Προς το περιεχόμενο

Endless Legend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι το κουτάκι του είναι φοβερό για retail έκδοση και μέσα έχει και ένα χορταστικό ογκοδέστατο έγχρωμο manual.

Δημοσ.

Από ότι διάβαζα στο rps πάντως, δεν έχει τόσο micromanagement όσο το Civ. Και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που λέω να το χτυπήσω.

Επειδή με Civ και Civ:BE και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο δεν με παίρνει ένα ακόμα 4Χ με τεράστιο learning curve, μετασχηματίζω την ερώτηση του panther και ρωτάω: Έχει τεράστιο learning curve? (Συγκρίσιμο με το Endless space?)

• Super Moderators
Δημοσ.

Τεράστιο, όχι, δε θα το έλεγα.

Πάντως, το tutorial είναι ανεπαρκές -στην καλύτερη των περιπτώσεων. Οπότε, ως ένα βαθμό, το trial & error είναι αναπόφευκτο.

Δημοσ.

Και το endless space δεν είχε τόσο μεγάλο χρόνο εκμάθησης συν ότι είναι αρκετά εθιστικό. Αυτό εδώ πάντως δε το έχω εγκαταστήσει ακόμα και είμαι μεταξύ αυτού και του civ. Μάλλον θα πάω εγκατάσταση σε αυτό και θα περιμένω το civ να βγει για linux και να το παίξω εκεί.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Aνακοινώθηκε ένα ακόμη δωρεάν add-on για το Endless Legend, με τίτλο Visions of the Unseen.

Θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει 10 νέα side-quests.

Quest_1_zps12e0882d.jpg

Eπίσης, τα όπλα που κερδίζει ο παίκτης από αυτές (και τις ήδη υπάρχουσες) αποστολές αποκτούν ιδιαίτερη εμφάνιση και συνοδευτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα:

ELAdd-onScreens_small_zps3bdda8c3.jpg

Το Visions of the Unseen θα περιλαμβάνει και άλλες βελτιώσεις/προσθήκες, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο διάστημα που μεσολαβεί ως την κυκλοφορία.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

πρέπει να είναι από τα καλύτερα strategy που έχουν κυκλοφορήσει μαζί με το endless space. Απλά εδώ στην Ελλάδα δεν έχω δει πολύ κόσμο να ασχολείτε. Τώρα περιμένουμε πως και πως το endless space 2

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, οι μάχες δε με κέρδισαν ποτέ. Ούτε η ποικιλία μονάδων ούτε η -ακατανόητη- "ανάγκη" να συμμαχήσεις μόνο με ένα από τα minor factions, μεταξύ άλλων.

Αισθητικά είναι πολύ μπροστά, υποστήριξη έχει καλή, αλλά στο κομμάτι των συγκρούσεων δεν με έπεισε. Πολύ στατικό και αυτοματοποιημένο το βρήκα.

Πάντως, είναι ευτύχημα το ότι πήγε καλά (και έτυχε έγκαιρης αναγνώρισης) ώστε να υπάρξει συνέχεια, βελτιωμένη.

Δημοσ.

Όπως είπε και ο @Snoob οι μάχες ήταν μεγάλο μειονέκτημα και δεν έχουν κάνει κάτι για να τις διορθώσουν. Μόνιμα σε auto-resolve.

Είχαν πολύ καλές ιδέες αλλά η υλοποίηση δεν ήταν και ότι καλύτερο.

Δημοσ.

Οι μάχες γενικά είναι η σου αρέσουν η απλά τις αντιπαθείς. Και στο endless space είχαν περίπου τον ίδιο μηχανισμό. Εμένα πάντως αν και δεν ενθουσιάστηκα δεν τις βρήκα και τόσο βαρετές. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και τύπου total war ώστε οι μάχες να είναι το επίκεντρο του gameplay.

• Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά είναι προβληματικές οι μάχες. Δηλαδή, πέρα από το ότι είναι ελάχιστες οι επιλογές κινήσεων και η ποικιλία των μονάδων περιορισμένη, η (ενδιαφέρουσα) ιδέα να μετατρέπεται το σημείο του χάρτη όπου βρίσκονται οι αντίπαλοι στρατοί σε πεδίο μάχης στην πράξη δε λειτουργεί:

Θυμάμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου έστησα ενέδρα σε υψώματα στον εχθρό που περνούσε από την κοίτη ενός ποταμού. Κανονικά, οι τοξότες μου θα είχαν τεράστιο πλεονέκτημα έτσι ενώ και η άμυνα απέναντι σε εχθρό που κινείται ανηφορικά για να σε αντιμετωπίσει θα έπρεπε να είναι πολύ ευκολότερη. Στην πράξη, όμως, ο χάρτης ανοίγει, τοποθετεί τον αντίπαλο στα απέναντι υψώματα της ρεματιάς και σου ακυρώνει κάθε τακτικό σχεδιασμό.

Χάνει πάρα πολύ το παιχνίδι από αυτό, καθώς και από κάποιες άλλες σχεδιαστικές επιλογές (παράδειγμα αυτό που ανέφερα για τα minor factions, που είναι ένας ανεξήγητος περιορισμός που στερεί ποικιλία μονάδων αλλά και ουσία από το παιχνίδι).

Κακό δεν είναι το παιχνίδι, σε καμία περίπτωση. Απλά, για μένα δεν ήταν το έπος που ήλπιζα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια και αυτό τον καιρό ασχολούμαι αρκετά με το game κυρίως λόγο ότι μου έχει καεί η κάρτα και αυτή που έχω το μόνο που μπορεί να τρέξει με αξιοπρέπεια ας γράψω τις εντυπώσεις.

Το game είναι απλά φοβερό και αν συνηθίσεις του παράξεουν αλλά καινοτόμους μηχανισμούς σου προσφέρει ένα βαθύ gameplay με αρκετά περίπλοκους μηχανισμούς στρατηγικής που απαιτούν σχεδιασμό σε αρκετές περιπτώσεις και όχι απλά ένα end turn fest.

Καταρχήν το να κατακτήσεις και να κρατήσεις περιοχές δεν είναι τόσο απλό και εύκολο καθώς η θα πρέπει να έρθεις σε συμφωνία με τα πλάσματα που τις κατέχουν η θα πρέπει να τις κατακτήσεις με τον στρατό σου αλλά και αυτό δεν αρκεί καθώς θα πρέπει να χτίσεις και μια πόλη δικιά σου στην περιοχή τους. Ομως ούτε και αυτό είναι τόσο εύκολο καθώς για να κάνεις μια οποιαδήποτε αποικια και για να δημιουργήσεις έναν shettler θα πρέπει να έχεις και το ανάλογο πληθυσμό στις περιοχές που ήδη κατέχεις. Αλλά και αυτό ακόμα δεν αρκεί..

Οι λαοί που κατακτάς έχουν όλοι τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά και δεν μπορείς να τους ενσωματώσεις όλους στην αυτοκρατορία σου αλλά επιλέγεις με ποιούς από αυτούς θα συνεργαστείς ώστε να έχεις κοινό στρατό η για να σου δώσουν κάποιο bonus.

Είναι απίστευτη πόσο δουλειά έχουν κάνει στα χαρακτηριστικά ακόμα και στις μάχες του κάθε λαού ακόμα και minor να είναι ενώ και τα μεγάλα race που παίζεις έχουν και αυτά και τα δικά τους bonus και το δικό τους ξεχωριστό story που σε προτρέπουν να τους δοκιμάσεις όλους.

Σε όλα τα παραπάνω βάλτε το explore σε ruins, βάλτε τους Heroes που ηγούνται τα στρατεύματα με τον καθένα να έχει το δικό του skill tree και armor που μπορείς να αλλάζεις, βάλτε τα quest που σου δίνουν διάφορες φυλές προσθέστε και τις εποχές με τον χειμώνα να σου κάνει την ζωή ακόμα ποιο δύσκολη και έχετε ένα απίστευτα όμορφο τίτλο.

Νομίζω σε βάθος ξεπερνάει κατά πολύ το endless space της ίδιας εταιρείας.

Μου αρέσουν αρκετά και οι μάχες στο στύλ του trun based που έχουν. Το πεδίο μάχης δεν είναι flat δλδ θέλει στρατηγική σκέψη με τα περάσματα που θα βάλεις τον στρατό.

Και για να τελειώνω ένας πάρα πολύ καλός τίτλος που στην τιμή που βρίσκεται σήμερα είναι must να τον δουν όσοι τους αρέσουν τα strategy.

Αυτό το studio μας έχει χαρίσει μέχρι στιγμής δύο πανέμορφα stategy περιμένω πως και πως και το endless space 2

• Like 3
Δημοσ.

To αγόρασα στα steam sales αν και το είδος δεν είναι από αυτά που επιλέγω. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ αλλά οι κριτικές που το συνοδεύουν είναι εξαιρετικές. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...