Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που να μπορώ να των συνδέω με το μοντεμ και να μπορώ να μπαίνω μέσω ίντερνετ πχ από το κινητό μου και να βλέπω-κατεβάζω κάποια αρχεία που θέλω.

Αλλά να μην έχω πρόσβαση σε όλο των χώρο του σκληρού όταν θα συνδέομαι μέσω ίντερνετ λόγω ασφαλείας.

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να χρειάζεται να πάρω κάποιο δάνειο?

Αποστολή από το GT-I8190 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

επειδη και εμενα θα με ενδιεφερε κατι τετοιο... θα μπορουσα με καποιο τροπο να κανω και ενα back up για να μην χανω τα αρχεια που εχει μεσα ο σκληρος? ή να κρατουσα ας πουμε δυο φορες τα αρχεια αυτοματα? (μια φορα στον εναν και μια στον αλλον σκληρο ?)

επιπλεον ποιον σκληρο προτεινετε για το εσωτερικο?

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που να μπορώ να των συνδέω με το μοντεμ και να μπορώ να μπαίνω μέσω ίντερνετ πχ από το κινητό μου και να βλέπω-κατεβάζω κάποια αρχεία που θέλω.

Αλλά να μην έχω πρόσβαση σε όλο των χώρο του σκληρού όταν θα συνδέομαι μέσω ίντερνετ λόγω ασφαλείας.

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να χρειάζεται να πάρω κάποιο δάνειο?

Και πως θα συνδέεtαι το κινητό σου με το δίκτυο του σπιτιού σου?

Αν συνδέεσαι με WiFi, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το οποιδήποτε NAS.

Aν θέλεις να συνδέεσαι μέσω internet, θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο NAS με ενσωματωμένο FTP server ή να φτιάξεις ένα VPN.

To ερώτημα είναι, το κινητό σου υποστηρίζει τις λειτουργίες αυτές?

Μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποια cloud υπηρεσία που να την υποστηρίζει και το κινητό σου?

επειδη και εμενα θα με ενδιεφερε κατι τετοιο... θα μπορουσα με καποιο τροπο να κανω και ενα back up για να μην χανω τα αρχεια που εχει μεσα ο σκληρος? ή να κρατουσα ας πουμε δυο φορες τα αρχεια αυτοματα? (μια φορα στον εναν και μια στον αλλον σκληρο ?)

Χρειάζεσαι ένα NAS που να παίρνει τουλάχιστον 2 δίσκους και να υποστηρίζει RAID 1.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση

Τώρα για πιο συγκεκριμένα όταν θα είμαι σπίτι θα είμαι συνδεδεμένος με wifi στο ίδιο μοντεμ που θα είναι συνδεμενος και ο σκληρός δίσκος.

Τώρα αν τύχει να είμαι πχ σε άλλο σπίτι και θέλω να βρω καποια αρχεια από τον σκληρό δίσκο που είναι στο δικό μου σπίτι θα μπορώ να συνδεομαι και να περνω οποίο αρχείο θέλω?

Τώρα έχω s3 Mini μπορεί κάποια στιγμή να το αλλάξω μπορεί και να το γυρίσω σε iphone δεν ξέρω πως θα με την βαρέσει.

Με υπηρεσίες cloud δεν θέλω να μπλεξω γιατί με φαίνεται λίγο περίεργο να αποθήκευω κάποια αρχεία προσωπικά σε server που και εγώ δεν ξέρω ποιος έχει πρόσβαση.

Δημοσ.

όταν θα είμαι σπίτι θα είμαι συνδεδεμένος με wifi στο ίδιο μοντεμ που θα είναι συνδεμενος και ο σκληρός δίσκος.

Αν το κινητό σου είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με αυτό που είναι και το NAS, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τον δεις με έναν Android File Explorer.

Τώρα αν τύχει να είμαι πχ σε άλλο σπίτι και θέλω να βρω καποια αρχεια από τον σκληρό δίσκο που είναι στο δικό μου σπίτι θα μπορώ να συνδεομαι και να περνω οποίο αρχείο θέλω?

Αν είσαι σε άλλο σπίτι, πως θα συνδεθείς με το δίκτυο του σπιτιού σου για να δεις τον NAS?

Σου έγραψα και παραπάνω τι μπορείς να κάνεις:  θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο NAS με ενσωματωμένο FTP server ή να φτιάξεις ένα VPN (αν το router σου υποστηρίζει την δημιουργία VPN).

Διαφορετικά θα πρέπει να έχεις στο δίκτυο του σπιτιού σου ένα PC μόνιμα ανοικτό που θα τρέχει είτε έναν FTP Server, είτε έναν VPN server.

http://www.lockergnome.com/windows/2012/01/26/ftp-server-windows-7/

http://www.howtogeek.com/135996/how-to-create-a-vpn-server-on-your-windows-computer-without-installing-any-software/

Και μετά θα πρέπει να φορτώσεις στο κινητό σου είτε έναν FTP Client, είτε έναν VPN Client, ανάλογα με την λύση που θα επιλέξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν έχεις σύνδεση με Static IP, θα πρέπει (αν υποστηρίζεται από το router σου) να δημιουργήσεις ένα Dyn DNS account.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το κινητό σου είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με αυτό που είναι και το NAS, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τον δεις με έναν Android File Explorer.

Αν είσαι σε άλλο σπίτι, πως θα συνδεθείς με το δίκτυο του σπιτιού σου για να δεις τον NAS?

Σου έγραψα και παραπάνω τι μπορείς να κάνεις:  θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο NAS με ενσωματωμένο FTP server ή να φτιάξεις ένα VPN (αν το router σου υποστηρίζει την δημιουργία VPN).

Διαφορετικά θα πρέπει να έχεις στο δίκτυο του σπιτιού σου ένα PC μόνιμα ανοικτό που θα τρέχει είτε έναν FTP Server, είτε έναν VPN server.

http://www.lockergnome.com/windows/2012/01/26/ftp-server-windows-7/

http://www.howtogeek.com/135996/how-to-create-a-vpn-server-on-your-windows-computer-without-installing-any-software/

Και μετά θα πρέπει να φορτώσεις στο κινητό σου είτε έναν FTP Client, είτε έναν VPN Client, ανάλογα με την λύση που θα επιλέξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν έχεις σύνδεση με Static IP, θα πρέπει (αν υποστηρίζεται από το router σου) να δημιουργήσεις ένα Dyn DNS account.

λογω οτι δεν ειμαι τοσο πολυ της πληροφορικης ξερω τα βασικα 

ειχα δοκιμασει και αλλη φορα να κανω κατι με static IP αλλα δεν τα καταφερα μαλλον θα παω στην απλη λυση που θα ειμαι συνδεμενος  στο ιδιο δικτυο 

σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου.

Δημοσ.

σε περιπτωση που καταληξω στην αγορα καποιου NAS με δυο θεσεις για σκληρους ποιον σκληρο να επιλεξω? (γυρω στα 2ΤΒ ο ενας σκεφτομαι) ποιοι ειναι οι πιο αξιοπιστοι?

ειναι ευκολο σχετικα να δημιουργησω raid 1?

Δημοσ.

σε περιπτωση που καταληξω στην αγορα καποιου NAS με δυο θεσεις για σκληρους ποιον σκληρο να επιλεξω? (γυρω στα 2ΤΒ ο ενας σκεφτομαι) ποιοι ειναι οι πιο αξιοπιστοι?

ειναι ευκολο σχετικα να δημιουργησω raid 1?

Οι δύο δίσκοι για RΑID 1 θα πρέπει να έχουν την ίδια χωρητικότητα, αλλά καλό είναι (για λόγους ασφαλείας) να είναι διαφορετικού κατασκευαστή.

RAID δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις.

Λιγάκι δύσκολο θα είναι να καταλάβεις την λειτουργία του NAS (δημιουργία χρηστών, δικαιώματα χρηστών, ομάδες χρηστών, κλπ)

Δημοσ.

υπαρχει καποιος οδηγος για να καταλαβω πως λειτουργει και τι πρεπει να κανω??

Υπαρχει αλλος τροπος περα απο το raid για να ειμαι εξασφαλισμενος οτι δεν θα χασω τα δεδομενα ?

Δημοσ.

υπαρχει καποιος οδηγος για να καταλαβω πως λειτουργει και τι πρεπει να κανω??

Υπαρχει αλλος τροπος περα απο το raid για να ειμαι εξασφαλισμενος οτι δεν θα χασω τα δεδομενα ?

O κάθε κατασκευαστής έχει άλλη λογική.

Το menu του δικού μου NAS είναι κάπως έτσι:

post-294072-0-87934700-1400238419_thumb.jpg

Ο πιό απλός τρόπος να μην χάσεις δεδομένα, είναι να κρατάς backup σε έναν εξωτερικό USB δίσκο.

Δημοσ.

εχει καποιος να προτεινει ποιους σκληρους να παρω για να βαλω μεσα στο NAS? για να εχω δυο δισκους απο 2 ΤΒ ο καθε ενας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...