Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα καθυστερει την καρτα γραφικων μου;;;
Δεν εχω σκοπο να παιζω παιχνιδια και να μεταφερω δεδομενα ταυτοχρονα αλλα και μονο που ειναι σε λειτουργια θα καθυστερει η καρτα γραφικων;;
Στην θεση 1 εχω την καρτα γραφικων και στην θεση 2 την pci-e usb3.0

post-115854-0-95691900-1400164228_thumb.jpg

post-115854-0-61965700-1400164232_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Δε θα εχεις κανενα προβλημα .Παι3ε παιχνιδια και κανε copy paste σε usb flash ταυτοχρονα αφοβα.

Πιο τεχνικη αναλυση:

H VGA και ο usb adapter χρησιμοποιουν PCIe lanes του επεξεργαστη ,αλλα δεν "παλευουν" μεταξυ τους για limited recources.

Η vga παιρνει κανονικα 16 lanes και το usb 4(ή 1 ,αναλογα την υλοποιηση) lanes ,και σου μενουν καμποσα lanes ακομα(Οι i7 nehalem επεξεργαστες εχουν 32 pcie lanes.) να βαλεις ο,τι αλλο θες(καρτα ηχου,σατα6 adapter κτλ) χωρις φοβο οτι το ενα θα επηρεαζει την αποδοση του αλλου.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον οπως ειπε δεν υπαρχει θεμα, αλλα θα μπορουσες και να βαλεις την καρτα γραφικων στη δευτερη κατα σειρα μεγαλη PCIe θυρα και ακριβως απο πανω να βαλεις το Usb3

Δημοσ.

To γεγονος ότι η usb3 κάρτα ειναι pcie x1 ή χ4 δεν σημαίνει οτι θα πάρει 1 ή 4 lanes αντίστοιχα, αλλα τα μισα απο τα διαθέσιμα όπως ακριβώς αν έβαζες μια επιπλέον κάρτα γραφικών (με την προυποθεση ότι την βάζεις σε χ16 θυρα και όχι στην χ1 που ειναι ακριβώς απο κάτω απο την 1η χ16). Δλδ αν η μητρική σου έδινε χ16 όταν έχει μια κάρτα, και χ8 σε καθε μια όταν εχεις δύο, τα ίδια πάλι θα δώσει ακομα και αν η 2η χρησιμοποιεί μονο τα χ4 ή χ1.

Μπορεις να δεις και με το gpuz, στο bus interface αν η καρτα γραφικων σου τρεχει χ8 ή χ16. Στην περιπτωσή σου επειδη εχεις sli και επειδη το chipακι της nvidia συνήθως δίνει extra x16 lanes, δες αν εχει διαφορά, βαζοντας την usb3 καρτα στην 2η ή 3η pci-e x16 θυρα, ή διαβασε το manual της μητρική σου που θα το γραφει λογικα.

Φαντάζομαι οτι στην x1 που ειναι ακριβώς κάτω απο την 1η χ16 δεν χωράει επειδή η κάρτα γραφικών πιάνει δύο θέσεις σωστά? Γιατι δεν βάζεις τοτε την κάρτα γραφικών στην 2ή ή 3η pci-e x16 ? Ολα αυτα με την προυποθεση οτι η usb3 καρτα ειναι χ1 και χωραει. (edit: απ'ότι βλέπω στη 2η φώτο ειναι)

Τελος ακομα και αν η κάρτα γραφικών σου δουλεύει χ8 δεν υπαρχει περιπτωση να χεις μειωση στις επιδόσεις. Αν ειχες μια 290χ ή καμια αντιστοιχη nvidia ή διπυρινη ίσως να χες μια μικρη μείωση στις επιδοσεις

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνα με τα παραπανω και την φωτογραφια που παραθετω ειμαι οκ!
δεν χωραει σε απλη pci λογου μεγεθους της 5870
και την εχω βαλει σε pci-e
( Και η αληθεια ειναι οτι δεν κουμπωνει σε κανονικη σλοτ, μονο σε pci-e )
Ευχαριστω για την υπεραναλυση..
Τσεκαρα και με το gpuz και ειμαι ενταξει

post-115854-0-02506000-1400266492_thumb.jpg

post-115854-0-66438000-1400266604_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...