Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Έχουν πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, από ό,τι έχω δει. Ουσιαστικά εμπλουτισμό της ιστορίας κάνουν και αντικατάσταση ορισμένων placeholder assets. Βέβαια, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές που δεν έχουν ξεκλειδώσει (τι στόχους θέτεις στο παιχνίδι, πού μένεις, τι πιστεύεις κτλ.) Μόλις επέστρεψα από το πρώτο ταξίδι -μέχρι τα νησιά λίγο ανατολικότερα από το Λονδίνο έφτασα, μη φανταστείτε. Πολέμησα μερικά τερατάκια, έκανα στροφή 180 μοιρών μόλις είδα ένα θηρίο, διέκρινα κάποια φώτα αλλά φοβήθηκα να προχωρήσω, έριξα φωτοβολίδες, συγκέντρωσα πληροφορίες για κάτι γιγαντιαία καβούρια, μετέφερα νέα της πόλης στο πλήρωμα ενός φαρόπλοιου. Έχω αναλάβει και μια αποστολή για το Ναυαρχείο, οπότε γύρισα να αγοράσω καύσιμα και τρόφιμα. Ένας μυστήριος τύπος θέλει να μας ακολουθήσει στο επόμενο ταξίδι. Έχω και μια πληροφορία για ένα χάρτη. Πανέμορφο είναι, ένα text adventure κατά βάθος, με πολύ όμορφη και ατμοσφαιρική οπτικοποίηση. Αυτό που έγραψε ο Tobajara: ένα Lovecraftian FTL. Με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, από ό,τι φαίνεται. 1
Tobajara Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Συνεχίζω να ασχολούμαι εξερευνώντας το εμπόριο που μπορώ να κάνω, αλλά... Πώς μπορώ να μειώσω τον τρόμο του πληρώματός μου? Δε μπορώ να βρω πουθενά πώς να τους δώσω shore leave και γενικά δεν καταλαβαίνω καθόλου πώς το αντιμετωπίζω. Ένα άλλο πρόβλημα είναι το πολύ κακό journal, που δεν κρατά βασικά πράγματα. Πήρα λαθρεμπορικό quest από το Λονδίνο, έχω ξεχάσει πού έπρεπε να το πάω και δεν το γράφει πουθενά. Το παιχνίδι έχει πολλές δυνατότητες πάντως, έχει αρχίσει και μου θυμίζει Sid Meier's Pirates.
tsioudiver Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Για να αντιμετωπίσεις το terror αντί να πηγαίνεις κατευθείαν στο στόχο σου μπορείς να χρησιμοποιείς τους φάρους και τις φωτεινές σημαδούρες. Σε αυτά τα σημεία και κοντά σε ακτές τοποθεσιών δε γράφει το τρομοκοντέρ. Επιπλέον όποτε είσαι στο Λονδίνο μπορείς αντί χρηματικού αντιτίμου να μειώνεις το ποσοστό. Τέτοια παιχνίδια, που σε καταπίνουν σε έναν νέο κόσμο όπου πρέπει να ανακαλύψεις, να πειραματιστείς και να προσαρμοστείς, διαρκώς μου υπενθυμίζουν ότι αξίζουν.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Υπολόγισα λάθος τα echos μου, προσέλαβα μια (χρήσιμη, πάντως) μηχανικό και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα τρόπο να πάρω καύσιμα. Τράβηξα να κυνηγήσω τις πειρατικές σκούνες (το είχα επιχειρήσει ήδη τρεις φορές, 1 επιτυχία και 2 αποτυχίες με 80% πιθανότητες επιτυχίας). Βρίσκω μία τη στιγμή που μένω με 1 καύσιμο, λέω "ό,τι βρέξει ας κατεβάσει", επιχειρώ να στείλω πλήρωμα... επιτυχία! Χαράζω αμέσως πορεία προς Λονδίνο και πίσω μου φαίνονται δυο σμήνη νυχτερίδων. Εύκολες νίκες αλλά τα καύσιμα στον πάτο, όταν φαίνεται και δεύτερη σκούνα. Επιχειρώ να στείλω πλήρωμα... δεύτερη σερί επιτυχία! Με περιμένουν 100 echos στο Λονδίνο, αν τα έχω υπολογίσει σωστά. Τα καύσιμα τελειώνουν πριν μπω στο λιμάνι. Ευτυχώς έχω αρκετές προμήθειες (τρέφομαι με καβούρια και νυχτερίδες όσο μπορώ, μπλιαξ αλλά...) οπότε μαθαίνω ότι μπορείς να μετατρέψεις 2 προμήθειες σε 1 καύσιμο. Γλίτωσα στο παρά τρίχα -αυτή τη φορά. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, κι είναι ωραία να στέκεσαι και λίγο τυχερός που και που. Με τον τρόμο τι κάνουμε, δεν έχω βρει αποτελεσματικό τρόπο να τον μειώνω...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Tα δύο βασικά προβλήματα είναι το journal, που πραγματικά δε βοηθάει ως έχει και το τραγικό save στο ironman mode: θα έπρεπε να σώζει με το που κάνεις exit, αλλά δεν... το διαπίστωσα στην πράξη. Μάλλον θέλει να πας σε λιμάνι, αλλά κι εκεί αν κάνεις κάποια πράγματα (μιλήσεις με κόσμο, πουλήσεις εμπορεύματα κτλ.) πάλι δεν τα σώζει αν δε βγεις στα ανοιχτά; Μάλλον. Γενικά, θέλει οδηγίες χρήσης asap, τουλάχιστον για τους βασικούς μηχανισμούς. Και, ως early access, θέλει δουλειά ακόμη. Για το terror μου είπαν ότι υπάρχει ένα νησί που ρίχνει αρκετά τον τρόμο, ανατολικά, αλλά δεν το έχω βρει. 1
Tobajara Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Η μόνη ουσιαστική λύση που έχω βρει για τον τρόμο είναι να επιστρέφω στο Λονδίνο, που τον ρίχνει στο 50, να ακολουθώ τα φώτα και τις ακτές μέχρι αηδίας και να αξιοποιώ τις νυχτερίδες που βρίσκω. Ούτε εγώ έχω βρει τρόπο να τον ρίχνω έστω και λίγο όταν πιάνω λιμάνι, ενώ με δεδομένο πως ένα λεπτό σε ανοιχτή θάλασσα είναι 6 βαθμοί τρόμου και οι συνηθισμένες ανταμοιβές από random events τον μειώνουν κατά 5, δε βλέπω πως αξίζει να χάνω rewards. Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι αλλά δυσκοίλιο, έχει την εισαγωγή και τα μενού browser game.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δε θέλω να χαλάσω την εξερεύνηση (ούτε για μένα, ούτε πολύ περισσότερο για οποιονδήποτε άλλο) γι' αυτό δεν έψαξα περισσότερο τι παίζει με αυτό το μαγικό νησί. Μιλάνε ακόμη και για μηδενισμό, μέσω μιας επιλογής που δίνει εκεί. Εντωμεταξύ, αναγκαστικά θα βγάλω χαρτί και μολύβι να κρατάω σημειώσεις, το Ναυαρχείο θέλει πληροφορίες (το πρώτο νησί που τους ενδιαφέρει πάντως αναφέρεται στο journal, αν το ψάξεις) αλλά κάτι παρτίδες που άνοιξα με λαθρεμπόρους χάθηκαν τελείως, ούτε που ξέρω πού πρέπει να πάω. Τρόμος το βασικό πρόβλημα και καύσιμο το δεύτερο. Με το καλαμάκι τα ρουφάει ο τενεκές με τον οποίο ξεκινάς. Υποτίθεται πως κάνεις οικονομία αν κλείσεις τα φώτα, αλλά εκεί φεύγει το terror σφαίρα.
TikoChef Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Κλείνεις τα φώτα σε λιμάνια,φάρους και κάτι μπαρμπαδάκια που επιπλέουν στην θάλασσα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Τότε ίσως να είναι bug, γιατί ακόμη και έξω από το Fallen London, λίγο πριν βγάλει την επιλογή Dock (E) έσβησα τα φώτα και ανέβασε terror (πρόλαβα το δείκτη και δε χρεώθηκα πόντο). Σε πρώτη φάση ας φτιάξουν το journal, είναι προβληματικό. Και τα saves στο ironman. Τα υπόλοιπα παλεύονται και εκεί είναι το γούστο, τελικά, να πάθεις για να μάθεις. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Τελικά στάθηκε αδύνατο να καταλάβω πότε, ακριβώς, κάνει autosave το παιχνίδι (με την είσοδο σε λιμάνι δεν κάνει, το δοκίμασα και την πάτησα) οπότε αναγκαστικά γύρισα σε merciful mode. Κάπως καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα με το terror, βρήκα 2 σημεία που το μειώνουν στη διαδρομή προς βορρά, είναι και οι νυχτερίδες εκεί που αν τις φουντάρεις σου ρίχνουν1-2 μονάδες τον τρόμο, κάπως ελέγχεται η κατάσταση. Τα μικρά πειρατικά δεν προσπαθώ πια να τα αιχμαλωτίσω, γιατί παρότι ξεκινάω με 80% πιθανότητες, ήμουν 0/4 στο τελευταίο παιχνίδι: λεηλασία, 1-2 φορές μου έβγαλαν και μετάξι (ένω ωραιότατο 40αρι-50αρι στο Λονδίνο). Τώρα προσπαθώ να ανοιχτώ στα βορειοανατολικά, εμπορική γραμμή δεν έχω καταφέρει να βρω (πουλάω με +2 κέρδος κρασί στο Vanderblight, ανάξιο λόγου) αλλά έχει γούστο το ψάξιμο. Έχω και τρεις αξιωματικούς, γιατρό, πυροβολήτρια και μηχανικό, μάζεψα και 270 echos να λέω πως κάτι έκανα :Ρ
grotenfrod Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Με το που μπουν τα λεφτά τον επόμενο μήνα θα πάω να το πάρω, μου φαίνονται εξαιρετικά και η ατμόσφαιρα και το gameplay. Πραγματικά πολύ καλά indies τελευταία.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Είναι πολύ καλό, παρότι έχει θέματα ισορροπίας αυτή τη στιγμή και λείπει πάρα πολύ υλικό ακόμη. Πολύ ξεχωριστή δουλειά. Και θεωρητικά, θα μπορούσαν να το επεκτείνουν επ' αόριστο με νέες ιστορίες, όπως το Fallen London.
TikoChef Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα είναι το release! http://www.eurogamer.net/articles/2015-02-06-sunless-sea-review
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για τις τροποποιήσεις που έκαναν στο σύστημα των μαχών, αλλά θα πρέπει να το δω περισσότερο. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το Sunless Sea έκανε ένα από τα καλύτερα Early Access που έχω δει, συχνές αναβαθμίσεις, καλή επικοινωνία, ουσιαστικός εμπλουτισμός.
Tobajara Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Το βάζω εδώ επειδή έχει ήδη χρηματοδοτηθεί. Το sequel του Sunless Sea, ονόματι Sunless Skies, βρίσκεται ήδη στο Kickstarter. Δε θα το τιμήσω γιατί οι ουρανοί δε με πολυτραβάνε, αλλά το πρώτο ήταν πολύ όμορφο παιχνίδι. https://www.kickstarter.com/projects/failbetter/sunless-skies-the-sequel-to-sunless-sea
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα