voltmod Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Τα προβλήματα της Google στην Ευρώπη φαίνεται πως δεν έχουν… τελειωμό φτάνοντας σε νέα επίπεδα, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Google οφείλει να αποσύρει από τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης Google Search, τους συνδέσμους που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα εφόσον της ζητηθεί.Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η Google πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τους συνδέσμους σε προσωπικά δεδομένα που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες τρίτων, και για αυτό θα πρέπει να επιτρέπει την αφαίρεση ξεπερασμένων ή άσχετων πληροφοριών όταν αυτό αποτελεί απαίτηση των χρηστών. Η Google εδώ και καιρό έχει υποστηρίξει ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με λογοκρισία, αλλά το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνεί με την πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν “το δικαίωμα να αποτελούν ανάμνηση”. Η απόφαση αυτή ήρθε αφότου ένας Ισπανός πολίτης παραπονέθηκε στις τοπικές αρχές ότι η Google έχει καταχωρήσει στη μηχανή αναζήτησης της μία ειδοποίηση για δημοπρασία του σπιτιού του το 1998. Η Google αρνήθηκε να αφαιρέσει τη σχετική καταχώρηση από τα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής Google Search, οπότε αναμείχθηκε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αν και η σημερινή απόφαση δεν έχει ακόμα περάσει ως νομοθετική ρύθμιση, το Δικαστήριο λέει ότι οι χρήστες που θέλουν να αφαιρεθεί το όνομα τους από τα αποτελέσματα αναζήτησης κάποιας μηχανής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχο, και αν ο πάροχος δεν συμμορφωθεί να φέρει το θέμα ενώπιον των αρμόδιων αρχών προκειμένου να επιτευχθεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, η απομάκρυνση του επίμαχου συνδέσμου από την λίστα των αποτελεσμάτων. Site: EUJ Site: Engadget
Rib21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Failllll λίγο κατά την γνώμη μου!!!!!δλδ ο καθένας που έχει Facebook και τέτοια....
mesitiskom Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 σιγά τωρα στο google κολλησαν. το facebook ξέρει τι χρώμα βρακί φοράμε....
SpirosLouis Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Λογικό μου ακούγετε. Δεν είναι λογοκρισία αν ζητήσω εγώ να βγω εγώ από τα αποτελέσματα! Λογοκρισία είναι να ζητήσει κάποιος τρίτος να αφαιρεθώ εγώ από τα αποτελέσματα. btw για τους προλαλήσαντες, εσείς δώσατε το χρώμα, δεν το βρήκε μόνο του... 3
mikelos Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Για πατήστε για πλάκα το κινητό σας στην google.....
dterzakis Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 σιγά τωρα στο google κολλησαν. το facebook ξέρει τι χρώμα βρακί φοράμε.... Το facebook ξέρει τι χρώμα βρακί φοράς γιατί του το ανέφερες εσύ. Από κει και πέρα αυτή η πληροφορία μπορεί να παραμείνει στο facebook όσο εσύ δεν επιλέγεις να αφαιρέσεις αυτή την πληροφορία. Επιπλέον αυτή η πληροφορία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στο group των λογαριασμών στο facebook που εσύ έχεις επιλέξει να είναι. Το να μπορώ εγώ και ο οποιοδήποτε να μάθουμε τι χρώμα βρακί φοράς googlάροντας "What color of panties mestiskom wears?", δεν είναι σωστό, και αυτό θίγει η παραπάνω οδηγία. ΥΓ: Χωρίς παρεξήγηση ελπίζω το παραπάνω παράδειγμα 10
DIL Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Το ευρωπαικο δικαστηριο ξερει σε τι μαγαζι παει να βγαλει γλωσσα?..
efstratios Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Εμείς κρατάμε το κάθε "μαγαζί" ανοιχτό, ας μας σέβεται κι εμάς και τους νόμους. 2
μtj Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 σιγά τωρα στο google κολλησαν. το facebook ξέρει τι χρώμα βρακί φοράμε.... Το facebook φταίει ή ο μέσος χρήστης του; 1
Vegasmaster Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Προς το παρόν η Ευρώπη κρατά κάποια προσχήματα στα προσωπικά δεδομένα. Ελπίζω να το συνεχίσουν έτσι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα