Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω wind double play 24αρι και προσφατα το αναβαθμισα σε vdsl.

Πριν 10 μερες τηλεφωνησα στην wind και ζητησα να μου το αλλαξουν και παλι σε adsl.

Απο την μερα που εγινε η αλλαγη αντιμετωπιζω θεματα . Ανα 25 λεπτα ακριβως χανεται η συνδεση μου με το ιντερνετ για 1 εως 2 λεπτα . Πηρα απειρες φορες μου ειπαν να αλλαξω μπριζες-μοντεμ-καλωδιωση , τα εκανα , και το προβλημα επιμενει . Μου λενε οτι δεν βλεπουν καποιο προβλημα στην γραμμη και ολα ειναι τελεια.

Τι να κανω ;

http://prntscr.com/3j6rfr--> απο το client του lol δειτε την ωρα , καθε 25 λεπτα dc!

Δημοσ.

Ο τρόπος που διαπίστωνεις το οτι έχεις αποσυνδέσεις, δεν είναι σωστός. Οταν συμβαίνει αυτό έχεις προσέξει τις αντιδράσεις του router; Πές μας καταρχάς τι ρούτερ έχεις και τι χαρακτιριστικά έχει η γραμμή.

Δημοσ.

Οι ενδειξεις του ρουτερ φαινονται φυσιολογικες . Δεν βλεπω καποια αλλαγη.

Εχω της wind to zte . Αλλα χαρακτηριστικα ; οπως ;

Δημοσ.

Οι ενδειξεις του ρουτερ φαινονται φυσιολογικες . Δεν βλεπω καποια αλλαγη.

Εχω της wind to zte . Αλλα χαρακτηριστικα ; οπως ;

Ας το πάρουμε αναλυτικά. Όταν συμβαίνουν οι αποσυνδέσεις το λαμπάκι του συγχρονισμού το DSL είναι σταθερό, αναβοσβήνει ή είναι σβηστό; Το λαμπάκι internet ανάβει; Αν ναί, είναι κόκκινο ή πράσσινο ή αναβοσβήνει; Επίσης, συνδέεσαι με ethernet ή Wifi; Οταν λέω χαρακτηριστικα ενοώ ταχύτητα συχρονισμού, θόρυβος, attenuation/ Στα ρωτώ αυτά για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και που οφείλεται το πρόβλημα.

Δημοσ.

Η συνδεση γινεται με καλωδιο ethernet .

Power πρασινο .

Run  αναβοσβηνει πρασινο συνεχεια.

Internet αναβοσβηνει αλλα πιο χαλαρα απο το run.

Αdsl πρασινο σταθερο . Με παρα πολυ μικρα τρεμοπαιξιματα.

Τιποτα κοκκινο

http://prntscr.com/3je7xw τα χαρακτηριστικα της συνδεσης

Δημοσ.

Η συνδεση γινεται με καλωδιο ethernet .

Power πρασινο .

Run  αναβοσβηνει πρασινο συνεχεια.

Internet αναβοσβηνει αλλα πιο χαλαρα απο το run.

Αdsl πρασινο σταθερο . Με παρα πολυ μικρα τρεμοπαιξιματα.

Τιποτα κοκκινο

http://prntscr.com/3je7xw τα χαρακτηριστικα της συνδεσης

Ειναι το πιο παλιό ZTE δεν αναβει κοκκινο ποτέ. Συμφωνα με αυτά που αναφέρεις δεν φαινεται να υπαρχουν αποσυνδέσεις σε επιπεδο συγχρονισμού. Ίσως να είναι σε επιπεδο IP. Τα χαρακτιριστικά της γραμμής είναι αρκετά καλά, θα μπορουσες βέβαια να έχεις 3-4 mbps πιο πάνω αλλά αυτό έχει να κάνει με τα καλώδια του δικτύου. Παρατήρω βέβαια οτι υπαρχουν πολλά crc errors. Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα reset στο router (επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων δηλαδη). Αν μετά δείς οτι το πρόβλημα παραμένει, κάλεσε στο τεχνικό τμήμα της Wind να δηλώσεις βλάβη.

Δημοσ.

Εκανα reset . Δεν αλλαξε κατι. 

Ειμαι σε επικοινωνια εδω και 3-4 μερες παιρνω συνεχεια στο τεχνικο τμημα της wind.

Μου απαντανε οτι δεν βλεπουν κανενα προλβημα με την γραμμη και μου προτεινουν λυσεις 

πχ αλλαξε καλωδιο , σπλιτερ , μοντεμ , μπριζα , υπολογιστη . Σημειωνω οτι τα εχω αλλαξει ολα εκτος απο 

μπριζα γιατι εχω μονο μια σπιτι .

Μεγα αδιεξοδο

αποτι προσεξα το λαμπακι του ιντερνετ σβηνει κατα το dc . και μετα επανερχεται

Δημοσ.

Εκανα reset . Δεν αλλαξε κατι. 

Ειμαι σε επικοινωνια εδω και 3-4 μερες παιρνω συνεχεια στο τεχνικο τμημα της wind.

Μου απαντανε οτι δεν βλεπουν κανενα προλβημα με την γραμμη και μου προτεινουν λυσεις 

πχ αλλαξε καλωδιο , σπλιτερ , μοντεμ , μπριζα , υπολογιστη . Σημειωνω οτι τα εχω αλλαξει ολα εκτος απο 

μπριζα γιατι εχω μονο μια σπιτι .

Μεγα αδιεξοδο

αποτι προσεξα το λαμπακι του ιντερνετ σβηνει κατα το dc . και μετα επανερχεται

To internet πρέπει να είναι σταθερό ή να αναβοσβήνει. Αν δεν αναβει καν τότε σημαίνει οτι δεν έχεις IP. Πιθανότατα φταίει το ρούτερ. Ζήτα να σου το αντικαταστήσουν με ένα καινούριο.

Δημοσ.

Εχω επισης το ρουτερ που δινει η wind για vdsl , μαρκας zte ( ZXHN H186N) .

Τα ιδια και με αυτο . Βλεπω να αλλαζω εταιρια , γιατι η εξυπηρετηση με γραφει κανονικα.

Πηρα ξανα και μου ειπε οτι ειναι θεμα ασφαλειας και οτι αποσυνδεεται ελαχιστα για λογους ασφαλειας γιατι 

καποιο προγραμμα παρεμβαινει με το upnp . Δεν καταλαβα πολλα . Καναμε καποιες ρυθμισεις μεσα απο την ip του ρουτερ

και μου ειπε αν δεν λυθει να ξανακαλεσω αυριο

Δημοσ.

Εχω επισης το ρουτερ που δινει η wind για vdsl , μαρκας zte ( ZXHN H186N) .

Τα ιδια και με αυτο . Βλεπω να αλλαζω εταιρια , γιατι η εξυπηρετηση με γραφει κανονικα.

Πηρα ξανα και μου ειπε οτι ειναι θεμα ασφαλειας και οτι αποσυνδεεται ελαχιστα για λογους ασφαλειας γιατι 

καποιο προγραμμα παρεμβαινει με το upnp . Δεν καταλαβα πολλα . Καναμε καποιες ρυθμισεις μεσα απο την ip του ρουτερ

και μου ειπε αν δεν λυθει να ξανακαλεσω αυριο

Ναί αυτό είναι το VDSL. Οραία κοτσάνα σου είπαν!!! Άκου για λόγους ασφαλείας! Άλλο ρούτερ εκτός wind έχεις;

Δημοσ.

Δυστυχως οχι μονο αυτα τα 2 εχω . Θα παρω και αυριο αλλα εχω απελπιστει . Τι προτεινεις να κανω;

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να βάλεις στατικές ip στη LAN σου να δούμε  μήπως οι αποσυνδέσεις οφείλονται σε κάποιο σφάλμα της DCHP της κάρτας δικτύου, δηλάδη μήπως οι αποσυνδέσεις είναι σε επίπεδο ethernet. Εγώ στη θέση σου παντως θα επέμενα να δηλωθεί βλάβη, εφόσον είχα δοκιμάσει τα πάντα. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση το πρόβλημα να βρήσκεται μέσα στο DSLAM. Καλό είναι να δηλωθεί βλάβη για να το ελέγξει ο ΟΤΕ.

Δημοσ.

1ο) Πως βαζω στατικες ip στη lan ;

2ο) θα επιμεινω για να δηλωθει η βλαβη .

Μου φαινεται οτι αμα το γυρισω σε vdsl παλι ολα θα διορθωθουν...

Δημοσ.

Δεξί click στο εικονίδιο ethernet που είναι κάτω δεξια στην οθόνη -> Κεντρο δικτύου και κοινης χρήσης (Network and Sharing Center) -> Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα (Change Adapter Settings) -> δεξι click στην ethernet και μετά ιδιότητες -> Στο παράθυρο που ανοίγει βρές το προτόκολλο tcp/ip v4 επέλεξε το να γίνει μπλέ και πάτα το κουμπί ιδιότητες απο κάτω. -> Στο παράθυρο που θα ανοίξει στο γενικα, επέλεξε την κουκίδα χρήση των παρακάτω διευθύνσεων, και στα νταμακια θα γραψεις:

IP: 192.168.1.11

Μάσκα (Subnet mask): 255.255.255.0 (συμπληρώνεται αυτόματα συνήθως)

Προεπιλεγμένη πύλη: 192.168.1.254

Στο DNS βάλε πάλι 192.168.1.254

Οταν πατήσεις το οκ θα κάνει επανεκκίνηση η πόρτα της ethernet

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...