Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Όταν εξοικειωθείς και αρχίσεις να δρέπεις τους καρπούς του version control θα δεις ότι there is no such thing as "πολύ μικρό για version control". Σου προτείνω να ξεκινήσεις ASAP. Σετάρω τώρα το VS για να χρησιμοποιήσω μαζί με το bitbucket. Επίσης έχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ και το Doxygen για το documentation. Να σου πω την αλήθεια αυτό το "copy τα source codes" που είχες αναφέρει σε ένα άλλο thread, όπως επίσης και 5-10 χειρόγραφες σημειώσεις για documentation μια χαρά με βόλευαν τόσα χρόνια. Απλώς επειδή κάτι τέτοιο δε θα είναι εφικτό μεθαύριο που θα κληθώ να συνεργαστώ με άλλους, καλό είναι να ξεκινήσω από τώρα...
defacer Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Σετάρω τώρα το VS για να χρησιμοποιήσω μαζί με το bitbucket. Επίσης έχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ και το Doxygen για το documentation. Να σου πω την αλήθεια αυτό το "copy τα source codes" που είχες αναφέρει σε ένα άλλο thread, όπως επίσης και 5-10 χειρόγραφες σημειώσεις για documentation μια χαρά με βόλευαν τόσα χρόνια. Απλώς επειδή κάτι τέτοιο δε θα είναι εφικτό μεθαύριο που θα κληθώ να συνεργαστώ με άλλους, καλό είναι να ξεκινήσω από τώρα... Πέρα από αυτό, είναι από τα πράγματα που you cannot go back. Θα δεις. Θα σου πρότεινα επίσης να δεις το SourceTree σαν γενικής χρήσης client και επίσης στην αρχή να κάνεις τα πάντα από command line. Νομίζω έτσι εμπεδώνεις γρηγορότερα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Το τσίμπησα και το SourceTree. Ευχαριστώ πολύ
psmaster4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Εγώ εγκατέστησα το github και προσπαθώ να το κατανοήσω!! Απ ότι είδα έχει κάμποσα tutorial στο διαδίκτυο οπότε θα προτιμήσω!
imitheos Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Όταν λες εγκατέστησες το github εννοείς ένα frontend που δίνουν για windows και mac ? Όπως είπαν και άλλα παιδιά θα σε βοηθήσει να μάθεις την διαδικασία αν τρέχεις χειροκίνητα τις εντολές από το τερματικό. Δοκίμασε και κάποιο από τα παρακάτω: http://gitimmersion.com/ https://try.github.io/levels/1/challenges/1 Το δεύτερο είναι κάτι σαν απλοϊκός εξομοιωτής που τρέχεις τις εντολές στο "τερματικό" που βλέπεις στον browser και σου εμφανίζει το αποτέλεσμα σαν να το είχες τρέξει πραγματικά. Φυσικά μην περιμένεις να σου μάθει να κάνεις merge branches του linux kernel αλλά για να πάρεις μια ιδέα ποιες είναι οι 4-5 βασικές εντολές και πότε τρέχεις την κάθε μία είναι καλό.
psmaster4 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Ναι αυτό εννοώ! Απ ότι διάβασα συγχρονίζει τους φακέλους που θες και το ίδιο κάνει κι από τους άλλους υπολογιστές που συμμετέχουν στην διαδικασία. Απλά έχω την εξής απορία. Κάπου είδα ότι αυτός ο κώδικας είναι ορατός από τον καθένα στο διαδίκτυο. Ισχύει κάτι τέτοιο;;
pmav99 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Απλά έχω την εξής απορία. Κάπου είδα ότι αυτός ο κώδικας είναι ορατός από τον καθένα στο διαδίκτυο. Ισχύει κάτι τέτοιο;; Εγώ έχω την εξής απορία. Αφιέρωσες έστω και 5' να το ψάξεις; Έχεις ολοκλήρωσει έστω και ένα tutorial για git;
defacer Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Φίλε psmaster, έχω να κάνω έναν παραλληλισμό σχετικό με την περίπτωσή σου. Θέλεις να στήσεις ένα γραφείο γραμματείας, και σου λένε πως θα χρειαστείς ένα τηλεφωνικό κέντρο. Πας στο κοντινότερο μαγαζί και, χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ τηλεφωνικό κέντρο ή να ξέρεις πώς δουλεύει, αγοράζεις ένα και το βάζεις πάνω στο γραφείο. Πώς το βλέπεις, η γραμματεία θα λειτουργήσει από Δευτέρα; 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Θα χρειαστείς αρκετούς ΜΗΝΕΣ συνεχούς ενασχόλησης με το Git για να το μάθεις σχετικά καλά. Αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο. Δεν είναι απο τα πράγματα που μαθαίνεις σε ένα Σ/Κ. Ασε που όλοι οι εργοδότες το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε σήμερα είναι Git ξέρεις; Ενδεχομένως να χρειαστει να σπάσεις αρκετές φορές το κεφάλι σου για διάφορα πράγματα, αλλά είναι κάτι το οποίο θα σου μείνει και θα αναρωτηθείς πως δούλευες χωρίς αυτό τόσο καιρό. Απλά επιμονή και υπομονή...
psmaster4 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Απλά έχω την εξής απορία. Κάπου είδα ότι αυτός ο κώδικας είναι ορατός από τον καθένα στο διαδίκτυο. Ισχύει κάτι τέτοιο;; Εγώ έχω την εξής απορία. Αφιέρωσες έστω και 5' να το ψάξεις; Έχεις ολοκλήρωσει έστω και ένα tutorial για git; Θα σου λυσω την απορία πολυ εύκολα. Σε ενα φορουμ γιατί ρωτάς; Μήπως για να μάθεις κάτι που δεν ξερεις;; Νομίζω πως ναι και νομιζω πως σου έλυσα την απορία. Αν ήξερα πίστεψε με οτι δεν θα ρωτούσα. Το ειδα οταν έψαχνα σε 2-3 site και ρωτησα αν ισχύει! Απλο! Sent from my iPhone using Insomnia
ParhsG Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Οπως ειπα πριν το παιδι φαίνεται πως θέλει λυση στο προβλημα του. Και δε φαίνεται να εχει την υπομονη για Git. Που αν κατι παει στραβα την εβαψες.Θα πανε να κανουν commit και μετα push και απο τα conflict θα χαθούν. Ισως καποιο windows friendly (versioning tool) σαν αυτα που ειπατε να ειναι πιο καλο για τη χρηση που θελει. Εχω φάει απειρα γαμωσταυριδια επειδη χρησιμοποίησα Git σε καποιες περιπτώσεις και μου λεγαν το git ειναι για το πουτσο κτλ ,οτι πρεπει το εργαλειο να ειναι φιλικό και αυτο μας κανει τη ζωη δυσκολη κτλ. Τελος ναι εφοσον Hostaris στο github το βλέπουν ολοι εκτος αν πληρώσεις. Στο bitbucket σου δινει δικαιωμα για private. Επισης με σκετο git ο καθενας που εχει access μπορει να χαλάσει ολο το repository για πλακα γιατι δεν εχει δικαιώματα κτλ απο μονο του. Επισης για δειαχειρηση του Project υπάρχουν διαφορα οπως το pivotaltracker
imitheos Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Απλά έχω την εξής απορία. Κάπου είδα ότι αυτός ο κώδικας είναι ορατός από τον καθένα στο διαδίκτυο. Ισχύει κάτι τέτοιο;;Το github μπορεί μεν να έχει βγάλει ένα frontend για να σε ευκολύνει αλλά η κύρια λειτουργία του είναι hosting. Δηλαδή ανεβάζεις εκεί το repository σου για να το μοιραστείς με κάποιους. Ανάλογα τώρα με το που θα επιλέξεις να έχεις hosting θα ισχύουν και διάφοροι κανόνες. Στην περίπτωση του github μπορείς να ανεβάσεις όσα repository θέλεις χωρίς κόστος αλλά αυτά θα είναι ορατά σε όλους. Για να έχεις "private" repositories θα πρέπει να πληρώσεις. Άλλοι πάροχοι hosting όπως το bitbucket (το οποίο παρεμπιπτόντως υποστηρίζει και mercurial εκτός από git) σου επιτρέπουν να έχεις και κρυφά repos χωρίς κόστος αλλά με κάποιους περιορισμούς (νομίζω στο bitbucket ο περιορισμός είναι να έχεις ομάδα μικρότερη των 5 ατόμων). Σε ενα φορουμ γιατί ρωτάς; Μήπως για να μάθεις κάτι που δεν ξερεις;; Φυσικά ρωτάς για να μάθεις. Θεωρείται όμως σωστή συμπεριφορά να ψάξεις και μόνος σου πριν ρωτήσεις κάτι. Αυτό που σου περιέγραψα τώρα για παράδειγμα, απαιτούσε μια 2λεπτη επίσκεψη στην κεντρική σελίδα του github και του bitbucket οπότε ήταν λογικό αυτό που σου είπε ο pmav99. Μετά υπάρχει και το θέμα της ερώτησης. Υπάρχουν ερωτήσεις και ερωτήσεις. Αν πχ έρθω εγώ και ρωτήσω "Πως μπορώ να κάνω την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού μου" δεν θα είναι παράλογο να μου την πει κάποιος. Χωρίς να έχω κάποιο υπόβαθρο και ηλεκτρολογικές γνώσεις, όσο καλή διάθεση και να έχει κάποιος να με βοηθήσει δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι και εσύ ήρθες και ρώτησες "έχουμε μια ομάδα και θέλουμε να συνεργαστούμε. Τι να κάνουμε ?". Δεν μπορούμε να σου μάθουμε "over night" το git / mercurial / whatever. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου δώσουμε κάποια links για να διαβάσεις και να αποκτήσεις ένα άλφα επίπεδο γνώσεων πάνω στο θέμα. Ο defacer σου το εξήγησε πολύ ωραία από εμένα τώρα με το απλό παράδειγμα του τηλεφωνικού κέντρου. Οπως ειπα πριν το παιδι φαίνεται πως θέλει λυση στο προβλημα του. Και δε φαίνεται να εχει την υπομονη για Git. Γρήγορη λύση όμως δυστυχώς δεν υπάρχει στο πρόβλημά του. Και υπομονή θα χρειαστεί όχι για το git αλλά ακόμη και για το πιο εύκολο SCM. Που αν κατι παει στραβα την εβαψες.Θα πανε να κανουν commit και μετα push και απο τα conflict θα χαθούν.Σε πολλά project υπάρχουν "κακά" commit messages, κακή πορεία στα merges ή άσκοπα merges ή rebases, κτλ είτε από απειρία είτε λόγω του διαφορετικού τρόπου συνεργασίας αλλά δεν την έβαψε κανείς. Ειδικά στην ομάδα των 5-6 ατόμων που θα έχει ο OP πως θα την βάψουν δηλαδή ? Αν το push έσβηνε λόγω conflicts προηγούμενα commits, τότε ναι να την βάψουν αλλά δεν γίνεται. Εχω φάει απειρα γαμωσταυριδια επειδη χρησιμοποίησα Git σε καποιες περιπτώσεις και μου λεγαν το git ειναι για το πουτσο κτλ ,οτι πρεπει το εργαλειο να ειναι φιλικό και αυτο μας κανει τη ζωη δυσκολη κτλ.Δεν είναι φυσικά τόσο φιλικό όσο το mercurial αλλά μια χαρά φιλικό είναι. Τόσος κόσμος το χρησιμοποιούμε απροβλημάτιστα καθημερινά εκτός και αν γεννηθήκαμε με έμφυτη γνώση του git και αντί για "μπαμπά" η πρώτη μας λέξη ήταν "αποθετήριο". Με λίγο διάβασμα όλα γίνονται ξεκάθαρα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Οπως ειπα πριν το παιδι φαίνεται πως θέλει λυση στο προβλημα του. Και δε φαίνεται να εχει την υπομονη για Git. Που αν κατι παει στραβα την εβαψες.Θα πανε να κανουν commit και μετα push και απο τα conflict θα χαθούν. Ισως καποιο windows friendly (versioning tool) σαν αυτα που ειπατε να ειναι πιο καλο για τη χρηση που θελει. Εχω φάει απειρα γαμωσταυριδια επειδη χρησιμοποίησα Git σε καποιες περιπτώσεις και μου λεγαν το git ειναι για το πουτσο κτλ ,οτι πρεπει το εργαλειο να ειναι φιλικό και αυτο μας κανει τη ζωη δυσκολη κτλ. Τελος ναι εφοσον Hostaris στο github το βλέπουν ολοι εκτος αν πληρώσεις. Στο bitbucket σου δινει δικαιωμα για private. Επισης με σκετο git ο καθενας που εχει access μπορει να χαλάσει ολο το repository για πλακα γιατι δεν εχει δικαιώματα κτλ απο μονο του. Επισης για δειαχειρηση του Project υπάρχουν διαφορα οπως το pivotaltracker Αυτά τα έχουμε περάσει όλοι. Απλά πρίν κάνεις κανένα περίεργο pull-merge whatever για το οποίο δεν είσαι σίγουρος ε κράτα μια κόπια σε έναν άλλο φάκελο δεν πειράζει. Όταν το μάθεις καλά θα μπορείς να αποφύγεις και αυτό το βήμα.
pmav99 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 git pull == git fetch + git merge Προσωπικά κάνω ξεχωριστά τα βήματα. Δηλαδή πάντα κάνω πρώτα git fetch για τα τραβήξω τα commits από το remote repository. Έτσι μπορώ να τα εξετάσω πριν αποφασίσω τι είναι καλύτερο να κάνω. Πχ μπορεί να μην έχω χρόνο να ασχοληθώ με conflict resolution, οπότε το merging το αφήνω για αργότερα. Η μπορεί να κάνω rebase το local development branch κτλ Επίσης αν γίνει #!@#!% κάτα το merging τότε το git merge --abort is your friend 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα