Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Να δεις το Zubmariner, αν δεν το έχεις δει ήδη.
Tobajara Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μετά από πολύ καιρό που καθόταν στο backlog, και δύο αποτυχημένες απόπειρες να ασχοληθώ ουσιαστικά μαζί του...μάλλον οδεύω προς την τρίτη. Τα αρνητικά, κατά την εντελώς προσωπική μου γνώμη. ( - ) Το δύσχρηστο interface. Δε θυμάμαι παιχνίδι με τόσο μικρά γράμματα και μικρά πλαίσια για κείμενο, το οποίο επιβάλλεται να διαβάσεις. Λατρεύω το διάβασμα και είμαι υπομονετικός αλλά αρχίζω και κουράζομαι να μου βγαίνουν τα μάτια. Το journal, βασικότατο στοιχείο, είναι απαράδεκτο. Αποτελείται σχεδόν τελείως από περιγραφές, δεν περιέχει απαραίτητες πληροφορίες και ακόμα και τα εικονίδια είναι μικροσκοπικά. Με ενοχλεί ακόμα και η κλίμακα των μενού, ενώ δε μπορώ να βάλω σε μια σειρά τους στόχους μου στο παιχνίδι και να θυμάμαι τι έχει γίνει. ( - ) Οοοοο αργόοοοος ρυυυθμόοοοος, τουλάχιστον στην αρχή, όπου έχω βαρεθεί τη ζωή μου να πηγαίνω αργά αργά με το σκυλοπνίχτη μου από ξερόβραχο σε ξερόβραχο. Το καταλαβαίνω ότι κάθε αρχή και δύσκολη, και προφανώς τα πράγματα θα πάνε στραβά ή θα υπάρχει επανάληψη, αλλά πραγματικά περνάνε πεντάλεπτα και δεκάλεπτα που δε γίνεται τίποτα γιατί διασχίζεις ήδη εξερευνημένες περιοχές. ( - ) Υπερβολικά χύμα ξεκίνημα, σε συνδυασμό με τον ημιτυχαίο χαρακτήρα του χάρτη, και ανύπαρκτο tutorial. Κανείς δε σου εξηγεί τίποτα, δεν υπάρχουν εισαγωγικές αποστολές ή tutorials που να εξηγείται πχ το εμπόριο ή οι μηχανισμοί, δεν καταλαβαίνω καλά το πώς "ξοδεύονται" και πού χρησιμεύουν τα διάφορα γεγονότα που "συλλέγεις" με αποτέλεσμα να κάνω κινήσεις στα τυφλά, ενώ οι πρώτες-πρώτες αποστολές που παίρνεις από το λιμεναρχείο στο Fallen London είναι για κλάματα. Μπορεί να καταλήξεις να οργώνεις άφραγκος τους ωκεανούς ψάχνοντας να βρεις πού διάλο είναι το κάθε μέρος στον τυχαίο χάρτη (κανείς δε σου λέει έστω και στο περίπου), ενώ αν έκοβες βόλτες πάνω κάτω μαζεύοντας echo από αναφορές θα ήσουν καλύτερα. Τα θετικά τώρα, γιατί υπάρχουν. ( + ) Ίσως ο πιο ιδιαίτερος και σωστά αποδομένος κόσμος που έχω δει την τελευταία πενταετία, πιθανότατα και παραπάνω. Δηλώνω γοητευμένος όχι μόνο από το "ναυτικό Poe-Lovecraft που φέρνει στο νου Κόνραντ ή Χέμινγουέι" αλλά και από το πόσο όμορφο και ατμοσφαιρικό είναι και το παραμικρό κείμενο που διαβάζεις, και πόσο ωραία δένουν όλα αρμονικά μεταξύ τους. Αν δεν ήταν τόσο εκνευριστικά τα παραπάνω θα με είχε ρουφήξει. Συν τοις άλλοις, πόσα παιχνίδια υπάρχουν που γίνεσαι ναυτικός με το τσιμπούκι στο στόμα να κοιτάς σκεφτικός τη μαύρη ανταριασμένη θάλασσα από τη γέφυρα του πλοίου και να θυμάσαι τη Φρίντα, μια πουτάνα στο Αμβούργο που αγάπησες πριν χρόνια? ( + ) Ωραίοι μηχανισμοί γενικά και σωστά υλοποιημένο στοιχείο τυχαιότητας. Είναι όντως περισσότερο text adventure, όπως είπε ο Snoob, παρά roguelike - roguelite, καθώς τo gameplay δεν είναι τελείως ρευστό. ( + ) Όμορφη αισθητική και πολύ ωραία σχεδιασμένος χάρτης κλπ κλπ κλπ. Αυτά. Δεν ξέρω. Θα το συνιστούσα σε συλλέκτες ιδιαίτερων και διαφορετικών παιχνιδιών ή/ και οπαδούς του είδους, αλλά πέραν της αισθητικής το immersion πάσχει σοβαρά και δε σε αφήνει να χαρείς τις αρετές του. Κρίμα. Είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Σε αντίθεση με το Don't Starve που ενώ είναι πραγματικά καλό παιχνίδι δε μου κάθησε καλά, εδώ εντοπίζω ουσιαστικά θέματα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα