Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Σκεφτομαι σοβαρα το ενδεχομενο να σπουδασω εμπορικο ναυτικο στη Βαρνα και ηθελα να ρωτησω αν ανοιβεσαι μελλοντικα απο τις εταιριες ως ΄΄βουλγαρος ναυτικος΄΄ ή ως ΄΄ελληνας΄΄. Επιπλεον σχετικα με τη φορολογια...αν τελειωσω της σχολη της Βαρνας θα φορολογουμαι απο το βουλγαρικο ή απο το ελληνικο κρατος?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.
Στις 14/5/2014 στις 12:44 ΠΜ, Deathrash666 είπε

Καλησπέρα σας.

Ο αδερφός μου σκέφτεται να σπουδάσει εμποροπλοίαρχος στην Βουλγαρία, συγκεκριμένα στην σχολή Nikola Vaptsarov στη Βάρνα. Μιλήσαμε με γραφεία εδώ Ελλάδα και μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες, άλλα θα ήθελα λεπτομέρειες από κάποιον που έχει, ή γνωρίζει κάποιον που έχει, προσωπική εμπειρία στο θέμα. Τα πτυχία αναγνωρίζονται κανονικά στην Ελλάδα? Πόσο είναι το κόστος ζωής εκεί πέρα και τι ποιότητα ζωής υπάρχει? Γενικά αξίζει? Οποιαδήποτε πληροφορία θα μας ήταν πολύ χρήσιμη!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Τι λες τώρα;;;; Θέλει να πάει στο NikolaVaptsarov της Βουλγαρίας;;;;;; Δε παίζει πολύ απαιτητικό. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/7/2018 στις 2:24 ΠΜ, ΠΕΡΙΚΛΕΑΣ είπε

Καλησπερα παιδια!

Σκεφτομαι σοβαρα το ενδεχομενο να σπουδασω εμπορικο ναυτικο στη Βαρνα και ηθελα να ρωτησω αν ανοιβεσαι μελλοντικα απο τις εταιριες ως ΄΄βουλγαρος ναυτικος΄΄ ή ως ΄΄ελληνας΄΄. Επιπλεον σχετικα με τη φορολογια...αν τελειωσω της σχολη της Βαρνας θα φορολογουμαι απο το βουλγαρικο ή απο το ελληνικο κρατος?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Το πως θα σε αντιμετωπίζει η εταιρία είναι στη δικιά της ευχέρεια, όσοι πήγαν σε βαπόρια μέχρι τώρα (από συμφοιτητές μου), καμιά εταιρία δεν έθεσε το θέμα να παίρνει λιγότερα λεφτά από έναν δόκιμο της ΑΕΝ (Ελλάδας).

Όσο αφορά τη φορολογία, αν είσαι σε ελληνική σημαία τότε φορολογήσε στη Ελλάδα αν είσαι σε ξένη σημαία και τα δηλώσεις φορολογήσε στη χώρα που έχεις δηλώσει έδρα!

Επεξ/σία από Stauros99
Δημοσ.

καλημερα σας....επειδη σκεφτομαι να γραφτω του χρονου στην σχολη της βαρνας θα ηθλα να κανω καποιες ερωτησεις???ισχυει οτι τα χρηματα που παιρνεις στα ταξιδια δεν εινια σε ευρω αλλα στο βουλγαρικο νομισμα??δευτερον εχω ακουσει (συγνωμη για την εκφραση) απο τριτους οτι η σχολη ειναι μαπα κατι που δεν το πιστευω αλλα θα ηθελα μια γνωμη...τριτον λενε οτι πολλοι δεν μπορουν να βρουν μετεπειτα καραβι οταν τελειωσουν την σχολη λογω του πτυχιου που εχουν...τελος αν πιστευετε οτι αξιζει να ξαναδωσω πανελληνιες για να περασω σε μια σχολη της αεν η να γραφτω σε εναν χρονο σε αυτη? (ξαναλεω συγνωμη αν προσβαλα το ονομα της σχολης αλλα ετσι εχω ακουσει απο τριτους που εχουν μια θεση....) τελος αν μπορω να ανταπεξελθω στα αγγλικα της σχολης (αν θα χω και καποια βοηθεια απο παιδια που γνωριζουν λιγο παραπανω απο εμενα αν και ειμαι κατοχος λοουερ με καλο βαθμο

Δημοσ.
17 minutes ago, Vasilis Giannopoulos said:

καλημερα σας....επειδη σκεφτομαι να γραφτω του χρονου στην σχολη της βαρνας θα ηθλα να κανω καποιες ερωτησεις???ισχυει οτι τα χρηματα που παιρνεις στα ταξιδια δεν εινια σε ευρω αλλα στο βουλγαρικο νομισμα??δευτερον εχω ακουσει (συγνωμη για την εκφραση) απο τριτους οτι η σχολη ειναι μαπα κατι που δεν το πιστευω αλλα θα ηθελα μια γνωμη...τριτον λενε οτι πολλοι δεν μπορουν να βρουν μετεπειτα καραβι οταν τελειωσουν την σχολη λογω του πτυχιου που εχουν...τελος αν πιστευετε οτι αξιζει να ξαναδωσω πανελληνιες για να περασω σε μια σχολη της αεν η να γραφτω σε εναν χρονο σε αυτη? (ξαναλεω συγνωμη αν προσβαλα το ονομα της σχολης αλλα ετσι εχω ακουσει απο τριτους που εχουν μια θεση....) τελος αν μπορω να ανταπεξελθω στα αγγλικα της σχολης (αν θα χω και καποια βοηθεια απο παιδια που γνωριζουν λιγο παραπανω απο εμενα αν και ειμαι κατοχος λοουερ με καλο βαθμο

αφου θα καθεσαι εναν χρονο κανε την προσπαθεια σου και δωσε πανελληνιες.. Εχεις ξανα δωσει πανελληνιες; αν ναι πως τα πηγες και με τι διαβασμα; Για την σχολη στην Βαρνα δεν ξερω αλλα επειδη εχω παρακολουθησει μαθηματα στα αγγλικα, οσο και καλα να ξερεις αγγλικα σιγουρα θα δυσκολευτεις. οποτε μην κανεις βιαστικες κινησεις.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Vasilis Giannopoulos είπε

Με όλο το θάρρος Βασίλη αλλά οι πηγές σου δεν αποτελούν και τις έγκυρες. Συχγώρεσε με αλλά ο άνθρωπος που στα είπε είναι άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πληρώνεσαι σε νόμισμα της χώρας που είναι η οποιαδήποτε σχολή και αυτό ισχύει για όλες τις σχολές. Συνήθως οι ναυτιλιακές σε πληρώνουν ή σε Ευρώ (€) ή σε δολάρια ($). Το αν θα τα βγάλεις πέρα ή όχι με το επίπεδο της σχολής, αυτό είναι θέμα προσωπικής προσπάθειας και θέλησης. Αν έχεις αυτά τα δύο τότε να είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις!

Το άλλο θέμα με το καράβι που έθιξες είναι "πρόβλημα" που αντιμετωπίζουν και οι ελληνικές ΑΕΝ, παρόλαυτα όταν βρεις εταιρία και κάνεις τα εκπαιδευτικά ταξίδια (και φυσικά πήγαν όλα μια χαρά) δεν έχεις λόγο να αλλάξεις εταιρία. Είθισται να πηγαίνεις εκεί που έκανες πρακτική, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο φυσικά. Αν είσαι καλός στην δουλειά σου και έχεις αξιοπρεπή συμπεριφορά και εμφάνιση τότε έχεις τις ίδιες πιθανότητες με έναν από Ελληνική ΑΕΝ αντίστοιχης ειδικότητας.

Η σχολή στη Βάρνα σίγουρα δεν είναι τέλεια (και ποια είναι?) αλλά σίγουρα δεν είναι μάπα όπως σου είπανε. Είναι αναπτυσσόμενη σχολή και όχι υπό διάλυση. Ήδη ακούγεται και την ξέρουν πάρα πολλοί στην αγορά και μέσα στα επόμενα χρόνια θα τη μάθουν ακόμα περισσότεροι. Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν τις ιδιωτικές σχολές για τους δικούς τους λόγους, μένουν στα παλιά και δεν λένε τα προχωρήσουν. Οι ιδιωτικές σχολές υπάρχουν και θα υπάρχουν είτε τους αρέσει είτε όχι.

Τώρα το αν αξίζει ή όχι να δώσεις πανελλήνιες ή να πας πάνω εσύ το ξέρεις, βάλε κάτω τα λεφτά και τις δυνατότητες σου και δες τι είναι καλύτερο για σένα, δεν νομίζω ότι μπορεί να σε βοηθήσει κανείς σε αυτό. Αν κάνεις scroll σε προηγούμενες σελίδες του θέματος θα βρεις αρκετές πληροφορίες για τη σχολή.

Καλό είναι να περάσεις μια βόλτα από μια κοντινή σου ΑΕΝ να δεις πως είναι τα πράγματα, να ρωτήσεις τα παιδιά που σπουδάζουν εκεί να στα που από πρώτο χέρι και φυσικά θα πρέπει να είσαι σίγουρος για τη καριέρα που πας να ακολουθήσεις, γιατί κανείς δεν θα σου δώσει τόσα λεφτά τσάμπα και αυτό στο υπογράφω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Stauros99 Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια που μου εδωσες φιλε μου...οσον αφορα τις πανελληνιες εγω ειμαι καθετος...τα ιδια λεφτα που θα δωσουν οι γονεις μου στο φροντηστιριο ειναι τα ιδια με αν με πανε στην ιδιωτικη σχολη...το θεμα ειναι οτι δεν θελουν να με γραψουν αλλα να ξαναδωσω κατι το οποιο δεν θελω λογω ψυχολογικων λογων και δυσκολιων που τραβηξα στην χρονια (ημουν θετικη)...και παρολο που τους εχω πει να πιασω δουλεια για να τα μαζεψω δεν συμφωνουν

Aggeluska εδωσα απο το 2ο πεδιο (φυσικη μαθηματικα χημεια)...ενω ειμαι καλος στα μαθηματα αυτα και πιστευω οτι προσπαθησα δεν εγγραψα πολλα μορια παρολο που ελυσα ολα τα γραπτα μου...δεν λεω οτι εδωσα το 100 τις εκατο μου αλλα εβαλα τα δυνατα μου...φυσικα το οτι δεν περασα με πηρε πολυ κατω και με εχει κανει φοβισμενο και απαισιοδοξο στο να ξαναδωσω...επισης οπως εγγραψα θεωρω καλυτερα να παω σε ιδιωτικη της βαρνας...το επιπεδο της ειναι πολυ καλυτερο απο τις σχολες στην ελλαδα (πχ ασπροπυργο) ειναι ποιο εξελιγμενοι στους τομεις της και θεωρηται ανωτατο πανεπιστημιο στα χαρτια (οι ελληνικες οχι) και τελος τα διδακτρα και η εστια συν την ζωη ειναι πολυ καλα στον οικονομικο τομεα (τα ιδια που θα δωσω στο φροντηστιριο τα ιδια θα δινω και στην ιδιωτικη) περα οτι θα εχω μαζαψει τα λεφτα για να μην πληρωνουν οι γονεις μου (εχω απο γνωστο ετοιμη δουλεια στην σαντορινη με ενα χιλιαρικο το μηνα μαξ και θελω να παω ενα 5μηνο εκει)...παρολο ομως τα σχεδια μου οι γονεις μου με πιεζουν να δωσω και εχω πεσει πολυ ψυχολογικα που δεν με αφηνουν

Επεξ/σία από Vasilis Giannopoulos
Δημοσ.
Στις 6/10/2018 στις 3:12 ΠΜ, Vasilis Giannopoulos είπε

Stauros99 Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια που μου εδωσες φιλε μου...οσον αφορα τις πανελληνιες εγω ειμαι καθετος...τα ιδια λεφτα που θα δωσουν οι γονεις μου στο φροντηστιριο ειναι τα ιδια με αν με πανε στην ιδιωτικη σχολη...το θεμα ειναι οτι δεν θελουν να με γραψουν αλλα να ξαναδωσω κατι το οποιο δεν θελω λογω ψυχολογικων λογων και δυσκολιων που τραβηξα στην χρονια (ημουν θετικη)...και παρολο που τους εχω πει να πιασω δουλεια για να τα μαζεψω δεν συμφωνουν

Aggeluska εδωσα απο το 2ο πεδιο (φυσικη μαθηματικα χημεια)...ενω ειμαι καλος στα μαθηματα αυτα και πιστευω οτι προσπαθησα δεν εγγραψα πολλα μορια παρολο που ελυσα ολα τα γραπτα μου...δεν λεω οτι εδωσα το 100 τις εκατο μου αλλα εβαλα τα δυνατα μου...φυσικα το οτι δεν περασα με πηρε πολυ κατω και με εχει κανει φοβισμενο και απαισιοδοξο στο να ξαναδωσω...επισης οπως εγγραψα θεωρω καλυτερα να παω σε ιδιωτικη της βαρνας...το επιπεδο της ειναι πολυ καλυτερο απο τις σχολες στην ελλαδα (πχ ασπροπυργο) ειναι ποιο εξελιγμενοι στους τομεις της και θεωρηται ανωτατο πανεπιστημιο στα χαρτια (οι ελληνικες οχι) και τελος τα διδακτρα και η εστια συν την ζωη ειναι πολυ καλα στον οικονομικο τομεα (τα ιδια που θα δωσω στο φροντηστιριο τα ιδια θα δινω και στην ιδιωτικη) περα οτι θα εχω μαζαψει τα λεφτα για να μην πληρωνουν οι γονεις μου (εχω απο γνωστο ετοιμη δουλεια στην σαντορινη με ενα χιλιαρικο το μηνα μαξ και θελω να παω ενα 5μηνο εκει)...παρολο ομως τα σχεδια μου οι γονεις μου με πιεζουν να δωσω και εχω πεσει πολυ ψυχολογικα που δεν με αφηνουν

Το μόνο πράγμα που μπορώ να σου πω πάνω σε αυτό είναι αυτό που είπα και στους δικούς μου γονείς: "Εκτιμώ και σέβομαι την άποψη σας πάνω στο θέμα αλλά αν θέλω να ζήσω τη ζωή μου, σύμφωνα με τα δικά μου standards και πιστεύω και όχι με τα δικά σας". Δύσκολη απόφαση να πας κόντρα στους γονείς σου αλλά να είσαι σίγουρος θα βγεις πιο δυνατός!

Σου εύχομαι καλές αποφάσεις και ότι και να κάνεις σκέψου πως θα είσαι 5 χρόνια μετά...αν σε ικανοποιεί τότε έχεις πάρει τη σωστή απόφαση!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λίγες πληροφορίες για την σχολή της Βάρνας  στο παρακάτω link στις σελίδες 45+46:

https://maredu.gunet.gr/modules/document/file.php/MAK263/Ναυτικά - Ναυτιλιακά θέματα/Ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα%2CΔυναμική Προβλήματα.pdf

• 10 μήνες μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα απαντες ενδιαφερομαι και εγω για ναυτιλιακες σπουδες στην βουλγαρια.Παρατηρησα πως οι πρακτορες το μονο που ενδιαφερονται ειναι να παρουν τα λεφτα και οι απαντησεις τους ειναι μονολεκτικες.Δυσκολα βγαζει καποιος ακρη σχετικα με το τι συμβαινει στην Ναυτικη Ακαδημια στην Βαρνα.Δεν εχω υποδομη σε μαθηματα οπως μαθηματικα και φυσικη (να ναι καλα το δημοσιο σχολειο).Πως περνω πτυχιο ''πλοιαρχου?'' Τι συμβαινει με τις  κρατικες εξετασεις στην βουλγαρια?Που θα βρω υλικο σχετικα με αυτο?Με τα site τους δυσκολα βγαζεις ακρη...
Υπαρχει καποιος χριστιανος που να φοιτει εκει να μου πει τουλαχιστον εαν ειναι ενθαρυντικα τα πραγματα για καποιον που θελει να κανει την κινηση να  γραφτει στην σχολη?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το λοιπόν , η πάσα αλήθεια απο κάποιον που έχει πραγματική γνώση στο θέμα . Η σχολή της Βαρνας ειναι οντως η Σχολη ναυτικων δοκιμων της Βουλγαριας , εκπαιδεύονται επίσης Πλοίαρχοι και Μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού καθώς και νοσοκόμες του Βουλγάρικου ΠΝ. Η Νικόλα Βαπτσάροφ είναι αναγνωρισμένη από το Ελληνικό κράτος ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ΕΕ. Η φοίτηση είναι 4 ακαδημαϊκά έτη και προϋπόθεση για το πτυχίο( Bachelor )  είναι 3 μήνες θαλασσιάς υπηρεσίας. Η φοίτηση είναι στα Αγγλικά,  δεν υπάρχει όριο ηλικίας , υπάρχουν σπουδαστές 40 ετών. Μπορεί κάποιος να μείνει μέσα στην σχολή, άλλα τα δωμάτια είναι περιορισμένα διότι κάθε χρόνο ο αριθμός των ξένων σπουδαστών αυξάνεται . Η διαμονή στοιχίζει 75€ τον μήνα , και δεν περιλαμβάνει φαγητό, τα δίδακτρα είναι 1000€ το εξάμηνο , και το κόστος διαβίωσης είναι ότι ακριβώς και στην Ελλάδα άλλα στο μισό, πχ ένα κρουασαν στην Ελλάδα 1€, στην Βάρνα 1 λέβα, (2λέβα=1€) , γενικά να μην υπολογίζετε κάτι λιγότερο από 300€ τον μήνα. Το ίντερνετ είναι υποχρεωτικό να έχεις,  με 10€ τον μήνα 50Mbps οπτική ίνα και το βάζουν σε μια μέρα. Η γυμναστική ειναι υποχρεωτικό μάθημα και πρέπει να περάσεις κάποιες δοκιμασίες όπως η κολύμβηση και η αράχνη (η σχοινένια σκάλα) . Το πρώτο έτος ειναι κοινό για πλοιάρχους και μηχανικούς , δεύτερο και τρίτο έτος -στους μηχανικούς που έχω εμπειρία- υπάρχουν ανώτερα μαθηματικά που περιλαμβάνουν διαφορικό λογισμό στα οποία πολύς κόσμος σκαλώνει για αρκετές εξεταστικές και είναι λόγος για τον οποίο παρατούν την σχολή. Οσο αφορα την θαλάσσια υπηρεσία, αρκετες Ελληνικές εταιρείες έχουν ανέβει στην σχολή και προσφέρουν πρακτικη εξάσκηση στους σπουδαστές

Δημοσ.

Γιστι δεν πατε σε ιδιωτικο κολλεγιο;

Στο μητροπολιτικο ειναι πολυ καλο το επιπεδο σπουδων και παιρνεις πτυχιο απο το Solent University. 5 χιλιαρικα το ετος.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κοροιδεύαμε Βουλγαρία αλλά όσο αυτοί κάνουν μικρά ,δεν αντιλέγω, βηματάκια μπροστά εμείς κάνουμε σπρίντ προς τα πίσω. Σε 15-20 χρόνια θα λέμε μακάρι να γίνουμε Βουλγαρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...