Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Καλησπερα, Εφτιαξα σημερα ενα pc με τον 4930k και μια Η80i υδροψυξη, Λοιπον idle ειναι 20-30 βαθμους και full load στα 3,7 απο 3,4 default ειναι γυρω στους 40. Χρησιμοποιω το Real Temp. Θεωρω οτι αποκλειεται να ειναι σωστα αυτα τα νουμερα... Η μου διαφευγει κατι? thanx
Chief90 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Καλησπερα, Εφτιαξα σημερα ενα pc με τον 4930k και μια Η80i υδροψυξη, Λοιπον idle ειναι 20-30 βαθμους και full load στα 3,7 απο 3,4 default ειναι γυρω στους 40. Χρησιμοποιω το Real Temp. Θεωρω οτι αποκλειεται να ειναι σωστα αυτα τα νουμερα... Η μου διαφευγει κατι? thanx μια χαρουλα εισαι .Πολύ καλές θερμοκρασίες (βεβαια με 40 δεν νομίζω να εισαι full load ). Οταν λες full load με πιό πρόγραμμα stressareis? ανέβασε καμία pic με το hwmonitor
SPANK Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Φυσιολογικές ειναι οι θερμοκρασίες παίξε και κανα βαρύ παιχνίδι να δεις ποσο ψηλά θα πάνε
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Καλημερα, Δεν ειχα καποιο stress προγραμμα αλλα εκανα render με το 3Ds max που trust με οχι απλα το stressαρει το μηχανημα το ξεσκιζει Στον 3930 που εχω επισης, φτανω μεχρι 75 βαθμους στα renders στα 3,5 ghz (απο 3,2 default με την ιδια ψυκτρα). Σε full load ειναι δυνατον να εχω μονο 40? Μηπως το Real Temp εχει καποιο θεμα? Δοκιμασα και το ΗW monitor και δειχνει παρομοιες θερμοκρασιες...
TRILOBYTER Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ο μονος τροπος να ξερεις στα σιγουρα ειναι να κανεις στρες με καποιο αλλο προγραμμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ok στο εγγυωμαι 101% οτι δεν εχει καμμια διαφορα. Αρα παιζει να κανει λαθος το Real Temp? thanx
SPANK Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μπορείς βασικα να δεις και το bios τι λεει σε idle να δουμε αν συμφωνούν οι θερμοκρασίες
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ναι το checkara και συμφωνουν. Αυτο με προβληματιζει. Στο idle πες ειναι οκ τοσο χαμηλα, εχω πολλα ανεμιστηρια μεσα. Αλλα στο full load 12 cores να δουλευουν 100% για 20 λεπτα και να μην πιανει πανω απο 40 αρχιζω και φοβαμαι οτι κατι δεν παει καλα χαχα. Μακαρι να ειναι αληθινο να τον ξεσκισω στο oc, αλλα αποκλειεται βαση προσωπικης εμπειριας που δουλευω το προηγουμενο μοντελο κοντα 2 χρονια τωρα. Τι αλλο μπορω να κανω? Καποιο αλλο προγραμμα για temps πιο αξιοπιστο? Της μητρικης παλι το software ειναι σαπιο και buggy, κοινως μονο bios εμπιστευομαι. thanx
SPANK Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Αν δεν βαριέσαι δοκίμασε και το aida64 http://www.aida64.com/ δεν ειναι μονο για θερμοκρασίες
AnimalPlanet Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Και μενα δεν μου φαινεται να στεκουν οι 40 βαθμοι σε full load... Για δοκιμασε το core temp ή το HWiNFO
zefiroth Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δε νομιζω οτι ειναι θεμα software,δηλαδη πιο προγραμμα να κατεβασει για να δει σωστες θερμοκρασιες.Ολα(?)τα προγραμματακια που αναφερατε "τραβανε" τα readings απο τον sensor του chip.Συνεπως ο,τι και να κατεβασει παλι τα ιδια θα βλεπει. Επειδη οντως τετοιες θερμοκρασιες δεν ειναι νορμαλ,το μυαλο μου παει σε hardware θεμα,ειτε με την μητρικη ειτε με cpu.Εισαι με το τελευταιο bios;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ναι ειναι το τελευταιο Εχεις δικιο πως αυτο δεν ειναι το θεμα προφανως. Απλα τι σκατα να κανω για να δω τι γινεται Διατηρω μια επιφυλαξη μεχρι να δοκιμασω και αλλα για να σιγουρευτω οτι ολα δειχνουν το ιδιο και μετα κανω update. ευχαριστω
@topos Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δοκιμασε και το occt και τρεξε το psu test. Κανενα αλλο δεν μου ειχε ανεβασει τοσο πολυ τις θερμοκρασιες.Ουτε Prime/orthos κτλ. Ψαχνομουν καιρο γιατι οταν επεζα games η cpu εκανε throttling παρολο που εβγαζε ολονυκτιο prime χωρις να ριχνει συχνοτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα