george94pav Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις! Η αληθεια ειναι οτι πανε πολλα χρονια απο τοτε που εχτισα το τελευταιο μου PC, και πραγματικα δεν ξερω τι παιζει γιαυτο αλλωστε ζητησα και την βοηθεια σας! Θυμαμαι, πριν χρονια οτι εβαζα ακριβες καρτες γραφικων και μετριους επεξεργαστες. Μετα απο 2 χρονια ηθελα καινουργιο επεξεργαστη και μετα απο 3 χρονια ηθελα και καινουργια καρτα γραφικων. Με αυτην την σκεψ διαλεξα εναν ακριβο επεξεργαστη στη συνθεση μου και μια μετρια GTX760. Οσο για το τροφοδοτικο, ειπα να παρω ενα μεγαλο ωστε να κρατησει και αυτο αρκετα χρονια. Πραγματικα θα ηθελα οτι φτιαξω να κρατησει 4-5 χρονια τουλαχιστον. Δεν εβαλα ssd επειδη τωρα δεν με πολυ ενδιαφερει και θα μπορουσα να τον αγορασω λιγο αργοτερα. Οσο, για την οθονη, θεωρησα με αυτα που ακουω (Pixelαρισμα, Light Bleeding, κτλ) οτι δεν πρεπει να δωσω πανω απο 150-160€. Καταλαβαινω απολυτα βεβαια αυτο που λεει ο Millenium και το θεωρω σωστο οτι πρεπει να υπαρχει ισσοροπια στο συστημα. Απλα θεωρησα οτι πρεπει να επενδυσω περισσοτερα στον επεξεργαστη και ο ι7 ειναι υπερβολη οντως. @drivepit, Teoj Θα μπορουσα να να ξεφυγω 50€ απο το αρχικο μου budget, αλλα 1150€ ειναι το μεγιστο που μπορω να διαθεσω! Οποτε θα μπορουσα να παω σε μια τετοια συνθεση.. @george94pav Πιστευω οτι θα μπορουσα να κανω μια υπερβαση των 50€. Πολυ καλη η συνθεση σου! Η αληθεια ειναι ομως οτι θα με ενδιεφερε το overclock, και το τροφοδοτικο μου φαινεται λιγο μικρο. @Amiador Τερας η συνθεση σου δεν λεω αλλα ξεφευγει αρκετα απο τα χρηματα που διαθετω.. Ξερω οτι οι συνθεσεις που βγαινουν σε αυτα τα λεφτα ειναι πανω κατω ιδιες. Τα διλληματα που εχω ειναι τα εξης i5 - GTX 770 'η i7 - GTX 760 Επισης, MSI Mobo (gaming edition) ή Αsus/Gigabyte ? Τελος, γνωριζετε περιπου την τιμη των Devil's Canyon που θα βγουν τον Ιουνιο?Ο Ο Ο i7 δεν έχει καμία διαφορά στα παιχνίδια από τον i5...i7 κοίτα μόνο αν κάνεις επεξεργασία video και φωτογραφίας....Επίσης και η 760 που προτείνουν τα παιδιά δεν είναι καθόλου άσχημη για αυτήν την ανάλυση...όσο για το τροφοδοτικό δεν χρειάζεσαι κανένα τεράστιο...Οι εταιρίες καρτών γραφικών πάντα υπερβάλουν για τις ανάγκες τροφοδοσίας.Ορίστε μια άλλη υπερτούμπανη όπως τη ζήτησες μόνο που θα πρέπει να πάρεις ssd πιο μετά γιατί δεν χωράει στο budget
Teojesper Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ο i7 είναι υπερβολή ανάλογα με τη χρήση που το θέλεις... Και για αυτό πρέπει να αποφασίσει ο χρήστης αν θα πάει σε i5 ή i7 ανάλογα με τις απαιτήσεις του. Εγώ απλά θα σου πω κάτι για να σε βοηθήσω, ότι ο i5 4670k και ο i7 4770k έχουν μεν ίδιο single core performance αλλά όταν πρόκειται για multi threading εφαρμογές τότε ο i7 υπερισχύει παταγοδός... κάτι που σημαίνει ότι αν παίζεις games όπως lol,wow με τον i7 δεν θα δεις καμία διαφορά, αλλά αν είσαι high gamer και θέλεις ultra watch dogs τότε ο i7 είναι αυτός που χρειάζεσαι και φυσικά θα δεις μεγάλη διαφορά, επίσης το watch dogs προτείνει τον i7 3770k στα high! @george O i7 φυσικά και έχει διαφορά από ένα i5 τα περισσότερα καινούργια games προτείνουν i7 στα ultra και δεν ξέρεις πως θα πάει το gaming τα επόμενα χρόνια και τη απαιτήσεις θα έχει.
george94pav Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ο i7 είναι υπερβολή ανάλογα με τη χρήση που το θέλεις... Και για αυτό πρέπει να αποφασίσει ο χρήστης αν θα πάει σε i5 ή i7 ανάλογα με τις απαιτήσεις του. Εγώ απλά θα σου πω κάτι για να σε βοηθήσω, ότι ο i5 4670k και ο i7 4770k έχουν μεν ίδιο single core performance αλλά όταν πρόκειται για multi threading εφαρμογές τότε ο i7 υπερισχύει παταγοδός... κάτι που σημαίνει ότι αν παίζεις games όπως lol,wow με τον i7 δεν θα δεις καμία διαφορά, αλλά αν είσαι high gamer και θέλεις ultra watch dogs τότε ο i7 είναι αυτός που χρειάζεσαι και φυσικά θα δεις μεγάλη διαφορά, επίσης το watch dogs προτείνει τον i7 3770k στα high! @george O i7 φυσικά και έχει διαφορά από ένα i5 τα περισσότερα καινούργια games προτείνουν i7 στα ultra και δεν ξέρεις πως θα πάει το gaming τα επόμενα χρόνια και τη απαιτήσεις θα έχει. Έχω δει πάρα πολλά benchmarks στο ιντερνετ και όλα δίνουν προβάδισμα το ΠΟΛΥ 1 fps στον i7 έναντι του i5 στα παιχνίδια...Επίσης οι εταιρίες στα ultra φυσικά και προτείνουν ότι πιο ακριβό υπάρχει,θέμα marketing είναι όχι πραγματικής διαφοράς.Άσε που αυτά για χρήση πολλών πυρήνων από τα παιχνίδια τα ακούμε και από την AMD έδω και χρόνια...Ακόμα περιμένουν οι χρήστες με fx 8120 την βελτιστοποίηση των παιχνιδιών για πάνω από τέσσερις πυρήνες.Το ίδιο ισχύει και για το hyperthreading των επεξεργαστών της intel
Shyn Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Καλησπερα και παλι! Προσπαθω απεγνοσμενα να ανεβασω το budget για να αγορασω κατι τετοιο
george94pav Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 @Shyn Τόσο μεγάλο τροφοδοτικό είναι εντελώς περιττό εκτός κι αν κάνεις sli.Επίσης και ο επεξεργαστής είναι περιττός αν ενδιαφέρεσαι μόνο για gaming.Όσο για τι μητρική την καλύτερη υποστήριξη και ποιότητα την έχουν Asus και Gigabyte.
Amiador Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 cpu:http://www.e-shop.gr/intel-core-i5-4670k-340ghz-lga1150-box-p-PER.558409 100 ευρο λιγοτερα και καλητερος απο τον ι7 που εβαλες εκει!10 ευρο λιγοτερα και ιδια μομπο:http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-z87x-d3h-retail-p-PER.526952τροφοδοτικο θες 700βαττ αν κανεις οβερκλοκ ι σλι πας σε 750 και...!
Shyn Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Τον ι7 τον εβαλα μιας και το PC θελω να κρατησω. Μακαρι να ηξερα πως θα εξεληχθει η τεχνολογια αλλα πιστευω οτι θα εκμεταλευτουν το HyperThreading στα παιχνιδια. Οσο, αφορα την mobo ουτε εμενα με ικανοποιει η MSI ειναι αληθεια! Amiador, αυτη ειναι πιο ακριβη mobo που εβαλες στο λινκ! Οσο αφορα το τροφοδοτικο, επειδη θελω αργοτερα με μια καλυτερη ψυχτρα να ασχοληθω με OC eipa βαλω κατι τετοιο. Η διαφορα του XFX 650w απο 750w ειναι πολυ μικρη στα χρηματα επισης.. Πως γινεται ο ι5 να ειναι καλυτερος απο ι7??
Millennium Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Το watch dogs δεν έχει βγει για να ξέρουμε με σιγουριά αν αξιοποιεί και κατά πόσο το hardware που ισχυρίζονται.Το HT στον i7 εδώ και χρόνια δεν βοηθάει στα περισσότερα παιχνίδια (υπήρξαν και περιπτώσεις που έκανε και κακό) και δε φαίνεται να αλλάζει κάτι. 750ρι τροφοδοτικό είναι overkill το οποιό θα κάθεται εκτός και αν έχεις σκοπό να πας σε SLI/CF με πολύ μεγάλες κάρτες ή να ασχοληθείς με πολύ OC,αν δεν κόβει από αλλού ας μπει. Το σκεπτικό για την οθόνη είναι λάθος για μένα.Η συγκεκριμένη είναι για άλλα budget με συγκριτικά μέτρια βάση,μικρότερη εγγύηση,βραχίονα στήριξης κ.α.Για bleeding/glow που ανέφερες όποια και αν σου παρουσιάσει στην αλλάζουν (σου φέρνουν άλλη στη πόρτα σου στη περίπτωση της dell).Και σε Dell Ultrasharp U2414H την οποιά έχω δει και είναι άριστη να μη μπορείς να πας υπάρχει και η Dell P2414H που είναι λίγο κατώτερη.Υπάρχει και η επιλογή ενός PLS. Για τη κάρτα γραφικών με 270-300 πας σε 280Χ (βρίσκεις καλύτερες υλοποιήσεις από 770) με 3gb vram,Mantle,παιχνίδια δώρο κλπ.Γενικά έχεις βάλει λάθος προτεραιότητες και η σύνθεση δεν θα βγει τόσο ισορροπημένη.
Amiador Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 o i5 4670k ειναι το ιδιο με τον ι7 4770 και θα σου πω γιατι!ο ι5 ο καθε του core ειναι πιο δυνατο απο του ι7 τςρα θα μου πεις ο ι7 εχει καλυτερο performance σωστα αλλα για πολυ λιγο!στο overclock ο 4670κ ι5 απλα δεν πιανετε φιλε ειναι αλογο και πληρωνεις και 100 ευρο λιγοτερα και κανεις ακριβος την ιδια δουλια!μην βλεπει ι7 και τρελενεσε η οπως καπιοι φιλοι μ μου λενε amd top 8 core ε και? 8 πυρηνες πες μου ενα παιχνιδι που να χρησιμοποιει πανω απο 4 core!ΚΑΝΕΝΑ...οσο για το watchdogs 27 μαιου release ειναι απαιτιτικο φυσικα και ενας ι7 4770k που ειναι κσεκλυδοτος ειναι αρκετα καλος αλλα και ο ι5 ειναι τρομερος!δικα σου τα λευτα εσι επιλεγεις αλλα ειναι τα 100 ευρο η διαφορα ειναι κριμας να παρεις σχεδον ιδιο για 100 ευρο παραπανω!οσο για καρτουλα ι gtx 780 i r9 290 tri overclock 4gb nomizw einai!απο τροφοδοσια θες ενα 700 coolermaster g700 αν κανεις ομως oc sli or crosfirex pas se 800watt kai anw ekei den paizoume!δεν θες να σου κανει μαλακιες την ωρα του gaming εκει γονατιζει και καρτα και cpu!i5 4670k with watercooler 4.62 GHz
Shyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Καλημερα και παλι! Μου εχει γινει εμμονη τις τελευταιες μερες ο υπολογιστης που θελω να χτισω. Λες κ αν δν βαλω το καλυτερο part στην συνθεση θα ερθει το τελος του κοσμου. Ειδα στον υπνο μου οτι μου εκαναν δωρο μια GTX 780Ti... Παιρνωντας για παραδειγμα εναν φιλο μου ο οποιος εβαλε εναν ι7 1ης γενιας και μια GTX570 (?) και αλλαξε προσφατα την καρτα σε μια GTX 770 ο επεξεργαστης δεν εχει κανενα απολυτως θεμα μεχρι και σημερα ενω η καρτα δεν μπορουσε να σηκωσει παιχνιδι πανω απο το Low! Αυτο που θελω να πω, ειναι ακομα και 1 χρονο να κρατησω παραπανω τον ι7 απ'οτι τον ι5 θα ειναι κερδος για μενα! Οσο, αφορα το το τροφοδοτικο η διαφορα στην τιμη με το XFX 650 ειναι 2€. Οποτε πιστευω καλυτερα να παρω το 750 μπας και χρειαστει αργοτερα κανεαν CF/SLI. Οσο αφορα τις καρτες γραφικων επιλεξα την 770 μετα απο μια μικρη ερευνα και ειδα οτι ειναι λιγο καλυτερη για τα παιχνιδια που με ενδιαφερουν. Απο την αλλη το mundle και 3gb vram υποσχονται πολλα για το μελλον. Παιζω τοσα χρονια απο 15,6" και 19" να επαιρνα αυτη τι στιγμη θα μου φαινοταν οτι παιζω στον προβολεα του VillageCinema Millenium, η συνθεση δεν ειναι ισορροπημενη ως προς την οθονη? Τι αλλες ελλειψεις εχει?? Ποιες ειναι οι διαφορες αναμεσα σε αυτες τις δυο μητρικες?? http://www.e-shop.gr/asus-z87-k-c2-retail-p-PER.523178 http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-z87x-d3h-retail-p-PER.526952 EDIT: Μια τετοια συνθεση τι μειονεκτηματα εχει?? Τι θα μπορουσα να βελτιωσω και να παραμεινει πανω-κατω στα ιδια χρηματα! Ειπα οτι δεν χρειαζομαι ssd για τωρα!
nfeel Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Το βασικό πλεονέκτημα του i7 στο gaming είναι τα υψηλότερα,χαμηλά fps. Γι'αυτό δε μου κάθεται καλά στη σύνθεση που έχεις ο i7 χωρίς ssd.Άν σε ενδιαφέρει τέτοια λεπτομέρεια στον επεξεργαστή δε βγάζει νόημα ο HDD.
Shyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ssd θα παρω 2-3 μηνες μετα την αγορα του υπολογιστη. Βασικα θα μου τον χαρησουν γιαυτο δεν σκοπευω να παρω τωρα. Αλλα 100% θα μπει ssd στο συστημα! Και οχι προς στιγμην δεν με ενδιαφερει αυτη η λεπτομερεια. Σε βαθος χρονου κοιταω να βγω κερδισμενος..
TopGamer Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 i7 δεν αξίζει... πεταμένα λεφτά.... γιατί να μη πάρεις έναν i5 k και παίρνεις μια ωραία ψύκτρα για να κάνεις το oc και παίρνεις μια γραφικών τέρας; πίστεψε με πως κάνουν το ίδιο ακριβώς πράμα... ο i7 άντε να φανεί "λίγος" μισό χρόνο αργότερα... και μη ξεχνάς πως η κάρτα γραφικών παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε έναν Η/Υ σε υψηλές αναλύσεις....
Amiador Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 1.000.000 like στον topgamer!πραγματικα αυτο εκανα και εγω!πηρα ι5 4670κ και του εκανα overclock στα 4.62 GHz με καρτα gtx 770 msi και ψυξη ZALMAN δεν υπαρχει απλα!τελειο gaming
Shyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Χμμμ ευχαριστω για την βοηθεια παιδες! Αν η διαφορα ειναι τοσο μικρη στος επιδοσεις τοτε καλυτερα να παω ι5 - gtx770 και με την διαφορα στα χρηματα θα παω σε μια καλυτερη οθονη! Αργοτερα βαζω μια καλη ψυχτρα γτ δεν προκειται να ασχοληθω απο τον 1ο χρονο με oc! Τελικη απορια να παω για την asus μητρικη ητην gigabyte ?? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα