Προς το περιεχόμενο

Μετά το ατύχημα...

Stavmitsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νεός οδηγός και δυστυχώς η ατυχία μου χτύπησε την πόρτα αρκετά γρήγορα. 2 τετράγωνα κάτω από το σπίτι μου, είχα το πρώτο μου ατύχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς παρα μόνο υλικές ζημιές. Η οδηγός που το προκάλεσε ανέλαβε την ευθύνη καθώς έτρεχε και παραβίασε προτεραιότητα, όμως το πολυαγαπημένο μου mondeo είναι για 2 εβδομάδες νοκ-αουτ και πριν τις πανελλαδικές δεν μπορούσε να μου τύχει κάτι χειρότερο. Η οικογένεια έχει μείνει πρακτικά χωρίς αμάξι, καθώς υπάρχει ως δεύτερο ένα φορτηγάκι piaggio και εγώ είμαι 40χλμ μακριά από τα φροντιστήρια.

Είχα την απορία λοιπόν. Η ασφαλιστική μου ή της, δεν καλύπτει κάποιο ενοικιαζόμενο για όσο καιρό το αμάξι είναι στο συνεργείο; Και αν ναι, θα μπορώ σαν νέος να το οδηγήσω εγώ; Το ατύχημα το δηλώσαμε στο όνομα του πατέρα μου έπειτα απο συνενοήση επιτόπου με την κοπέλα γιατί εγώ το δίπλωμα το έχω σε μιά φωτοτυπία (δεν το εχω παρει ακόμα απ τα ΚΕΠ) και επειδή υποτίθεται πως θα ερχόταν η τροχαία, θέλαμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε μπέρδεμα.

Υ.Γ.: Είμαι ασφαλισμένος στην συναιτεριστική, κι εκείνη στην ιντερσαλόνικα

Για την ιστορία, μια φωτόγραφια της fordαρας μου :( (ναι το παράθυρο είναι σπασμένο) 

post-222162-0-05390900-1400177085_thumb.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

κάποιες ασφαλιστικές καλύπτουν αυτοκινητο αντικατάστασης... Αν ναι θα το λεει ξεκαθαρα στο συμβολαιο ΣΟΥ (η δική της θα καλυπτει για αυτήν πιθανώς)...

Η ΑΧΑ εχει, η ιντεραμερικαν εχει και νομίζω οτι εχει και η AIG χωρις να ειμαι βεβαιος (σε κάποια "μεγαλα" σχετικα πακέτα πάντοτε και οχι στο βασικό)..

Δεν επαθε μεγάλη ζημιά αντιλαμβανόμενος την τρακαρα οπως την περιγραφεις...

Δε πειράζει πάντως, τα σίδερα ας χαλασουν εσυ/εμεις να ειμαστε καλα...

υ.γ. ζήτα απο το μαστορά να φουσκώσει λίγο τις τιμές γιατι λόγω παλιότητας του αυτοκινήτου θα πρέπει να βάλεις ενα ποσοστό και απο την τσέπη σου...

Δε βγαίνει για ολική με τίποτα. 2 πόρτες ζημιά είναι. 

Όπα. Παλαιότητα; Ποσοστό; Γιατί; Τι πάει να πει αυτό; Είχα σκοπό να αλλάξω 2 πόρτες, ε και να μιας κι έτυχε ας βάλω κανένα φράγκο;
Μου είπε ο μάστορας πως η ιντερσαλόνικα στέλνει ανταλλακτικά η ίδια. 

@paylidis Έχει πάρει καλά. Η πόρτα του οδηγού δεν ανοιγοκλείνει κι έχει χτυπήσει κι απο μέσα το αυτοκίνητο

Δε βγαίνει για ολική με τίποτα. 2 πόρτες ζημιά είναι. 

Όπα. Παλαιότητα; Ποσοστό; Γιατί; Τι πάει να πει αυτό; Είχα σκοπό να αλλάξω 2 πόρτες, ε και να μιας κι έτυχε ας βάλω κανένα φράγκο;

Μου είπε ο μάστορας πως η ιντερσαλόνικα στέλνει ανταλλακτικά η ίδια. 

Προσεξε το... Οταν έρθει η ώρα της πληρωμής θα σου στείλουν λιγότερα απο το τιμολόγιο....

Δε ξέρω πως λειτουργεί η ιντερσαλονικά σου λεω πως λειτουργουν όλες οι μεγάλες...

Π.χ. 11 ετών το αυτοκίνητο 11.0€ ζημιά παίρνεις 900-920€... Για να πάρεις τα λεφτα σου θες προφανώς φούσκωμα....

προσπαθηστε να βγαλετε ολικη το αυτοκινητο απο την ασφαλεια για να παρετε αλλο αν εχει πολλη ζημια

Δε βγαίνει ολική εκτός αν επιασε ως βαθιά κολώνα (πρέπει να την κόψει) που δε νομιζω..

ή το πας σε καποιο συνεργειο της ασφαλειας και δεν πληρωνεις απο την τσεπη σου

ή πας σε οποιο θες εσυ και πληρωνεις απο την τσεπη σου και περιμενεις να τα παρεις πισω.

ή παλι βρισκεις ενα συνεργειο που δεινουν αυτοκινητο και δεν πληρωνεις απο την τσεπη σου.

αν οι ασφαλειες συμμετεχουν σε φιλικο διακανονισμο τοτε τα λεφτα θα τα παρεις απο την δικη σου τραπεζα οποτε δεν θα τα καθυστερησουν.

http://www.nextdeal.gr/ειδήσεις/ιδιωτική-ασφάλιση/oi-asfalistikes-etairies-epilegoyn-«synergeia»,-pragmatognwmones-kai-axiopistia.html

https://www.google.gr/search?q=Αναλαμβάνουμε+δωρεάν+τη+διεκπεραίωση+τρακαρισμένων+αυτοκινήτων+με+τις+ασφαλιστικές+εταιρείες&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&channel=rcs&gws_rd=cr&ei=3lE9UsjVFoPUswas0oDwBA

https://www.google.gr/search?q=Αναλαμβάνουμε+και+αποζημιώσεις+απο+ασφαλιστικές+εταιρείες&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&channel=rcs&gws_rd=cr&ei=u1E9UsndI4jMsgbw8IEY

Μετά τα 5 έτη, όποιο ανταλλακτικό δεν υπάρχει στην αγορά ως imitation ή μεταχειρισμένο για την αλλαγή του, τότε το αποζημιώνει κανονικά, πράγμα όμως δύσκολο.

Για την ιστορία, μια φωτόγραφια της fordαρας μου :( (ναι το παράθυρο είναι σπασμένο) 

για να εβγαινε ολικη το αυτοκινητο σου στο συγκεκριμενο ατυχημα εσυ θα επρεπε να εισαι νοσοκομειο και οχι κ πολυ καλα, οποτε τυχερος εισαι.

Με τί αμάξι σε χτύπησαν ; Μεγάλη η ζημιά σου. 2 πορτές αλλαγή, ούτε καν σφυριλάτηση. Μόνο το πίσω φτερό διορθώνεται αξιοπρεπώς.

Εφοσον τσουλάει δε θα μπορούσες να το κινείς έτσι για οσο χρειάζεται;

Χωρίς τζάμι και χωρίς να κλείνει η πόρτα του οδηγού;

Με τί αμάξι σε χτύπησαν ; Μεγάλη η ζημιά σου. 2 πορτές αλλαγή, ούτε καν σφυριλάτηση. Μόνο το πίσω φτερό διορθώνεται αξιοπρεπώς.

Άμα σου πω οτι με χτύπησε ενα polo το οποίο έκανε απλά κάτι μαυρίλες στον προφυλακτήρα και πήρε λίγο τη λαμαρίνα που έχει γύρω απ το φανάρι τι θα πεις;

για να εβγαινε ολικη το αυτοκινητο σου στο συγκεκριμενο ατυχημα εσυ θα επρεπε να εισαι νοσοκομειο και οχι κ πολυ καλα, οποτε τυχερος εισαι.

Λίγο πιο πίσv να την είχα φάει,θα είχε πάρει κολώνα και θα είχε γίνει το αμάξι V

post-222162-0-37784100-1400490610_thumb.jpg

post-222162-0-10385400-1400490627_thumb.jpg

post-222162-0-80797900-1400490634_thumb.jpg

Άμα σου πω οτι με χτύπησε ενα polo το οποίο έκανε απλά κάτι μαυρίλες στον προφυλακτήρα και πήρε λίγο τη λαμαρίνα που έχει γύρω απ το φανάρι τι θα πεις;

Εμένα θα μου φαινόταν περίεργο αν έλεγες ότι το polo είχε πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Ο προφυλακτήρας(το διακοσμητικό κομμάτι εννοώ, όχι τη βάση/τραβέρσα από μέσα) είναι πλαστικός και επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, σε αντίθεση με τη λαμαρίνα που όταν βουλιάξει μένει μέσα.

Λίγο πιο πίσv να την είχα φάει,θα είχε πάρει κολώνα και θα είχε γίνει το αμάξι V

Και λίγο πιο πίσω να σε έβρισκε πάλι δεν θα έπαιρνε η κολώνα, το χτύπημα ήταν πολύ αδύναμο για να σου έκανε τέτοια ζημιά. Για να πάρει κολώνα και να γίνει το αμάξι V, θα έπρεπε να σε χτυπήσει με την πενταπλάσια δύναμη τουλάχιστον.

Δες εδώ πχ:

post-229582-0-76987900-1400497883_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...