Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δωσε μου καποια αλλα επιχειρήματα σε παρακαλω

Εχε υποψην σου ομως και την βαρυτητα των επιχειρηματων μερικων και πως αλλαζουν αναλογα με το τι βγαζει η αγαπημενη τους εταιρεια:

http://www.insomnia.gr/topic/410120-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-android-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-galaxy-s2/page-3?do=findComment&comment=4089280

Σαν συσκευή το S2 είναι εντυπωσιακή κυρίως λόγω της οθόνης που ειναι ο,τι καλύτερο έχω δει τελευταία μετά το iphone 4. Το μέγεθός του όμως δεν είναι και το ιδανικότερο για κράτημα στο χέρι και εύκολα μπορεί να σου φύγει ενώ προσπαθείς να το ξεκλειδώσεις με το ένα χέρι.

http://www.insomnia.gr/topic/429716-iphone-4s-%CE%AE-samsung-galaxy-s-ii/?do=findComment&comment=4442732

Με λίγα λόγια, προσωπικά θεωρώ πως το μοναδικό πλεονέκτημα του S2 είναι η οθόνη του αλλά και πάλι μόνο για όσους θεωρούν πως μόνο το ...μέγεθος μετράει. Στο χέρι δεν είναι πολύ βολικό είδικά όταν είσαι στο δρόμο και προσπαθείς να το χειριστείς με το ένα χέρι. Λίγο το μέγεθος, λίγο το μικρό βάρος σε συνδυασμό με το πολύ λεπτό πάχος, δεν θέλει και πολύ να το χάσεις κάπου στο πεζοδρόμιο.

Καποτε λοιπον ηταν μειονεκτημα το μικρο βαρος και το πολυ λεπτο παχος για μερικους..

• Like 3
Δημοσ.

Αν είναι έτσι:

articleheader.png?w=655&h=368

Δεν το λες και σημαντικά μεγαλύτερο απο το προηγούμενο.

nexus4-nexus5-end.jpg

Nexus 4 (top), Nexus 5 (bottom)

gallery_184578_845_16760.jpg

Nexus Overlapping

Αυτο παντως που ειναι εντυπωσιακο ειναι η βεβαιοτητα και η ταυτιση στις διαρροες -φημες πως  θα πρεπει να αναμενουμε iphone  πανω  απο 5'' ,μακαρι να επιβεβαιωθουν .Το σεναριο να βγουν δυο εκδοσεις σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα μεταξυ τους ειναι που με κανει να αμφιβαλω .

Φώτη, οι φήμες υπάρχουν γιατί υπάρχει και η προσδοκία στον κόσμο της apple. Όλα τα renders και τα dummies ποιος νομίζεις ότι κάθετε και σπάει το κεφάλι του για να τα κατασκευάσει.

Δημοσ.

Το σάπιο μήλο με 4.7" ίδιο το Jiayu G4A (2GB RAM, 32GB ROM) που έχω είναι. Μόνο που το δικό μου κοστίζει 150 ευρώ και βγαίνει και 8πύρηνο πλέον (G4S με 140 ευρώ!!!).

Φανταζομαι μιλας για το JIAYU G4S? Σιγουρα ειναι μια πολυ καλυτερη value for money επιλογη απο το iPhone.

Αλλα που το πουλανε αυτο το G4S? Πρεπει να το παραγγειλεις απο Ασια φανταζομαι...

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχε υποψην σου ομως και την βαρυτητα των επιχειρηματων μερικων και πως αλλαζουν αναλογα με το τι βγαζει η αγαπημενη τους εταιρεια:

http://www.insomnia.gr/topic/410120-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-android-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-galaxy-s2/page-3?do=findComment&comment=4089280

http://www.insomnia.gr/topic/429716-iphone-4s-%CE%AE-samsung-galaxy-s-ii/?do=findComment&comment=4442732

Καποτε λοιπον ηταν μειονεκτημα το μικρο βαρος και το πολυ λεπτο παχος για μερικους..

Όπως είδες όμως, φρόντισα να δοκιμάσω ο ίδιος τις συσκευές πριν πω την άποψή μου.

Και όσο μεγαλώνει το iphone θα μεγαλώνει και ο κίνδυνος του σταθερού κρατήματος στο χέρι, αλλά δεν αρκεί για να με κάνει να αλλάξω γνώμη για τη συσκευή συνολικά από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός δεν μου προσφέρει αυτά που ζητάω.

Δεν πρόκειται να επιλέξω κάτι μόνο και μόνο για το μέγεθός του. Και αυτός είναι ο λόγος που επέστρεψα στο 5S.

Δημοσ.

Στο Hardware... ακόμη κλάμα εε;

Καλή κίνηση να το μεγαλώσει (το lightsaber) και πολύ ωραίο το design αλλά μόλις πάει στα 2-3 GB ram να το συζητήσουμε!

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο Hardware... ακόμη κλάμα εε;

Καλή κίνηση να το μεγαλώσει (το lightsaber) και πολύ ωραίο το design αλλά μόλις πάει στα 2-3 GB ram να το συζητήσουμε!

Πως το λες αυτό από τη στιγμή που το λειτουργικό του δεν έχει καμία σχέση με το Android??? Έχεις δει iphone 5, 5C, 5S που να παρουσιάζει πρόβλημα με τη διαχείριση της μνήμης??? Στο Note3  που είχα έπρεπε να περιμένουμε το update στην kit kat για να δούμε λίγη διαθέσιμη ram παραπάνω από τα 3GB που είχε συνολικά και που πάλι δεν έφταναν...

Δημοσ.

Πως το λες αυτό από τη στιγμή που το λειτουργικό του δεν έχει καμία σχέση με το Android??? Έχεις δει iphone 5, 5C, 5S που να παρουσιάζει πρόβλημα με τη διαχείριση της μνήμης??? 

Συνεχεια.. Εχω βαρεθει να κανει refresh καθε app οταν επιστρεφω σε εφαρμογες μετα απο λιγη ωρα.

Ειδικα ο safari που χρειαζεται καθε φορα να ξαναφορτωσει την σελιδα, οταν επιστρεφω σε αυτον μετα απο λιγη ωρα.

Ειδικα στο ipad air νομιζω μου το κανει πιο συχνα απο οτι στο iphone 5.

Αυτο και αφηνει κακη αισθηση και σε καθυστερει.

Κινητα κατω των 350€(πχ nexus 5) δεν εχουν τετοιο θεμα(παρολο τις αυξημενες απαιτησεις λογω υψηλοτερης αναλυσης/καλυτερης οθονης) και καθυστερησεις λογω περιορισμενης ram.

------------------------------------------------------------------

Όπως είδες όμως, φρόντισα να δοκιμάσω ο ίδιος τις συσκευές πριν πω την άποψή μου.

Και όσο μεγαλώνει το iphone θα μεγαλώνει και ο κίνδυνος του σταθερού κρατήματος στο χέρι, αλλά δεν αρκεί για να με κάνει να αλλάξω γνώμη για τη συσκευή συνολικά από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός δεν μου προσφέρει αυτά που ζητάω.

Δεν πρόκειται να επιλέξω κάτι μόνο και μόνο για το μέγεθός του. Και αυτός είναι ο λόγος που επέστρεψα στο 5S.

Παμε ξανα:

Με λίγα λόγια, προσωπικά θεωρώ πως το μοναδικό πλεονέκτημα του S2 είναι η οθόνη του αλλά και πάλι μόνο για όσους θεωρούν πως μόνο το ...μέγεθος μετράει. Στο χέρι δεν είναι πολύ βολικό είδικά όταν είσαι στο δρόμο και προσπαθείς να το χειριστείς με το ένα χέρι. Λίγο το μέγεθος, λίγο το μικρό βάρος σε συνδυασμό με το πολύ λεπτό πάχος, δεν θέλει και πολύ να το χάσεις κάπου στο πεζοδρόμιο.

Δεν μιλησα μονο για το μεγεθος, αλλα για το μικρο βαρος και το πολυ λεπτο παχος που τα θεωρουσες μειονεκτηματα.

Φυσικα αυτα τα αγνοησες στο τωρινο μηνυμα σου(δεν εγρψες πουθενα για βαρος και παχος), κανοντας εκ νεου κ@λοτουμπα.

Αλλωστε απο την στιγμη που η apple εφυγε απο το βαρυ και χοντρο iphone 4/4s πηγαινοντας στο ελαφρυτερο και λεπτοτερο iphone 5/5s, τοτε αυτοματα μετατραπηκε σε πλεονεκτημα και για εσενα το να ειναι λεπτο και ελαφρυ ενα κινητο. Οπου φυσαει ο ανεμος....

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συνεχεια.. Εχω βαρεθει να κανει refresh καθε app οταν επιστρεφω σε εφαρμογες μετα απο λιγη ωρα.

Ειδικα ο safari που χρειαζεται καθε φορα να ξαναφορτωσει την σελιδα, οταν επιστρεφω σε αυτον μετα απο λιγη ωρα.

Αυτο και αφηνει κακη αισθηση και σε καθυστερει.

Κινητα κατω των 350€(πχ nexus 5) δεν εχουν τετοιο θεμα(παρολο τις αυξημενες απαιτησεις λογω υψηλοτερης αναλυσης/καλυτερης οθονης) και καθυστερησεις λογω περιορισμενης ram.

------------------------------------------------------------------

Παμε ξανα:

Δεν μιλησα μονο για το μεγεθος, αλλα για το μικρο βαρος και το πολυ λεπτο παχος που τα θεωρουσες μειονεκτηματα.

Φυσικα αυτα τα αγνοησες στο τωρινο μηνυμα σου(δεν εγρψες πουθενα για βαρος και παχος), κανοντας εκ νεου κ@λοτουμπα.

Κωλοτούμπα το βλέπεις εσύ. Στο εξήγησα αλλά η επανάληψη με κουράζει. Εξάλλου συμφωνείς πως το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές αυτό το στυλάκι χωρίς αποτέλεσμα.

Η διαφορά μας όπως έχω πει, είναι πως περιμένω πως και πως κάθε φορά το νέο iphone και δεν κάθομαι να αναλύσω τι έλεγα για τις συσκευές που με ξενέρωσαν. Μια συσκευή που φτάνει το νευρικό  μου σύστημα στα όριά του, είναι λογικό να φαίνεται στα μάτια μου πολύ πιο υποδεέστερη από  μια άλλη που μπορεί να έχει το ίδιο μέγεθος και βάρος. Το γεγονός πως είσαι πάντα σε ετοιμότητα φανερώνει την αδικαιολόγητη "ενόχλησή" σου, λες και είμαι επηρεαστής των αποφάσεων του κόσμου για το ποια συσκευή θα αγοράσει!  :)

Σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τη μνήμη το 5/5S είναι από τα πράγματα που μου αρέσουν και δεν θέλω να αλλάξουν αν είναι να θυσιαστεί η συνολική αίσθηση. 600mb ram δεσμευμένη στο Note3 για 2 tabs ανοιχτά στον browser, με έκαναν να γελάω κάθε φορά που το έβλεπα...

Δεν θα επανέλθω στο θέμα μέχρι το επόμενο topic με φήμες σχετικά με το νέο iphone. :)

Δημοσ.

Για το θέμα των περιθωρίων, ο ανταγωνισμός με τα on-screen soft keys (που για την ώρα η υλοποίησή τους στο android δε με ενθουσιάζει) δίνει τη δυνατότητα μικρότερου κάτω περιθωρίου και μικρότερου συνολικά ύψους της συσκευής. Στο δεξιά-αριστερά δεν τίθεται θέμα. Από την άλλη, το hard key έχει άλλα πλεονεκτήματα και ειδικά αυτό του iPhone 5s. Τα υπόλοιπα περί κωλοτουμπών βαριέμαι να τα ξανα-μανα-διαβάζω, τα προσπερνώ. Έχει αρχίσει ήδη να με κουράζει η φημολογία, αλλά περιμένω πώς και πώς το iPhone 6 (σχεδόν 2 χρόνια), δεν αγοράζω φυσικά μέχρι τότε άλλη συσκευή, απλά το καλοκαιράκι πωλείται Note 2 στα 200 ευρώ!!! Να φεύγει...

Και για να θυμίσω, η ανακοίνωση ενός 4.7 ή/και ενός ακόμα μεγαλύτερου iPhone 6, θα έχει ως αποτέλεσμα μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών! Κάπως έτσι το είχα γράψει πριν από κάνα χρόνο, το ξανατονίζω για να μη ξεχνιόμαστε!

edit: Και τότε, θα αρχίσω εγώ να γράφω για κωλοτούμπες περί του iOs (κυρίως αλλά όχι μόνο)...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για να θυμίσω, η ανακοίνωση ενός 4.7 ή/και ενός ακόμα μεγαλύτερου iPhone 6, θα έχει ως αποτέλεσμα μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών! Κάπως έτσι το είχα γράψει πριν από κάνα χρόνο, το ξανατονίζω για να μη ξεχνιόμαστε!

Το πιστευω και εγω αυτο.

Αντιγραφοντας τον ανταγωνισμο(εστω και με 3 χρονια καθυστερηση) και βγαζοντας ενα μοντελο με οθονη 4.7"(ή και μεγαλυτερη) θα πανε αρκετοι ξανα σε iphone, μιας και θα μπορουν οι χρηστες να ειναι ξανα παραγωγικοι σε iphone.

Και ισως δουμε το market share της apple να ανεβαινει μετα απο καιρο, γιατι ποσοστιαια την προτιμουσαν ολο και λιγοτεροι τα τελευταια χρονια.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Μην ξεχνάμε και την αντιγραφή που έκανε με το πρώτο iPhone Και έβαλε 3.5" οθόνη που είχαν πολλές συσκευές τότε.

Το ακούσαμε κι αυτό, η αύξηση διαστάσεων είναι αντιγραφή του ανταγωνισμού. Το ακούσαμε και με το iPad Mini, όταν πριν το iPad Η κατηγορία tablet Δεν υπήρχε καν στις πωλήσεις των εταιρειών.

Βέβαια, αν δεν είχαν βγει τα iPhone/iPad ακόμα Symbian και WM θα είχαμε με resistive οθόνες, κατά τα άλλα Η Apple αντιγράφει την αύξηση μεγέθους. Ευτυχώς, έχω να δω το τελευταίο επεισόδιο Game of Thrones για να σοβαρέψει λίγο η ατμόσφαιρα γιατί έχω κάνει καινούργιο συκώτι από τα γέλια.

Δημοσ.

Φανταζομαι μιλας για το JIAYU G4S? Σιγουρα ειναι μια πολυ καλυτερη value for money επιλογη απο το iPhone.

Αλλα που το πουλανε αυτο το G4S? Πρεπει να το παραγγειλεις απο Ασια φανταζομαι...

Ναι από Ασία, αλλά και από το Jiayu.es που έχει στοκ στην Ευρώπη, έχουν πάρει πολλοί στην χώρα μας γενικότερα επώνυμα Κινέζικα και είναι εκπληκτικά. Xiaomi, UMI και Zopo είναι από τα κορυφαία με βάση το VFM και τις επιδόσεις τους, που τώρα τελευταία ανοίξαν και αντιπροσωπείες στην Ευρώπη.

Η Xiaomi παίζει να χτυπάει στα ίσια και μάλλον είναι καλύτερη, από Κολοσσούς όπως HTC, Lenovo, Huawei κτλ...

Δημοσ.

Πως το λες αυτό από τη στιγμή που το λειτουργικό του δεν έχει καμία σχέση με το Android??? Έχεις δει iphone 5, 5C, 5S που να παρουσιάζει πρόβλημα με τη διαχείριση της μνήμης??? Στο Note3  που είχα έπρεπε να περιμένουμε το update στην kit kat για να δούμε λίγη διαθέσιμη ram παραπάνω από τα 3GB που είχε συνολικά και που πάλι δεν έφταναν...

Εχω δει το iphone 4 / 4s ομως. Εκτος και αν αγοραζουμε κινητα για κανα τριμηνο, οποτε πασο

Σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τη μνήμη το 5/5S είναι από τα πράγματα που μου αρέσουν και δεν θέλω να αλλάξουν αν είναι να θυσιαστεί η συνολική αίσθηση. 600mb ram δεσμευμένη στο Note3 για 2 tabs ανοιχτά στον browser, με έκαναν να γελάω κάθε φορά που το έβλεπα...

Αν και τα 600mb ειναι υπερβολικο νουμερο που δεν παιζει να ισχυει (εκτος και αν μπηκες σε καμια πολυ βαρια σελιδα) ειναι απολυτα φυσιολογικο. Τα mb που καταναλωνει ο browser ελαχιστα επηρεαζεται απο το λειτουργικο, μιας και ειναι "de facto". Και απτο pc σου / tablet αμα μπεις στις ιδιες σελιδες, τα ιδια mb θα καταναλωνει. Αυτο παντα σε οτι αφορα τα λειτουργικα που εχουν multitasking, οπου και ο browser παραμενει ανοιχτος και δεν ξαναφορτονει. 

Ειναι και θεμα αναγκων. Καποιος που θελει ενα καλο dumbphone με ωραιο design παει αναγκαστικα σε iPhone, μια και ειναι πληρεστατο (αν και ακριβο για την κατηγορια του). Οποιος θελει desktop replacement παει σε android. Τζαμπα τσακωνεστε :P

Μην ξεχνάμε και την αντιγραφή που έκανε με το πρώτο iPhone Και έβαλε 3.5" οθόνη που είχαν πολλές συσκευές τότε.

Το ακούσαμε κι αυτό, η αύξηση διαστάσεων είναι αντιγραφή του ανταγωνισμού. Το ακούσαμε και με το iPad Mini, όταν πριν το iPad Η κατηγορία tablet Δεν υπήρχε καν στις πωλήσεις των εταιρειών.

Eδω θεωρουσαν αντιγραφη το χρυσαφι χρωμα, στις διαστασεις κολλησες εσυ? Η μηπως και τοτε εκραζες? Μπα, μαλλον με τους απεναντι ησουν και εκραζες για "αντιγραφες" στο χρωμα. Βρε πως τα φερνει η ζωη καμια φορα ε? :D

Btw, οταν διαφημηζεις σαν βασικοτατο χαρακτηριστηκο του κινητου σου το μεγεθος της οθονης του, τοτε ναι, το να πας στο μεγεθος των αντιπαλων ειναι αντιγραφη, με την εννοια, εβγαλε η Samsung μεγαλη οθονη, βλεπεις οτι πουλαει, και ακολουθεις τα βηματα της. Ουδεποτε ομως η samsung διαφημησε σαν βασικο χαρακτηριστικο το χρωμα της συσκευης της, και μετα πηγε στα χρωματα των αντιπαλων...

Βέβαια, αν δεν είχαν βγει τα iPhone/iPad ακόμα Symbian και WM θα είχαμε με resistive οθόνες, κατά τα άλλα Η Apple αντιγράφει την αύξηση μεγέθους. Ευτυχώς, έχω να δω το τελευταίο επεισόδιο Game of Thrones για να σοβαρέψει λίγο η ατμόσφαιρα γιατί έχω κάνει καινούργιο συκώτι από τα γέλια.

Aν δεν ειχαν βγει τα πρωτα motorola παντως ακομα θα ειμασταν με τα χωνακια. Αλλα ειπαμε, τα αλματα λογικης στο στρατοπεδο των γιωτοπαιδων ειναι εκπληκτικα. 

Οσο για τις αντιγραφες, στο απαντησα απο πανω. Σαφεστατα και ΕΙΝΑΙ αντιγραφη. Οταν διαφημισω ενα προιον για το ποσο ντουμπανο ειναι λογω του μεγεθους που το χειριζεσαι ανετα με ενα χερι κλπα κλπα, και ταυτοχρονα κραζω τον ανταγωνισμο που χρησιμοποιει μεγαλα μεγεθη, ε οταν ενα χρονο μετα γλυφω εκει που εφτυνα σαφεστατα και ειναι αντιγραφη. 

Αν δεν ειχε ποτε αναφερει τα παραπανω περι μεγεθους, τοτε οκ, θα θεωρουνταν φυσιολογικη κινηση, αφου βλεπει οτι πουλανε τα μεγαλα κινητα, λογικο ειναι να ακολουθησει. Εδω ομως μιλαμε οτι αυτο που εκθειαζες στην προηγουμενη σου συσκευη για να πουλησει το περνεις και το πετας στα σκουπιδια και κανεις οτι κανουν και οι αλλοι.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εχω δει το iphone 4 / 4s ομως. Εκτος και αν αγοραζουμε κινητα για κανα τριμηνο, οποτε πασο

Αν και τα 600mb ειναι υπερβολικο νουμερο που δεν παιζει να ισχυει (εκτος και αν μπηκες σε καμια πολυ βαρια σελιδα) ειναι απολυτα φυσιολογικο. Τα mb που καταναλωνει ο browser ελαχιστα επηρεαζεται απο το λειτουργικο, μιας και ειναι "de facto". Και απτο pc σου / tablet αμα μπεις στις ιδιες σελιδες, τα ιδια mb θα καταναλωνει. Αυτο παντα σε οτι αφορα τα λειτουργικα που εχουν multitasking, οπου και ο browser παραμενει ανοιχτος και δεν ξαναφορτονει. 

Ειναι και θεμα αναγκων. Καποιος που θελει ενα καλο dumbphone με ωραιο design παει αναγκαστικα σε iPhone, μια και ειναι πληρεστατο (αν και ακριβο για την κατηγορια του). Οποιος θελει desktop replacement παει σε android. Τζαμπα τσακωνεστε :P

Δεν υπάρχει κινητό-Desktop Replacement! Είναι αστείο κάθε φορά που το λέμε αυτό... :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...