.::NikoS::. Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, υπάρχει ένα θέμα στο λάπτοπ της αδερφής μου αλλά δεν ασχολούμαι και πολύ γιατί δε το χρησιμοποιώ εγώ. Απλά νομίζω ήρθε η ώρα να ακούσω κάποιες γνώμες γιατί δε βγάζω άκρη. Το πρόβλημα συμβαίνει χρόνια τώρα και αμέσως μετά από φορμάτ δεν θυμάμαι να έχει διορθωθεί. (κάποτε είχα κάνει φορμάτ μόνο για αυτό το λόγο αλλά ακόμα το κάνει) Ανα τακτά χρονικά διαστήματα (φαίνεται να παρουσιάζεται εντελώς τυχαία), είτε σερφάρεις, είτε βλέπεις ταινία, ακόμα και μόλις bootarei το σύστημα έχει συμβεί, για κάμποσα δευτερόλεπτα (~30") ανάβει το φωτάκι του δίσκου συνεχόμενα και απλά δε μπορείς να κάνεις τίποτε. Σα να απασχολείται ο δίσκος από κάτι και να μην αφήνει τίποτε άλλο να ανταποκριθεί (άρα δε μπορώ να ελέγξω αν τρέχει κάποια διεργασία εκείνη τη στιγμή αφού ο,τι πάω να ανοίξω είναι παγωμένο έως ότου ξεσκαλώσει ο δίσκος). Ο δίσκος δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα! Το λάπτοπ είναι Acer aspire 7720G (MODEL NO: ICK70) και φοράει τον εργοστασιακό δίσκο. Ξέρω είναι δυσκολο να δω και αν διορθώθηκε το πρόβλημα διότι δεν μπορώ να το προκαλέσω επίτηδες, απλά ελπίζω κάποιος να έχει προηγούμενη εμπειρία από παρόμοιο πρόβλημα και να δώσει καμιά ιδέα. Ευχαριστώ! ΥΓ: ίσως θα πρεπε να μπει στο νήμα των λαπτοπ αν δεν οφείλεται στο δίσκο και φταίει κάποιο driver ίσως;
Euclides Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Κάνε ένα scan στο laptop πρώτα με το Malwarebytes και μετά με το ESET online scanner και διέγραψε ότι βρουνε.
.::NikoS::. Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Καθαρό είναι Malwarebytes έχω τρέξει εντομεταξύ και ADWCleaner (όχι για το πρόβλημα του δίσκου αλλά γενικώς). Δεν είχε τίποτα σοβαρό, το ADW βρήκε κατι στον firefox αλλά λεπτομέρειες.... Πάντως χτες που το είχα στα χέρια μου πόσες ώρες, το έκανε 2 φορές. Πέρασα και κάποια updates, έκανα και ανασυγκρότηση και τώρα περιμένω να δω αν θα παραπονεθεί πάλι η αδερφή μου.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 εφοσον μετα απο φορματ το κανει παλι,τσεκαρε τις θερμοκρασιες επισης επειδη δεν μπορω να βρω το συγκεκριμενο μοντελο που αναφερει με model mumbe(προφανως ειναι καποιο μοντελο μητρικης ; ) ποση μνημη εχει το συστημα; αν ειναι λιγη ειναι πολυ πιθανο να γεμιζει γρηγορα και να χρησιμοποιειται ο δισκος ως δευτερευουσα ραμ.
kostass__ Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 ο δισκος αποκλειεται να εχει τιποτα? κανα hd sentinel ας πουμε θα βοηθουσε? ποση μνημη εχει το συστημα; αν ειναι λιγη ειναι πολυ πιθανο να γεμιζει γρηγορα και να χρησιμοποιειται ο δισκος ως δευτερευουσα ραμ. συμφωνα με αυτο που λεει ο χρηστος, εχει τυχει να εχεις ανοιχτη διαχειρηση εργασιων εκεινη την στιγμη να δεις τι χρηση εχει η ραμ?
.::NikoS::. Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Xristara δεν γεμίζει η ram. 4giga φοράει και μου το έχει κάνει και αμέσως μόλις ανοίγει. (δεν τρέχει τίποτε στην εκκίνηση εκτός από Avast) Γενικώς η αδερφή μου χρησιμοποιεί μόνο κάνα firefox με 1-2 καρτέλες οπότε ούτε τότε παίζει να γεμίζει η ram. Θερμοκρασία ακόμα και όταν είχε πρόβλημα για ένα διάστημα που δεν ειχε καθαριστεί, τέτοιο πράγμα δεν έκανε. Πλέον: CPU κάνα 40αρι ήταν και GPU πάνω από 60 δε πάει σε idle. Και ο δίσκος γύρω στους 41 βαθμούς ήταν. Ανοίχτηκε πάντως προχτές, ήταν πεντακάθαρο από την τελευταία φορά που το είχα καθαρίσει και είχαν μπει πάστες. Το μοναδικό πράγμα που γνωρίζω ότι έχει πρόβλημα είναι η GPU (8600GT κλασσικά και δουλεύει προσωρινά με επισκευή με θερμοπίστολο ) αλλά εκτός του ότι δε φαίνεται να σχετίζεται το ένα με το άλλο, το έκανε και πολύ πριν χαλάσει η κάρτα. Κώστα έχω βάλει φωτό από HDSentinel, δε μου φαίνεται κάτι στραβό στον δίσκο. Στην καρτέλα SMART δε ξέρω βέβαια αν κάποιος βρει κάτι γιατι εγώ δε τα γνωρίζω καλά όλα εκεί πέρα. Ποιος ξέρει, μπορεί να μη το ξανακάνει γιατί εβαλα και κάποια updates χτες και κάτι drivers είχε στα προτεινόμενα. Το μοντέλο αυτό γράφει από κάτω και το ανέφερα γιατί ξέρω πως υπάρχουν πολλά 7720G με διαφορετικούς επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Core duo T9300 DDR2 4GB ram νομίζω samsung (2x2GB) 8600mGT WD HDD (φαίνεται στο HDSentinel στη φωτό)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα