nickolas Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Πόσο αξιόπιστες είναι οι SD κάρτες για μακροχρόνια αποθήκευση? Έχω πικρή πείρα με τους σκληρούς που δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς πολύ για διάρκεια 10ετίας. Πλέον μπορείς να πάρεις 64GB SD κάρτα με ~30 ευρώ που βολεύει πολύ από πλευράς μεγέθους. Τη βάζεις σε ένα συρτάρι ή ακόμα μπορείς να την έχεις συνέχεια μαζί σου πχ. σε πορτοφόλι. 1
selianx Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Εγώ πάντως, την SD κάρτα που έχω μέχρι και τώρα, είναι πριν από 3 κινητά, ίσως 4. Πάνε από 5-6 χρόνια που δουλεύει άψογα. Γενικά δεν έχω ακούσει κάποιον να λέει "με άφησε η SD μου", αλλά δε ξέρω αν οι περισσότεροι τις κρατάνε καιρό.Ότι λύση και να πάρεις, εξαρτάται και από τη χρήση. Αν θες να έχεις απλά φωτογραφίες ή αρχεία που ΊΣΩΣ χρειαστείς, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα τη πολυχρησιμοποιείς, δε πιστεύω ότι θα έχεις θέμα.Ή καλύτερη λύση για αποθήκευση αρχείων για μένα πλέον είναι το cloud, από παντού προσβάσιμες, και ασφαλές. Βέβαια δεν έχω ψάξει πόσο πάει το ευρώ/GB.
GiannisWalker Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 sd θα είναι σταθερή αξία ειδικά να βρεις μια καλή και οικονομική
Euclides Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Πόσο αξιόπιστες είναι οι SD κάρτες για μακροχρόνια αποθήκευση? Έχω πικρή πείρα με τους σκληρούς που δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς πολύ για διάρκεια 10ετίας. Πλέον μπορείς να πάρεις 64GB SD κάρτα με ~30 ευρώ που βολεύει πολύ από πλευράς μεγέθους. Τη βάζεις σε ένα συρτάρι ή ακόμα μπορείς να την έχεις συνέχεια μαζί σου πχ. σε πορτοφόλι. Γιατί ένας ΗDD δεν είναι αξιόπιστος? Η χρήση είναι που τους χαλά. Αν αποθηκεύσεις όλα σου τα Data σε έναν εξωτερικό HDD 2,5'' και το φυλάς σε ένα συρτάρι, τι θα πάθει? Και ακόμα καλύτερα αν είναι SSD. Ένας SSD 64 GB κοστίζει σήμερα κάτω από 50€ και μια θήκη USB3 κάτω από 15€. Με 65€ φτιάχνεις έναν εξωτερικό USB3 SSD 64GB. O οποίος δεν θέλει πάνω από 20 λεπτά για να γεμίσει. Για να φορτώσεις 64 GB σε μια SD κάρτα, θέλεις πάνω από 2,5 ώρες. 1
nickolas Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Κλασσικός μηχανικός σκληρός αν μείνει σβηστός 10 χρόνια υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην πάρει μπροστά. Επιπλέον εμένα στην 5ετία τα παίζουν σε ποσοστό 50% με κανονική χρήση βέβαια. Νομίζω έχω χάσει 5 σκληρούς τα τελευταία 10 χρόνια... Ο SSD είναι καλή εναλλακτική αλλά είναι πολύ μεγαλύτερος και 2 φορές πιο ακριβός. Οι 2,5 ώρες δεν πειράζουν και τόσο μιας και μιλάμε για μακροχρόνια αποθήκευση. Από ότι διαβάζω στο net, οι SD κάρτες έχουν θέμα με απώλεια τάσης που οδηγεί σε κατατροφή δεδομένων. Πρέπει ανά τακτά διαστήματα να τις φορμάρεις και να τις ξαναγράφεις αλλά δεν αναφέρουν πόσο μεγάλα είναι αυτά τα διαστήματα. Η 5ετία όμως ίσως να είναι επίφοβη...
Euclides Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Αν δεν σ' ενδιαφέρει ο χρόνος εγγραφής, υπάρχουν και τα bluray. http://www.ebay.com/itm/5-Verbatim-bluray-dvd-bdr-50GB-BD-RE-DL-blu-ray-rewritable-2X-blueray-hd-dvd-/280865769042
morby Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Πόσο αξιόπιστες είναι οι SD κάρτες για μακροχρόνια αποθήκευση? Έχω πικρή πείρα με τους σκληρούς που δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς πολύ για διάρκεια 10ετίας. Πλέον μπορείς να πάρεις 64GB SD κάρτα με ~30 ευρώ που βολεύει πολύ από πλευράς μεγέθους. Τη βάζεις σε ένα συρτάρι ή ακόμα μπορείς να την έχεις συνέχεια μαζί σου πχ. σε πορτοφόλι. Νομίζω ότι ότι και να πάρεις θα είναι οκ αρκεί να είναι επώνυμο, μην πάρεις καμιά κινεζιά με 5 ευρώ ξερωγω
CheOnWeb Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Back είναι η αποθήκευση των δεδομένων σε ΔΥΟ μέρη. Ούτε κάρτα, ούτε SSD, ούτε HDD σου παρέχουν ασφάλεια αν δεν τα έχεις σε διπλά αντίγραφα με ανανέωση (ξαναγράψιμο) κάθε 5 χρόνια. Αλλιώς, πας σε tape backup με 50 χρόνια εγγύηση. Ακόμα κι αυτά όμως, καλό είναι να τα έχεις διπλά και μάλιστα σε διαφορετικό φυσικό χώρο. Το cloud, εφ´ όσων σε καλύπτει σε χωρητικότητα (κόστος δηλαδή) μπορεί κάλλιστα να είναι το ένα σου αντίγραφο. Γενικά, το backup πολύτιμων δεδομένων δεν είναι πείραμα αντοχής υλικών. Θέλει φροντίδα. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Σιγα δηλαδη τι το πολυτιμο μπορει να εχει ενας απλος ανθρωπος που ΔΕΝ θα ειναι αχρηστο σε 5 χρονια? Προσωπικες φωτογραφιες στην χειροτερη? Υπαρχει και το φεισμπουκ για αυτες. Εγω παντως θα τα εγραφα σε ενα bluray που δεν χαλανε αν δεν τα γρατζουνισεις.
nickolas Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δυστυχώς εφόσον μιλάμε για κάτι που θα μπει σε συρτάρι και δεν θα υπάρχει πρόσβαση/έλεγχος τακτικά, ΔΕΝ αρκεί η αποθήκευση σε 2 μέρη... Γιατί σε 5 χρόνια μπορεί να ανακαλύψεις ότι όλες οι κόπιες σου έχουν καταστραφεί αν το μέσο αποθήκευσης δεν είναι αξιόπιστο. Ευχαριστώ για τις άλλες προτάσεις. Το cloud προφανώς είναι το καλύτερο αλλά κοστίζει, και το θέμα με τα blueray και τα μαγνητικά μέσα είναι ότι πρέπει να έχεις και drives να τα διαβάζουν. Εκεί υπερτερούν οι SD και μικρότερες κάρτες μιας και οι adaptors τους είναι πάμφθηνοι και μικροί. Παρακαλώ όμως να μείνουμε στο θέμα! Πόσο αξιόπιστες είναι οι SD κάρτες για αποθήκευση? @trilobyter στην περίπτωσή μου είναι φωτογραφίες και video στις οποίες θέλω να έχω πρόσβαση και σε 50 χρόνια.
CheOnWeb Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Παρακαλώ όμως να μείνουμε στο θέμα! Πόσο αξιόπιστες είναι οι SD κάρτες για αποθήκευση? @trilobyter στην περίπτωσή μου είναι φωτογραφίες και video στις οποίες θέλω να έχω πρόσβαση και σε 50 χρόνια. Τίποτα δεν είναι αξιόπιστο για 50 χρόνια, εκτός (ίσως) απ' το LTO το οποίο κοστίζει. Πολλαπλά αντίγραφα σε φθηνότερα μέσα είναι μια λύση για τους "κοινούς θνητούς". Σιγα δηλαδη τι το πολυτιμο μπορει να εχει ενας απλος ανθρωπος που ΔΕΝ θα ειναι αχρηστο σε 5 χρονια? Προσωπικες φωτογραφιες στην χειροτερη? Υπαρχει και το φεισμπουκ για αυτες. Θα μου πρότεινες να ανεβάζω 200GB (photo & video) με όλη την παιδική ζωή των παιδιών μου στο Facebook???
Sorath Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Θα μου πρότεινες να ανεβάζω 200GB (photo & video) με όλη την παιδική ζωή των παιδιών μου στο Facebook??? +1000 Μην σου πω όλου του γενεολογικού δέντρου, όχι μόνο των παιδιών......
Euclides Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Εγώ πάντως για την προστασία των δεδομένων μου έχω έναν NAS με 2 δίσκους HDD χωρητικότητας 1,5 ΤΒ ο καθένας, σε συστοιχία RAID 1 (ο ένας δίσκος είναι αντίγραφο του άλλου). Στον NAS κάνω τακτικά sychronization τα δεδομένα μου που έχω σε ένα δίσκο DATA στο PC μου. Το sychronization γίνεται αυτόματα σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης έχω και έναν τρίτο δίσκο 1,5 ΤΒ, με τον οποίο αντικαθιστώ (κάθε 1 μήνα) τον ένα από τους δύο δίσκους της συστοιχίας του NAS, τον οποίο αποθηκεύω σε ένα πυρίμαχο κουτί που παρέχει επίσης προστασία από EMP και τον φυλάω σε άλλο χώρο από το ΝAS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα