Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελος, αν επιτρεπεται, για ποιο λογο θελεις το παιδι σου να στερηθει τη ζωη του κανοντας αυτη τη δουλεια? Εχετε συγγενικα προσωπα που σας κατευθυναν προς αυτη την επιλογη?

Γιατί είναι από τις ελάχιστες τίμιες δουλειές που μπορούν στα 36 σου να σου αποφέρουν 13.000 ευρώ εισόδημα τον μήνα, κι επειδή μετά μπορείς να βγεις σε εταιρεία ως αρχικαπετάνιος ή αρχιμηχανικός, και να πληρώνεσαι σαν να ταξίδευες όλες τις μέρες που λείπεις στο εξωτερικό. Όλη μου η οικογένεια εκτός από εμένα, είναι ναυτικοί με την πορεία που περιγράφω και είμαι ο μόνος που δεν ακολούθησα την "παράδοση". Σήμερα όμως, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, κι εγώ ναυτικός θα γινόμουν. Όχι για την καλοπέραση που δεν υπάρχει, αλλά για να μπορέσω να φτιάξω δυο πράγματα με άνεση και να μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην οικογένειά μου.

• Like 2
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 - ναι ισχύει το 2000€ το χρόνο για τα δίδακτρα.

2 - Δεν έχει υποθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι από τη στιγμή που είσαι 3ος θέλεις 12 μήνες για 2ος κ 34μηνες για 1ος, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βουλγαρίας (την έχω στα αγγλικά αν θες να τη δεις).

Ποιος τα λέει αυτά; πρακτική μπορούν να σου βρουν γιατί συνεργάζονται με κάποιες ελληνικές εταιρίες. Σίγουρα όμως δεν μπορούν να σου γράψουν ώρες έτσι.

Μπορείς να κανείς Master με έναν επιπλέον χρόνο μετά το πτυχίο αλλά δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχει (και αν έχει) στη υπηρεσία.

Επίσης η ακαδημία που λες δεν έχει ανοίξει ακόμα αλλά ποιος είπε ότι είναι και καλή; ρώτησα 2 άτομα του χώρου ( ένας καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ενα αρχικαπετανιο σε ελληνική εταιρία) και δεν την λογαριάζουν ιδιαίτερα. Προσωπικά πιστεύω αν δεν θες Βουλγαρία σίγουρα είναι καλύτερα να πας στη Κύπρο.

2. Ειναι απο το gr promo

https://www.google.gr/search?q=Επίσης+δίνεται+η+δυνατότητα+όσοι+επιθυμούν+να+συνεχίσουν+τις+σπουδές+τους+στην+ακαδημία+της+Βάρνας+και+άλλα+2+χρόνια+για+το+πτυχίο+Β+πλοιάρχου+–+Μηχανικού+και+άλλα+2+χρόνια+για+το+πτυχίο+Α+πλοιάρχου&oq=Επίσης+δίνεται+η+δυνατότητα+όσοι+επιθυμούν+να+συνεχίσουν+τις+σπουδές+τους+στην+ακαδημία+της+Βάρνας+και+άλλα+2+χρόνια+για+το+πτυχίο+Β+πλοιάρχου+–+Μηχανικού+και+άλλα+2+χρόνια+για+το+πτυχίο+Α+πλοιάρχου&aqs

----------

Λοιπον μετα απο ψαξιμο υπαρχουν ηδη 2 ιδιωτικες και 3η εγινε η αραβικη..

-Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport (AASTMT) μεσω του city Unity College (λεει δεν ειναι αναγνωρισμενο ακομη το πτυχιο απο ελληνικη σημαια)

-βουλγαρική Nikola Vaptsarov Naval Academy το 2016 μεσω New York College

-βρετανική Warsash Maritime Academy το 2017 μεσω Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Στην κυπρο το 2017 λεει ανοιξε και πληρωνεις σαν ιδιωτικο κανονικα..

-----------

πιστοποιητικά επικύρωσης ικανοτητων(endorsements) c.o.c. και αναγνωριση..

http://www.isalos.net/2016/12/ti-prepei-na-gnorizoun-oi-spoudastes-pou-epilegoun-na-foitisoun-se-aen-ektos-ellados-2/

Υποθετω αν βγαλεις το παραπανω φορολογεισαι και στο νατ για συνταξη/υγεια? Δηλ. Εξαγορα υπηρεσιας ?

Ενω αν δεν εχεις gr πιστοποιηση/αναγνωριση θα φορολογηθεις συνταξιοδοτηθεις με το βουλγαρικο καθεστως/ενωση ?(περα απο το αν θελουν ιδιωτικη ασφαλιση /συνταξη).

Για ρωτα τι παιζει με βαρνα εχει ενδιαφερον το θεμα γιατι τα λεφτα δεν βγηκαν ελλαδα:P

Τελος να πω οτι η καθε managment ναυτιλιακη εχει ηδη 1 2 crew managment γραφεια κυριως εξωτερικο που κανουν rotation το πληρωμα..

Δεν εχει σημασια η gr flag αλλα η εταιρεια και κυριως η ασφαλιση που εχει..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Προφανως britgreek εξω απο το χορο, και ας ειναι συγγενεις σου αυτοι που ειναι μεσα στο χορο, πολλα τραγουδια ξερεις... Μην με παρεξηγησεις δεν το γραφω προσβλητικα αλλα κανε μου σε παρακαλω αναλυση των 13 χιλιαδων ευρω το μηνα, γιατι ειναι προ φορων και ασφαλιστικων εισφορων 1ον, αναφερονται ειτε σε δεξαμενοπλοια ειτε σε lng 2ον, δεν ειναι 12 μηνες το χρονο 3ον ( στην καλυτερη ειναι 9 με πολλες θυσιες) και προϋποθετουν επισης και μια θαλασσια υπηρεσια τουλαχιστον 7 ετων ( πραγματικα χρονια) με παρα πολλες ψυχοσωματικες αντιξοότητες. Βεβαια, αν συμφωνει και το παιδι και οντως θελει να παει στη σχολη, και δεν ειναι το απωθημενο ονειρο του μπαμπα, πασο. ( εγω ειμαι της δουλειας και δεν απαντω τυχαια )

• Like 2
Δημοσ.

Αν και δεν ρωτας εμενα...ειναι αναλογα την περιπτωση(ειδος καραβιου ,χωρητικοτητα,gr vs ξενη σημαια,δηλωμενο εισοδημα).θεωρω το λιγοτερο 6χιλ εως 13 νομιζω ειναι ενα καλο ευρος τιμων..

νομιζω τα παρακατω ισχυουν..

Κανα 2χιλιαρο ανα μηνα χανουν ΑΝ κανουν εξαγορα υπηρεσιας στο νατ..

Αλλιως μονο φορο αλληλεγγυης(κλιμακωτο) +15% αν ειναι σε gr σημαια.

Σε επηβατηγα σαν μισθωτος

Ειναι σε καλυτερη μοιρα απο το να κανει οτιδηποτε αλλο χωρις backup.Αλλα μπορει να παει να χασει χ χρονια και τελικα να μην την παλεψει οταν μπει κανονικα σε καραβι. Μετα θα προσγειωθει σε νορμαλ ποσα σαν σκιπερ ή σε κανα yacht ή οτι αλλο βρεθει:P

Δημοσ.

1 - ναι ισχύει το 2000€ το χρόνο για τα δίδακτρα.

2 - Δεν έχει υποθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι από τη στιγμή που είσαι 3ος θέλεις 12 μήνες για 2ος κ 34μηνες για 1ος, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βουλγαρίας (την έχω στα αγγλικά αν θες να τη δεις).

Ποιος τα λέει αυτά; πρακτική μπορούν να σου βρουν γιατί συνεργάζονται με κάποιες ελληνικές εταιρίες. Σίγουρα όμως δεν μπορούν να σου γράψουν ώρες έτσι.

Μπορείς να κανείς Master με έναν επιπλέον χρόνο μετά το πτυχίο αλλά δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχει (και αν έχει) στη υπηρεσία.

Επίσης η ακαδημία που λες δεν έχει ανοίξει ακόμα αλλά ποιος είπε ότι είναι και καλή; ρώτησα 2 άτομα του χώρου ( ένας καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ενα αρχικαπετανιο σε ελληνική εταιρία) και δεν την λογαριάζουν ιδιαίτερα. Προσωπικά πιστεύω αν δεν θες Βουλγαρία σίγουρα είναι καλύτερα να πας στη Κύπρο.

Σταυρο καλημερα ειμαι πατερας ενος 19 χρονου ο οποιος ενδιαφερεται για την ΑΕΝ Βαρνας θα μπορουσες να μου δωσεις καποιες πληροφοριες σε παρακαλω? ειμαι νεο μελος δεν ξερω εαν μπορω να επικοινωνησω μαζι σου βλεπω οτι εισαι ενημερωμενος και θα μπορουσες να μας βοηθησεις ...εχουμε μπερδευτει με ολα αυτα που διαβαζουμε ευχαριστω πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Σταυρο καλημερα ειμαι πατερας ενος 19 χρονου ο οποιος ενδιαφερεται για την ΑΕΝ Βαρνας θα μπορουσες να μου δωσεις καποιες πληροφοριες σε παρακαλω? ειμαι νεο μελος δεν ξερω εαν μπορω να επικοινωνησω μαζι σου βλεπω οτι εισαι ενημερωμενος και θα μπορουσες να μας βοηθησεις ...εχουμε μπερδευτει με ολα αυτα που διαβαζουμε ευχαριστω πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως britgreek εξω απο το χορο, και ας ειναι συγγενεις σου αυτοι που ειναι μεσα στο χορο, πολλα τραγουδια ξερεις... Μην με παρεξηγησεις δεν το γραφω προσβλητικα αλλα κανε μου σε παρακαλω αναλυση των 13 χιλιαδων ευρω το μηνα, γιατι ειναι προ φορων και ασφαλιστικων εισφορων 1ον, αναφερονται ειτε σε δεξαμενοπλοια ειτε σε lng 2ον, δεν ειναι 12 μηνες το χρονο 3ον ( στην καλυτερη ειναι 9 με πολλες θυσιες) και προϋποθετουν επισης και μια θαλασσια υπηρεσια τουλαχιστον 7 ετων ( πραγματικα χρονια) με παρα πολλες ψυχοσωματικες αντιξοότητες. Βεβαια, αν συμφωνει και το παιδι και οντως θελει να παει στη σχολη, και δεν ειναι το απωθημενο ονειρο του μπαμπα, πασο. ( εγω ειμαι της δουλειας και δεν απαντω τυχαια )

Δεν σε παρεξηγώ, εννοείται. Κουβέντα κάνουμε. Έξω από το χορό με πατέρα, αδελφό και όλα τα πρώτα ξαδέλφια πλοιάρχους, δεν νομίζω ότι είμαι. 13.000 το μήνα είναι καθαρά το μήνα σε γκαζάδικα ξένης σημαίας, ενώ 11.000 είναι με την ελληνική για τους πλοιάρχους. Άρα μιλάμε για 117.000 ή 99.000 το εννιάμηνο, που νομίζω ότι είναι ασύλληπτο ποσό για την σημερινή πραγματικότητα. Σαφώς και είναι εξαιρετικά απαιτητική δουλειά και δεν κάνουν όλοι γι' αυτή.

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.

Τι θέλετε να μάθετε? (σας έστειλα πριν μέρες προσωπικό μήνυμα αλλά μάλλον δεν το έχετε δει ακόμα)

Δημοσ.

Autokinitakias αυτο που ισχυει για τους φιλιππινεζους και τους λοιπους ναυτικους που θελουν να απασχοληθουν σε πλοια με ελληνικη σημαια ειναι η εκδοση πιστοποιητικου endorsement, δηλαδη πτυχιου μεταφρασμενου στην ελληνικη ( ακριβως ιδιο με το ελληνικο) με συγκεκριμενη χρονικη ισχυ ( και τα ελληνικα διπλωματα εχουν 5ετη ισχυ και μετα μεσω προυποθεσεων ανανεωνονται). Εσυ ομως ρωτας για το γιο σου που ειναι ελληνας και θελει να απασχοληθει στην εταιρεια ως ελληνας, αρα να γραφει υπηρεσια προαγωγικη και συνταξιμη. Στην περιπτωση αυτη τα πραγματα περιπλεκονται λιγακι και η καλυτερη λυση ειναι ενα τηλεφωνο στα μητρωα εμπορικου ναυτικου. Επισης στην περιπτωση που εχεις παρει ελληνικο διπλωμα γ πλοιαρχου ή μηχανικου μπορεις στη συνεχεια να παρεις το διπλωμα του β πλοιαρχου κ μηχανικου απο την κυπριακη σημαια και να γραφεις κανονικη υπηρεσια στο φυλλαδιο. Οπως και να εχει το ελληνικο ναυτικο φυλλαδιο οπως και το διπλωμα ειναι πολυ ισχυρα χαρτια στην παγκοσμια ναυτιλια, επειδη η ελληνικη σημαια ειναι white flag και οχι opportunity flag, με οτι αυτο συνεπαγεται. Επισης αυτο που εγραψες οτι επειδη τα μαθηματα στη βουλγαρια γινονται στα αγγλικα ισως θεωρηθει το πτυχιο καλυτερο απο το ελληνικο, ειναι ατοπο. Τελος, αν επιτρεπεται, για ποιο λογο θελεις το παιδι σου να στερηθει τη ζωη του κανοντας αυτη τη δουλεια? Εχετε συγγενικα προσωπα που σας κατευθυναν προς αυτη την επιλογη?

Θα προσπαθήσω να δώσω μια απάντηση μιας και με ρώτησες.

Δεν έχω κανένα συγγενικό πρόσωπο που κάνει αυτή τη δουλειά και να είσαι σίγουρος ότι σαν πατέρας που λατρεύει τους δίδυμους γιους του,δεν ονειρευόταν να τους στείλει στα καράβια.

Η πρόταση δόθηκε από έναν πελάτη μου-δουλεύω σε τράπεζα-πρύτανη σε πανεπιστήμιο με ναυτιλιακά πριν από ένα χρόνο οταν σε συζήτησή μας του είπα ότι μόνο η ενασχόληση με τον τουρισμό έχει πλέον μέλλον στην Ελλάδα.

Εκείνος αντέδρασε και μου είπε ότι εκτός από τον τουρισμό και η θάλασσα πληρώνει καλά-για τα σημερινά δεδομένα-χρήματα έτσι ώστε αυτός που θα ασχοληθεί και θα αντέξει σε αυτήν,να αμείβεται ικανοποιητικά.

Κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου,του είπα ότι είναι ένα επάγγελμα που είναι πολύ δύσκολο τόσο να κάνεις οικογένεια όσο και να την κρατήσεις.

Είχε και γι΄αυτό απάντηση,λέγοντάς μου ότι ένας νέος σήμερα θα σκεφθεί να κάνει οικογένεια στα 35 του και με την προυπόθεση ότι οι γονείς του θα μπορούν να τον βοηθήσουν...

Άρα,οι γιοί σου στα 35 τους κάνοντας αυτή τη δουλειά,είναι σίγουρο ότι θα είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από οτιδήποτε άλλο και αν έχουν σπουδάσει.Αν θέλουν τότε να κάνουν οικογένεια,έχουν την δυνατότητα ή να κάνουν δική τους δουλειά με τα χρήματα που θα έχουν μαζέψει,ή να βρούν δουλειά σε κάποια ναυτιλιακή εταιρεία στην στεριά.

Με έπεισε λοιπόν και άρχισα να το συζητώ με τα παιδιά μου.

Εννοείται ότι στην αρχή δεν το συζητούσαν καν και δίνοντας φέτος Πανελλήνιες,δήλωσαν την ΑΕΝ σαν δεύτερη επιλογή.

Καλώς ή κακώς-θα το δείξει το μέλλον-ο ένας πέρασε ΑΕΝ Μηχανικών,ο δε άλλος πουθενά,οπότε η Βάρνα λόγω οικονομικών μου δυνατοτήτων,είναι η μόνη λύση για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο.

Θα μους πεις φυσικά ότι  ήταν η δεύτερη επιλογή τους,άρα δεν θέλουν να γίνουν ναυτικοί...

Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουν και μιας και το εκπαιδευτικό ταξίδι είναι ένα σοβαρό τεστ αντοχής γι΄αυτή την δουλειά,αν δεν αντέξουν,να δουν τι άλλο μπορούν να κάνουν.

Άλλως τε-ο ένας θα είναι τότε 18μιση ετών(στην ΑΕΝ) και ο άλλος 20 (στην Βάρνα) αφού στην ΑΕΝ το εκπαιδευτικό ταξίδι γίνεται μετά το  πρώτο 6μηνο και στην Βάρνα μετά τον δεύτερο χρόνο.

Όπως έγραψα και πιο πάνω,είμαι ο τελευταίος που ονειρευόταν να προτείνει στα παιδιά του την ενασχόληση με την θάλασσα.Βλέποντας όμως τι γίνεται κάθε μέρα γύρω μου-κυρίως λόγω της δουλειάς μου-αλλά και στο ότι η μεγάλη μου κόρη,τελείωσε εδώ και ενάμιση χρόνο Ψυχολόγος,με το ζόρι βρήκε δουλειά σε Ελληνική αλυσίδα ηλεκτρονικών υπολογιστών με 480 ευρώ,είπα να το δοκιμάσουν.

Διαβάζω σε ναυτικά φόρουμ πολλά παράπονα για ανεργία στον κλάδο,δυσκολία εύρεσης εργασίας αν δεν έχεις "μέσον" κτλ.

Πίστεψέ με.στην στεριά τα πράγματα είναι 100 φορές πιο δύσκολα.Εκεί να δεις τι μέσον χρειάζεσαι για να βρείς μια δουλειά που θα σε πληρώνει με 400-500 ευρώ.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν;

Ίσως,

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση αρχικά:

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο ΔΥΟ ιδιωτικές "ακαδημίες" οι οποίες βγάζουν πλοιάρχους/μηχανικούς

Ή υπάρχουν και άλλες;
(Μητροπολιτικό-Warsash / Ελληνο-αραβική) !!!?? SOS

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση αρχικά:

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο ΔΥΟ ιδιωτικές "ακαδημίες" οι οποίες βγάζουν πλοιάρχους/μηχανικούς

Ή υπάρχουν και άλλες;

(Μητροπολιτικό-Warsash / Ελληνο-αραβική) !!!?? SOS

δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ιδιωτικη ακαδημια εντος ελληνικων συνορων.

Το μητροπολιτικο εχει βαλει αυτην την βιτρινα για πλοιαρχους / μηχανικους αλλα οταν πας και τν τελειωσεις ελα βρες με και πες μου οτι πηρες πτυχιο απο εμποροπλοιαρχων στο οποιο αντικατοπτριζεται στον εγχωρια ναυτιλια.

Δημοσ.

δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ιδιωτικη ακαδημια εντος ελληνικων συνορων.

Το μητροπολιτικο εχει βαλει αυτην την βιτρινα για πλοιαρχους / μηχανικους αλλα οταν πας και τν τελειωσεις ελα βρες με και πες μου οτι πηρες πτυχιο απο εμποροπλοιαρχων στο οποιο αντικατοπτριζεται στον εγχωρια ναυτιλια.

Ότι δεν υπάρχει ιδιωτική "ΑΕΝ" ελληνική έχεις δίκαιο στην ουσία είναι μια παράκαμψη ΑΛΛΑ πιστεύω στο δεύτερο σκέλος κάνεις λάθος από ότι ξέρω το χαρτί που αποκτάς (πτυχίο) είναι το ίδιο το οποίο σου δίνει το Southampton solent (warsash) άρα για να καταλήξω πιστεύεις ότι αυτό το χαρτί που σου δίνει το πανεπιστήμιο εκείνο (Βρετανία) δεν είναι καλό-αξιοπρεπές κτλπ ;;

Μεταξύ ρητορικής και ευθείας ερώτησης πιστεύεις ότι έτσι είναι;  Στο λέω γιατί σε περίπτωση που δεν ξανά περάσω φέτος ΑΕΝ το σκέφτομαι για Southampton (Το κανονικό πανεπιστήμιο(Αγγλία)).

Δημοσ.

Ότι δεν υπάρχει ιδιωτική "ΑΕΝ" ελληνική έχεις δίκαιο στην ουσία είναι μια παράκαμψη ΑΛΛΑ πιστεύω στο δεύτερο σκέλος κάνεις λάθος από ότι ξέρω το χαρτί που αποκτάς (πτυχίο) είναι το ίδιο το οποίο σου δίνει το Southampton solent (warsash) άρα για να καταλήξω πιστεύεις ότι αυτό το χαρτί που σου δίνει το πανεπιστήμιο εκείνο (Βρετανία) δεν είναι καλό-αξιοπρεπές κτλπ ;;

Μεταξύ ρητορικής και ευθείας ερώτησης πιστεύεις ότι έτσι είναι;  Στο λέω γιατί σε περίπτωση που δεν ξανά περάσω φέτος ΑΕΝ το σκέφτομαι για Southampton (Το κανονικό πανεπιστήμιο(Αγγλία)).

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι το Southampton δεν είναι καλό, αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι για το κολλέγιο. Αναγνωρίζετε το πτυχίο που δίνει? γιατί με τα Κολλέγια δεν μπορείς να βγάλεις άκρη και χάνεις πολίτιμο χρόνο και χρήμα. Επειδή είναι πολλά τα κρούσματα καλό είναι να είσαι πιο προσεκτικός. Δεύτερον και διόρθωσε με όπου έχω λάθος αλλά τα χαρτιά από τα κολλέγια δεν έχουνε μεγάλη "πέραση" αν θες στην αγορά τα θεωρούν, γιατί είναι κατά την άποψη μου, πιο κάτω από ΤΕΙ. Επομένως η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αν έχεις τη δυνατότητα να πας στο Southampton κατευθείαν και να μην στηρίζεσαι σε κανένα μεσάζοντα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τι βαθμό απολυτηρίου απαιτεί η σχολή εμποροπλοιάρχων στη Βάρνα, σε βάζουν με συγκεκριμένα κριτήρια η μπαίνεις όποιος και να είσαι? σου παρέχετε στέγη και σίτιση? με τον στρατό τι παίζει? απαιτεί να έχεις ολοκληρώσει τη στρατιωτική σου θητεία? οι καθηγητές είναι Βούλγαροι? μιλάνε με τη γνωστή βαλκανική προφορά τα αγγλικά? πιο εύκολα κατανοώ Βούλγαρο που μιλάει αγγλικά παρά Εγγλέζο, επίσης αυτή η σχολή έχει πολλά μαθηματικά και φυσικές? 

Για την ελληνοαραβική ακαδημία του city unity college τι λέτε? 

Γενικά πια σχολή εμποροπλοιάρχων έχει το χαμηλότερο κόστος και απαιτήσεις?

Δημοσ.

Τι βαθμό απολυτηρίου απαιτεί η σχολή εμποροπλοιάρχων στη Βάρνα, σε βάζουν με συγκεκριμένα κριτήρια η μπαίνεις όποιος και να είσαι? σου παρέχετε στέγη και σίτιση? με τον στρατό τι παίζει? απαιτεί να έχεις ολοκληρώσει τη στρατιωτική σου θητεία? οι καθηγητές είναι Βούλγαροι? μιλάνε με τη γνωστή βαλκανική προφορά τα αγγλικά? πιο εύκολα κατανοώ Βούλγαρο που μιλάει αγγλικά παρά Εγγλέζο, επίσης αυτή η σχολή έχει πολλά μαθηματικά και φυσικές? 

Για την ελληνοαραβική ακαδημία του city unity college τι λέτε? 

Γενικά πια σχολή εμποροπλοιάρχων έχει το χαμηλότερο κόστος και απαιτήσεις?

Καλησπέρα,

Δεν χρειάζεται βαθμό απολυτηρίου λυκείου και μπορεί να μπει όποιος και να είσαι. Όταν λέμε ότι σου παρέχετε εννοούμε ότι πληρώνεις 68€ το μήνα και εστία που είναι μέσα στο οικόπεδο της σχολής και μένεις με μέχρι 2 άτομα ακόμα (3 στο σύνολο) και ρεύμα, νερό είναι μέσα. Με τη θητεία τι εννοείς τι παίζει? για αναβολή? Αν εννοείς αυτό τότε φυσικά και μπορείς να πάρεις αναβολή.

Οι καθηγητές είναι βούλγαροι και αρκετοί έχουν αυτη τη προφορά που λες.

Όσον αφορά τα μαθήματα  έχει 3 μαθηματικά και 1 φυσική για όλους και μετά ανάλογα την ειδικότητα καθορίζονται διαφορετικά τα μαθήματα. Γενικά αν ξέρεις μαθηματικά λυκείου τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Όλα τα μαθήματα τα εξηγούν από την αρχή και θεωρούν ελάχιστα πράγματα δεδομένα. Αν διαβάζεις δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ότι αφορα το κόστος νομίζω αυτή της Βάρνας (βασικά είμαι 99% σίγουρος ότι έχει χαμηλότερο κόστος από τις άλλες) αλλά μην περιμένεις να πάρεις πτυχίο έτσι γιατί τα μαθήματα είναι αρκετά απαιτητικά, δεν χαρίζουν πτυχία πουθενά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...