agiohorion Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 καλημερα Εχω το macmini i7 late 2012 MD388/A και αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν κανω την αλλαγη του σκληρου δισκου σε ssd θα μπορω να το κανω install to OS X μεσω recovery internet ?? υποψιν δεν εχω back up απο το time machine , ευχαριστω
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ναι μπορείς, αλλά για να απλοποιήσουμε τα πράγματα και για να επισπεύσεις σημαντικά τη διαδικασία ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να κάνεις clone τον δίσκο σου με το Carbon Copy Cloner στον SSD σου τον οποίο θα το έχεις βάλει προσωρινά σε ένα εξωτερικό κουτί (θα σου κάνει clone και το recovery partition). Στη συνέχεια προχωράς στην αντικατάσταση του παλιού σκληρού με τον SSD και είσαι έτοιμος (ενεργοποιείς και το trim με το π.χ., trim enabler). Υπάρχουν φυσικά και άλλοι τρόποι χωρίς 3rd party tools, απλά σου αναφέρω αυτόν που θεωρώ γρηγορότερο σαν συνολική διαδικασία. Δες και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/515807-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-ssd-%CF%83%CE%B5-macbook-air-mid-2012/ στο post #1 στην τελευταία παράγραφο.
agiohorion Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ναι μπορείς, αλλά για να απλοποιήσουμε τα πράγματα και για να επισπεύσεις σημαντικά τη διαδικασία ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να κάνεις clone τον δίσκο σου με το Carbon Copy Cloner στον SSD σου τον οποίο θα το έχεις βάλει προσωρινά σε ένα εξωτερικό κουτί (θα σου κάνει clone και το recovery partition). Στη συνέχεια προχωράς στην αντικατάσταση του παλιού σκληρού με τον SSD και είσαι έτοιμος (ενεργοποιείς και το trim με το π.χ., trim enabler). Υπάρχουν φυσικά και άλλοι τρόποι χωρίς 3rd party tools, απλά σου αναφέρω αυτόν που θεωρώ γρηγορότερο σαν συνολική διαδικασία. Δες και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/515807-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-ssd-%CF%83%CE%B5-macbook-air-mid-2012/ στο post #1 στην τελευταία παράγραφο. ok θα το κοιταξω , επισης θα ηθελα και καποιοα αξιοπιστα servis για να κανουν αυτη την αλλαγη του ssd (γιατι απο οτι ειδα στο youtube ειναι περιπλοκο ) . ευχαριστω
djuan1988 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Που το είδες ότι είναι περίπλοκο; Απλό είναι μην το φοβάσαι. Κοίτα το video και κάνε ότι κάνει και αυτός. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Το να αλλάξεις το δίσκο στο macmini ειναι εύκολο αρκεί να "πιάνουν" λίγο τα χέρια σου, να έχεις τα σωστά torx κατσαβιδάκια και να ακολουθήσεις τις οδηγίες προσεχτικά. Ξαναλέω να "πιάνουν" τα χέρια σου διότι διαφορετικα και μια βίδα να πρέπει να βιδώσεις, αν δεν το εχεις, μπορει να τα κανεις μαντάρα! Οποτε αν το έχεις καντο μόνος σου, διαφορετικα πήγαινε το σε κάποιο τεχνικό να στο κανει (δεν ειναι πυρηνική φυσική οποτε μη τρελαίνεσαι με τα εξειδικευμένα service!) 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 To πιθανο-τυχαιο (ναι!) προβλημα ειναι -κι αρκει να το googlαρεις, για να δεις αναφορες του-ειναι πως ακομη και ανθρωποι μη ασχετοι με ανοιγματα -τουναντιον μαλιστα- καταφεραν να...τους μεινει ενας connector στα χερια καθως, δυστυχεστατα, ειναι αρκετα μικρος & fragile Το να αναλαβει καποιος αλλος αυτο το (υπαρκτο) ρισκο (αντι) για εσενα, δεν ειναι κακη ιδεα
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μιας και έχω ανοίξει macmini και γενικά πολλά πολλά άλλα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι να σου μείνει ο connector στο χέρι είναι απίθανο αν δεις πως κουμπώνει-ξεκουμπώνει, που δεν είναι και αστροφυσική, μικρός είναι όντως, εύθραυστος όχι. Φυσικά δεν αντιλέγω ότι σε πολλούς μπορεί να έμεινε στο χέρι, γιαυτό και προέτρεξα να τονίσω "αν πιάνουν τα χέρια σου", το οποίο και θα κρίνει ο ίδιος. Βεβαίως το τελευταίο ισχύει σε οποιαδήποτε απόπειρα τεχνικής κατασκευής-επισκευής κλπ. Έχω παράδειγμα γνωστού, που στη προσπάθεια να βιδώσει μια απλή βίδα στο αυτοκίνητο του στράβωσε τα πάσα κάνοντας ζημιά (σκέψου στο macmini τι θα έκανε!!!)...οπότε αν δεν "πιάνουν χέρια σου" το αφήνεις το άθλημα! Πάντως το επίπεδο δυσκολίας είναι εύκολο-μέτριο.
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Κι εγω εχω ανοιξει για αλλαγη δισκου: '05, '07, '09. Στα μεταγενεστερα -μολονοτι τα ανοιξα-δεν μου "πηγαινε καλα" να προχωρησω, καθως διαβαζα για αρκετα ανεπαντεχα σπασιματααπο ανθρωπους που θεωρω δεν γινεται ολοι μα ολοι τους να γραφουν ψεματα, οτι δηλαδημολονοτι το χειριστηκαν με προσοχη εσπασε! Ακομη κι αν καποιοι θελουν εκ των υστερων,να καλυψουν την ατσουμπαλια, δεν γινεται να ειναι ολοι/απαξαπαντες ατζαμηδες, too much Διαβαζεις μετα/επιπλεον κι οτι δεν βρισκεται κανενας (?) να σου κανει/διορθωσει*,τοσο λεπτη κολληση (στη μητρικη) εαν τυχει και μαμηθει, οποτε ετσι δενει καπουτο γλυκο -> too f#cking expensive to risk-play with it. Κι αν σου κατσει να σπασει? *o ανεμιστηρας, θα τη βλεπει ελικοπτερο mode on (ευτυχως πλεον ελεγχεται με προγραμματα αυτο)
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Τι να σου πω, ότι υπάρχει ατσουμπαλιά, επίδοξοι μπομπ μάστορες, κλπ υπάρχουν πολλοί και το κακό είναι ότι όταν κάνουν τη βλακεία ποτέ δε το παραδέχονται και πάντα τα ρίχνουν αλλού και όχι στην κουλαμάρα τους, το καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κάτι καινούριο. Οι connectors του macmini (π.χ., ο sata) είναι λίγο πολύ ίδιοι με κάποιους του iPhone, iMac, Air, Sony, κλπ κλπ. Με μια μικρή πλαστική ράσπα κουμπώνουν-ξεκουμπώνουν χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία και ειλικρινά χωρίς να θέλω να το παίξω κάπως δε καταλαβαίνω πως μπορεί να καταφέρεις να το ξεκολλήσεις από την πλακέτα! Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι αν χρησιμοποιήσεις κανένα κατσαβίδι-ψαλίδι-νυχοκόπτη-και εγώ δε ξέρω τι σε συνδυασμό με μπόλικη κουλαμάρα-αγαρμποσύνη...όλα είναι δυνατά! 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Θυμαμαι παντως οτι στην αρχη (2010-11) που δεν υπηρχε και software λυσηγια τον ελεγχο του ανεμιστηρα στα mini, μετα απο σπασιμο-βγαλσιματα κ.λπ.,αρκετα δινονταν @ ebay (σε καποιες αγγελιες αναφεροταν το προβλημα, μαυπηρχαν κι αλλες που το απεκρυπταν -> χρειαζοταν προσοχη & ερωτησεις...) [Ακομη και εδω/Insomnia ειχαν υπαρξει αγγελιες, που αποκαλυπταντο <προβλημα> του mini, μονο σε pm/προσωπικο μηνυμα κατοπιν...] 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Πάντως έτσι για την ιστορία, ο σκληρός στο mini 2012 μπορεί να αντικατασταθεί και χωρίς να αποσυνδεθεί ο connector του ανεμιστήρα. 1
JoEone Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Εκανα την αλλαγή σχετικά πρόσφατα και-αν και πρωην ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός-τα πράγματα εκει μέσα ειναι λίγο στενόκ@λα. Αν δεν "πιάνουν" τα χέρια σου αστο,αν πιάνουν απλά θέλει προσοχή και καλή οργάνωση.Δες τα υπάρχοντα βιντάκια 2 `η και παραπάνω φορες να τα εμπεδώσεις,να εχεις μεγάλες,καθαρές επιφάνεις να απλώσεις τα πράγματα που θα βγάζεις[εγω έβγαλα τον έναν και έβαλα δυο,οπότε το έλυσα ολο!] Πάνω απ`ολα να βρεις μια μέρα που να εχεις χρόνο! Αν δουλέψεις ήρεμα και συστηματικά με μελετημένες κινήσεις ολα θα πάνε καλά.. [εγω ειχα κρατήσει μεχρι και...σημειώσεις!τουλάχιστον πέτυχε οπότε..why not??] 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα