Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω την παρέα του insomnia.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις για τη Wind στη Πάτρα και τις υπηρεσίες VDSL που παρέχει.Τώρα είμαι πελάτης του ΟΤΕ και έχω μία απλή 24αρα γραμμή.Ψάχνοντας στο νετ είδα μία προσφορά της Wind με 30€/μήνα με VDSL και είπα να το ψάξω παραπάνω καθώς με ενδιαφέρει και συμφέρει οικονομικά.Συμπληρώνοντας τη φορμα για τη διαθεσιμότητα VDSL που υπάρχει στο σαϊτ της Wind μου έβγαλε ότι υποστηρίζεται αυτή η ταχύτητα στην περιοχή μου.Το ίδιο μου επιβεβαίωσαν και μία κοπέλα στη εξυπηρέτηση πελατών καθώς και ο υπάλληλος στο τοπικό κατάστημα.Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ρωτώντας στον ΟΤΕ και ξέροντας ότι κανένας πάροχος δεν έχει ιδιόκτητο δίκτυο είναι ότι ο ΟΤΕ δεν έχει τέτοια υποδομή που να καλύπτει την περιοχή μου.

Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής : Υπάρχει κάποιος φίλος/φίλη από εδώ μέσα που να έχει wind vdsl ή γενικά vdsl στην περιοχή που μένω;(κοντά στην Πλατεία Νόρμαν).Επίσης μου έκανε εντύπωση που η γραμμή μου υποστηρίζει vdsl καθώς απέχω 1386 μέτρα περίπου από το Α/Κ.Να εμπιστευτώ την Wind ή να συνεχίσω στον ΟΤΕ;

Σας ευχαριστώ.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα, είναι να δεις αν έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή σου οι νέες γκρι καμπίνες του ΟΤΕ στη θέση των παλιών ΚΑΦΑΟΥ (KV).

Αν ΝΑΙ, σημαίνει ότι έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και επαληθεύεται ο wizard της Wind και η εξυπηρέτηση.

Οι εναλλακτικοί Wind και HOL δίνουν vdsl από τα KV του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Από όσο έχω δει δεν έχουν εγκατασταθεί.Σε μία περιοχή 2-3 οικοδομικών τετραγώνων.Για αυτό και μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητα όλων όσων μίλησα στη wind για τη διαθεσιμότητα vdsl.

Δημοσ.

Εάν είναι σίγουρο αυτό, τότε σου δίνουν vdsl από το ΑΚ, οπότε με την απόσταση που έχεις θα έχεις κάποια απώλεια. 

Δημοσ.

Μου είπαν ότι θα κλειδώσει γύρω στα 25-27 απλά δεν ξέρω.Θα ήθελα την γνώμη και κάποιου φίλου που μένει κοντά σε εμένα και έχει vdsl.

Δημοσ.

<p>Μου είπαν ότι θα κλειδώσει γύρω στα 25-27 απλά δεν ξέρω.Θα ήθελα την γνώμη και κάποιου φίλου που μένει κοντά σε εμένα και έχει vdsl.</p>

Καλησπέρα φίλε μου. Και εγώ ψάχνομαι με wind αλλά την φοβάμαι την δουλειά με τέτοια απόσταση!! Φαβιερου ειμαι..

Αποστολή από το HTC One με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Είσαι πολύ μακριά από το Α/Κ του ΟΤΕ, οπότε σε περίπτωση που δεν έχει εγκαταστήσει ο ΟΤΕ τα νεα Κν η γνώμη μου είναι να μην πας σε vdsl.Τα 1386μ από το Α/Κ θα σου δημιουργήσουν πολλές απώλειες στην σύνδεσή σου...

Δημοσ.

αν με adsl εχεις παραπανω απο 20 attenuation τοτε αρχιζουν τα θεματακια.τα 1300 μετρα ειναι αρκετα μεγαλη αποσταση οποτε ναι μπορει να μην δεις με τιποτα παραπανω απο 25 .γραψες μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου αφου εχεις ηδη οτε να δουμε τι παιζει με την γραμμη οπως ειναι τωρα.

Δημοσ.
Λοιπόν :

Downstream                        Upstream

SNR Margin :                     12.9db                               10.7db

Line Attenuation :               20.9db                               9.9db

Data Rate :                       14032kbps                         921kbps

Απόσταση από Α/Κ βάσει Cyta : 1342,1m

Και στα 25 να κλειδώσει για εμένα θα ήταν καλά.Καθώς θα γλυτώσω γύρω στα 10€/μήνα από το πάγιο του ΟΤΕ και θα έχω θεωρητικά και αύξηση ταχύτητας.Πάντως τη τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ και την εξυπηρέτηση δεν θα την άλλαζα με τίποτα.

Δημοσ.

Λοιπόν :

Downstream                        Upstream
SNR Margin :                     12.9db                               10.7db
Line Attenuation :               20.9db                               9.9db
Data Rate :                       14032kbps                         921kbps

Απόσταση από Α/Κ βάσει Cyta : 1342,1m

Και στα 25 να κλειδώσει για εμένα θα ήταν καλά.Καθώς θα γλυτώσω γύρω στα 10€/μήνα από το πάγιο του ΟΤΕ και θα έχω θεωρητικά και αύξηση ταχύτητας.Πάντως τη τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ και την εξυπηρέτηση δεν θα την άλλαζα με τίποτα.

θεωρητικα ναι κανα 25 αρι αντε μαξ 30 να παιξεις.θεωρητικα παντα.αυτο πoυ δεν μπορω να καταλαβω ειναι τωρα που εχεις οτε γiατι σε εχουν κλειδωσει με 13 Margin και οχι με 9 που ειναι το default.iptv εχεις?παρτους τηλεφωνο να σου βαλουν 9 margin .θα κερδισεις 2 Mbit λογικα.

Δημοσ.

Iptv δεν έχω.Θα τους πάρω τώρα τηλ για να αλλάξουν το margin και μετά θα ποστάρω τις καινούργιες τιμές εδώ.

Δημοσ.

Iptv δεν έχω.Θα τους πάρω τώρα τηλ για να αλλάξουν το margin και μετά θα ποστάρω τις καινούργιες τιμές εδώ.

μαλλον εχει ξεμεινει εκτοςαν τους ειχες πει οτι ειχες αποσυνδεσεις πιο παλια οποτε για αυτο και σου ανεβασαν το Margin.εκτος αν ετυχε το ρουτερ να το αναφερει λαθος οποτε καντο ενα reboot και δες αν εχες 9 η οχι.αν δεν εχες τοτε παρτους τηλ.

Δημοσ.

Μόλις τους πήρα τηλ και μου είπαν ότι στα 13κλειδώνει πλέον και όταν του εξήγησα ότι θα έχω αύξηση ταχύτητας άρχισε να μου λέει ότι το μάξιμουμ της γραμμής είναι αυτό που βλέπω και ότι δεν πάει παραπάνω.Όσο και να επέμενα μου έλεγε να το δηλώσουμε σαν βλάνη για να το κοιτάξουν οι τεχνικοί(!!!).Οπότε και το άφησα.Ή βαριόταν ή δεν ήξερε καν σε τι αναφερόμουν.

Δημοσ.

δηλωσε το σαν βλαβη.μαλλον επεσες ή σε ασχετο ή σε ατομο που δεν είχε ορεξη να ασχοληθει.συνηθως τοσοο ψηλα margin ειναι για Iptv.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ!!Απλά σε τρεις μήνες λήγει το συμβόλαιό μου στον ΟΤΕ οπότε γενικά ψάχνομαι για εταιρεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...