Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εισαι ολιγον τι οριακα για vdsl αλλα δεν χανεις κατι.αμα δεν παιξει vdsl θα στο γυρισουν λογικα σε adsl.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπότε με βλέπω για Wind το καλοκαίρι.Για vdsl θα κάνω αίτηση και θα δω τι παίζει με την ταχύτητα.

Δημοσ.

αν βεβαια σου δινει και ο οτε μεχρι τοτε ειτε απο Kv ειτε απο το αστικο κεντρο θα μπορουσες να πας.αλλα θα ειναι πιο ακριβος.

υποψιν οτι για να πιασεις το μεγιστο η καλωδιωση σου θα πρεπει να ειναι φτιαγμενη για vdsl.δηλαδη ολα τα τηλεφωνα πρεπει να παιρνουνπανω απο το splitter και οχι να ειναι παραλληλα με φιλτρα.αν βαλεις παραλληλα τηλεφωνο τοτε θα χασεις ταχυτητα.καθε παραλληλο τηλεφωνο με φιλτρο σου ριχνει αρκετη ταχυτητα.και οταν λεω αρκετη μπορει να ειναι και 1 και 2 και 3 Mbit.απαγορευονται τα παραλληλα στο vdsl.οσο πιο πολλα και πιο μεγαλα σε μηκος τοσο μεγαλυτερη απωλεια.εχω δει και σχεδον 10 mbit κατω λογω λαθος καλωδιωσης.οποτε ισως χρειαστει το ρουτερ να μπει στην κεντρικη πριζα και απo το Phone του splitter να κανεις επιστροφη πισω στο πριζακι για να πας στα υπολοιπα.anyway τα συζηταμε αυτα σε δευτερη φαση.αν εχεις μονο ενα πριζακι στο σπιτι τοτε εισαι τυχερος.ειναι ολα ετοιμα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!!Δύο πρίζες έχω.Μία στην είσοδο του διαμερίσματος(στο σαλόνι) και μία στο υπνοδωμάτιο.

Δημοσ.

θα πρεπει να ανοιξεις την πριζα του σαλονιου και τα καλωδια που πανε στο δωματιο να τα βαλεις πανω στο Phone του splitter.αυτο μπορει να γινει πιο ευκολα με ενα διπλο πριζακι.στην μια υποδοχη τα καλωδια του οτε και απο μπροστα τo splitter.στην δευτερη υποδοχη τα καλωδια που πανε στο δωματιο και απο μπροστα ενα καλωδιο μεχρι το phone του splitter.εναλλακτικα μπορεις να αφησεις το πριζακι στο σαλονι κενο και να βαλεις router και τηλεφωνο σε splitter μεσα στο δωματιο

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Υπάρχει κάπου να δούμε το χρονοδίαγραμμα της αλλαγής/εγκαταστασης νέων καμπίνων για VDSL? Βρίσκομαι Αρέθα και θέλω να δω πότε και γενικά θα έχω κάποια στιγμή την δυνατότητα VDSL

Δημοσ.

για χρονοδιαγραμμα δεν ξερω αν υπαρχει .καποιες φορες τα παιδια ειχαν σηκωσει ενα αρχειο που ελεγε σε ποιες περιοχες θα πανε.απλα αν δεν εχουν βγαλει ακομα τα παλια καφαο τοτε σιγουρα περιμενεις στην καλυτερη κανα χρονο:P.να βγει το καφαο να σκαφτουν να περαστουν οπτικες.να δωθει ρευμα και να δωθει στην παραγωγη.αν εισαι περιστερι τοτε στην επομενη ζωη:P

Δημοσ.

για χρονοδιαγραμμα δεν ξερω αν υπαρχει .καποιες φορες τα παιδια ειχαν σηκωσει ενα αρχειο που ελεγε σε ποιες περιοχες θα πανε.απλα αν δεν εχουν βγαλει ακομα τα παλια καφαο τοτε σιγουρα περιμενεις στην καλυτερη κανα χρονο :P.να βγει το καφαο να σκαφτουν να περαστουν οπτικες.να δωθει ρευμα και να δωθει στην παραγωγη.αν εισαι περιστερι τοτε στην επομενη ζωη :P

Αν έχει βγει το ΚΑΦΑΟ εγώ από που παίρνω τηλεφωνικό ζεύγος? Οπτικές δεν εννοείς το αυλάκι που περνούσαν εδώ και 2-3 χρόνια? Πάτρα είμαι αλλά όχι κέντρο

Δημοσ.

Αν έχει βγει το ΚΑΦΑΟ εγώ από που παίρνω τηλεφωνικό ζεύγος? Οπτικές δεν εννοείς το αυλάκι που περνούσαν εδώ και 2-3 χρόνια? Πάτρα είμαι αλλά όχι κέντρο

βγαινει το καφαο και μπαινει το νεο καφαο που λεγεται kv.για αυτο εγραψα οτι αν δεν εχουν βγει τα παλια καφαο ακομα τοτε δεν μπορεις να βαλεις vdsl απο τo kv παρα μονο απο το αστκο κεντρο αν εισαι σχετικα κοντα.θα μπουν νεα στην θεση τους.δεν ειπα οτι θα βγουν τελειως.αν δεις στο guide στην υπογραφη μου για το πως παιζει το adsl θα καταλαβεις.εχω βαλει εικονες και απο καφαο και απο kv.to kv ειναι ενα καφαο που απλα εχει μεσα και dslam για το vdsl και τερματιζει και η ινα εκειμεσα.ναι αυλακια για τις οπτικες γινονται και στην περιπτωση των Kv αλλα γινονται και σε αλλες περιπτωσεις.απλα στην περιπτωση τον kv συνηθως βλεπεις το αυλακι να πηγαινει μεχρι το καφαο.τωρα για πατρα δεν ξερω αλλα ο ποιο ευκολος τροπος ειναι να δεις  τα καφαο εκει κοντα σου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

οτι ειναι να γινει θα γινει.μην ανησυχεις.στην χειροτερη απλα να ξαναβρεθεις με adsl.αν ολα πανε καλα τοτε θα εχεις κερδισει και σε download και σε upload.το μονο που δεν ξερω ειναι τι ρουτερ θα σου δωσουν για vdsl.λογικα κανα σαπιδο zte.anyway βλεποντας και κανοντας.

Το να παρεις και κανα καλο vdsl router αμα αξιζει η γραμμη σου και παιξεις σαν vdsl δεν ειναι κακο.Αλλα και adsl να παιξεις τοτε παλι πηγαινε παρε κανα καλυτερο ρουτερ γιατι και εκει zte θα σου δωσουν .

Γενικα ακουγεται οτι το μοντελο που δινουν για το adsl ειναι χειροτερο απο το μοντελο που δινουν για vdsl οποτε αν σε ριξουν σε vdsl ευχομαι να σε αφησουν με το router του vdsl που νομιζω παιζει και adsl και vdsl.

απλα ι αμα παρεις νεο adsl router μπορεις να βρεις με σχετικα λιγα λεφτα ενα πιο καλο απο το zte, ενω σε vdsl πας σε αρκετα πιο πολλα λεφτα. για να αγορασεις κατι καλυτερο.βεβαια το vdsl συνηθως ειναι και adsl οποτε μπορει να χρησιμοποιηθει και τωρα σε adsl και αργοτερα σε vdsl.ειναι και future αγορα δηλαδη.αυτο διοτι αργα η γρηγορα μπορει να αλλαχτουν τα καφαο εκει που εισαι οποτε να μπορεις να βαλεις και vdsl απο το kv αν δεν μπορεις τελικα απο το αστικο κεντρο.

Δημοσ.

Ξέρεις τι με διστάζει στην όλη υπόθεση;Ότι έχω δεσμευτεί με 2 χρόνια συμβόλαιο ανεξάρτητα από το αν θα πάρω vdsl ή όχι.Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με βάση μέτρηση που έκαναν σε αριθμό που βρίσκεται ακόμα πιο μακριά απο το Α/Κ(ένα τετράγωνο πιο κάτω από εκεί που μένω) είδαν ταχύτητες των 35-37Mbps. Έπίσης έχεις κάποιο να προτείνεις; http://www.e-shop.gr/dsl-routers-modems-filters-l?offset=0&table=PER&category=DSL&filter-6316=1.Τα Draytek έχω ακούσει ότι είναι καλά αλλά είναι λίγο ακριβά.

Επίσης το θέμα με την καλωδιώση δεν το πολυκατάλαβα.Θα σε πείραζε να σου στείλω pm με φωτογραφίες από τις πρίζες έτσι ώστε να με καθοδηγήσεις;

Δημοσ.

Ξέρεις τι με διστάζει στην όλη υπόθεση;Ότι έχω δεσμευτεί με 2 χρόνια συμβόλαιο ανεξάρτητα από το αν θα πάρω vdsl ή όχι.Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με βάση μέτρηση που έκαναν σε αριθμό που βρίσκεται ακόμα πιο μακριά απο το Α/Κ(ένα τετράγωνο πιο κάτω από εκεί που μένω) είδαν ταχύτητες των 35-37Mbps. Έπίσης έχεις κάποιο να προτείνεις; http://www.e-shop.gr/dsl-routers-modems-filters-l?offset=0&table=PER&category=DSL&filter-6316=1.Τα Draytek έχω ακούσει ότι είναι καλά αλλά είναι λίγο ακριβά.

Επίσης το θέμα με την καλωδιώση δεν το πολυκατάλαβα.Θα σε πείραζε να σου στείλω pm με φωτογραφίες από τις πρίζες έτσι ώστε να με καθοδηγήσεις;

αυτο το 2 χρονια ναι ειναι λιγο πολυ ειναι η αληθεια.οτι καποιος ειναι ενα τετραγωνο πιο μακρια δεν λεει κατι.μπορει αυτος να εχει καλυτερο καλωδιο μπορει αυτος να φαινεται πιο μακρια αλλα το καλωδιο να πηγαινει απο αλλο path πιο γρηγορα στο καφαο οποτε να παιζει και καλυτερα.γενικως με τα καλωδια ποτε δεν ξερεις.ολα σχετικα ειναι.καλο σημαδι οτι βλεπουν 35 με 37 αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο.το 20 attenuation ειναι λιγο οριακα.σε ρουτερ draytek θα προτεινα αλλα ναι το 2760 κανει 140 ευρω.δεν θα παιρνα κατι αλλο .και το zyxel εχει μικρη διαφορα στην τιμη για να πω οκ παρε αυτο.και τα 100 του tp link θα θεωρω πολλα.

δεν εχω θεμα να στειλεις φωτογραφιες αλλα και φωτογραφιες να στειλεις δεν σημαινει οτι θα ξερω ποια πριζα πηγαινει σε ποια.δηλαδη το να μου πεις πχ 3 ζευγαρια καλωδιων απο το πρωτο πριζακι φευγουν δεν ξερω αν πηγαινουν στο δευτερο και στο τριτο ή αν το ενα ειναι αναπληρωματικο κτλ.γραψε τι θα δεις πισω απο καθε πριζακι μπας και βγαλουμε ακρη απλα ειναι με καθε επιφυλαξη  η απαντηση αφου θελει παντα δοκιμες για να δεις που πηγαινει τι.μπορει να ειναι και κατι ευκολο μπορει να ειναι και κατι δυσκολο.εν καθε περιπτωση δεν χανουμε κατι.απλα σηκωσε τες εδω αν μπορεις να δει και κανας αλλος τι παιζει για να ξερει πως να φτιαξει και την δικια του καλωδιωση.η μπορεις αμα θες να τις σηκωσεις στο αλλο θεμα που εδωσα link πιο πανω με την καλωδιωση vdsl οποτε να ειναι σαν ενα guide μεχρι να φτιαχτει κατι καλυτερο και πιο αναλυτικο

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά δε μπορώ να βάλω vdsl με ενημέρωσαν τώρα. :-( Ας ελπίσουμε ότι θα βάλει καινούργια KV ο ΟΤΕ γιατί βλέπω ότι έχουν μαρκάρει περιοχές για σκέψιμο..

Δημοσ.

Τελικά δε μπορώ να βάλω vdsl με ενημέρωσαν τώρα. :-( Ας ελπίσουμε ότι θα βάλει καινούργια KV ο ΟΤΕ γιατί βλέπω ότι έχουν μαρκάρει περιοχές για σκέψιμο..

απλα σκεψου οτι να σκαφτει ο δρομος να αλλαχτει το καφαο να περαστει η ινα να δωθει ρευμα στο kv και ολα αυτα σημαινει αρκετους μηνες .οχι οτι ειναι χρονοβορα απλα τις διαδικασιιες στην ελλαδα τις ξερεις.δηλαδη σε παραγωγη πριν απο 6 μηνο μην πολυπεριμενεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...