Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμοι οι νέοι επεξεργαστές Intel Core "Haswell Refresh"

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση των επεξεργαστών “Haswell Refresh”. Οι νέοι Intel Core σε συσκευασία LGA1150 είναι συμβατοί με τα motherboards που βασίζονται σε chipset της σειράς Intel 8-Series (θα χρειαστεί αναβάθμιση του BIOS) ωστόσο κυκλοφόρησαν παράλληλα με δεκάδες motherboards που βασίζονται στη νέα σειρά chipsets της Intel, 9-Series, όπως είναι τα Z97 Express και H97 Express.Ανάμεσα στα chips που κυκλοφόρησαν βρίσκουμε τον Intel Core i7-4790, με συχνότητα λειτουργίας 3.6GHz και Turbo Boost στα 4.0GHz (με HyperThreading και 8MB L3 cache), ο οποίος κοστίζει περίπου €290 και βρίσκεται ανάμεσα στους Intel Core i7-4770 και 4770K. Μαζί του κυκλοφόρησε και ο Core i5-4690 στα 3.5GHz (Turbo Boost στα 3.9GHz, 6MB L3 cache αλλά χωρίς HyperThreading) που κοστίζει περίπου €210.

Και τα δύο αυτά chips δεν διαθέτουν ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές. Οι overclockers, θα πρέπει να περιμένουν τα φιλικά προς το overclocking chips με την κωδική ονομασία “Devil’s Canyon”.

Άλλα chips που κυκλοφόρησαν είναι οι Core i5-4590 (quad-core, 3.2GHz με Turbo Boost στα 3.7GHz, 6MB L3, €190) και Core i5-4460 (quad-core, 3.2GHz με Turbo Boost στα 3.7GHz, 6 MB L3 cache και κόστος περίπου €175) καθώς και οι Core i7-4790S (quad-core, 3.2GHz, 8MB L3 cache, HT, low TDP), Core i5-4690S (quad-core, 3.2GHz, 6MB L3 cache) και Core i5-4590S (quad-core, 3.0GHz, 6MB L3 cache).

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ο  i5-4690 είναι στα 3.5 όχι στα 3.3

Έγινε διόρθωση. Ευχαριστώ. Δυστυχώς στη πηγή του άρθρου δεν έχει διορθωθεί ακόμα η συχνότητα λειτουργίας.

• Like 1

Shut up and take my money.....but wait...there is no overclock! i7 4770k και ξερο ψωμι!

Βέβαια γιατί άμα είσαι overclocker πρόκειται να κάνεις καριέρα κλοκάροντας του Ivy και τους Haswell...*facepalm*

43874224.jpg

• Like 1

Εδώ και 2 χρόνια είμαι με ένα laptop της toshiba το οποίο "φοράει" Intel Core i7-2670 QM και 1333 MHz μνήμη. Δεν έχω παράπονο από το multitasking του (games δεν παίζω) αλλά ούτε από την HD εμπειρία του. Το συνήθισα όμως και στο μυαλό μου παίζει το σενάριο της αναβάθμισης... Σκέφτομαι να βάλω SSD και παραπάνω μνήμη RAM (4GB ---> 8GB). βλέπω όμως ότι η τεχνολογία τρέχει γρήγορα και αναρωτιόμουν αν θα ήταν καλύτερα να αναβαθμίσω σε μηχάνημα με Haswell (laptop or desktop) αντί να δώσω 200€ για SSD-RAM. What's your point of view? 

Εδώ και 2 χρόνια είμαι με ένα laptop της toshiba το οποίο "φοράει" Intel Core i7-2670 QM και 1333 MHz μνήμη. Δεν έχω παράπονο από το multitasking του (games δεν παίζω) αλλά ούτε από την HD εμπειρία του. Το συνήθισα όμως και στο μυαλό μου παίζει το σενάριο της αναβάθμισης... Σκέφτομαι να βάλω SSD και παραπάνω μνήμη RAM (4GB ---> 8GB). βλέπω όμως ότι η τεχνολογία τρέχει γρήγορα και αναρωτιόμουν αν θα ήταν καλύτερα να αναβαθμίσω σε μηχάνημα με Haswell (laptop or desktop) αντί να δώσω 200€ για SSD-RAM. What's your point of view? 

Νομίζω καλύπτει τις ανάγκες σου αφού δεν παίζεις games και δεν έχεις βαρυά προγράμματα. Πάρε νέο laptop τέλη του 15, αρχές του 16.

• Like 2

Δεν βλέπω το νόημα κυκλοφορίας των συγκεκριμένων. Ο 4790 ανάμεσα σε 4770 και 4770Κ . Ιδιαίτερα γι' αυτούς που ανεβάζουν τις CPU τους.  300€ ο 4770Κ, 300€ και ο 4790

Ο 3770Κ μου στα 4,2-4,5 εξακολουθεί να είναι μιά χαρά.

Next platform please.

• Like 5

Δεν βλέπω το νόημα κυκλοφορίας των συγκεκριμένων. Ο 4790 ανάμεσα σε 4770 και 4770Κ . Ιδιαίτερα γι' αυτούς που ανεβάζουν τις CPU τους.  300€ ο 4770Κ, 300€ και ο 4790

Ο 3770Κ μου στα 4,2-4,5 εξακολουθεί να είναι μιά χαρά.

Next platform please.

970 Nehalem called, 30% usage στις περισσότερες διεργασίες. Καλά φταίει που και οι προγραμματιστές είναι μόγγολοι και δεν έχουν υιοθετήσει ακόμα multicore code στις περισσότερες εφαρμογές.

Αλλά όντως η intel θα έπρεπε να βγάζει νέα chip κάθε δύο χρόνια και γενικά να καταργήσει τα "tocks".

• Moderators

Απλα θα καταργηθούν, κλασικά! Φέτος όμως δεν είχαμε ουτε τικ ουτε τοκ, μόνο λίγα mhz παραπάνω. Και η επιβράδυνση της εξέλιξης καλά κρατεί...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...