psmaster4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιον τρόπο μία ομάδα από άτομα να γράφει κώδικα πάνω στο ίδιο project?
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Τα συστήματα αυτά λέγονται version (ή revision) control συστήματα. Διαλέγεις και παίρνεις. Το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει λίγο εγώ είναι το Bitbucket.
psmaster4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ποιο νομίζεις ότι είναι πιο εύκολο, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που προγραμματίζουμε παράλληλα.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δυστυχώς και κακώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το version control (κυρίως γιατί δεν έχω κάνει ακόμα κάτι τόσο μεγάλο που να "χρειάζεται" version control), οπότε δε μπορώ να σου πω αυτό είναι καλό και το άλλο δεν είναι. Το Bitbucket που έχω χρησιμοποιήσει πάντως μου φάνηκε αρκετά απλό στη χρήση. Από κει και πέρα, είτε τα δοκιμάζεις όλα για λίγο και βλέπεις ποιο σου κάνει είτε περιμένεις να έρθει κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία.
psmaster4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Nice!! Ακόμη μία ερώτηση για το Bitbucket!!Τι δυνατότητες σου δίνει γενικά; Εμείς θέλουμε να υλοποιήσουμε project σε java maven.Το bitbucket σου προσφέρει δική του πλατφόρμα υλοποίησης ή μπορείς να γράφεις και στο eclipse ας πούμε;;Συγγνώμη για τις άκυρες ερωτήσεις!
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Το bitbucket σου δίνει ένα "χώρο" για να ανεβάζεις και να συγχρονίζεις τον κώδικά σου, να κρατάς παλαιότερες εκδόσεις του κώδικα και να μοιράζεις αρμοδιότητες σε αυτούς που συμμετέχουν. Σκέψου το σαν ένα κοινό αποθετήριο κώδικα (όμως πιο οργανωμένο από το "τα πετάμε όλα μέσα").
psmaster4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Ωραίος!! Έχουμε βρει και το Github?Το ξέρεις;;
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Το github είναι από τα πιο γνωστά. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό οπότε δεν ξέρω τι προσφέρει.
psmaster4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δε σε βλέπω να εχετε την υπομονη παντως για το GIT Γιατί;;
pmav99 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Version control systems υπάρχουν πολλά. Τα πιο σημαντικά είναι: 1. git 2. mercurial 3. SVN 4. CVS Τo CVS είναι το πιο παλιό από αυτό και θα το συναντήσεις μόνο σε legacy projects. Το SVN είναι το δεύτερο πιο παλιό, αλλά imho δεν έχει νόημα να ασχοληθείτε με αυτό γιατί δεν είναι distributed. Υπάρχουν ακόμα όμως projects που είναι σε SVN. Από τα 2 που μένουν το πιο δημοφιλές είναι το Git ενώ ακολουθεί το mercurial. To mercurial νομίζω ειναι λίγο πιο user friendly. Το bitbucket δεν είναι version control system. Το bitbucket είναι ένα site που σου προσφέρει server για version control system. Πιο συγκεκριμένα το bitbucket σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις είτε git είτε mercurial. Το github που είναι αντίστοιχο site σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο git. Οποιο και να διαλέξετε μεταξύ mercurial και git την δουλειά σας θα την κάνετε χωρίς προβλήματα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2014 από pmav99 1
Radiant Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Γιατί;; Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο αρχικά για να εξοικειωθείτε με το Git αλλά αξίζει τον κόπο.
defacer Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δυστυχώς και κακώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το version control (κυρίως γιατί δεν έχω κάνει ακόμα κάτι τόσο μεγάλο που να "χρειάζεται" version control) Όταν εξοικειωθείς και αρχίσεις να δρέπεις τους καρπούς του version control θα δεις ότι there is no such thing as "πολύ μικρό για version control". Σου προτείνω να ξεκινήσεις ASAP. 2
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δείτε και το TortoiseGit για να διευκολυνθείτε λίγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα