Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα ... διαβαζω συχνα διαφορα για root και rootαρισματα

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι ακριβως ειναι το root ? ειμαι κατοχος nexus 5..

αμα κανω rootαρισμα τι παραπανω θα μου δεινει η συσκευη ... αμα εχω καταλαβει στο περιπου ειναι να αλλαξω τον τροπο που λειτουργει το συστημα του τηλεφωνου ? επισης απο που μπορω να αρχησω να μαθω για να το εφαρμοσω στο κινητο μου ? μπορειτε να μου δωσετε σωστε πηγες για να κανω root ? επισης αμα κανω root μπορω να το επαναφερω το κινητο ? θα εχω κινδυνους για ιους κολλημματα κ.τ.λ ?

ειναι κατι σαν το jailbreak στα iphone,ipad ... να φανταστω ?

Δημοσ.

Είναι η ενεργοποίηση του λογαριασμού υπερχρήστη(κάτι αντίστοιχο του Administrator στα windows), ώστε να είναι δυνατή η επέμβαση στους φακέλους και τα αρχεία που βρίσκονται στη μνήμη του τηλεφώνου(εγγραφή/διαγραφή/μετακίνηση κλπ).

Νομίζω ότι τα nexus έχουν ενεργοποιημένο το λογαριασμό. Αν όχι στο παρακάτω φόρουμ θα βρεις σχετικές πληροφορίες( έχει ενότητα για το nexus 5):

http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5

Δημοσ.

Είναι η ενεργοποίηση του λογαριασμού υπερχρήστη(κάτι αντίστοιχο του Administrator στα windows), ώστε να είναι δυνατή η επέμβαση στους φακέλους και τα αρχεία που βρίσκονται στη μνήμη του τηλεφώνου(εγγραφή/διαγραφή/μετακίνηση κλπ).

Νομίζω ότι τα nexus έχουν ενεργοποιημένο το λογαριασμό. Αν όχι στο παρακάτω φόρουμ θα βρεις σχετικές πληροφορίες( έχει ενότητα για το nexus 5):

http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5

αμα το κανω εχω να χασω τπτ ... αμα δεν θα μου αρεσει θα μπορω να το αλλαξω ευκολα ?

Δημοσ.

Δεν αλλάζεις θέμα στο κινητό, δικαιώματα διαχειριστή αποκτάς...

Ούτε που θα καταλάβεις την διαφορά

Να πειράξεις μόνο σου κάτι από το σύστημα δεν σε κόβω,οπότε θα σου χρειαστεί μόνο σε εφαρμογές που ζητάνε δικαίωμα να επέμβουν, αυτές, στην ρίζα του συστήματος ρωτώντας σε` την άδεια σου

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πάντως πώς δεν υπάρχει κάποιο ενοποιημένο εργαλείο ρουταρίσματος για όλες τις συσκευές... Είναι δυνατόν να είναι 500 προγράμματα διαφορετικό ανάλογα με τη συσκευή; Τεσπα...

• Moderators
Δημοσ.

Paulus καποια ειναι generic. Αλλα δεν έχουν ολες οι συσκευές το ιδιο filesystem. Παντως για να κανεις ρουτ στην ουσια πετας κάποια αρχεια στο συστημα. Πρακτικά δε χρειαζεται καν εργαλειο για ολο αυτο πλην adb access και χειροκίνητη τοποθέτηση τους. Τα εργαλεια ειναι για οσους βαριούνται να μπουν στον κοπο. Συμπεριλαμβάνομαι κι εγω σε αυτους, μην παρεξηγηθώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...