ChrisAce Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μετά απο μια δεύτερη διακοπή ΔΕΗ(ήταν στο loading του os την 2η φορά που κόπηκε το ρεύμα) όταν ξανάνοιξα τον imac(27" mid2010 Mavericks 10.9.2) σταμάτησε να κάνει boot λόγω θέματος στον σκληρό δίσκο. Τον βλέπει τον δίσκο το disk utility(σαν hardware εννοω) κανονικά αλλά γκρίζο(unmounted λεει. Δοκίμασα να τον κάνω mount μεσα απο το disk utility αλλά δεν γίνετε βγάζει λάθος και προτείνει repair). Βλέπω κανονικά πόσο χώρο έχει ελεύθερο(απο το info του disk utility) και τα λοιπά αλλά δεν μπουτάρει με τίποτα. Σαν να σβήστηκε το boot info κάτι. Δοκίμασα να του κάνω και repair to macintosh HD, αλλά δεν το ολοκληρώνει ενώ αν επιλέξω όλο τον σκληρό δίσκο τότε το κάνει το repair αλλά πάλι δεν bootarei. Επειδη έχει και 2ο partition στον σκληρό με windows 7, μου δειχνει κανονικά και το bootcamp(ενεργό/mounted) partition αλλά δεν bootαρει ούτε σε αυτό. Αν έχετε καμιά ιδέα πρίν δοκιμάσω erase και φορματ(αν γίνετε γιατί δεν το έχω δοκιμάσει καν ακόμα) θα χαρώ να την δοκιμάσω γιατί τα Mavericks τα είχα αγοράσει μέσω του acc μου στην apple και εγκαταστάθηκαν κατευθείαν μέσω net(upgrade), και 8α πρέπει να τα ξανακατεβάσω απο την αρχή μιας που δεν τα έχω κάπου σε δισκάκι. Χώρια ότι θα χάσω και ότι έχω μέσα στον δίσκο γιατί δεν είχα time machine backup. Εδώ να πώ πως δοκιμάζοντας διάφορα με το disk utility κάποια στιγμή έδειξε τον δίσκο με τα mavericks mounted(2 φορές μόνο μέσα απο το disk utility γιατί απο τότε με τη διακοπη ΔΕΗ δεν έχει ξαναbootάρει) και κατάφερα και είδα και τα αρχεία μου αλλά με το που έκανα repair disk πάλι μετά απο λίγο και πριν ολοκληρωθεί το repair τον ξανάδειχνε unmounted. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μπες σε single user mode πατωντας cmd+s και γραψε /sbin/fsck -fy και πιστευω να στο φτιαξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAce Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μπες σε single user mode πατωντας cmd+s και γραψε /sbin/fsck -fy και πιστευω να στο φτιαξει Το έχω δοκιμάσει χωρίς επιτυχία..Έλεγε μετα απο 3 προσπάθειες δεν κατάφερε να επιδιορθώσει το partiton..το ξαναέγραφα και πάλι τίποτα... Βέβαια τώρα που το ξαναδοκίμασα προσπαθεί να bootαρει απευθείας στο win7 partition με αποτέλεσμα "No bootable device--insert boot disk and press any key". Κάποια στιγμή με τις πολλές δοκιμές που έκανα νομίζω επέλεξα σε κάποιο restart να εκκινήσει στο win partition γιατί δεν έβλεπε καν το macintosh HD και δεν το είχε σαν επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δες εδώ http://www.apple.com/support/imac-harddrive/ αν σε καλύπτει και πήγαινε το στο service αλλά μην πεις τίποτα για διακοπές ρεύματος.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAce Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Είναι ο WD 1TB οπότε δεν με καλύπτει. Με τα πολλά ξαναείδα μέσω του disk utility το macintosh HD partition με όλα τα αρχεία μου μην μπορώντας βέβαια να κάνω backup τίποτα. Δεν δοκίμασα να κάνω πάλι repair γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα ολοκληρωνόταν οπότε δοκίμασα κατευθείαν να κάνω restart και μου εμφάνισε κανονικά το macintosh HD να επιλέξω για startup disk και το επέλεξα..έτσι ξαναγύρισα στην πρώτη εικόνα μετα την διακοπή τις ΔΕΗ.. Όταν τελιώνει η μπάρα απλά σβήνει ο imac.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
June Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Γιατί δεν δοκιμάζεις να μπουτάρεις μέσω κάποιας δεύτερης εγκατάστασης OS X σε κάποιο usb flash και αφού μπεις, να πάρεις όλα τα αρχεία από τον εσωτερικό δίσκο; Κι αφού τα πάρεις, κάνεις νέο φορμάτ τον δίσκο και φτου κι απ' την αρχή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Προσπάθησε να μπουταρεις με κάποια live διανομή Linux είτε USB είτε cd, ώστε να σώσεις τα αρχεία σου. Θα σου έλεγα να δοκιμασεις να κάνεις repair με το dvd του windows , το boot camp partition αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο σκληρός έχει ταλαιπωρηθεί και θέλει βγαλσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Θα σου πρότεινα να κάνεις ότι σου είπε ο June ή ο atheatos και γρήγορα μάλιστα. Αν ο δίσκος σου έχει "χτυπήσει" μετράει ώρες, οπότε βιάσου μπας και σώσεις τα αρχεία σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAce Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Κάνω κάποιες τελευταίες προσπάθειες για force repair μέσω single user mode και αν δεν αποδώσουν και αυτές τότε πάω για εγκατάσταση σε usb flash. Το error που βγάζει το /sbin/fsck -fy είναι το "fsck incorrect number of thread records" και δεν κάνει το repair. Μπορείτε να μου περιγράψετε την διαδικασία για δημιουργία usb flash με mavericks γιατί με τόσες απόπειρες που έχω κάνει απο το πρωί που έγινε η ζημιά φοβάμαι ότι θα βάλω windows μέσα. Υπάρχει macbook με os x 10.6.8 για όλη την διαδικασία οπότε θα το κάνω μέσω αυτουνού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Κάνω κάποιες τελευταίες προσπάθειες για force repair μέσω single user mode και αν δεν αποδώσουν και αυτές τότε πάω για εγκατάσταση σε usb flash. Το error που βγάζει το /sbin/fsck -fy είναι το "fsck incorrect number of thread records" και δεν κάνει το repair. Μπορείτε να μου περιγράψετε την διαδικασία για δημιουργία usb flash με mavericks γιατί με τόσες απόπειρες που έχω κάνει απο το πρωί που έγινε η ζημιά φοβάμαι ότι θα βάλω windows μέσα. Υπάρχει macbook με os x 10.6.8 για όλη την διαδικασία οπότε θα το κάνω μέσω αυτουνού. Απλα παιρνεις ενα flash ανοιγεις disk utility και κανεις restore το app μεσα στο usb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Κάνω κάποιες τελευταίες προσπάθειες για force repair μέσω single user mode και αν δεν αποδώσουν και αυτές τότε πάω για εγκατάσταση σε usb flash. Το error που βγάζει το /sbin/fsck -fy είναι το "fsck incorrect number of thread records" και δεν κάνει το repair. Μπορείτε να μου περιγράψετε την διαδικασία για δημιουργία usb flash με mavericks γιατί με τόσες απόπειρες που έχω κάνει απο το πρωί που έγινε η ζημιά φοβάμαι ότι θα βάλω windows μέσα. Υπάρχει macbook με os x 10.6.8 για όλη την διαδικασία οπότε θα το κάνω μέσω αυτουνού. Κατέβαζεις απο το App Store το mavericks. Δεν κανείς εγκατάσταση. Πας στα applications file ,βρίσκεις το maverick instal app , δεξί κλικ πάνω του, show package contents, βρίσκεις το .dmg που είναι κάποια gigabyte και το κανείς restore με το disk utility στο USB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Κατέβαζεις απο το App Store το mavericks. Δεν κανείς εγκατάσταση. Πας στα applications file ,βρίσκεις το maverick instal app , δεξί κλικ πάνω του, show package contents, βρίσκεις το .dmg που είναι κάποια gigabyte και το κανείς restore με το disk utility στο USB. ή πιο απλά τρέχεις σε ένα terminal την παρακάτω εντολή sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction Με αυτό τον τρόπο φτιάχνεις ένα USB installer που δημιουργεί και το recovery partition κατα τη διάρκεια του installation. Δες εδώ http://arstechnica.com/apple/2013/10/how-to-make-your-own-bootable-os-x-10-9-mavericks-usb-install-drive/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAce Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Τελικά κατάφερα να αντιγράψω όλα τα αρχεία μου και όχι μόνο αυτά αλλά και όλο τον δίσκο. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Επειδή δεν με άφηνε να κατεβάσω mavericks το appstore στο macbook λόγω παλαιότητας, έκανα install κατευθείαν απο το net στο usb flash και κατάφερα να εκκινήσω τον imac. H διαδικασία αυτή πραγματικά πήρε πάρα πολλές ώρες αλλά τουλάχιστον άξιζε τον κόπο. Αύριο πιθανόν να πάω για αλλαγή του δίσκου με έναν ssd samsung 840 evo 250gb και λέω να του βάλω και άλλον έναν δίσκο(1ΤΒ 3.5") στην θέση του dvd drive που έτσι και αλλιώς δεν είχα χρησιμοποιήσει και ποτέ. Αν χρειαστώ ποτέ dvdwr drive έχω εξωτερικό usb για ώρα ανάγκης. Το θέμα είναι ότι ο "χαλασμένος δίσκος" δεν ξέρω αν όντως είναι χαλασμένος η απλά τα έπαιξε το λειτουργικό. Πάντως θα αντικατασταθεί για να είμαστε σύγουροι. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η τιμή για τους 2 δίσκους και την τοποθέτηση βγαίνει κάπου στα 400 ευρώ απο γνωστό κατάστημα της Αθήνας που εμπορεύετε Apple μηχανήματα. Γνωρίζετε αν γίνετε αυτή η δουλειά χωρίς τόσο κόστος με κάποιο τρόπο; Εγώ δεν έχω ούτε βεντούζες αλλά ούτε και την εμπειρία να το κάνω.(δεν έχω ξανανοίξει ποτέ τον imac). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 400 ευρώ....!!! Δηλαδή, 131 ευρω ο SSD http://www.skroutz.gr/s/3731573/Samsung-840-Series-Evo-250GB.html+ 50 ευρώ ο HDD http://www.skroutz.gr/s/412666/Western-Digital-Caviar-Green-1TB-WD10EZRX.html = 181 ευρώ... ...και 3-5 ευρώ ένα sata converter καλώδιο που χρειάζεσαι για να μπει στο DVD... Μάλιστα...οπότε τα υπόλοιπα ~210 ευρώ τα ζητάει εργασία!!! Τόσα τους λείπουν δηλαδή!!! Φίλε μου η εγκατάσταση είναι υπόθεση 40 λεπτών και την έκανα σε κολλητό φίλο πριν 4 μήνες (του καθάρισα την οθόνη, οπότε μιας και το ανοίξαμε βάλαμε και SSD). Είχα κάνει post μάλιστα σε ανάλογο topic εδώ μέσα. Κάπου έχω κρατήσει και φωτογραφίες. Τα λεφτά που σου ζητάνε είναι εξωφρενικά πολλά! Ούτε για αστείο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Με την καμια δεν πρεπει να δωσεις τα 400€ για να στο φτιαξουν, ομως αν εχει ακομα εγγυηση τοτε κρατα στο μυαλο σου οτι θα την χασεις αν δεν προσεξεις πολυ να μην κανεις καμια ζημια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα