dhmhtrhs9/7/1991 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 εδώ και έναν μήνα λειτουργό αρκετά χαλαρά το καινούργιο μου σύστημα, δηλαδή ακούω μουσική μέσω youtube, fb, ειδησεογραφικά σιτε και από προγράμματα kinfsoft office (το κατέβασα πρόχειρα τώρα για να βγάλω τις εργασίες για αυτό το εξάμηνο γιατί έτσι κι αλλιώς μόλις τελειώσω τα μαθήματα θα βάλω τα 8.1 μαζί με τα αντίστοιχα offise των windows). το μόνο παιχνίδι που έχω τρέξει είναι το war thunder που το έβαλα την πρώτη βδομάδα για να το δοκιμάσω την κάρτα γραφικών.χτες, λοιπόν και ενώ πάντα έβλεπα την θερμοκρασία του επεξεργαστή από 31-33 βαθμούς σε ηρεμία 33-34 αν είχα ανοικτό το chrome και 35-37 μετά από gamming είδα το εξής φαινόμενο που με προβλημάτισε, μετά από αρκετή ώρα που ήταν ανοικτό το πσ οι διεργασίες που έκανα ήταν chrome και kingsoft office για περίπου 4-5 ώρες και ενώ τελείωσα το διάβασμα και έβαλα να δω μια ταινία από λιβε στρίμινγ με παραξένευσε το άκουσμα του ανεμιστήρας της ψυχτρας μου που έκανε παραπάνω θόρυβο από ότι συνήθως κοίταξα τους δείκτες της μητρικής και διαπίστωσα με έκπληξη μου ότι η θερμοκρασία είναι στους 39 βαθμούς. έκλεισα τον chrome(που ήταν και το μόνο πρόγραμμα που είχα ανοικτό εκείνη την στιγμή) και είδα την θερμοκρασία να πέφτει αμέσως στους 34 πάλι.όντας λοιπόν προβληματισμένος έψαξα να βρω τις θερμοκρασίες λειτουργίας του επεξεργαστή μου για να συγκρίνω, βρήκα λοιπόν ένα σιτε που έλεγε ότι η ιδανική θερμοκρασία λειτουργία (όχι για το μοντέλο μου αλλά για το 8350 αλλα φαντάζομαι μικρή διαφορά θα έχει) είναι οι 29 βαθμοί, σε ένα άλλο σιτε έγραφε ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή(8320) για 100% είναι κάπου στους 65 βαθμούς.έτσι λοιπόν αναρωτιέμαι είναι σωστό όταν ο επεξεργαστής μου λειτουργεί στο 15% και να είναι στους 39 βαθμούς ή τώρα για παράδειγμα που είναι στο 2-8% να έχει μια θερμοκρασία σταθερή στους 34;να σημειώσω εδώ ότι το πσ το έδεσα εγώ οπότε δεν αποκλείω να έχω βάλει παραπάνω πάστα από ότι χρειάζεται.σ/κ έλεγα να βγάλω την ψύκτρα να την καθαρίσω από την πάστα και να την ξανατοποθετήσω, αλλά πριν κάνω αυτό μήπως οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές;;;
Xristaras12 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 αν εισαι με την εργοστασιακη ψυκτρα εχεις πολυ καλες θερμοκρασιες,μην το συζητας. Αν θυμαμαι καλα η amd λεει οτι μεγιστη θερμοκρασια ειναι οι 70°C στα cores.
dhmhtrhs9/7/1991 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 αν εισαι με την εργοστασιακη ψυκτρα εχεις πολυ καλες θερμοκρασιες,μην το συζητας. Αν θυμαμαι καλα η amd λεει οτι μεγιστη θερμοκρασια ειναι οι 70°C στα cores. είμαι με αυτή http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835106187 δηλαδή σε πια θερμοκρασία πρέπει αν αρχίσω να ανχώνομαι;;;
Xristaras12 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 βαλε ενα stress test να δεις πχ linpack η prime95. Κατεβασε το hwmonitor και το aida64 και το amd overdrive και δες ποιες θερμοκρασιες συμφωνουν μεταξυ τους ωστε να εχεις μια γενικοτερη αποψη(αναλογα με τη μητρικη μετρανε σε διαφορετικα σημεια-πολυ χοντρικα το προηγουμενο) αν καποια απο τις θερμοκρασιες ΔΕΝ ξεπερασει τους 65-70 εισαι οκ. edit δες εδω http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1921786/max-8320-temperature.html 1
dhmhtrhs9/7/1991 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 κάτι άλλο σχετικά με το cpu vcore είναι συνήθως στα 1.212volt αλλά ξαφνικά μετά την εγκατάσταση των παραπάνω προγραμμάτων ανεβοκατεβαίνει σαν τρελό και ξεπερνάει τα 1.600v με αποτέλεσμα να μου θερμένετε υπερβολικά η cpu (πρώτη φορά την είδα να φτάνει στους 41) στιγμιαία και μετά να πέφτει μετά από λίγο ξανά.τι μπορεί να έγινε ξέρει κανεις;;;
GeorgeHellas Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Φίλε μην ανησυχείς για τι; θερμοκρασίες... Μια χαρά είσαι... Λογικό είναι να έχεις υψηλότερες τώρα καθώς καλοκαιριάζει, μιας και η θερμοκρασία στο δωματιο είναι μεγαλύτερη... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα