arien Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Καλησπερα σε ολους . Εδω και 2 μερες παρατηρω μια τεραστια αλλαγη στη θερμοκρασια του λαπτοπ μου . Το μοντελο ειναι TOSHIBA SATELLITE L70-A-118 . Το εχω εδω και 10 μηνες και μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα ( ουτε με τη θερμοκρασία αλλα ουτε και με fps drop σε games που επαιζα με υπερθέρμανση καρτας γραφικων η κατι παρομοιο) . Μιας και οι γνωσεις μ πανω στους υπολογιστες ειναι περιορισμενες , θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα :- Εχει σημασια αν κατα τη διαρκεια που παιζω στο λαπτοπ το εχω συνδεδεμενο με το ρεύμα ( θα ηταν καλυτερο να βγαζω την μπαταρια και να και να εχω το καλωδιο στη πριζα ή να εχω απλα φορτισμενη την μπαταρια και να παιζω χωρις το καλωδιο στην πριζα? - Αν και εχω cooling pad και φροντιζω σε εβδομαδιαια βαση να το καθαριζω ( τοσο εξωτερικα αλλα και με σκουπα !προσεκτικα! στα σημεια που βγαινει ο αέρας) μπορω να κανω κατι αλλο ? Μου εχουν προτεινει να το πηγαινω εξω ωστε να μου το καθαριζουν κα8ε 6 μηνες περιπου , αλλα φοβαμαι πως ετσι θα χασω την εγγυηση .- Εχω το CPUID HWMonitor για να βλεπω τη θερμοκρασια , και διαβαζοντας τις αναλυσεις καπου ελεγε ''Turbo Mode : supported, enabled'' , στα processors information . Eχει καμια σχεση αυτο με το προβλημα ?Για να καταλαβετε τι εννοω , σημερα μετα απο 30 ' gaming η θερμοκρασια ολων των core ηταν 94*C kai της καρτασ γραφικων 55*C , ενω εδω και 10 μηνες η μεγιστη τηερμοκρασια τvn core ηταν 60-65*C
.::NikoS::. Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 -Όχι η φόρτιση/μπαταρία δεν παίζει ρόλο σε αυτό. Αν φορτίζει ταυτόχρονα και παίζεις, θα ζορίζεται περισσότερο το τροφοδοτικό. Όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη, σταματάει να φορτίζει όμως. -Με σκούπα δε θα γινεται καλή δουλειά πραφανώς. Φύσημα θέλει καλύτερα αλλά και πάλι αν δεν ανοιχτεί μπορεί να γίνει ζημιά. Αν το φυσήξεις όπως είναι (που δεν προτείνω) θα πρέπει να σταματήσεις το ανεμιστηράκι να μην γυρίζει με τον αέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις εγγύηση αν δε σπάσεις κάτι, ή αν δε κόψεις κάνα αυτοκόλλητο ασφαλείας που έχουν για τέτοιο σκοπό (δεν έχω δει ποτέ να υπάρχει σε καπάκια σε λάπτοπ κάτι τέτοιο ) -ε με turbo mode ανοιχτό θα έχει περισσότερες θερμοκρασίες (κλείνει από το BIOS αν θες να το δοκιμάσεις, αλλά χαμηλώνει η ταχύτητα του επεξεργαστή) 94 βαθμοί είναι πολλοί πάντως. Καταρχήν βεβαιώσου ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας του λάπτοπ και δεν έχει κάποια βλάβη. Γιατί αυτό το "ξαφνικά" δε μ' αρέσει.
kostass__ Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 προσεχε σκουπες και δυνατα φυσηματα μην σπασει τιποτα οπως ειπε ο νικος. βρες που ειναι το ανεμιστηρακι και ριξε φως απο τiς γρυλιες να δεις αν δουλευει κανονικα γιατι σε 30' 94 βαθμοι ειναι πολλοι. και δες μηπως εχει πιασει χοντρη στρωση απο σκονη και δεν αναπνεει (δεν τραβαει οσο αερα θελει). και μετα βλεπεις.
Euclides Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Είναι προφανές ότι το laptop χρειάζεται άνοιγμα και καθάρισμα. Αν όμως το laptop είναι ακόμα εντός εγγύησης, τότε δεν θα σου συνιστούσα να το κάνεις εσύ γιατί θα σπάσεις τους όρους της εγγύησης. Από την άλλη, αν το στείλεις στην αντιπροσωπεία, δεν είναι σίγουρο ότι ο καθαρισμός συμπεριλαμβάνεται στις εργασίες που καλύπτει η εγγύηση και ενδεχόμενα το κόστος να ξεπερνά τα 50€. Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να αγοράσεις ένα spray αέρα και να κάνεις καθαρισμό από έξω φυσώντας σε όλες τις εισόδους / εξόδους αέρα: http://www.plaisio.gr/stylo-molivia/promitheies/katharistika/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm Σίγουρα θα βελτιώσει την κατάσταση.
.::NikoS::. Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Θεωρώ αυτά τα σπρέι τσάμπα λεφτά και κόπος. Ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση που έτσι και έχει σφηνώσει καμιά χνουδόμπαλα στην ψήκτρα δεν φεύγει ούτε με κομπρεσέρ. 1
arien Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις . ... Καταρχην να πω οτι μια προσεκτικη εξωτερικη ματια φαινεται τελειως καθαρο. Το ανεμιστηρακι ειμαι σχεδον σιγουρος πως δουλευει μια χαρα ( βγαζει κανονικα οση ποσοτητα αερα εβγαζε παλια ) . Αλλα σημερα παρατηρησα το εξης : Μετα απο 30' gaming , oi cores πηγαν στους 90-95 *C kai εμειναν εκει για περιπου 25 λεπτα , και στη συνεχεια , παρεμειναν σταθερα στους 65*C για 3 ωρες στις ιδιες gaming καταστασεις παντως...( δεν εκανα τπτ παρεπιπτοντως , απλα κατεβηκε απο μονη της ) ..
Euclides Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις . ... Καταρχην να πω οτι μια προσεκτικη εξωτερικη ματια φαινεται τελειως καθαρο. Το ανεμιστηρακι ειμαι σχεδον σιγουρος πως δουλευει μια χαρα ( βγαζει κανονικα οση ποσοτητα αερα εβγαζε παλια ) . Αλλα σημερα παρατηρησα το εξης : Μετα απο 30' gaming , oi cores πηγαν στους 90-95 *C kai εμειναν εκει για περιπου 25 λεπτα , και στη συνεχεια , παρεμειναν σταθερα στους 65*C για 3 ωρες στις ιδιες gaming καταστασεις παντως...( δεν εκανα τπτ παρεπιπτοντως , απλα κατεβηκε απο μονη της ) .. Μήπως τότε έχεις κάποιο πρόβλημα στον αισθητήτα της θερμοκρασίας, ή στον ρυθμιστή των στοφών του ανεμιστήρα? Δεν το στέλνεις για έλεγχο στην αντιπροσωπεία, όσο είσαι μέσα στην εγγύηση? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα