Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα τον παραπάνω επεξεργαστή (AMD Anthlon x4 750k). Ωστόσο παρατήρησα πως υπερθερμένεται αρκετά (εως και 70 C). Οταν ειμαι idle ειναι στους 40 δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο γιαυτο και σας γραφω.

Δημοσ.

αν εισαι με την εργοστασιακη ψυκτρα ειναι αρκετα λογικο.

Για καλυτερες θερμοκρασιες πρεπει να πας σε aftermarket λυση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμμ ευχαριστω πολυ για την απαντηση και τη βοηθεια θα παω να αγορασω μια καινουρια. Διαβασα πως οι εργωστασιακες ψυκτρες δεν ειναι το καλυτερο αλλα δεν περιμενα να ειναι τοσο χαλια...

Επεξ/σία από georgesg97
Δημοσ.

χμμμ ευχαριστω πολυ για την απαντηση και τη βοηθεια θα παω να αγορασω μια καινουρια. Διαβασα πως οι εργωστασιακες ψυκτρες δεν ειναι το καλυτερο αλλα δεν περιμενα να ειναι τοσο χαλια...

Ειναι αναλογα με τον επεξεργαστη. Πχ εχω εναν athlon 64x2 6000+ και με την εργοστασιακη ψυκτρα σε 100% load φτανει μεχρι 55 βαθμους μονο, οσο και να το κρατησω! Ενω αλλοι επεξεργαστες ειναι πιο ζεστοι..

Δημοσ.

Ειναι αναλογα με τον επεξεργαστη. Πχ εχω εναν athlon 64x2 6000+ και με την εργοστασιακη ψυκτρα σε 100% load φτανει μεχρι 55 βαθμους μονο, οσο και να το κρατησω! Ενω αλλοι επεξεργαστες ειναι πιο ζεστοι..

Μαλλον θα ειναι και οι περισσοτεροι πυρηνες του επεξεργαστη, διοτι ο προηγουμενος Intel που ειχα, ειχε δυο μονο πυρηνες και δεν ειχα ποτε προβλημα υπερθερμανσης.

Δημοσ.

ορισε ενα χρηματικο ποσο και ποιο ειναι το κουτι σου,ωστε να γινει σωστοτερη προταση ψυκτρας.

Eurocase ML 5410  οσο για το χρηματικο ποσο δεν με ενδιαφερει και τοσο πολυ αυτη τη στιγμη
Δημοσ.

Δεν έχεις και καθόλου καλό κουτί και μάλλον και airflow ή δεν μπήκε σωστά.Oι θερμοκρασίες είναι σε προβλεπόμενα όρια πάντως.Μια after market βέβαια θα κάνει άλλη δουλειά.Όρισε ένα ποσό αν θες πρόταση.

Δημοσ.

70 βαθμοί μου φαίνονται πολλοί! Εγώ με τον phenom x4 όταν είχα εργοστασιακή ψύκτρα,όπως και με έναν athlon x2 πιο παλιά,ποτέ δεν είχα πάνω από 57-58 βαθμούς,το καλοκαίρι(άσχετα αν πήγαινε στις 6000 στροφές ο ανεμιστήρας)!! Χειμώνα αρκετά πιο κάτω εννοείται! Οι 40 idle για καλοκαίρι είναι οκ,όχι για τώρα όμως... Οπότε πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όπως και να'χει όμως,πάρε μια aftermarket να ησυχάσεις!

Δημοσ.

Δεν έχεις και καθόλου καλό κουτί και μάλλον και airflow ή δεν μπήκε σωστά.Oι θερμοκρασίες είναι σε προβλεπόμενα όρια πάντως.Μια after market βέβαια θα κάνει άλλη δουλειά.Όρισε ένα ποσό αν θες πρόταση.

το ξερω οτι δεν εχω καλο κουτι :P εχω παραγγηλει ανεμηστηρακι ετσι ωστε να το δημιουργησω εγω το airflow ...η τουλαχιστον ετσι ελπιζω :D

Δημοσ.

εγω εχω τον 740 και αυτη τη στιγμη σε idle ειναι 38C

οταν παιζω παει στους 51C.  Με aftermarket ψυκτρα

Να σου πηγαινει 70C σε load ειναι πολυ για το συγκεκριμενο CPU αλλα οχι και τραγικο νομιζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα αγορασει μια αλλη παστα (δεν θυμαμαι μαρκα) οποτε την εβγαλα την "σαπιλα" που ειχε

Επεξ/σία από gpolic
Δημοσ.

Aπο οτι φενεται ελυσα το προβλημα με την απενεργοποιηση του cool & quiet της amd καθως επισης και τη δυνατοτητα να αλλαζει frequency ο επεξεργαστης. Τον εθεσα στα 3,5 Ghz σταθερα και δεν ανεβαινει πανω απο 30-40 C. Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειξατε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...