nathanas Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Γεια σας παιδιά, έχω ένα pc ενός φίλου το οποίο άρχισε να σβήνει πριν 2-3 βδομάδες μετά από αρκετή ώρα που δούλευε, αλλά ενώ έσβηνε έκανε διάφορα περίεργα η οθόνη με τα χρώματα...προχθές όμως η VGA υποδοχή του υπολογιστή στμάτησε να λειτουργεί ενώ παίζει μόνο από την HDMI. Έτσι αποφασίσαμε να αγοράσουμε αυτήν την κάρτα γραφικών: http://www.e-shop.gr/msi-geforce-gtx660-n660-2gd5-oc-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514476 Ακόμη πήραμε ένα Corsair τροφοδοτικό 550W για να μπορεί να τροφοδοτεί επαρκώς τον υπολογιστή. Αφού συνδεσα στην motherboard τροφοδοτικό και νέα κάρτα γραφικών, παρατήρησα πως το pc δεν απεικονίζει τίποτα σε καμμια οθόνη και από καμμια πόρτα (HDMI, VGA, DVI-I, DVI-D). Ακόμα κάνει 6 ήχους beep κατά την εκκίνηση, δηλώνοντας κάποιο error που δεν μπορώ να βρω. Κάποιες φορές τον ήχο δεν τον κάνει και bootarei κανονικά, γυρνούν ανεμιστηράκια, φαίνεται πως λειτουργεί ο σκληρός και φορτώνει το λειτουργικό. Όμως ποτέ δεν απεικονιζεται κάτι στην οθόνη του υπολογγιστη. Ούτε οι πληροφορίες για την BIOS. Τίποτα. Έβαλα την νέα κάρτα γραφικών σε άλλο pc και λειτουργεί. Δεν μπορώ να δοκιμάσω την παλιά κάρτα γραφικών γιατι έχει πεταχτεί. Υπάρχει περίπτωση η motherboard να είναι σεταρισμένη για να αναγνωρίζει μόνο την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών? Σκέφτομαι να κάνω και Clear Cmos Settings από jumper αλλά δεν νομίζω πως θα βοηθήσει αυτό... Πως γίνεται και δεν παίζει με καινούρια κάρτα γραφικών ενώ επαιζε πριν από την HDMI υποδοχή της προηγούμενης κάρτας? Το PC: http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/kb/docDisplay?javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.prp_ba847bafb2a2d782fcbb0710b053ce01=wsrp-navigationalState%3DdocId%253Demr_na-c03659280-13%257CdocLocale%253D%257CcalledBy%253D&javax.portlet.tpst=ba847bafb2a2d782fcbb0710b053ce01&ac.admitted=1399824628755.876444892.492883150
nathanas Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μόλις παρατήρησα τα beep error codes που κάνει, συμβαινουν μόνο αν έχω συνδεδεμένη την κάρτα γραφικών. Αν δεν έχω κάρτα γραφικών δεν γίνονται beep codes. Επίσης δοκίμασα και την ATI Radeon HD5850 με την οποία πάλι δεν απικονίζει τίποτα το pc. Υπάρχει περίπτωση να μην υποστηρίζει καινούριες κάρτες γραφικών αλλά μόνο παλιότερες?
SPANK Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Να μην υποστηρίζει τις καινούργιες κάρτες μου φαίνεται απο δύσκολο εως απίθανο και βασικά δεν εχω ξανα ακούσει κατι τετοιο, κανε το bios reset απο την μπαταρία της μητρικής που ειπες και βγάλε απο πανω δίσκους cdrom κτλπ. Δοκίμασε επισης ανάλογα ποσο ram εχεις με 1 η 2 dimm επάνω ή ακομα και με αλλες ram αν εχεις να δοκιμάσεις. Παντως οπως το περιγράφεις αφου με ολες τις κάρτες ουσιαστικά υπάρχει πρόβλημα μην αποκλείεις να έχει θέμα και η motherboard
nathanas Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δεν το αποκλείω...ΤΟ πιθανότερο είναι πως αυτό φταίει...Απλώς είναι περίεργο να παίζει με την μία καρτα γραφικών κανονικά τόσο καιρό και μετά να χαλάει η VGA πορτα, όμως να παίζει με HDMI, και με νέα κ΄'αρτα να μη παίζει καθόλου... Περίεργο... Έκανα CLR CMOS, έβγαλα CDROM & Δίσκο ήδη. Το PC βγάζει error μόνο αν έχω πάνω κάρτα γραφικών. Αν δεν έχω δε βγάζει error. Επάνω έχει μόνο μια RAM την έχω δοκιμάσει σε άλλη υποδοχή και ακόμα εχω καθαρίσει full τα ports από σκόνη. Καμμιά βοηθεια γιατί δεν βρίσκω to datasheet της motherboard..'? Θέλω να δω ποια BIOS φοράει για να δω τί είναι το error code που μου δίνει. 6 beep κάνει και μετά τέλος
dobro Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 μηπως εχει φουσκωσει καποιος πυκνωτης στη μητρικη και στα κανει ολα αυτα.
nathanas Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Τίποτα φουσκωμένο, τίποτα καμμένο. Δε μυρίζει τίποτα άσχημα. Το error αν βρουμε είμαι κομπλέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα