Προς το περιεχόμενο

iMac - πρόβλημα στο δίσκο μετά απο διακοπή ΔΕΗ

ChrisAce

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγγύηση δεν έχει. 

Είχα και applecare αλλά απο το 2010 που είναι ο imac δεν είναι πιά σε ισχύ.

Και εμένα μου φάνηκαν πάρα πολλά αλλά δεν έχω βρεί και άλλον τρόπο να γίνει η δουλειά.

Γα τους δίσκους μου είπε τιμή 147,51 ο ssd(samsung evo 250gb) και 87,95 o 1TB 3.5"(δεν μου είπε μοντέλο που θα βάλει).

Μου είπε άλλα 60-70 ευρώ! ένα adaptor για να "κάτσει" ο ssd και τα υπόλοιπα ~100 ευρώ εργασία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις φόρμαρα τον "χαλασμένο δίσκο" και πέρασε όλα τα verify & repair test..χωρίς κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί.

Μόλις έσβησα το windows partition αμέσως το partition με τα mavericks έγινε mount και έτσι ολοκληρώθηκε και το verify και το format!! 

Πλέον με 1 partition ολόκληρος ο δίσκος και φρεσκοφορμαρισμένος φαίνετε να είναι οκ..

Δεν μένει παρά να του περάσω πάλι τα mavericks για να δούμε και τι ψάρια θα πιάσει με την χρήση μέχρι να τον αλλάξω..

Κάνας εύκολος τρόπος να τα περάσω απο το usb(είναι εγκατεστημένα στο usb flash) υπάρχει ή πρέπει να τα ξανακατεβάσω απο το appstore..

Αν έχεις φτιάξει USB installer τότε απλά επέλεξε το στο boot και ξεκίνα το installation. Στη συνέχεια θα επιλέξεις να το εγκαταστήσεις στο σκληρό σου.

60-70 ευρώ για να κάτσει τι...;;;;; Συγνώμη που στο λέω αλλά σε κοροϊδεύει φίλε μου. Όπως σου είπα ένα sata adapter χρειάζεται που κοστίζει 3 ευρώ και ένα κομμάτι ταινία διπλής όψης ή ένα bracket μηδαμινής αξίας. Άρα καλά υπολόγισα ότι πάει για 180+ ευρώ κέρδος!

Σε ποιο μαγαζι πηγες; Αντε στο iSystem το οποιο ειναι φοβερο μαγαζι, εκει στα σπατα ειδικα ειναι πολυ ξηγημενα παιδια! Εχεις πεσει σε λαμογιο τεχνικο δεν ειναι δυνατον να σου ζηταει τοσα. 

140 για τους δίσκους και το adapter και maximum 60-80 ευρώ εργασία και πολλά λέω! Το όλο εγχείρημα δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Προκειμένου να ανοίξεις το iMac και να έχεις πρόσβαση στο δίσκο και το DVD, τραβάς από την πάνω μεριά το τζάμι με μια βεντούζα (κρατιέται με μαγνητάκια από πίσω) και στη συνέχεια ξεβιδώνεις κάμποσες torx βίδες περιμετρικά της οθόνης και την αφαιρείς, αφού πρώτα ξεκουμπώσεις 2-3 connectors.

Κάνας εύκολος τρόπος να τα περάσω απο το usb(είναι εγκατεστημένα στο usb flash) υπάρχει ή πρέπει να τα ξανακατεβάσω απο το appstore..

Αφού το Mavcericks είναι εγκατεστημένο και δουλεύει κανονικά από το USB, μπορείς το μεταφέρεις όπως είναι στον εσωτερικό δίσκο εύκολα με το SuperDuper! ή το Carbon Copy Cloner. Και οι δύο εφαρμογές είναι εξαιρετικές.

Εγώ μάλιστα έχω βάλει το SuperDuper! να τρέχει κάθε βράδυ στις 1:00 και να φτιάχνει ένα ακριβές αντίγραφο του εσωτερικού μου δίσκου σε έναν εξωτερικό USB. Έτσι σε περίπτωση απώλειας του κανονικού δίσκου, έχω έναν έτοιμο να δουλέψει με όλα τα αρχεία μου, εκτός από αυτά που άλλαξαν τις τελευταίες 24 ώρες (αυτά μπορώ να τα επαναφέρω από το Time Machine που τρέχει κάθε μια ώρα και παίρνει backup σε άλλο δίσκο).

Σε ποιο μαγαζι πηγες; Αντε στο iSystem το οποιο ειναι φοβερο μαγαζι, εκει στα σπατα ειδικα ειναι πολυ ξηγημενα παιδια! Εχεις πεσει σε λαμογιο τεχνικο δεν ειναι δυνατον να σου ζηταει τοσα.

Η iSystem δεν είναι η πρώην SystemGraph;

Η iSystem δεν είναι η πρώην SystemGraph;

Ναι και πραγματικα ειναι φοβεροι, πολλοι φιλοι μου ειχαν θεματα με macbooks και iMacs και τους τα εφτιαχναν χωρις καθυστερησεις κλπ και τα μηχανηματα επεστρεφαν οπως τα στειλαμε, και 2 φορες που ετυχε να ειμαστε εκτος εγγυησης το ποσο που πληρωσαμε δεν ηταν τραγικα μεγαλο, αλλαγη δισκου με ssd και δουλεια τεχνικου 250€ οπου εκανε 180 ο ssd. Ειναι αναλογως τον τεχνικο αν πεσεις σε λαμογιο και δεν το μυριστεις την εκατσες

Και όμως η  iSystem/Systemgraph  είναι το μαγαζί που μου έδωσε τιμή..

Τα Mavericks περάστηκαν, ο "χαλασμένος σκληρός" παίζει άψογα μένοντας όλο το βράδι ανοιχτός και δουλεύοντας.

Ίσως τώρα υπάρχει χρόνος για να ψάξω πως μπορώ να κάνω την αλλαγή των δίσκων μόνος μου..

Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα:

http://www.btobey.com/learn/imac-ssd-install.php

http://guides.crucial.com/Guide/iMac+Intel+27-Inch+EMC+2390+SSD+Dual+Drive+Installation/632

Μια άλλη λύση που μπορείς να κάνεις αν δε θες να ανοίξεις το iMac, είναι να αγοράσεις έναν SSD και ένα εξωτερικό κουτάκι και να κάνεις εγκατάσταση του λειτουργικού εκεί. Τον εσωτερικό σκληρό θα τον φορμάρεις και θα το έχεις για χώρο. Σίγουρα δε θα είναι τόσο γρήγορο όσο να το συνδέσεις μέσα σαν Sata II που υποστηρίζει το iMac σου, αλλά και πάλι θα είναι αρκετά γρήγορο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...