Προς το περιεχόμενο

Δημόσια συγνώμη από τη Samsung, για τις συνθήκες εργασίας που οδήγησαν σε θανάτους


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung παραδέχτηκε ότι δεν ανταποκρίθηκε αρκετά γρήγορα για να αντιμετωπίσει τους θανάτους και τις ασθένειες των εργαζόμενων της στα εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών που διαθέτει στην Ν.Κορέα.Σύμφωνα με αναφορά του Yonhap News, μετά από μία σειρά ατυχημάτων (διαρροές επικίνδυνων αερίων κ.ά) στις εγκαταστάσεις παραγωγής chips της εταιρείας καθώς και μετά από σχετική δικαστική διαμάχη για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, οι οποίες ενδέχεται να έχουν προκαλέσει λευχαιμία και άλλες ανίατες ασθένειες σε περισσότερους από 50 υπαλλήλους της, ο CEO της Samsung, Kwon Oh-hyun, εξέδωσε επίσημη απολογία: "Θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να διευθετήσουμε το θέμα νωρίτερα" παραδέχτηκε. "Είμαστε συντετριμένοι που δεν καταφέραμε να το κάνουμε πράξη και θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας συγνώμη".

 

Η Samsung θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων και όσων έχουν ασθενήσει ενώ σκοπεύει να φέρει ένα εξωτερικό οργανισμό για να κάνει επιθεωρήσεις στα εργοστάσια ημιαγωγών της ώστε να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων της για να προλάβει την εμφάνιση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Είμαστε συντετριμένοι που δεν καταφέραμε να το κάνουμε πράξη και θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας συγνώμη".

 

Εντάξει. Μας έπεισες!!!!

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορουσαν να εχουν απο την αρχη μια σοβαρη και ασφαλη γραμμη παραγωγης αλλα ρισκαραν στον βωμο του κερδους και την πληρωσαν αθωοι.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Τραγικό και απαράδεκτο. Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, από την άλλη ήταν αναμενόμενο μιας και όπως άκουσα η Apple έχει κατοχυρώσει ήδη την πατέντα του να μην σκοτώνεις τους εργαζόμενους σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τώρα πέθαναν.. ας το πρόσεχε νωρίτερα.

γιατί το 'κλεισε το μαγαζί ?

άλλοι δεν δουλεύουν εκεί ?

κάλιο αργά παρά ποτέ

ναι πέθαναν αλλά και κάποιοι

άλλοι χιλιάδες είναι ακόμα ζωντανοί

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ πρωτοτυπη ιστορια..δεν την εχω ξανακουσει. Και ειδικα αυτα τα συγγνωμη..Γι αυτους οι ανθρωποι εννοειται ειναι αναλωσιμοι -  Στην Κινα ο εργατης της apple με μισθο κατω του δολλαριου/ημερα δεν πρεπει να δουλεψει ασταματητα 2 χρονια για να παρει Iphone? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως πρέπει να πούμε οτι αυτοί πεθαίνουν για να μπορούμε να έχουμε εμεις το κινητό μας κτλ....? Είναι τελικά τόσο αναγκαία όλη αυτή η τεχνολογία(κινητά,υπολογιστές,τηλεοράσεις κτλ κτλ), ή μήπως τη χρησιμοποιούμε παραπάνω απο όσο χρειαζόμαστε? Και αξίζει εντέλει να πεθαίνουν άνθρωποι για να μπορούμε να κάνουμε καμάκι μέσω facebook ή να κουτσομπολέψουμε απο το κινητό..?Και πολλά άλλα τέτοια ερωτήματα...

Δεν περιμένω απάντηση βέβαια, γιατι και εγω τα κάνω και οι περισσότεροι τα κάνουν, αλλα μήπως πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε τις επιπτώσεις σε άλλους ανθρώπους αλλα και στον πλανήτη κτλ κτλ κτλ...(Ρητορικά ερωτήματα...)

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πιο ωραια ειδηση για να τις βγαλουμε εξω, και να συγκρινουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη... (για την απηχηση στο αγοραστικο κοινο μιλαω)
50 ατομα εχουν καρκινο και εσεις ασχολειστε με το κατεστημενο των media που δεν λεει για την Apple..

«μετά από μία σειρά ατυχημάτων καθώς και μετά από σχετική δικαστική διαμάχη ο CEO της Samsung, εξέδωσε επίσημη απολογία: "Θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να διευθετήσουμε το θέμα νωρίτερα"» Να υποθεσουμε οτι ολα τα ατυχηματα συνεβησαν σε ΜΙΑ μερα και το δικαστηριο εγινε την επομένη...? Εδω (απο το ιδιο site) λεει οτι τα περιστατικα εχουν αναφερθει εδω και μια δεκαετια..ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ?! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ Η SAMSUNG ΤΟ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ??!!

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες αποτελούν μάστιγα της κοινωνίας από το καιρό της βιομηχανικής επανάστασης.

 

Περισσότερος κόσμος έχει πεθάνει από την εργασία του, παρά από όλους τους πολέμους μαζί.

 

Το θέμα είναι οι οργανισμοί να αναγνωρίζουν τις ανάγκες στον τομέα της ΑκΥ και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα (εξοπλισμός/εγκαταστάσεις, οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες, Κουλτούρα ΑκΥ και συμπεριφορές).

 

Μήν κράζετε απλά την όποια Samsung/Apple/Nike. Καθήστε λίγο να αναλογιστείτε τί γίνεται και στην δικιά σας εργασία, σε τί κινδύνους εκτείθεστε, τί μέτρα λαμβάνετε γι'αυτούς και πόσο επιβαρύνετε την υγεία σας....

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πως καταφέρνουν κάποιοι εδώ μέσα και γυρίζουν οποιδήποτε θέμα σε κόντρα samsung - apple, android - ios, windows - linux, μετά από τόσα topic, ακόμα με αφήνει άφωνο. ρε παιδιά στείλτε ένα βιογραφικό σας με τα post που έχετε αναρτήσει μπας και σας κόψουν μισθό και δεν πάει τσάμπα η φαιά ουσία. 

όσον αφορά το ατύχημα, όλα στο βωμό του χρήματος και του κέρδους. η Ασία προσφέρει κοντινή πρόσβαση σε πρώτες ύλες και φθηνά εργατικά. αν δεν αλλάξουν οι νόμοι σε αυτές τις χώρες ατυχήματα θα συμβαίνουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...