keepdreaming21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Καλησπερα στην παρεα του Insomnia. Μπαινω κατευθειαν στο θεμα που με βασανιζει για να μη γινομαι κουραστικος. Τον τελευταιο καιρο το Pc μου "παγωνει". Κυριως οταν παιζω καποιο παιχνιδι (LoL, WoW) και προσπαθω να κανω alt tab στο Firefox η το skype αλλα και μονο οταν παιζω και εχω κατι αλλο στο παρασκηνιο, χωρις να κανω alt tab δηλαδη. Οταν "παγωνει" επαναφερεται μονο με restart. Πληκτρολογιο/ποντικι κτλ δεν δουλευουν. Εχω προσεξει επισης πως αρκετες φορες οταν ειμαι σε κληση στο skype, αν παγωσει το Pc, η κληση μενει. Με ακουνε και τους ακουω. Αλλες φορες παλι οχι. Ειτε κλεινει εντελως, ειτε ακουγονται τα παντα διακεκομμενα οπως οταν βλεπουμε τηλεοραση και κολλαει λογω σηματος... Το προβλημα του "παγωματος" το ειχα και προηγουμενως, ομως επανερχοταν μετα απο 10 δευτερολεπτα περιπου, απο μονο του, κατι το οποιο δεν το κανει τωρα. Το μονο που αλλαχθηκε στο Pc ειναι η ψυκτρα του επεξεργαστη και η καρτα γραφικων του. Καρτα εβαλα την 9600gt της Νvidia αν αυτο ειναι χρησιμο. Τι μπορει να δημιουργει αυτο το "παγωμα" και ποιος ο κυριοτερος υποπτος? Επισης εδω και λιγο καιρο υπαρχει ενας ηχος υψηλης συχνοτητας (κατι σαν σφυριγμα) απο το pc μου αλλα δεν μπορω να προσδιορισω απο που ερχεται μιας και υπαρχει αντιλαλος μεσα στην κεντρικη μοναδα...Το σφυριγμα αυτο δυναμωνει οταν το pc "παγωνει". Ευχαριστω εκ των προτερων.
Millennium Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ποιό τροφοδοτικό έχεις; Και γράψε γενικά το hardware.
keepdreaming21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 CPU: Quad Core Intel 2 Quad Q6600, 2.400 MhzMotherboard: Gigabyte GA-946GMX-S2GPU: EVGA Nvidia 9600GT 512MB HDD: 2x Seagate 500GB 3 GB total RAM Τροφοδοτικο δεν ξερω ακριβως ποιο εχω πανω αλλα ειναι 400W .Αν χρειαστεις και αλλες πληροφοριες πες το μου. Ευχαριστω.
SPANK Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Αρχικά βρές αν μπορεις τι τροφοδοτικό εχεις και απο που έρχεται αυτος ο ήχος που ακούς μηπως ειναι απο το τροφοδοτικό οποτε και θέλει αλλαγή. Απο εκει και πέρα μπορεις να κανεις εναν έλεγχο με το hdsentinel να δουμε πως ειναι ο δίσκος , και ενα memtest για τις μνήμες. Όσο αφορά την κάρτα γραφικών uninstall τους drivers απο το control panel , μετα καθάρισμα τα υπολοίματα με το DDU και εγκατάσταση παλι των καινούργιων αν υπάρχουν
keepdreaming21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 To HD sentinel μου εδωσε αυτο το αποτελεσμα:
SPANK Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ο δίσκος ειναι σε τέλεια κατάσταση οποτε δεν υπάρχει θέμα απο εκει δοκίμασε και το αλλο με την ram και τους drivers της κάρτας γραφικών , σε επίπεδο software πάντως εκτος απο ενα repair με το cd των windows που ειναι καλο να κάνεις κανε και ενα scan με το malwarebytes και superantispyware για trojans κτλπ
keepdreaming21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μιας και παω για δουλεια θα το δοκιμασω το βραδυ και θα σας δωσω τα αποτελεσματα αυριο.
darkheretic Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Η υγεια του σκληρου σου ειναι καλη αλλα η θερμοκρασια του ειναι ανεβασμενη.Τσεκαρε την και με καποιο αλλο monitoring software να δεις αν συμφωνει και κανε εναν ελεγχο για τυχον σκονες και γενικα το airflow σου.
keepdreaming21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μιας και μολις γυρισα απ τη δουλεια, αποσυνδεσα τoυς σκληρους να δω μηπως ηταν απο εκει αυτο το "σφυριγμα". Οντως οταν συνδεα τον C, το σφυριγμα ξεκινουσε. Οταν τον εβγαζα, σταματουσε...Υ.Γ. Βγαζοντας τον C τωρα τα windows μου πετανε ενα σφαλμα ενεργοποιησης λεγοντας μου οτι εληξαν οι ημερες ενεργοποιησης του λογισμικου μου...χμ.
johnmt2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 εγω πιστευω πως το προβλημα ειναι στο τροφοδοτικο σου (400w) αφου οπως ειπες στο κανει οταν εισαι σε παιχνιδι την ωρα δηλαδι που τραβαει το συστημα πολυ ρευμα. χωρις να θελω να σε παρω στο λαιμο μου, τι μαρκα ειναι το τροφοδοτικο? δεν μας ειπες.
keepdreaming21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Το τροφοδοτικο ειναι τυπου LPK9-4, 400 Watt, απ τα Μουλτιραμα (εκει ειχα αγορασει το Pc μου, χρονια πριν).
SPANK Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Ε για να ειναι και τετοιο το τροφοδοτικό (no name) τοτε πιθανότα απο εκει ειναι το σφύριγμα και ισως το πρόβλημα οποτε καλύτερα να το αλλάξεις άμεσα με καποιο καλύτερο 1
keepdreaming21 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Επαναφερω το θεμα μιας και δεν βρεθηκε λυση ακομη και προσπαθω να βγαλω ακρη μονος μου μιας και ειμαι Γερμανια και δεν εχω τα απαραιτητα για να μετρησω το τροφοδοτικο....Για αρκετες μερες τωρα δεν "παγωσε" καθολου.Τις τελευταιες μερες ομως το κανει ξανα. Αλλαξα την καρτα γραφικων μπας και γινει κατι, αλλα τιποτε. Και με την αλλη καρτα γραφικων "παγωσε". Το σφυριγμα υπαρχει ακομη και δυναμωνει αρκετα οταν "παγωνει" το πι σι. Νομιζω πως ερχεται απ τον δισκο μου, γιατι οταν παγωνει ο δισκος ακουγεται σαν να σταματαει και να ξεκιναει παλι.Επισης κατι περιεργο που προσεξα. Πηγα να τρεξω το memtest για τις μνημες. Οταν ομως βαζω CD μεσα στο DVD reader μου, το πι σι παγωνει κατευθειαν. Οσες φορες και αν το κανω. Χωρις να τρεχει τιποτε στο background. Οταν παει να διαβασει το CD απλα παγωνει και θελει restart.Επισης το παγωμα παρατηρηθηκε αρκετες φορες οταν ανοιγω ενα παιχνιδι (Πχ LoL).Καμια ιδεα? Να δοκιμασω μηπως τις μνημες? Μια μια?Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα