικά στο ΙΙΙ) πόσο γρήγορα μπορεί να κοπανήσει ένα lightsaber ένα άλλο και όχι κινήσεις που πάνε για να χτυπήσουν ξέρω γω... τον αντίπαλο; Also Jar Jar Binks. Midi-Chlorians. Δεν υπάρχει σκάφος που να μας δένει τόσο όσο το Millennium Falcon. Τα διαστημόπλοια γενικά, αλλάζουν από επεισόδιο σε επεισόδιο, ενώ στην κλασσική τριλογία, ήξερες, X-Wings, Star Destroyers, TIE Fighters (και τα variations, bombers, interceptors), κλπ. Το να είσαι σε ψηλότερο έδαφος από τον αντίπαλο, λειτουργεί μόνο αν είσαι ο Obi-Wan, αν είσαι ο Darth Maul, ατύχησες. Power! Unlimited Power! Διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα. Τι μου άρεσε: Lots of jedi Yoda kicking ass (αν κι εκείνος έχει το σύνδρομο "χτυπάω το lightsaber και δεν προσπαθώ να χτυπήσω τον αντίπαλο") Εισαγωγή του Episode III και μια από τις πιο καλές και δυνατές (εκεί πήγε καλά ο Williams) εκδόσεις του Binary Sunset / Force Theme. Όταν ο Anakin ήταν σοβαρός στην αρχή του ΙΙΙ και δεν εκνεύριζε. Ewan McGregor. Μου άρεσε πολύ πώς έκανε τον Obi-Wan. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα αντέχαμε γενικά. Natalie Portman. Κάπως έτσι. 6
Gtr34 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Προσωπικα μου αρεσε. Γενικα ευχαριστηθηκα ολες τις ταινιες. Ban στον viper! 1
deesnider Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 @mathsrule, αν δε διορθώσεις τον τίτλο τού topic, σε: «Γιατί τόσο μένος για το The Phantom Menace», εγώ δε σού απαντάω! Καταφέραμε, μετά από απίστευτη προσπάθεια, να δημιουργήσουμε μια αξιοθαύμαστη ενότητα θεμάτων με χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμους τίτλους κι έρχεσαι τώρα εσύ να μας χαλάσεις την τυποποίηση; δεν εχω δει star wars. inb4 ban και ξυλο Μαζί θα το φάμε! Εγώ προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα να τελειώσω ούτε ένα... 2
KilliK Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 μην αγχωνεσαι, τωρα που ο JJ πηρε υπο τον ελεγχο του και το SW property, το TPM θα φαινεται αριστουργημα σε συγκριση με τα σιχαματα που θα βγαλει. και ο Uncle George ειναι αυτος που θα γελαει τελευταιος. μαζι με εμενα. 2
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 μην αγχωνεσαι, τωρα που ο JJ πηρε υπο τον ελεγχο του και το SW property, το TPM θα φαινεται αριστουργημα σε συγκριση με τα σιχαματα που θα βγαλει. και ο Uncle George ειναι αυτος που θα γελαει τελευταιος. μαζι με εμενα. 5
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Και ναι, πώς γίνεται ο ενοχλητικός Anakin που emotional control 0, γίνεται ο ψυχρός και calculative Darth Vader; Ψυχανάλυση του έκαναν μετά το ΙΙΙ; Σύγκριση αυτού με... δεν μπορώ να ψάχνω Anakin.
kostool13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Το να είσαι σε ψηλότερο έδαφος από τον αντίπαλο, λειτουργεί μόνο αν είσαι ο Obi-Wan, αν είσαι ο Darth Maul, ατύχησες. Το μόνο στο οποίο έχω να σε διορθώσω είναι αυτό. Αν και δεν αναλύεται στην ταινία, στο SW lore ο Obi-wan αναφέρεται πως έχει κάνει master μια ειδική αμυντική τεχνική lightsaber-duelling η οποία αποσκοπεί στο να κουράσει τον αντίπαλο με impenetrable defense και σιγά σιγά να φέρει τη μάχη σε σημείο που θα έχει πλεονέκτημα, όπως το εν λόγω "high-ground". Ουσιαστικά αυτή η δήλωση του Kenobi προς τον Anakin δε του υπενθύμιζε ότι όποιος έχει high-ground έχει και πλεονέκτημα, αλλά πως ο ίδιος λόγω της τεχνικής του δεν γινόταν να χάσει πλέον στο συγκεκριμένο σημείο. 1
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ναι, έχω διαβάσει για τα διάφορα lightsaber styles και πώς του Palpatine ήταν φτιαγμένο για να νικήσει τους άλλους εκτός του Windu, αλλά θα τα περίμενα με συγκεκριμένες αλληλουχίες κινήσεων και όχι ένα απλό slash.
mathsrule Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ewan McGregor. Μου άρεσε πολύ πώς έκανε τον Obi-Wan. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα αντέχαμε γενικά. Natalie Portman. Σε αυτά τα δύο συμφωνώ απόλυτα! ΠΡΟΣΟΧΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ SPOILERS. Οκ, δεν τα έχω με συγκεκριμένη σειρά, αλλά here goes. Όσο περνάει ο καιρός και ο George Lucas βγάζει ιδέες ή τον αφήνουν να κάνει αλλαγές σε παλιότερα πράγματα, αυτό είναι συνήθως κακό. Ναι, ο μεγάλος γ@μιάς της τριλογίας, ήταν κάποτε παιδί. Και τον έλεγαν Annie. Επίσης στην αρχή ήταν ένα εκνευριστικό και απίστευτα τυχερό (no wait, προικισμένο με την Force) κ_λόπαιδο. Μπαίνει σε διαστημόπλοιο για πρώτη φορά, γλυτώνει από μάχη που ήταν σαν αντιγραφή (all ships report in, κλπ) του Death Star attack και καταστρέφει το πλοίο με διάφορα "oops!" "uh-oh!" και τέτοια. Μετά γίνεται ένας εκνευριστικός έφηβος που την έχει καταδεί και θες να πεθάνει κάποια στιγμή. Τελικά γίνεται Darth Vader και *παίρνει κουβά* "NooooOOOOoooooOOOoooo!". Και βλέπουμε και την φάτσα του στο αλλαγμένο τέλος του ROTJ που οκ, ας πούμε ότι έτσι ήταν πριν γίνει Sith, κλπ, αλλά Ι'm definitely not evil anymore. Right... Jar Jar Binks. 'Nuff said. Midi-chlorians. Δεν πάει να λέει ο Yoda, "The Force surrounds us, binds us, luminous beings are we, not this crude matter". Νope. Αν δεν έχεις μεγάλο νούμερο (Over 8000), τότε ατύχησες. Αmidala, you got some weird choices in what you like about men. Music themes. Ενώ από την παλιά τριλογία ακούς ένα theme και σου έρχεται κατευθείαν η σκηνή και γενικά το κάθε επεισόδιο είχε πολλά καλά, στην νέα δεν ήταν έτσι, λες και ο John Williams έχασε κι εκείνος την αιχμή του. Jedi masters dying left and right from... laser blasts, Sith Lord who is so good he telegraphs his attacks (Palpatine όταν τραβάει πίσω το σπαθί και δείχνει τα δόντια του για την κάμερα, seriously) and kills them. Lightsaber duels που προσπαθούν να δείξουν (ειδικά στο ΙΙΙ) πόσο γρήγορα μπορεί να κοπανήσει ένα lightsaber ένα άλλο και όχι κινήσεις που πάνε για να χτυπήσουν ξέρω γω... τον αντίπαλο; Also Jar Jar Binks. Midi-Chlorians. Δεν υπάρχει σκάφος που να μας δένει τόσο όσο το Millennium Falcon. Τα διαστημόπλοια γενικά, αλλάζουν από επεισόδιο σε επεισόδιο, ενώ στην κλασσική τριλογία, ήξερες, X-Wings, Star Destroyers, TIE Fighters (και τα variations, bombers, interceptors), κλπ. Το να είσαι σε ψηλότερο έδαφος από τον αντίπαλο, λειτουργεί μόνο αν είσαι ο Obi-Wan, αν είσαι ο Darth Maul, ατύχησες. Power! Unlimited Power! Διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα. Τι μου άρεσε: Lots of jedi Yoda kicking ass (αν κι εκείνος έχει το σύνδρομο "χτυπάω το lightsaber και δεν προσπαθώ να χτυπήσω τον αντίπαλο") Εισαγωγή του Episode III και μια από τις πιο καλές και δυνατές (εκεί πήγε καλά ο Williams) εκδόσεις του Binary Sunset / Force Theme. Όταν ο Anakin ήταν σοβαρός στην αρχή του ΙΙΙ και δεν εκνεύριζε. Ewan McGregor. Μου άρεσε πολύ πώς έκανε τον Obi-Wan. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα αντέχαμε γενικά. Natalie Portman. Κάπως έτσι. Ουσιαστικά μισείς τον Άνακιν (και δεν είσαι ο μόνος) και τον Jar Jar Binks (again, you are not alone). Η ταινία παρ' όλα αυτά, δεν αποτελείται εξ' ολοκλήρου από αυτούς τους δύο. Επίσης πρέπει να διαφωνήσω όσον αφορά το soundtrack. Στα original υπήρχαν μόνο 2-3 κομμάτια που έπαιζαν συνέχεια (βλέπε Binary Sunset), ενώ στα prequels υπάρχει τεράστια ποικιλία υπέροχων κομματιών.
deesnider Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 @mathsrule, με σκλάβωσες ρε 'συ!!! Πραγματικά συγκινήθηκα... ...Τώρα μάλιστα! Αυτός είναι τίτλος! 2
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ουσιαστικά μισείς τον Άνακιν (και δεν είσαι ο μόνος) και τον Jar Jar Binks (again, you are not alone). Η ταινία παρ' όλα αυτά, δεν αποτελείται εξ' ολοκλήρου από αυτούς τους δύο. Επίσης πρέπει να διαφωνήσω όσον αφορά το soundtrack. Στα original υπήρχαν μόνο 2-3 κομμάτια που έπαιζαν συνέχεια (βλέπε Binary Sunset), ενώ στα prequels υπάρχει τεράστια ποικιλία υπέροχων κομματιών. Όταν τα prequels είναι βασικά η ιστορία του Anakin... Το ότι έπαιζε το Binary Sunset/Force Theme ή το theme της Leia ή της Empire, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πολλά κομμάτια. Πιο πολλά μου έρχονται στο μυαλό από τα παλιά, απ' ότι από τα καινούργια. Και με τα άλλα, υπήρχαν διάφοροι συνδυασμοί. Στα prequels περισσότερο το main του καθενός έμενε στο μυαλό (Duel of the Fates, Across the Stars, Battle of the Heroes).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα