Προς το περιεχόμενο

Sunless Sea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Το Sunless Sea είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης και επιβίωσης, το οποίο τοποθετείται στον κόσμο του Fallen London, ο οποίος συνδυάζει στοιχεία φαντασίας, Γοτθικού μυστηρίου και τεράτων με στοιχεία από steampunk και τη μυθολογία του H.P. Lovecraft.

sss2_zps8ec11448.jpg

Στο παιχνίδι, ο παίκτης υποδύεται τον κυβερνήτη ενός σκάφους το οποίο ξεκινά από τις υπόγειες αποβάθρες του Fallen London για να εξερευνήσει την αχαρτογράφητη θάλασσα που εκτείνεται εκεί.

sunless_mapconcept_zps99ba78ce.jpg

Κεντρικό ρόλο στο Sunless Sea παίζει το φως και το σκοτάδι: όσο απομακρύνεται το σκάφος από το φως, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος να πανικοβληθεί το πλήρωμα, σε σημείο παραφροσύνης, ενώ παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος από έλλειψη τροφίμων (σε σημείο... κανιβαλισμού) και, φυσικά, από τα διάφορα τέρατα, τα οποία έλκονται από τα φώτα του πλοίου.

Το Sunless Sea, εκτός από εξερεύνηση και επιβίωση, εμπεριέχει και στοιχεία στρατηγικής και role-playing/διαχείρισης πληρώματος. Το σκάφος μπορεί να αναβαθμιστεί με ισχυρότερα κανόνια ή θωράκιση, μήπως όμως θα ήταν καλύτερα οι λιγοστοί και πολύτιμοι πόροι να δοθούν για την εξασφάλιση των υπηρεσιών ενός έμπειρου πλοηγού;

Γενικά, όπως και στο Fallen London, αυτά τα διλήμματα παίζουν κεντρικό ρόλο, καθώς εξυφαίνονται οι ιστορίες των διαφόρων χαρακτήρων. Μπορείτε να φλερτάρετε με τη μηχανικό σας, ή να την πουλήσετε στους πειρατές για ένα κομμάτι από χάρτη θησαυρού.  

Ως προς το early access, η Failbetter Games, κάνει λόγο για μηνιαία updates και ενδιάμεσες αναβαθμίσεις/προσθήκη υλικού.

• Like 6
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

To "χρωστούσα" το συγκεκριμένο, στάθηκε αδύνατο να το στηρίξω όταν βγήκε στο Kickstarter (εξάμηνες επιταγές φουτουγού...) και τώρα που πλησιάζει στο Early Access σκέφτηκα να γράψω δυο λόγια. 

Έχει αρκετό υλικό το site του παιχνιδιού και γενικά ο Kennedy (επικεφαλής της Failbetter Games) συμμετέχει και απαντά στις συζητήσεις. Το παράπονό μου από το Fallen London (όπου εξυφαίνονται απίθανες ιστορίες) ήταν ότι ζητούσε πολύ input από τον παίκτη στο θέμα της "οπτικοποίησης" των ιστοριών και το Sunless Sea φαίνεται πως θα το καλύψει αυτό το κενό, με απλά, αλλά λειτουργικά και όμορφα γραφικά.

Υ.Γ. Tmark, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ετοιμάζω μια σύντομη παρουσίαση ενός ακόμη παιχνιδιού που έχω ήδη στο Early Access, πιστεύω θα σε ενδιαφέρει αν δεν το έχεις ακουστά ήδη. Μέσα στη μέρα ελπίζω να έχω έτοιμο το νέο νήμα.

Δημοσ.

Ετοιμάζω μια σύντομη παρουσίαση ενός ακόμη παιχνιδιού που έχω ήδη στο Early Access, πιστεύω θα σε ενδιαφέρει αν δεν το έχεις ακουστά ήδη. Μέσα στη μέρα ελπίζω να έχω έτοιμο το νέο νήμα.

Εγώ περιμένω Fall Weiss btw. (Offtopic)

• Super Moderators
Δημοσ.

Εφόσον εγκριθεί μέσω Greenlight, ναι. Αυτό εννοούσα με το Early Access, δεν το διευκρίνισα.

Δημοσ.

Πολύ πολύ ενδιαφέρον setting για το οποίο δεν είχα ξανακούσει. Το παιχνίδι με το φως/ σκοτάδι φέρνει κατευθείαν στο νου το Amnesia, οπότε το φαντάζομαι σαν ένα συνδυασμό του με το Faster than Light ή το Banner Saga.

Κοινώς ανυπομονώ!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Nα ενημερώσω με μια μικρή καθυστέρηση πως το Sunless Sea συμπεριλαμβάνεται στους 75 τίτλους που εγκρίθηκαν στις 28 Μαΐου.

• 1 μήνα μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κυκλοφόρησε χθες το Sunless Sea σε Early Access, μέσω Steam.

Πρακτικά πρόκειται για late beta, είναι άκρως λειτουργικό και σταθερό το λίγο που το έχω δει: ουσιαστικά είναι μια εξέλιξη του Fallen London, σε βοηθά να οπτικοποιήσεις λίγο καλύτερα τον απίθανο κόσμο που έχουν δημιουργήσει ο Alexis Kennedy και οι συνεργάτες του.

Πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές, αλλά λόγω φόρου εργασίας θα περιμένω το Σ/Κ να ασχοληθώ περισσότερο. 

Δημοσ.

Το ξεκίνησα κι εγώ. Θα ήθελα ένα πιο αναλυτικό tutorial γιατί πραγματικά δεν ξέρω πού πάνε τα τέσσερα (ή έπαιζα κοιμισμένος). Μπήκα σε ναυμαχία και μέχρι να καταλάβω πώς επιτίθομαι είχα πάθει μπόλικη ζημιά.

Μου θυμίζει μια Lovecraft - Poe εκδοχή του Faster Than Light, και αυτό μόνο καλό είναι.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό είναι, νομίζω πως το απέδωσες εξαιρετικά εύστοχα.

Δες λίγο και το lost at sea, έχει κάποιες οδηγίες. Κατά τα άλλα, trial and error.

Έχουν υποσχεθεί βελτίωση του tutorial, πάντως. Κι από ό,τι είδα, πήγε συμπαθητικά στις πωλήσεις. Μακάρι, να ξεφύγουμε από τα ίδια και τα ίδια.

Δημοσ.

Μακάρι και αυτοί να το βγάλουν γρήγορα από το early access και να μην γίνει αιώνια update game όπως το kerbal.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...