Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φοβάμαι φίλε μου ότι επειδή στην Βουλγαρία τα μαθήματα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα,μήπως θεωρηθεί και καλύτερο από το Ελληνικό(αναφέρομαι για σπουδές Εμπορικού Ναυτικού)..Για την δε αναγνώριση που αναφέρθηκε παραπάνω,δεν χρειάζεσαι κανένα ΔΟΑΤΑΠ.Το πτυχίο από την στιγμή που δίδεται από Πανεπιστήμιο χώρας εντός της Ε.Ε.,είναι αναγνωρισμένο,εκτός αν θέλει κάποιος να προσληφθεί στο Δημόσιο με δαύτο,οπότε,ναι,εκεί θα χρειαστεί ΔΟΑΤΑΠ.

Κανένα πτυχίο της ΕΕ δεν είναι αναγνωρισμένο ως ισότιμο ακαδημαϊκά, αν δεν περάσει από ΔΟΑΤΑΠ.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε μια ιδιωτική επιχείρηση ποσοσο ενδιαφέρει.

Ειδικά πολυεθνική, ειδικά αν δεν υπάρχει θέμα συλλόγου.

• Like 3
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. Αν δεν είναι κόλλημα της εταιρίας δεν έχεις λόγο να το αναγνωρίσεις. Το ίδιο είναι.

Nαι,ειδικά οι ναυτιλιακές εταιρείες αν ο Φιλιππινέζος δεν έχει πτυχίο αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ,δεν βλέπει μπάρκο ούτε με κυάλια...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seaman s Book το δειχνουν σε καθε πορτ control και απλα τα χουν ολα αποθηκευμενα σε καποιο συρταρι για ευκολια... σιγα μην τον απηγαγαν..

Οι φιλιππινεζοι δεν ειναι οικονομικο πληρωμα.υπαρχουν ουκρανοι ρουμανοι μυανμαρ

Φετος ανοιξε στην αθηνα και η

ελληνο-αραβικη ναυτικη ακαδημια

για τσεκαρετε και εκει..

1.Ισχυει αυτο που γραφτηκε βαρνα με 2χιλ ανα ετος φαι και σιτηση?

2.《Επίσης δίνεται η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ακαδημία της Βάρνας και άλλα 2 χρόνια για το πτυχίο Β πλοιάρχου – Μηχανικού και άλλα 2 χρόνια για το πτυχίο Α πλοιάρχου》

Οταν βγαινουν με πτυχιο γ δεν ανεβαινουν σε β αν γραψουν μερες στην θαλασσα κ εξετασεις?ή

Εννοουν οτι με +2 χρονια φοιτησης τους γραφουν ωρες σε καποιο δικο τους πλοιο ωστε να μην χρειαστει να πανε σε real καραβι?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Σε μια ιδιωτική επιχείρηση ποσοσο ενδιαφέρει.

Ειδικά πολυεθνική, ειδικά αν δεν υπάρχει θέμα συλλόγου.

Σαφώς ενδιαφέρει όμως τον εργαζόμενο, γιατί πολλοί εργοδότες τους αμοίβουν ως απόφοιτους λυκείου, λόγω μη αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών.

Δημοσ.

Σαφώς ενδιαφέρει όμως τον εργαζόμενο, γιατί πολλοί εργοδότες τους αμοίβουν ως απόφοιτους λυκείου, λόγω μη αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών.

Δεν παίζει αυτό, όχι στο επάγγελμα που συζητάμε. Παίζει σε άλλα επαγγέλματα

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης ανάλογα με την σύμβαση και σε άλλα επαγγέλματα δεν είσαι υποχρεωμένος για παραπάνω μισθό αλλά ναι ισχύει ότι υπάρχει περίπτωση να σε ρίξουν αν θέλουν.

Δημοσ.

Seaman s Book το δειχνουν σε καθε πορτ control και απλα τα χουν ολα αποθηκευμενα σε καποιο συρταρι για ευκολια... σιγα μην τον απηγαγαν..

Οι φιλιππινεζοι δεν ειναι οικονομικο πληρωμα.υπαρχουν ουκρανοι ρουμανοι μυανμαρ

Φετος ανοιξε στην αθηνα και η

ελληνο-αραβικη ναυτικη ακαδημια

για τσεκαρετε και εκει..

1.Ισχυει αυτο που γραφτηκε βαρνα με 2χιλ ανα ετος φαι και σιτηση?

2.《Επίσης δίνεται η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ακαδημία της Βάρνας και άλλα 2 χρόνια για το πτυχίο Β πλοιάρχου – Μηχανικού και άλλα 2 χρόνια για το πτυχίο Α πλοιάρχου》

Οταν βγαινουν με πτυχιο γ δεν ανεβαινουν σε β αν γραψουν μερες στην θαλασσα κ εξετασεις?ή

Εννοουν οτι με +2 χρονια φοιτησης τους γραφουν ωρες σε καποιο δικο τους πλοιο ωστε να μην χρειαστει να πανε σε real καραβι?

1 - ναι ισχύει το 2000€ το χρόνο για τα δίδακτρα.

2 - Δεν έχει υποθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι από τη στιγμή που είσαι 3ος θέλεις 12 μήνες για 2ος κ 34μηνες για 1ος, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βουλγαρίας (την έχω στα αγγλικά αν θες να τη δεις).

Ποιος τα λέει αυτά; πρακτική μπορούν να σου βρουν γιατί συνεργάζονται με κάποιες ελληνικές εταιρίες. Σίγουρα όμως δεν μπορούν να σου γράψουν ώρες έτσι.

Μπορείς να κανείς Master με έναν επιπλέον χρόνο μετά το πτυχίο αλλά δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχει (και αν έχει) στη υπηρεσία.

Επίσης η ακαδημία που λες δεν έχει ανοίξει ακόμα αλλά ποιος είπε ότι είναι και καλή; ρώτησα 2 άτομα του χώρου ( ένας καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ενα αρχικαπετανιο σε ελληνική εταιρία) και δεν την λογαριάζουν ιδιαίτερα. Προσωπικά πιστεύω αν δεν θες Βουλγαρία σίγουρα είναι καλύτερα να πας στη Κύπρο.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς ισχυει αυτος ο απαραδεκτος νομος, να παιρνεις πτυχιο στη βουλγαρια και να θεωρείται ισαξιο με ελληνικου ΑΕΙ

Ισότιμο όχι ισάξιο. Με την ίδια λογική στις ΗΠΑ και στην Αγγλία θα έπρεπε να γελάνε με τα ελληνικά πτυχία.

Κανένα πτυχίο της ΕΕ δεν είναι αναγνωρισμένο ως ισότιμο ακαδημαϊκά, αν δεν περάσει από ΔΟΑΤΑΠ.

Δεν ισχύει αυτό;

http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ola-ta-panepistimia-toy-exoterikoy-poy-anagnorizontai-apo-doatap

Δημοσ.

Μια χαρά ισχύει 1500% για τα δικά μου πτυχία, σε ανανγωρισμένα δημόσια πανεπιστήμια της Βρετανίας, και τα δύο 3α στο rank ως σχολές. Για το ΒΑ μου ζήτησαν να δώσω 8 μαθήματα γιατί εδώ έκαναν διαφορετικά, ή να μου μετρήσουν το μάστερ ως 4ο χρόνο και να δώσω 4 μαθήματα, χωρίς να αναγνωριστεί το μεταπτυχιακό. Πριν από 5 μήνες. Για τα 2 PhD, ούτε λόγος βέβαια χωρίς τα 8 μαθήματα για να μου αναγνωρίσουν το BA.

Ακριβώς το ίδιο φίλη μου σε άλλο κλάδο, πάλι με Βρετανικό πτυχίο, με τη διαφορά ότι εκείνης της ζήτησαν να δώσει 10 μαθήματα.

Η επιλογή του τμήματος ελληνικού ΑΕΙ/ΑΤΕΙ προς το οποίο επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος να αποδοθεί αντιστοιχία οφείλει να γίνεται κατά βάσιν με γνώμονα την σύγκριση των μαθημάτων του πτυχίου του με τα μαθήματα τμήματος της ημεδαπής.

Συνιστούμε η σύγκριση αυτή να γίνεται από τον ενδιαφερόμενο και πριν από την έναρξη των σπουδών του.

Ο καθορισμός μαθημάτων στα οποία ο ενδιαφερόμενος θα οφείλει να εξετασθεί προκειμένου να του αποδοθεί «Ισοτιμία και Αντιστοιχία»  καθώς και ο αριθμός τους κρίνεται από την αρμόδια εκτελεστική επιτροπή κατά περίπτωση.

Μην πιστεύετε ότι γράφουν.

Ισότιμο όχι ισάξιο. Με την ίδια λογική στις ΗΠΑ και στην Αγγλία θα έπρεπε να γελάνε με τα ελληνικά πτυχία.

Μα, γελάνε. Έχεις δει πολλές χώρες να έχουν νεολαίες κομμάτων μέσα στις σχολές; 

• Like 1
Δημοσ.

Μα, γελάνε. Έχεις δει πολλές χώρες να έχουν νεολαίες κομμάτων μέσα στις σχολές;

Είναι γελοίο συμφωνω αλλά το πας άλλου τώρα. Σαν γνώση και σαν επαγγελματίες έχουμε καλή φήμη στο εξωτερικό. Σίγουρα υπάρχουν και οι κακοί επαγγελματίες αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχουμε φήμη όπως π.χ. Οι Φιλιππινέζοι στα καράβια μην τρελαθούμε.

Δημοσ.

Autokinitakias αυτο που ισχυει για τους φιλιππινεζους και τους λοιπους ναυτικους που θελουν να απασχοληθουν σε πλοια με ελληνικη σημαια ειναι η εκδοση πιστοποιητικου endorsement, δηλαδη πτυχιου μεταφρασμενου στην ελληνικη ( ακριβως ιδιο με το ελληνικο) με συγκεκριμενη χρονικη ισχυ ( και τα ελληνικα διπλωματα εχουν 5ετη ισχυ και μετα μεσω προυποθεσεων ανανεωνονται). Εσυ ομως ρωτας για το γιο σου που ειναι ελληνας και θελει να απασχοληθει στην εταιρεια ως ελληνας, αρα να γραφει υπηρεσια προαγωγικη και συνταξιμη. Στην περιπτωση αυτη τα πραγματα περιπλεκονται λιγακι και η καλυτερη λυση ειναι ενα τηλεφωνο στα μητρωα εμπορικου ναυτικου. Επισης στην περιπτωση που εχεις παρει ελληνικο διπλωμα γ πλοιαρχου ή μηχανικου μπορεις στη συνεχεια να παρεις το διπλωμα του β πλοιαρχου κ μηχανικου απο την κυπριακη σημαια και να γραφεις κανονικη υπηρεσια στο φυλλαδιο. Οπως και να εχει το ελληνικο ναυτικο φυλλαδιο οπως και το διπλωμα ειναι πολυ ισχυρα χαρτια στην παγκοσμια ναυτιλια, επειδη η ελληνικη σημαια ειναι white flag και οχι opportunity flag, με οτι αυτο συνεπαγεται. Επισης αυτο που εγραψες οτι επειδη τα μαθηματα στη βουλγαρια γινονται στα αγγλικα ισως θεωρηθει το πτυχιο καλυτερο απο το ελληνικο, ειναι ατοπο. Τελος, αν επιτρεπεται, για ποιο λογο θελεις το παιδι σου να στερηθει τη ζωη του κανοντας αυτη τη δουλεια? Εχετε συγγενικα προσωπα που σας κατευθυναν προς αυτη την επιλογη?

Δημοσ.

Διάβασα κάποια μηνύματα δεν έχω σχέση για το επάγγελμα απλά θέλω δώσω μια ανάλυση περί αναγνώρισης κλπ.

Εγώ δουλεύω στην Ελλάδα ως απόφοιτος χωρίς αναγνώριση γιατί αν περίμενα την αναγνώριση θα ξέχνουσα και τι έμαθα. Νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία μηχανικών, παράιατρικών, business κλπ από αποφοίτους άλλων ευρωπαϊκών χωρών δουλεύει χωρίς την απαραίτητη άδεια εδώ.

Στο δικό μου επάγγελμα όντως υπάρχουν εργοδότες που μπορείς να δουλέψεις χωρίς την άδεια αλλά σε υποβαθνιζουν με τον τρόπο τους. Αν δουλεύεις μόνο σου έχεις έτοιμα ρίσκο της καταγγελίας που δεν νομίζω να είναι και το ποιο ευχάριστο.

Δεν μπορείς να κάνεις σπουδές μετάπτυχιακές κλπ στην Ελλάδα και γενικά το κράτος είναι εχθρός σου στο 100%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το ανακάλυψα πρόσφατα καθώς σκέφτομαι να φύγω από το κράτος το οποίο όχι μόνο δουλειές δεν έχει άλλα δεν σου δίνει την ευκαιρία και να τις κάνεις και να είσαι υποψήφιος για αυτές.

Το πρόβλημα είναι το εξής είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις προϋπηρεσία που είχες στην χωρα σου χωρίς άδεια. Συνήθως ζητάνε ως αποδεικτικό κάποια επιστολή του εργοδότη και αν το επάγγελμα που κάνεις ήθελε άδεια και το αριθμό άδεια σου. Φυσικά είναι λογικό από πλευράς τους καθώς θέλουν και αυτοί να ξέρουν υπό τι καθεστώς δούλευες και τι κανόνες ακολουθούσες.

Ο παραπάνω λόγος ίσως είναι ο νούμερο ένα λόγος που θα φύγω από την πατρίδα μου καθώς κούτσα στραβά και με το κράτος απέναντι κατόρθωσα να δημιουργήσω μόνος μου κύκλο πελατών ο οποίος δεν είναι και μικρός. Το να μην έχεις άδεια είναι ξεκάθαρα εμπόδιο και είσαι ξεκρέμαστος-κρεμασμενος σε αρκετές περιπτώσεις.

Συνιστώ τα παιδιά που θα επιλέξουν οποιαδήποτε σχολή αν ενδιαφέρονται να δουλέψουν στην Ελλάδα να ξέρουν υπό ποιες συνθήκες θα μπορέσουν να το κάνουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...