giannis.serres Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Γειά σας παιδιά θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που να μπορώ να των συνδέω με το μοντεμ και να μπορώ να μπαίνω μέσω ίντερνετ πχ από το κινητό μου και να βλέπω-κατεβάζω κάποια αρχεία που θέλω. Αλλά να μην έχω πρόσβαση σε όλο των χώρο του σκληρού όταν θα συνδέομαι μέσω ίντερνετ λόγω ασφαλείας. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να χρειάζεται να πάρω κάποιο δάνειο? Αποστολή από το GT-I8190 με τη χρήση Insomnia App
dobro Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 http://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi/f/253068/Ethernet.html 1
casperino Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μια πιο ολοκληρωμένη λύση θα ήταν το D-Link 320L Λίγο πάνω απο τα 70 ευρω και χωρίς δίσκους βέβαια... Δε θα βρείς κάτι φθηνότερο. 1
geotrian Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 επειδη και εμενα θα με ενδιεφερε κατι τετοιο... θα μπορουσα με καποιο τροπο να κανω και ενα back up για να μην χανω τα αρχεια που εχει μεσα ο σκληρος? ή να κρατουσα ας πουμε δυο φορες τα αρχεια αυτοματα? (μια φορα στον εναν και μια στον αλλον σκληρο ?) επιπλεον ποιον σκληρο προτεινετε για το εσωτερικο?
Euclides Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Γειά σας παιδιά θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που να μπορώ να των συνδέω με το μοντεμ και να μπορώ να μπαίνω μέσω ίντερνετ πχ από το κινητό μου και να βλέπω-κατεβάζω κάποια αρχεία που θέλω. Αλλά να μην έχω πρόσβαση σε όλο των χώρο του σκληρού όταν θα συνδέομαι μέσω ίντερνετ λόγω ασφαλείας. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να χρειάζεται να πάρω κάποιο δάνειο? Αποστολή από το GT-I8190 με τη χρήση Insomnia App Και πως θα συνδέεtαι το κινητό σου με το δίκτυο του σπιτιού σου? Αν συνδέεσαι με WiFi, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το οποιδήποτε NAS. Aν θέλεις να συνδέεσαι μέσω internet, θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο NAS με ενσωματωμένο FTP server ή να φτιάξεις ένα VPN. To ερώτημα είναι, το κινητό σου υποστηρίζει τις λειτουργίες αυτές? Μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποια cloud υπηρεσία που να την υποστηρίζει και το κινητό σου? επειδη και εμενα θα με ενδιεφερε κατι τετοιο... θα μπορουσα με καποιο τροπο να κανω και ενα back up για να μην χανω τα αρχεια που εχει μεσα ο σκληρος? ή να κρατουσα ας πουμε δυο φορες τα αρχεια αυτοματα? (μια φορα στον εναν και μια στον αλλον σκληρο ?) Χρειάζεσαι ένα NAS που να παίρνει τουλάχιστον 2 δίσκους και να υποστηρίζει RAID 1. 1
giannis.serres Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Σε ευχαριστώ για την απάντηση Τώρα για πιο συγκεκριμένα όταν θα είμαι σπίτι θα είμαι συνδεδεμένος με wifi στο ίδιο μοντεμ που θα είναι συνδεμενος και ο σκληρός δίσκος. Τώρα αν τύχει να είμαι πχ σε άλλο σπίτι και θέλω να βρω καποια αρχεια από τον σκληρό δίσκο που είναι στο δικό μου σπίτι θα μπορώ να συνδεομαι και να περνω οποίο αρχείο θέλω? Τώρα έχω s3 Mini μπορεί κάποια στιγμή να το αλλάξω μπορεί και να το γυρίσω σε iphone δεν ξέρω πως θα με την βαρέσει. Με υπηρεσίες cloud δεν θέλω να μπλεξω γιατί με φαίνεται λίγο περίεργο να αποθήκευω κάποια αρχεία προσωπικά σε server που και εγώ δεν ξέρω ποιος έχει πρόσβαση. Αποστολή από το GT-I8190 με τη χρήση Insomnia App
Euclides Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 όταν θα είμαι σπίτι θα είμαι συνδεδεμένος με wifi στο ίδιο μοντεμ που θα είναι συνδεμενος και ο σκληρός δίσκος. Αν το κινητό σου είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με αυτό που είναι και το NAS, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τον δεις με έναν Android File Explorer. Τώρα αν τύχει να είμαι πχ σε άλλο σπίτι και θέλω να βρω καποια αρχεια από τον σκληρό δίσκο που είναι στο δικό μου σπίτι θα μπορώ να συνδεομαι και να περνω οποίο αρχείο θέλω? Αν είσαι σε άλλο σπίτι, πως θα συνδεθείς με το δίκτυο του σπιτιού σου για να δεις τον NAS? Σου έγραψα και παραπάνω τι μπορείς να κάνεις: θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο NAS με ενσωματωμένο FTP server ή να φτιάξεις ένα VPN (αν το router σου υποστηρίζει την δημιουργία VPN). Διαφορετικά θα πρέπει να έχεις στο δίκτυο του σπιτιού σου ένα PC μόνιμα ανοικτό που θα τρέχει είτε έναν FTP Server, είτε έναν VPN server. http://www.lockergnome.com/windows/2012/01/26/ftp-server-windows-7/ http://www.howtogeek.com/135996/how-to-create-a-vpn-server-on-your-windows-computer-without-installing-any-software/ Και μετά θα πρέπει να φορτώσεις στο κινητό σου είτε έναν FTP Client, είτε έναν VPN Client, ανάλογα με την λύση που θα επιλέξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν έχεις σύνδεση με Static IP, θα πρέπει (αν υποστηρίζεται από το router σου) να δημιουργήσεις ένα Dyn DNS account. 1
giannis.serres Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Αν το κινητό σου είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο με αυτό που είναι και το NAS, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τον δεις με έναν Android File Explorer. Αν είσαι σε άλλο σπίτι, πως θα συνδεθείς με το δίκτυο του σπιτιού σου για να δεις τον NAS? Σου έγραψα και παραπάνω τι μπορείς να κάνεις: θα πρέπει να αγοράσεις κάποιο NAS με ενσωματωμένο FTP server ή να φτιάξεις ένα VPN (αν το router σου υποστηρίζει την δημιουργία VPN). Διαφορετικά θα πρέπει να έχεις στο δίκτυο του σπιτιού σου ένα PC μόνιμα ανοικτό που θα τρέχει είτε έναν FTP Server, είτε έναν VPN server. http://www.lockergnome.com/windows/2012/01/26/ftp-server-windows-7/ http://www.howtogeek.com/135996/how-to-create-a-vpn-server-on-your-windows-computer-without-installing-any-software/ Και μετά θα πρέπει να φορτώσεις στο κινητό σου είτε έναν FTP Client, είτε έναν VPN Client, ανάλογα με την λύση που θα επιλέξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν έχεις σύνδεση με Static IP, θα πρέπει (αν υποστηρίζεται από το router σου) να δημιουργήσεις ένα Dyn DNS account. λογω οτι δεν ειμαι τοσο πολυ της πληροφορικης ξερω τα βασικα ειχα δοκιμασει και αλλη φορα να κανω κατι με static IP αλλα δεν τα καταφερα μαλλον θα παω στην απλη λυση που θα ειμαι συνδεμενος στο ιδιο δικτυο σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου.
geotrian Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 σε περιπτωση που καταληξω στην αγορα καποιου NAS με δυο θεσεις για σκληρους ποιον σκληρο να επιλεξω? (γυρω στα 2ΤΒ ο ενας σκεφτομαι) ποιοι ειναι οι πιο αξιοπιστοι? ειναι ευκολο σχετικα να δημιουργησω raid 1?
Euclides Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 σε περιπτωση που καταληξω στην αγορα καποιου NAS με δυο θεσεις για σκληρους ποιον σκληρο να επιλεξω? (γυρω στα 2ΤΒ ο ενας σκεφτομαι) ποιοι ειναι οι πιο αξιοπιστοι? ειναι ευκολο σχετικα να δημιουργησω raid 1? Οι δύο δίσκοι για RΑID 1 θα πρέπει να έχουν την ίδια χωρητικότητα, αλλά καλό είναι (για λόγους ασφαλείας) να είναι διαφορετικού κατασκευαστή. RAID δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις. Λιγάκι δύσκολο θα είναι να καταλάβεις την λειτουργία του NAS (δημιουργία χρηστών, δικαιώματα χρηστών, ομάδες χρηστών, κλπ)
geotrian Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 υπαρχει καποιος οδηγος για να καταλαβω πως λειτουργει και τι πρεπει να κανω?? Υπαρχει αλλος τροπος περα απο το raid για να ειμαι εξασφαλισμενος οτι δεν θα χασω τα δεδομενα ?
Euclides Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 υπαρχει καποιος οδηγος για να καταλαβω πως λειτουργει και τι πρεπει να κανω?? Υπαρχει αλλος τροπος περα απο το raid για να ειμαι εξασφαλισμενος οτι δεν θα χασω τα δεδομενα ? O κάθε κατασκευαστής έχει άλλη λογική. Το menu του δικού μου NAS είναι κάπως έτσι: Ο πιό απλός τρόπος να μην χάσεις δεδομένα, είναι να κρατάς backup σε έναν εξωτερικό USB δίσκο.
geotrian Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 εχει καποιος να προτεινει ποιους σκληρους να παρω για να βαλω μεσα στο NAS? για να εχω δυο δισκους απο 2 ΤΒ ο καθε ενας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα