Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Θέλω να κάνω κουμπάκια τα οποία όμως να μην είναι εικόνες με photoshop απλά να είναι φτιαγμένα με xml.
Έχω φτάσει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό αλλά το πρόβλημα που αντιμετοπίζω τώρα έιναι ότι όταν ο άλλος πατάει το κουμπί το κουμπί πάει σε κατάσταση pressed αλλά το text του κειμένου μένει σταθερό όπως είναι λογικό.
Εγώ θέλω να κατεβαίνει λίγο σαν να είναι δηλαδή το κείμενο πάνω στο κουμπί και όχι απλά ένα κείμενο πάνω σε εικόνα.
Πως μπορώ να το κάνω αυτό;
Έψαξα αρκετά αλλά δεν βρήκα κάτι σχειτικό όλα είναι απλά για το πως να κάνει με τον selector την κατάσταση του button.

extra ερώτηση.
Δεν έιναι καλύτερα να έχω το button σε xml παρά να φορτώνει εικόνες; 

και πως φαίνεται για να καταλάβετε.
KCD43ut.png

Δημοσ.

Sorry που δεν απαντάω στην ερώτηση σου(μιας και δεν ξέρω) αλλά πως έκανες τόσο παραμετροποίηση στα κουμπιά μέσω .xml ? Βρήκες κάνα tutorial ή έψαχνες από  εδώ και από εκεί ανάλογα με το τι ήθελες να κάνεις ?

Δημοσ.

αν άλλαζες το text size στο δεύτερο κουμπί? επίσης νομίζω πως όταν κατέχεις το photoshop (και κάθε photoshop) για να μορφοποιήσεις όπως θες: κουμπια , κτλ. είναι πολύ πιο εύκολο απ το να κάθεσαι να κάνεις xml. Στην extra ερώτηση εννοείς απο θέμα ταχύτητας , τι φορτώνει πιο γρήγορα ? xml ή μια εικόνα ?  

Δημοσ.
  Στις 18/5/2014 στις 12:52 ΜΜ, ALLisCHAOS είπε

αν άλλαζες το text size στο δεύτερο κουμπί? επίσης νομίζω πως όταν κατέχεις το photoshop (και κάθε photoshop) για να μορφοποιήσεις όπως θες: κουμπια , κτλ. είναι πολύ πιο εύκολο απ το να κάθεσαι να κάνεις xml. Στην extra ερώτηση εννοείς απο θέμα ταχύτητας , τι φορτώνει πιο γρήγορα ? xml ή μια εικόνα ?  

Δεν μπορώ εικόνες γιατί η εφαμοργή έχει περίπου 40 διαφορετικά buttons και αν κάνω 40 διαφορετικά buttons σε pressed  and normal θα είναι 80 εικόνες τοθλάχιστον πράγμα που θα κάνει την εφαρμογή αρκετά μεγαλύτερη.

Στις 17/5/2014 στις 6:30 ΜΜ, Xero1991 είπε

Sorry που δεν απαντάω στην ερώτηση σου(μιας και δεν ξέρω) αλλά πως έκανες τόσο παραμετροποίηση στα κουμπιά μέσω .xml ? Βρήκες κάνα tutorial ή έψαχνες από  εδώ και από εκεί ανάλογα με το τι ήθελες να κάνεις ?

Χρησιμοποίησα layer-list για να φαίνεται σαν να εχει βάθος αλλά ουσιαστικά το κάτω είναι ένα κουμπί σε πιο σκούρο χρώμα από το πάνω δες και τον κώδικα για να καταλάβεις.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<layer-list xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android">
    <item android:top="10dp"><shape>
        <corners android:radius="10dp" />

<solid android:color="#CC1010" />
    </shape></item>
    <item android:bottom="4dp" ><shape>
        <gradient android:angle="270" android:endColor="#FF0000" android:startColor="#FF0505" />

<corners android:radius="10dp" />

<padding android:bottom="10dp" android:left="10dp" android:right="10dp" android:top="10dp" />
    </shape></item>
</layer-list>
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 23/5/2014 στις 8:38 ΠΜ, ALLisCHAOS είπε

τελικά τι έκανες για να λυθεί το πρόβλημα με το text?

Άφησα μόνο ένα status δεν έχει pressed.

Για την ώρα το άφησα και θα το ξαναπιάσω αργότερα αν το λύσω θα ανεβάσω τον τρόπο

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με δημιουργία κουμπιών μέσω xml, αλλά με αφορμή την ερώτησή σου έκανα μια αναζήτηση και βρήκα την παρακάτω σελίδα που κάνει πιο γρήγορη τη διαδικασία αυτή:

http://angrytools.com/android/button/

Απ' ότι είδα είναι εύκολη η μετακίνηση και αλλαγή μεγέθους του κειμένου. Αν λοιπόν θέλεις όταν το κουμπί είναι πατημένο να είναι το κείμενο λίγο πιο κάτω, μπορείς απλά να δώσεις στο πατημένο κουμπί μια τιμή στο padding:top, έτσι ώστε να μεταφερθεί το κείμενο λίγο πιο κάτω. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν selector για τα normal και pressed states του κουμπιού και σε κάθε ένα(normal/pressed) να βάλεις ως background το αντίστοιχο shape. Δηλαδή έχοντας ως βάση τα xml που εμφανίζει η παραπάνω σελίδα, στο button.xml θα βάλεις ως background τον selector(πχ android:@drawable/button_selector) και στο xml του selector θα βάλεις ως background τα shapes(πχ. για normal το buttonshape.xml και για pressed state το buttonshape_pressed.xml).

Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία στον προγραμματισμό, οπότε μπορεί και να μου διαφεύγει κάτι, αλλά αν αυτό που θέλεις είναι απλά να εμφανίζεται το κείμενο λίγο πιο κάτω, νομίζω ότι έτσι μπορείς να το πετύχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...