Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να βρω τρόπο να συνδέσω τον εκτυπωτή μου (Laserjet 1010) στη θύρα USB του ρούτερ που μου έχει δώσει ο ΟΤΕ, για να μπορώ να εκτυπώνω από τους υπολογιστές του δικτύου. Η τεχνική υποστήριξη μου πρότεινε να αναβαθμίσω το firmware, αλλά αυτό που υπάρχει στο site του ΟΤΕ (1.06) είναι πιο παλιό από αυτό που έχει το router (1.07). Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω απελπιστεί;

Να πω επίσης, ότι ούτε σκληρό ή στικάκι βλέπει η συγκεκριμένη θύρα, και στο interface η θύρα USB βρίσκεται στην καρτέλα του 3G.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στο site του ΟΤΕ πάντως δεν κάνει λόγο για τέτοια δυνατότητα (διαμοιρασμός USB εκτυπωτή), μόνο για σύνδεση USB δίσκων.

Είσαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο μοντέλο (θα έπρεπε να) υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα...;

Δημοσ.

Στο site του ΟΤΕ πάντως δεν κάνει λόγο για τέτοια δυνατότητα (διαμοιρασμός USB εκτυπωτή), μόνο για σύνδεση USB δίσκων.

Είσαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο μοντέλο (θα έπρεπε να) υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα...;

Το είδα σε ιατρείο που είχαν συνδέσει  απευθείας πάνω του ένα παρόμοιο μοντέλο εκτυπωτή με το δικό μου, γι' αυτό έχω σκάσει να βρω τον τρόπο. Ρώτησα τη γραμματέα και δεν ήξερε να μου πει.

Δημοσ.

ειναι σιγουρα το ιδιο μοντελο.δεν υποστηριζουν ολα τα μοντελα τις ιδιες λειτουργειες.

συνηθως μια Usb μπορει να υποστηριζει 3 πραγματα.

α.Usb printer.

β.usb σκληρο

γ.3g.

επισης δεν ξερω αν ο παροχος το εχει κλειδωμενο με το firmware του το Usb Οποτε και να μην σε αφηνει να κανεις οτι θες με αυτο.

επισης το zte οπως λεω και σε αλλους ειναι απαραδεκτο σε ολα και καλο θα ηταν να παρεις κανα αλλο.μην περιμενεις σοβαρα πραγματα απο αυτο το ρουτερ.

επισης καποια ρουτερ δεν βλεπουν Ntfs πχ thomson που ειχα πετυχει οποτε ναι δεν εβλεπε ουτε εμενα Usb stick/σκληρο.σε fat32 το εβλεπε μια χαρα.

Δημοσ.

ειναι σιγουρα το ιδιο μοντελο.δεν υποστηριζουν ολα τα μοντελα τις ιδιες λειτουργειες.

συνηθως μια Usb μπορει να υποστηριζει 3 πραγματα.

α.Usb printer.

β.usb σκληρο

γ.3g.

επισης δεν ξερω αν ο παροχος το εχει κλειδωμενο με το firmware του το Usb Οποτε και να μην σε αφηνει να κανεις οτι θες με αυτο.

επισης το zte οπως λεω και σε αλλους ειναι απαραδεκτο σε ολα και καλο θα ηταν να παρεις κανα αλλο.μην περιμενεις σοβαρα πραγματα απο αυτο το ρουτερ.

επισης καποια ρουτερ δεν βλεπουν Ntfs πχ thomson που ειχα πετυχει οποτε ναι δεν εβλεπε ουτε εμενα Usb stick/σκληρο.σε fat32 το εβλεπε μια χαρα.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου. Ναι, ήταν το ίδιο ρούτερ, αλλά δεν είχε το σήμα του ΟΤΕ. Κοίτα, το συγκεκριμένο ρούτερ δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και χρησιμοποιείται σε επαγγελματικό χώρο με βαριά σχετικά χρήση. Στο interface του, προφανώς δίνει τη δυνατότητα μόνο για 3G usb stick, και μάλλον είναι αυτό που λές. Άλλο firmware στο internet δεν έχω βρει όσο κι αν έχω ψάξει, και στη σελίδα της ZTE δεν βρίσκω καν το μοντέλο. Έχω στείλει email στη ZTE και περιμένω απάντηση. Αν και ο ΟΤΕ στο email μου απάντησε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η δυνατότητα, ο τεχνικός στο 13888 μου είπε ότι εκείνος το έκανε αναβαθμίζοντας το firmware. Δεν είχα δει όταν του μίλησα ότι το δικό μου ήρθε με νεότερο από αυτό που υπάρχει στο site του ΟΤΕ.

Σχετικά με αυτό που λες για την ποιότητα του ρούτερ, νομίζω ότι δυστυχώς ο πάροχος δεν παρέχει υποστήριξη αν δεν χρησιμοποιείς το ρούτερ που σου δίνει, σε περίπτωση ανάγκης. Άρα, σε επαγγελματικό περιβάλλον, στο οποίο είμαι υποχρεωμένος πλέον να είμαι 24 online, φοβάμαι να πάρω κάποιο άλλο. Δεν είναι το κόστος.

Στο σπίτι μου που έχω HOL, σε περιοχή με δυσεπίλυτο πρόβλημα λόγω αδυναμίας / παλαιότητας δικτύου, έχοντας παραλάβει 4 Netfaster (I, II, III) μήπως έφταιγε το router, όταν μου έστειλαν το καινούργιο ZTE (αυτό που είναι όρθιο), ξαφνικά έπαψαν να υπάρχουν τα εκατοντάδες χιλιάδες FEC errors που με ανάγκαζαν να ανοιγοκλείνω το ρούτερ 8-10 φορές την ημέρα, ενώ έδειχνε συγχρονισμένο. Δηλαδή, ενώ είχα λάβει επίσημη απάντηση από τη HOL, μετά από συνδυαστικά με τον ΟΤΕ, ότι θα πρέπει να καταλάβω ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν γίνεται τίποτα καλύτερο και αν δεν με καλύπτει να φύγω, ως δια μαγείας λύθηκαν όλα με το ZTE. Άρα πιστεύω ότι τυχαίνει ίσως, ειδικά αν κρίνω και από τη γραμμή που έχω σε νησί, στο οποίο είχα κάθε 20 λεπτά αποσύνδεση με τα 5 H108NS για 10+μήνες. Όταν για πολλοστή φορά ήρθαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ, μου χάρισαν ένα παλιό ZTE μόνο ενσύρματο, και σταμάτησαν οι αποσυνδέσεις. Το αιτιολόγησαν λέγοντας ότι δεν παίζουν όλα τα ρούτερ το ίδιο σε όλες τις μάρκες των ΑΚ, ειδικά σε κάποια παλιά.

Εικασίες κάνω, δεν είμαι της δουλειάς, απλά χρησιμοποιώ αυτά που μου προτείνουν. 

Και πάλι σ' ευχαριστώ.

Δημοσ.

αφου παιζει αυτο το ρουτερ σε επαγγελματικο χωρο τοτε μαλλον ειναι ωρα να παιξετε και κανα λοττο.:P
δεν ξερω αν θα σου απαντησει η zte και β,δεν με παραξενευει που δεν εχει firmware στο site Της.μαλλον παιζει οπως η Thomson,technicolor
,speedtouch.Μονο custom firmwares και οτι Generic εχει βγει ή
demo τα βρισκες σε τριτα sites που απλα ετυχε να πεσει το firmware στα χερια καποιου.
λογικα μπορεις να κανεις downgrade στο firmware αν βρεις το firmware ποου σου ειπε ο τεχνικος απλα δεν ξερω αν πραγματι θα κανεις την δουλεια σου η οχι.
θελει δοκιμη και το θεμα ειναι οτι αμα δεν παιξει θα μεινεις με το παλιο firmware.δεν ξερω αν μπορεις να βρεις το καινουριο για να το περασεις
ή αν υπαρχει τροπος να το παρεις απο την συσκευη(χλωμο).
αλλα λογικα παντα downgrade συνηθως γινεται.
απο τον παροχο ακομα και να εχεις καποιο θεμα δεν μπορουν να σου πουν οτι δεν σε βοηθαμε καθολου επειδη εχεις αλλο ρουτερ.
συν οτι αμα οκ υπαρξει προβλημα βαζεις πανω του οτε και αμα το προβλημα συνεχιζει τους παιρνεις τηλεφωνο.και οταν λυθει το προβλημα ξαναβαζεις πανω το δικο σου ρουτερ.
αν δηλαδη σταματησει να παιρνει ip το ρουτερ ε ναι δεν γινεται 1 χρονο πχ να παιζει οκ και ξαφνικα να σταματησε να παιρνει ip επειδη ειναι after market.καταλαβαινω τι εννοεις αλλα δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.απλα
βαζεις πανω το zte και κανεις οτι δοκιμες θελουν.συν οτι ετσι εχεις και ενα spare router για δοκιμες.ενω τωρα αμα χαλασει πχ το zte δεν θα εχει καποιο αλλο για δοκιμη για να δεις αν φταιει αυτο ή οχι.

αν εχεις χαλια γραμμη πραγματι μερικα ρουτερ τραβανε disconnects ασχετα αν κανουν 50 η 200 ευρω.σε χαλια γραμμες αυτο που κανει παρα παρα πολυ πολυ καλα καλα καλα την δουλεια του
ειναι τα thomson,technicolor.ειναι απο τα πιο σταθερα ρουτερ σε χαλια γραμμες.εχω πετυχει γραμμες που εκαναν disconnects με cisco πχ και με thomson επαιζαν χαρτι.
οποτε ισως ενα thomson να σου κανει καλυτερη δουλεια απο το παλιο zte και να ειναι και ασυρματο ταυτοχρονα οποτε να μην χρειαζεται να εχεις access point(αν και τα Netfaster μπορεις να τα κανεις access point).

Δημοσ.

Όχι μόνο παίζει, αλλά δεν έχω και προβλήματα B) και μάλιστα είναι και αρκετά PC συνδεδεμένα στο δίκτυο, μαζί με android, κλπ. Μάλλον είμαι τυχερός.

Αυτό για την υποστήριξη, το έχω λάβει αρκετές φορές ως απάντηση καλώντας την τεχνική υποστήριξη, όχι μόνο στον ΟΤΕ, αλλά και σε HOL, γιατί έχω 5 ρούτερ στην αποθήκη μου και δοκίμαζα με διάφορα μήπως λύσω θέματα που είχα, είτε έχοντας καλέσει τεχνικό ή μόνος μου. Σου ζητούν να βάλεις το δικό τους πάνω. Αλλά ναι, υπάρχει η επιλογή να βάλεις το δικό τους, όταν καλείς. 

Στη γραμμή που έχω τώρα, αν συνδέσω ένα Thomson TG585 που επίσης έχω, χάνω 1.5Mbit σε ταχύτητα κλειδώματος, και γενικά η γραμμή μου δεν είναι και τόσο σταθερή. Με αυτό του ΟΤΕ, δεν έχω κανένα disconnect και παίζει κανονικά. Μόνο η σύνδεση του εκτυπωτή μου λείπει, αλλά μάλλον θα αγοράσω adaptor για να μην παιδεύομαι. Απλά θεωρώ μεγάλο το κόστος σε σχέση με τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή που θέλω να συνδεσω (Laserjet 1010, ο οποίος λειτουργεί από το 2004 τυπώνοντας καθημερινά τουλάχιστον 50 σελίδες χωρίς το παραμικρό θέμα, αλλά δεν ξέρω πότε θα τα φτύσει και ο επόμενος θα είναι έτσι κι αλλιώς δικτυακός). Αυτό που με κάνει να μην τον αλλάζω είναι το πραγματικά μηδαμινό κόστος εκτύπωσης με τα XL toner που αγοράζω. 

Custom ή generic firmware έχω φάει τον τόπο να βρω online, αλλά δεν τα έχω καταφέρει.

Δημοσ.

ή εισαι τυχερος ή ακομα δεν εχεις παρατηρησει τα προβληματα.ναι το support τυπικα θα σου πει να βαλεις το δικο τους.απο την στιγμη ομως που και με το δικο τους εχεις το ιδιο προβλημα αμα τους το πεις δεν γινεται να σου πουν κατι.
thomson 585 ποιο εχεις?το v7 η το v8?γιατι το v8 κανονικα πρεπει να συγχρονισει πολυ καλα και συγχρονιζει καλυτερα απο το v7.επισης αν εχεις v7 μπορει να εχει παλιο firmware πχ 7.χ.χ.χ που ειναι πολυ παλια.εχουν βγει τα 8.χ.χ.χ.
ναι custom ή generic μπορεις να μην βρεις ειδικα για το zte.για το thomson ειναι πιο ευκολο λογο οτι το ρουτερ το εχουν δωσει πολλοι παροχοι και στην ελλαδα και στο εξωτερικο τοσο σε απλες συνδεσεις οσο και σε iptv οσο και σε voip.ειναι ενα ρουτερ που εχει ενα εκτενες cli που μπορεις να το φτιαξεις στα μετρα σου οποτε για αυτο και εχει ασχοληθει τοσος κοσμος μαζι του γιατι απλα μπορεις να κανεις παρα πολλα με αυτο.να κανεις μια θυρα wan και να γινει ρουτερ και παει λεγοντας.
τωρα για τον εκτυπωτη ναι το να γινει δικτυακος ειναι λιγο ακριβη υποθεση ειδικα για αυτον τον εκτυπωτη που ειναι τοσο φτηνος.οποτε μια λυση θα ηταν να βρεις καποιο παρομοιο μοντελο που να ειναι δικτυακο και να εχει και φτηνα τονερ.μια αλλη λυση θα ηταν να μπεει κανα ρουτερ πισω απο το adsl ρουτερ.το modem το κανεις bridge και το ρουτερ αναλαμβανει τα υπολοιπα και εχεις και usb μετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...