Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ηθελα να ρωτησω αν κάποιος ξερει πιο ειναι το καλωδιο (χρωμα) - και και πιο +. Για να λειτουργήσει ο σκληρός.απλα να γυριζει ο δισκος μεσα θελω..Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τα καλώδια που πάνε σε HDD έχουν 3 χρώματα, Μαύρο (0 βόλτ ή - όπως το λες), κόκκινο (5V ή + αμα θες να το πεις έτσι) και το κίτρινο (12 βόλτ ή ++...),

Οι δίσκοι 2.5 (μικροί δίσκοι, μέγεθος λάπτοπ) για να γυρίσουν αρκεί να τους δώσεις το - και 5 βόλτ, δηλαδή το μαύρο και το κόκκινο, 12 δεν έχω πετύχει δίσκο 2.5 που να θέλει αλλά τίποτα δεν θα μου φαινόταν περίεργο πλέον :P

Μετά οι 3.5 (μεγάλοι δίσκοι) για να δουλέψουν θέλουν και - και + και 12 βόλτ, δηλαδή και το μαύρο και το κόκκινο και το κίτρινο.

Εσύ τι θες να κάνεις και το ψάχνεις;

Δημοσ.

Εγω εχω βγαλει ενα σκληρο που ειχα στον παλιο μου pc το ανοιξα (το καπακι )και θελω να τον βαλω πανω στο γραφείο μου για διακοσμητικό.και θελω με κάποιο τρόπο να του δωσω ρευμα να γυριζει...

Δημοσ.

7200 rpm είναι πολλά για να το έχεις έτσι ακάλυπτο, θέλει προσοχή... Μην σου πέσει τίποτα εκεί απάνω και σου έρθει στο μάτι ή τίποτα τέτοιο.... 

Για να γυρίσει απλά δοκίμασε να του δώσεις 12 βόλτ και γείωση να δεις, άμα δεν γυρίσει (που μάλλον δεν..) πρέπει να του βάλεις και 5 βόλτ... Άμα θες δοκίμασε και με σκέτα 5 και γείωση αλλά το βλέπω δύσκολο... Λογικά θέλει και 12 και 5 και γείωση....

Δημοσ.

Καλα ειναι ιστορία μεγάλη να το αφησω καλύτερα.απλα ηθελα να το βαλω σαν διακόσμηστικο πανω στο γραφείο.εχετε καμιά αλλη προταση πως μπορω να τον αξιοποιήσω;

Δημοσ.

Μπορείς να τον πουλήσεις στις αγγελίες (για κάποιον που ψάχνει πλακέτα γιατί οι πλατίνες τώρα θα έχουν πάρει σκόνη αφου έχει ανοιχθεί).

Αλλιώς εδώ: link

Edit: lol

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...