meymigrou Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, Είμαι νέος και αρχάριος χρήστης στον κόσμο της Apple και γενικότερα του Mac OS X λειτουργικού συστήματος, έτσι θα ήθελα να με βοηθήσετε να αγοράσω το κατάλληλο MacBook. Εμένα προσωπικά Site: μου άρεσε αυτό , και λόγο του σχεδιασμού αλλά και λόγο της χαμηλής τιμής του. Το θέλω περισσότερο για να χρησιμοποιώ Photoshop, After Effects και παρόμοια προγράμματα, θα τα σηκώνει; Θα έχει πρόβλημα ή θα σέρνει καθόλου; Ειδάλλως θα ήθελα να μου προτείνετε κι εσείς κάτι το οποίο θα είναι φυσικά σε λογικές τιμές.
CheOnWeb Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, Είμαι νέος και αρχάριος χρήστης στον κόσμο της Apple και γενικότερα του Mac OS X λειτουργικού συστήματος, έτσι θα ήθελα να με βοηθήσετε να αγοράσω το κατάλληλο MacBook. Εμένα προσωπικά Site: μου άρεσε αυτό , και λόγο του σχεδιασμού αλλά και λόγο της χαμηλής τιμής του. Το θέλω περισσότερο για να χρησιμοποιώ Photoshop, After Effects και παρόμοια προγράμματα, θα τα σηκώνει; Θα έχει πρόβλημα ή θα σέρνει καθόλου; Ειδάλλως θα ήθελα να μου προτείνετε κι εσείς κάτι το οποίο θα είναι φυσικά σε λογικές τιμές. Photoshop και After μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους με διαφορετικές απαιτήσεις ο καθένας. Δύσκολο να σου πει κάποιος αν θα σέρνονται. Εξαρτάται τι θα κάνεις. Σε γενικές γραμμές πάντως, όχι, το Air δεν είναι το "σωστό" για τέτοια προγράμματα. Κανονικά πας για Retina 15άρι (εκτός αν δουλεύεις με εξωτερική οθόνη, οπότε και το 13άρι είναι οκ), δηλαδή πάνω από 2.000e. PS. Anyway, 4GB RAM σε καινούργιο Macbook (δεν αναβαθμίζονται), ="ΛΑΘΟΣ".
atheatos Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δεν ξέρω κατα πόσο το refresh των επεξεργαστων της intel σε αυτό που ζητάς θα σε βοηθήσει. Αλλά σίγουρα θες minimum 8gb ram. Οπότε πας εδώ https://www.skroutz.gr/s/4046543/Apple-MacBook-Pro-13-2-4GHz-i5-8GB-256GB-Retina-Display.html 2
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μια χαρά τα σηκώνει και πολύ βαρύτερα από αυτά. Όμως πάρτο με 8GB οπωσδήποτε, σε καμία περίπτωση με 4GB!
ramarg Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) air δεν παει πανω απο 8 ram σωστα; Ναι.Και μαλιστα τα 8αρια ειναι build to order αρα βρασε ρυζι.Ειναι πολλά τα λεφτά.Επομενως παει για το ρετινα οπως και δήποτε ! Εκτός των άλλων θα ζορίζεται αρκετά και σε θερμοκρασιες ενα air.Το συστημα ψυξης του δεν ειναι τοσο βελτιωμενο και αθορυβο οσο στα ρετινα. Καλησπέρα, Είμαι νέος και αρχάριος χρήστης στον κόσμο της Apple και γενικότερα του Mac OS X λειτουργικού συστήματος, έτσι θα ήθελα να με βοηθήσετε να αγοράσω το κατάλληλο MacBook. Εμένα προσωπικά Site: μου άρεσε αυτό , και λόγο του σχεδιασμού αλλά και λόγο της χαμηλής τιμής του. Το θέλω περισσότερο για να χρησιμοποιώ Photoshop, After Effects και παρόμοια προγράμματα, θα τα σηκώνει; Θα έχει πρόβλημα ή θα σέρνει καθόλου; Ειδάλλως θα ήθελα να μου προτείνετε κι εσείς κάτι το οποίο θα είναι φυσικά σε λογικές τιμές. Καταρχάς.Το air που κοιταξες αγγιζει τα 1000 ευρώ στο σκρουτζ. 2)(Σε όλα τα macbook)Χρειαζεσαι τουλαχιστον 8gb ram για να δουλευει αψογα.4 ειναι οριακη και θα εχεις προβλημα στο μελλον.Επισης δεν αναβαθμιζεται.Αρα ο,τι αγοραζεις τωρα το παντρευεσαι.Αρα κανεις από τώρα την σωστή επιλογή στα 8GB RAM. 3)Επειδη η βασικη σειρα ειναι στα 4gb,για να παρεις 8αρα ραμ πρεπει να κανεις build to order ειδική παραγγελία,γεγονός που ανεβάζει αρκετά την τιμή.150-200 ευρώ.Αρα ξεφευγεις.Στα ίδια χρήματα αγοράζεις πάλι από σκρουτζ το macbook pro retina 13'' late 2013 το οποιο ειναι τουμπανο σε σχεση με το αιρ,και με 8gb ram,256 ssd με pci-e ,retina οθονη,haswell,intel iris HD5100. 4)Εχει υποδιέστερη οθόνη από το ρετινα.Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης ! Πηγαινε να το δεις απο κοντά. 5)Θα ζορίζεται αρκετά και σε θερμοκρασιες ενα air.Το συστημα ψυξης του δεν ειναι τοσο μεγάλο βελτιωμενο αποτελεσματικό και αθορυβο οσο στα ρετινα. 6)Ο σχεδιασμός μην σε απασχολεί.Το ρετινα το 13αρι ειναι τοσο αψογο σχεδιαστικα.Εχει σχεδον το βαρος του αιρ με αμελιταια διαφορα 100-200 γραμμαριων.Πρακτικά δεν το καταλαβαινεις.Και εχουν ακριβώς ίδιο πάχος με το αιρ.Η διαφορά στο αιρ ειναι οτι κατυφορίζει στα μπροστά και δίνει την αίσθηση του λεπτότερου.Πρακτικά έχουν το ίδιο πάχος με το ρετινα. 7)Εχεi μόνο ένα usb 3 port. Μόνο το ποντίκι να βάλεις ας πούμε,θα έχεις πρόβλημα μετά.Αν και εγώ χρησιμοποιω bluetooth. 8)Χωρίς να θέλω να το κατηγορήσω,το αιρ ειναι ομορφο σχεδιαστικά αλλά αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει η αγορά του.Δεν είναι τόσο δυνατό σε χαρακτηριστικά,και ειδικά στην οθόνη.Σε 2,5-3 μήνες το συγκεκριμένο αιρ κλείνει 1 χρόνο.Επομένως θεωρείται παλιό.Θα αναβαθμιστεί σίγουρα.Επομένως περίμενε και ΜΗΝ κάνεις ΚΑΜΙΑ αγορά σε αιρ.Εαν θελεις να κανεις σωστη αγορά τώρα κοιτάς σε ρετινα με 200-300 παραπάνω και αγοράζεις σίγουρο πράγμα ! Για αιρ ομως δεν σε συμφέρει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Αν επιμενεις για αιρ,απλα περιμενε τα νέα μοντέλα σύντομα.Με τα ίδια χρήματα θα αγοράσεις κάτι καλύτερο 100%.Ηδη εχουμε φημες από πέρσυ για ριζική αναβάθμιση στα αιρ με ρετινα οθονες σχεδιασμό κ.τ.λ. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2014 από ramarg 1
meymigrou Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Ναι.Και μαλιστα τα 8αρια ειναι build to order αρα βρασε ρυζι.Ειναι πολλά τα λεφτά.Επομενως παει για το ρετινα οπως και δήποτε ! Εκτός των άλλων θα ζορίζεται αρκετά και σε θερμοκρασιες ενα air.Το συστημα ψυξης του δεν ειναι τοσο βελτιωμενο και αθορυβο οσο στα ρετινα. Καταρχάς.Το air που κοιταξες αγγιζει τα 1000 ευρώ στο σκρουτζ. 2)Χρειαζεσαι τουλαχιστον 8gb ram για να δουλευει αψογα.4 ειναι οριακη και θα εχεις προβλημα στο μελλον.Επισης δεν αναβαθμιζεται.Αρα ο,τι αγοραζεις τωρα το παντρευεσαι.Αρα κανεις από τώρα την σωστή επιλογή στα 8GB RAM. 3)Επειδη η βασικη σειρα ειναι στα 4gb,για να παρεις 8αρα ραμ πρεπει να κανεις build to order ειδική παραγγελία,γεγονός που ανεβάζει αρκετά την τιμή.150-200 ευρώ.Αρα ξεφευγεις.Στα ίδια χρήματα αγοράζεις πάλι από σκρουτζ το macbook pro retina 13'' late 2013 το οποιο ειναι τουμπανο σε σχεση με το αιρ,και με 8gb ram,256 ssd με pci-e ,retina οθονη,haswell,intel iris HD5100. 4)Εχει υποδιέστερη οθόνη από το ρετινα.Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης ! Πηγαινε να το δεις απο κοντά. 5)Θα ζορίζεται αρκετά και σε θερμοκρασιες ενα air.Το συστημα ψυξης του δεν ειναι τοσο μεγάλο βελτιωμενο αποτελεσματικό και αθορυβο οσο στα ρετινα. 6)Ο σχεδιασμός μην σε απασχολεί.Το ρετινα το 13αρι ειναι τοσο αψογο σχεδιαστικα.Εχει σχεδον το βαρος του αιρ με αμελιταια διαφορα 100-200 γραμμαριων.Πρακτικά δεν το καταλαβαινεις.Και εχουν ακριβώς ίδιο πάχος με το αιρ.Η διαφορά στο αιρ ειναι οτι κατυφορίζει στα μπροστά και δίνει την αίσθηση του λεπτότερου.Πρακτικά έχουν το ίδιο πάχος με το ρετινα. 7)Εχεi μόνο ένα usb 3 port. Μόνο το ποντίκι να βάλεις ας πούμε,θα έχεις πρόβλημα μετά.Αν και εγώ χρησιμοποιω bluetooth. 8)Χωρίς να θέλω να το κατηγορήσω,το αιρ ειναι ομορφο σχεδιαστικά αλλά αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει η αγορά του.Δεν είναι τόσο δυνατό σε χαρακτηριστικά,και ειδικά στην οθόνη.Σε 2,5-3 μήνες το συγκεκριμένο αιρ κλείνει 1 χρόνο.Επομένως θεωρείται παλιό.Θα αναβαθμιστεί σίγουρα.Επομένως περίμενε και ΜΗΝ κάνεις ΚΑΜΙΑ αγορά σε αιρ.Εαν θελεις να κανεις σωστη αγορά τώρα κοιτάς σε ρετινα με 200-300 παραπάνω και αγοράζεις σίγουρο πράγμα ! Για αιρ ομως δεν σε συμφέρει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Αν επιμενεις για αιρ,απλα περιμενε τα νέα μοντέλα σύντομα.Με τα ίδια χρήματα θα αγοράσεις κάτι καλύτερο 100%.Ηδη εχουμε φημες από πέρσυ για ριζική αναβάθμιση στα αιρ με ρετινα οθονες σχεδιασμό κ.τ.λ. Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, με κάλυψες για τα καλά. Θα πάω στο Retina και τελείωσε η υπόθεση, αν το ήξερα δηλαδή δεν θα ρωτούσα καν, θα έκανα την αγορά. Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι! 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 1. To air έχει 2 USB 3.0 και όχι 1 https://www.apple.com/macbook-air/specs.html 2. Όσο αναβαθμίζεται το air μετά την αγορά αναβαθμίζεται και το retina, δηλαδή μόνο ο SSD, ενώ η μνήμη RAM όχι. 3. Ενδεικτικά το Air 2014 μοντέλο με 8GB ΒΤΟ κάνει 1229 ευρώ http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=37842 και η διαφορά με το ίδιο μοντέλο με 4GB είναι 180 ευρώ http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=37847 4. Επειδή έχω το 13", θέμα θερμοκρασίας με αρκετά βαριές εφαρμογές που τρέχω δεν είδα ποτέ. 4
ramarg Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 1. To air έχει 2 USB 3.0 και όχι 1 https://www.apple.com/macbook-air/specs.html 2. Όσο αναβαθμίζεται το air μετά την αγορά αναβαθμίζεται και το retina, δηλαδή μόνο ο SSD, ενώ η μνήμη RAM όχι. 3. Ενδεικτικά το Air 2014 μοντέλο με 8GB ΒΤΟ κάνει 1229 ευρώ http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=37842 και η διαφορά με το ίδιο μοντέλο με 4GB είναι 180 ευρώ http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=37847 4. Επειδή έχω το 13", θέμα θερμοκρασίας με αρκετά βαριές εφαρμογές που τρέχω δεν είδα ποτέ. 1) Διόρθωση. Εννοούσα 1 thunderbolt θύρα. 2)Δεν ανέφερα την δυνατότητα αναβάθμισης για να υποτιμήσω το mb air.Διευκρινίζω την επιλογή που πρέπει να κάνει για την δουλειά που το προορίζει και την δυνατότητα μεταπώλησης που τον ενδιαφέρει. 3)Στο ίδιο budget όπως έγραψα βρίσκεις online το retina 13 8GB RAM 256SSD.Τώρα εαν κολλάς στη διαφορά τιμής 50 ευρώ οκ. 4)Το air δεν έχει ούτε κατά διάνοια το σύστημα ψύξης των retina late2013.Καταρχάς στα retina late 2013 το σύστημα ψύξης είναι μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο από τις προηγούμενες χρονιές (που είχαν 2 μικρά φαν) και όπως σε όλα τα retina από το 2012 το σύστημα ψύξης σύμφωνα με την ίδια την apple επανασχεδιάστηκε από την αρχή με κάθε λεπτομέρεια(από τους αεραγωγούς μέχρι και τα πτερύγια του φαν),και είναι ο,τι καλύτερο έχει ενσωματώσει σε macbook. .Το air mid 2013, έχει απλό σύστημα ψύξης με ένα μικρό φαν.Προφανώς δεν το ζορίζεις αρκετά.Αυτό δεν σημαίνει όμως oτι δεν ανεβάζει θερμοκρασίες,αλλά ούτε και ότι λιώνει από θερμοκρασίες.Αναλόγως την χρήση του καθενός.Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κατηγορήσω τα αιρ τα οποία τα θεωρώ εκλεκτά μοντέλα για την apple.Ειδικά τώρα όμως δεν είναι value for money να αγοράσει αιρ,τη στιγμή που το μοντέλο κλείνει χρόνο σε 2 μήνες,και που θα ανανεωθεί πολύ σύντομα.Αυτό που του διευκρίνισα είναι να μην κάνει καμία αγορά σε αιρ,μιας και θα βγουν καινούρια κατά πολύ καλύτερα-στο ίδιο επίπεδο με τα retina.Από εκεί και πέρα αν θέλει να αγοράσει τώρα mac πρέπει να κινηθεί στα retina late2013/early 2014 τα οποία είναι θηρία.Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε αιρ και ρετινα αυτή τη στιγμή.Αυτό 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Πίστεψε με το ζορίζω πολύ με τα εργαλεία που τρέχω καθημερινά, τα οποία ο regular user δεν γνωρίζει καν και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και ποτέ...κανένα θέμα με θερμοκρασίες. Στο 11"άρι i7 που είχα πριν όταν ζοριζόταν δούλευε ο ανεμιστήρας αρκετά, στο 13"άρι όχι. Το Air επίσης έχει μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και είναι και 200γρ ελαφρύτερο για όποιον παίζει ρόλο, κατά τα άλλα δεν διαφωνώ ότι το retina είναι μια πολύ καλή επιλογή! 1
ramarg Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Πίστεψε με το ζορίζω πολύ με τα εργαλεία που τρέχω καθημερινά, τα οποία ο regular user δεν γνωρίζει καν και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και ποτέ...κανένα θέμα με θερμοκρασίες. Στο 11"άρι i7 που είχα πριν όταν ζοριζόταν δούλευε ο ανεμιστήρας αρκετά, στο 13"άρι όχι. Το Air επίσης έχει μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και είναι και 200γρ ελαφρύτερο για όποιον παίζει ρόλο, κατά τα άλλα δεν διαφωνώ ότι το retina είναι μια πολύ καλή επιλογή! Και στα 13αρια ρετινα η αυτονομία έχει εκτιναχτεί στα late 2013.Με τη φωτεινότητα στα 60%,με κλειστό bluetooth με safari ανοιχτό θεωρητικά δίνει 12-14 ώρες.Τόσο λέει τουλάχιστον.Το 9ωρο που τάζει η apple πάντως είναι γεμάτο. Στο θέμα θερμοκρασίας πάω πάσο, μιας και δεν έχω δουλέψει με αιρ.Σίγουρα ξέρεις καλύτερα τον φορητό σου από εμάς.Αpple είναι αυτή.Θα έκανε τα μαγικά της και στο σύστημα ψύξης τους αιρ ! Όπως και να έχει,για εμένα όλα τα macbook έχουν την ίδια αξία ως προΐόντα. Απλά πάντα πρέπει να ελέγχεις τι σε συμφέρει περισσότερο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή με το budget που διαθέτεις [edit] βγήκε ήδη το air mid 2014. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2014 από ramarg
panos2000gr Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Ως πρώην κάτοχος του Haswell Retina 13" & νυν του Haswell Air 13", να πω και εγώ κάποιες σκόρπιες απόψεις και συμπεράσματα: 1) Το Retina διαθέτει ελάχιστα καλύτερη CPU-GPU, στην πράξη όμως δεν υπάρχουν παρατηρήσιμες διάφορές (βλ.3) 2) Τα ίδια ισχύουν και για την θερμική συμπεριφορά. Κανένα από τα δύο δεν θα προβληματίσει και σπάνια τα ανεμιστήρια θα ξεπεράσουν τις 1200-1300 στροφές. 3) H λειτουργία του Air είναι πιο smooth και απροβλημάτιστη (και σε MACOS και στα Windows), καθώς δεν χρειάζεται να κάνει downscaling ζορίζοντας περισσότερο CPU - GPU. 4) Στο Air δουλεύεις σε 1440χ900 και στο Retina συνήθως σε 1280x800 (best for retina). Η χρήση μεγαλύτερων αναλύσεων στο Retina (1680χ1050 ή και παραπάνω) προσωπικά δεν με ικανοποίησε. 4) To Air έχει 1.30-2 ώρες περισσότερη αυτονομία 5) Το Air είναι 220-230γρ. ελαφρύτερο κάτι γίνεται άμεσα αντιληπτό σε συχνή χρήση . Το ίδιο ισχύει και για τον φορτιστή του (είναι ελαφρύτερος και μικρότερος) για όποιον τον κουβαλάει συχνά μαζί του. Θα έλεγα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το Air κάνει περιττή την ύπαρξη κάποιου ipad στο σπίτι. 6) Tο Retina έχει μικρότερο footprint, κάτι που επίσης μετράει στον τομέα της φορητότητας 7) Το Retina διαθέτει HDMΙ (χωρίς την ανάγκη adaptor) και δύο (!!>??!!??) thunderbolt (σ.σ: καλύτερα να είχε 3η USB) 8) Τα ηχεία τους μου φαίνονται ίδιας απόδοσης, σε αντίθεση με ότι είχα διαβάσει σε ορισμένα review 9) To πληκτρολόγιο και των δύο είναι καταπληκτικό (του Air έχει μικρότερη διαδρομή...προσωπικά με βολεύει λίγο παραπάνω) 10) Αν συνηθίσεις να διαβάζεις στην απίστευτη ευκρίνεια της οθόνης του Retina, δύσκολα υπάρχει γυρισμός σε συμβατικό TN panel (βλ. Air) 11) Στις ταινίες προτιμώ την οθόνη του Air (δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...μάλλον έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερη) 12) Τα 2 μηχανήματα είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο και θεωρώ ότι δεν υπάρχει χώρος στην αγορά και για τα δύο . Λογικά το 11αρι & 13αρι Air θα μας αποχαιρετήσουν κάποια στιγμή στο 2015 και την θέση τους θα πάρει το φημολογούμενο 12ιντσο Air με Retina Display. 13) Τα πάντα είναι θέμα χρημάτων και η τιμολογιακή πολιτική της Apple είναι δυσανάλογη στα δύο μοντέλα. Θεωρώ ότι τα base models του Air είναι μια καλή ευκαιρία, διαφορετικά το Retina με 8gb/256GB αποτελεί μάλλον το καλύτερο value for money σε Macbook. 14) Λογικά το Retina θα έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία 15) Όποιο από τα δύο και να επιλέξει κάποιος, ΔΕΝ θα το μετανιώσει! 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα